ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ייעצתי לחבר שלי לנסות ולקבל כאן המלצות לרכב שהוא ואחותו מחפשים. אני מפרסם את ההודעה בשמו. הם רוצים להשקיע כ-30K, אם חייבים אפשר לגלוש קצר יותר. מינימום שנת 95/96. עדיף אוטו קטן למרות שגם משפחתי תופס. דגש על בטיחות ואמינות. רוב הנסיעות באיזור השרון. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחר אני הולך ליבדוק רכב מסוג רנו קליאו הרכב נימצא באזור שוהם רציתי לדעת לאיזה מוסך או מכון באזור ניתן לקחת את האוטו לבדיקה תודה!
הודעה אחרונה מאת BOGO, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 940 צפיות
חשבתי המון על פולקסואגן פולו..מה אתם אומרים?איך עלות הטיפולים? ומהי רמת האמינות?..או שיש לכם אופציות יותר מענינות? משהו עם כוח במנוע.. עד היום נהגתי במכוניות מאוד חזקות אז קשה קצת לרדת..
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. האם מאזדה לאנטיס הוא אוטו שמשתלם לקנות כאוטו משפחתי משמע,לא צורך כמויות מטורפות של דלק(הגיר אוטומטי,1600 מנוע),מרווח(חשוב מאוד! במיוחד מקום לרגליים גדולות במושב של הנהג),מחיר סביר יחסית לשנה ולאיכות האוטו,לא עושה בעיות(האם ידוע לכם על איזה שהיא בעייה שקיימת בכל הרכבים מהדגם הנ"ל בשנה שצויינהו?) וכמובן בטיחותי? אגב,אין טעם להציע לי לבחור באוטו אחר,מפני שאני רק עושה בירורים אחרונים לפני הרכישה(שנת 2003, 46 אלף ק"מ 78 אלף ש"ח. מה אתם אומרים?). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם ותודה לכם על העזרה.. עכשיו לענינינו: כרגע ברשתוי פיאט פונטו שנת 2000 60S וברצוני להחליף את הרכב לרכב אחר . הסיבה שאני מעוניין להחליף את הרכב היא שאני חייב שיהיה גיר אוטומתי. אני חשבתי על הרכבים: 1. גולף 2000 מנוע 1600/2000. 2. סקודה פאביה - עדיין לא ביררתי את המחיר ואני לא יודע איזה שנתון אני יכול להשיג בכלל אם בכלל. 3. פולו ... 4. אולי פיאט פונטו .. אני לא סגור על עצמי בכלל .. לכן אני פונה ליעוץ מאנשים אשר מבינים הרבה יותר ממני בנושא איזה רכב כדאי לי .. ( אפשרות להוספה כיסא תינוק לדוגמא בעתיד גם אופצייה ... לכן אני לא אוהב ספסל אחורי קטן )... אני באמת מודה לכם ומחכה בכיליון עיניים להצעות... אתם יכולים לתת כל הצעה שאתם חושבים…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני בעלים (דיי מרוצה חייב לציין) של פאג'רו קינג קצר שנת 2001, 131,000 ק"מ ואני יד שניה אצלי כשנה וחודשיים. אני שוקל לשדרג לאותו רכב, רק יותר חדש- עם מעט ק"מ, שנת 2003 או 2004 או לעבור לרכב ספורטיבי. מבין הג'יפים שנהגתי, הפאג'רו משלב כל מה שאני חיפשתי, אם זה גיר טיפטרוניק, הגה מעולה והתנהגות כביש טובה מאוד ביחס לג'יפ גבוהה, נוחות והנדסת אנוש מעולים ואיכות טובה מאוד וכמובן לדעתי גם יופי, עוד משהו זה האפשות לסוע עם הנעה אחורית ולשלב מתי שצריכים ממש (שטח, גשם) להנעה כפולה. בחרתי בזה אחרי שנהגתי אלפי ק"מ על טויוטה פרדו ארוך (עם המנוע החזק יותר - 163 כ"ס), שחוץ מזה שהוא עדיף בשטח טכני, פחות עדין מהפאג'רו, ויש לדגם שהתלבטתי בינו מושבי עור ולוח שעונים …
הודעה אחרונה מאת tphss, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה לאחר שהחבר שהתעניין בסאאב וב - XM , ואח"כ ב -850, הבין שעליו לחפש משהו קונבנציונלי יותר שהטיפול בו לא מורכב ויחד עם זאת מעניק תחושת הנאה ופינוק, הוא התחיל לפזול לכיוון ההונדה אקורד שנת 98 , לפיכך ברצוני לדעת מה מידת הבטיחות שהרכב מספק ? אמינות ? אחזקה ? ובאופן כללי האם הדגם נחשב למוצלח ?
הודעה אחרונה מאת אליאור, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני שמעתי הרבה פעמים על כך שזה רכב מאוד בעייתי אבל מהסיבה שבעקרון שוחטים אותו... דיברתי עם אבא של חבר שהחזיק בזמנו אחת כמעט חדשה ואמר דווקא שהרכב היה אמין מאוד נוח וידע לתת תמורה גם מבחינה ספורטיבית (כמובן הכל יחסי) אז כרגע רוב הרכבים שבודקים בלוח הם יד 4-6 וזה נדיר לראות ידיים יותר קטנות... ובטח שלא לדגם 1.7... בכל מקרה נעזוב את זה... ראיתי כמה גם יד 3 ואפילו 2! עכשיו השאלות הן מה הבעיות הנפוצות שידועות ברכב הזה לאחר שעבר יותר מ 10 שנים על הכביש בידיים שונות בעיות חשמל בפרט? עד כמה רציני? ועד כמה יכול להיות יקר לטפל בבעיות שגרתיות? בעיות מכאניות בפרט? ועד כמה יכול להיות יקר הטיפול בהן? אני מבין שכל רכב האמינות שלו שווה לרמת השמירה עליו…
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איפה אני יכול לראות מידע על האוטו הזה ואיך האוטו הזה שמעתי יש לו בעיות בגיר זה נכון ? אני מחפש שנת 98 אני יודע יש מנוע 2.2 ויש 2.0 מה עדיף ? אודה לכם אם תעזרו לי דניאל.
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
אני מחפש רכב באזור שנת 2000-2001. מה שהכי מדהים אותי זה שמבין הרכבים שאני רואה - חלקם עשו קילומטר'ז סביר (עד 20,000 לשנה), חלקם אפילו עשו מעט (כמו 50,000 סה"כ) אבל ישנם לא מעט רכבים שעשו באזור ה-150,000 ומעלה ק"מ בשנה (אפילו ראיתי אחד שעשה 250,000 ק"מ - לא מונית!) ספציפית, אני מתלבט לגבי פיג'ו 406 יד ראשונה מודל 2002 שעשתה 170,000 ק"מ. הבעלים נראים אמינים (זוג מבוגר) שאמר שמכיוון שהבן משרת באילת הם עשו הרבה נסיעות ארוכות לאילת ומכאן הקילומטר'ז הגבוה. הרכב נראה מתוחזק מאוד טוב (אין מכות, שמור מבפנים), והבעלים טוען שטיפל רק במוסך מורשה. בבדיקה במכון מטעמי לא מצאו שום תקלה מיוחדת ברכב. המוכר מוריד יפה במחיר עבור הקילמוטר'ז הגבוה ובכך אני יכול לקנות רכב מודל 20…
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
חוות דעת -ביואיק לה קרוס 1 2 3
מאת puma-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
אבא שלי מחפש רכב מנהלים חדש עד 210 אלף הוא ראה את רוב הדגמים B4 פאסאט מאזה 6 וכו'.. חוץ מביואיק לה קרוס . מנוע 3.8 200 כ"ס נשמע מבטיח.. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם .. ועוד משהו קטן ..לכל הירושלמים איפה יש סוכנות של ביואיק שנוכל (אני ואבא שלי) לראות את המכונית.. תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
גולף VR - 5
מאת אליאור- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אשמח לקבל פרטים על הדגם כ"ס ? ביצועים ? התנהגות כביש ? וכו' הרכב המדובר מודל2000 , 93000 ק"מ ללא תאונות יד רשונה,על תגובתכם והתיסותכם גם ביחס לוולו 850 טורבו אודה, כמו כן אשמח להתיחסותכם לגבי בטיות הגולף.
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, רציתי לקבל פרטים על סובארו לגאסי 1993 GL מנוע 2.0 מפרט מנוע, וכ"ס במיוחד. חיפושיי לא העלו תוצאות, וכן ברוב התוצאות מדובר בדגם 2.2 האמריקאי אז שימו לב בבקשה. תודה מראש, אלון
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם! ברצוני לרכוש רכב מנהלים בתקציב של עד 60,000 ש"ח. נושאים חשובים: אמינות, בטיחות והנאה מנהיגה. אני מתלבט בין האופציות הבאות: מאזדה 626,פיגו 406, פורד מונדאו, פולקסווגן פאסאט והונדה אקורד. אשמח אם תוכלי להמליץ ולהשוות בין המכוניות. קראתי מספר הודעות בנושא בפורום כולל הודעה על אותו תקציב אך עם רשימת מכוניות אחרת. הפורום ממש מענין וגיליתי אותו ממש במקרה... תודה!
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- 0 תגובות
- 963 צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש סיאט ליאון,ויש לי כמה שאלות: 1.מה השוני בין גרסת "סטלה" ל"סיגנו"? 2.במידה וסיגנו כוללת מאגנזיום וסאן-רוף האם זה נכלל במחיר מחירון או שיש על זה עוד תוספת תשלום? (כן כן אני יודע שזאת שאלה טפשית אבל אני רוצה להיות בטוח) 3.איך הרכב בכלליות (מדובר בשנתון 02-03 נפח 1.8 125 כ"ס)
הודעה אחרונה מאת perzik, -
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
...2006 (חדשה) במחיר 117,000 ש"ח. תודה למשיבים, תומר
הודעה אחרונה מאת תומר צין, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. ביצעתי חיפוש אך עדיין לא ככ מצאתי את התשובות. ברשותכם אבקש את עזרתכם בדילמה בין 2 רכבים: 1) פיאט פונטו אוטומט 2001 - ELX , יד 2 אחרי יד 1 השכרה - 118,000 קמ הקיללומטראז אמנם גבוה אך המחיר המבוקש על הרכב בעקבות נתונים אלה נמוך בהרבה מין המחירון ועומד על 35,000. האם כדאי לקנות אותו במחיר נמוך זה או שלא כדאי? האם דגמי האוטומט ELX של הפונטו 80כ"ס מומלצים בכלל? 2) סוזוקי יורוסוויפט 98- אוטומט- יד 1 50000 קמ מחיר מבוקש גבוה מין המחירון ועומד על 30.000 בעקבות הנתונים הטובים. יש הבדל כמובן במחירים של שניהם אבל רגע אני יכול לעמוד במחיר גם של הפונטו. מה המלצתכם הכללית לגבי 2 הצעות אלה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן אנשים.. אני מעוניין לקנות רכב , תקציב של עד 18 (כולל מה שצריך לבוא אחר כך) מן הסתם אני מחפש משהו חסכוני , אמין , וזול להחזקה. אממ , משהו נוסף , אחי קנה אוטו , לפני חצי שנה , פ'גו 306 שנת 96 ידנית , מנוע 1600 (חלונות חשמל \ נעילה מרכזית \ הגה כוח וכו') בכל מקרה , אני לא יודע לגבי המחירון של האוטו הזה , אבל אני יודע שאחי קנה אותה ב15 בערך (הבנתי שהמחירון שלה זה 20 ומשהו) הסיבה למחיר הנמוך , היא פגיעה קטנה בחלק האחורי של השאסי... חבר של המשפחה , שהוא מוסכניק , בדק , ואמר שזה לא משהו רציני.. חוץ מהעובדה כמובן שזה מוריד מהערך שלו. הקטע , שאחי טס למזרח לתקופה ארוכה עכשיו , והוא מוכר את האוטו... כדאי לקנות ממנו? הוא כנראה יבקש בסביבות ה 14-15.…
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 911 צפיות
שלום לכולם. רציתי לדעת אם מישהו יודע לכמה קילומטרים בנוי מנוע ה -2000 סמ"ק של רובר 620 (מודל 1999). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Vast_27, -
-
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, לאחרונה התעניינו לרכוש רכב שטח (נהייה אופנתי הדבר הזה...הכביש מוצף בהם) והיונדאי טראקן קורץ...יכולת טובה בשטח לפי הביקורות ומחיר אטרקטיבי (יחסית) אבל מעניין אותנו לדעת איך הנסיעה שלו בכביש יצא לי להיות בדי מקס והרגשתי כמו בטרקטור... ואם אפשר על הדרך המלצה לרכבי שטח - כביש במחיר אטרקטיבי של נגיד בסביבות ה~230 אלף תודה רבה
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם ושנה אזרחית טובה רציתי לדעת מה אתם חושבים על גולף 1990 1.6 יד 3 עשתה 146.000 ק"מ ובמידה ומישהו יכול להגיד ל מה המחיר הסביר לאוטו הזה הבעלים אומר שהאוטו עבר במישפחה תודה!
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
volvo 850 GLT
מאת אליאור-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
או קיי, אז לאור התגובות כאן לגבי ה - XM, והסאאב הכיוון כעת הוא וולוו 850 GLT , אשמח לקבל כל מידע לגבי הדגם הנ"ל מדובר בשנת יצור 96.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אבא לי מעוניין לקנות פאסאט חדשה, בגרסת הבנזין לקז'ורי.. אני מת על הרכב, שלא תבינו לא נכון...זה פשוט שפאסאט נותנים רק שנתיים אחריות מה שאומר הרבה על אמינות הרכב (בעיניהם) ובעבר הם אף נתנו שנה. בנוסף, שמעתי על המון בעיות בפאסאט מהדור הקודם גיר שנוטה למות מוקדם, הנעות דפוקות ועוד.. למי יש חוות דעת (עדיף מנסיון כמובן), לא על הרכב עצמו...כי הוא מעולה מילה שלי-מנוע נהדר, נוחות מטורפת.. אלא על האמינות, הטיפולים..האחזקה מוזמן לשתף אותי ויעזור לי מאוד תודה-חן.
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
- 1 תגובות
- 958 צפיות
אהלן, אני עדין מחפש רכב, עד 30K ואני רוצה שהוא יהיה ידני, בעל צריכת דלק מינימלית ביותר, שום צרכים מיוחדים נוספים. הבנתי שהסיריון מאוד מומלצת ושגם כדאי לי פונטו וגם שמעתי על הסקסו משהו. אם יש עוד רעיונות/הצעות, אז תודה. עוד משו: מה לגבי הסוזוקי Swift?
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
אני עומד לקראת רכישת אודי אי 3 1600 ידנית מסוכנות טרייד אין וההתלבטות היחידה שלי בנוגע לרכישה היא שהאוטו בעברו היה בבעלות דיפלומט . הרכב הובא מגרמניה ארצה בשנת 2002. האוטו כרגע יד שלישית . האם יש לי ממה לחשוש? כמו כן אדם שמבין ברכב אמר לי שיש הבדלים בין מכוניות המיועדות לשיווק באירופה לבין מכוניות המיועדות לשיווק בישראל בגלל תנאי מזג האוויר. האם יש הדל כלשהו והאם הוא משמעותי בנוגע למצב הרכב? תודה מראש מרון.
הודעה אחרונה מאת BOGO, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום... הבנתי, בעקבות פניות וטיפים.... שניתן ואף רצוי לפרט. אז ככה: יש לי תקציב של עד 130K וברצוני לקנות מכונית קטנה ( יאריס 206, גטס וכו.. ) בעיקרון אני מעוניין בידני אך אשמח לשמוע את דעתכם. בנוסף , עקב אילוצים, אני חייב לקנות אותו מהחנות... שכחתי לציין, הדברים שחשובים לי, עקב היותי סטודנט בן 25 זה איכות הנהיגה, ועליות הדלק והטיפולים. זהו, אז אשמח לקבל הצעות לגבי סוג הרכב שכדאי לקנות תודה רבה דניאל פישמן
הודעה אחרונה מאת toM\\\, -
-
- 0 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
האם אתם יכולים להמליץ לי על אחד כזה? תודה טכנו-טסט חיפה 100 ש"ח קופון הנחה לגולשי קארס-פורום
הודעה אחרונה מאת rdragu, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב הלכתי אתמול לראות פורד אסקורט קבריולט 95 המוכר טוען שהגג החשמלי לא עובד אלא אפשר לפתוח אותו רק ידנית והוא מוריד 5 אלף על זה מהמחירון והאוטו עם ספר טיפולים מלא מהיום הראשון עכשיו השאלות שלי הן איך האוטו בכלליות והאם שווה לקחת את האוטו הזה לבדיקה למרות שהגג לא נפתח חשמלית אלא ידנית תודה רבה על התשובות
- 0 תגובות
- 862 צפיות
למי יש ניסיון או ידע ראיתי למכירה את האותו הזה האוטו עים 220,000 ק"מ יד ראשונה ספר טיפולים מושלם מהיום הראשון שלו כול הטיפולים במוסך UMI אין מכות לא בפח ולא שילדה האוטו נראה כמו חדש המחיר 29000 ש"ח מה אתם אומרים אני צריך תשובות מהירות כדיי לקבל החלטה מהירה תודה דני
הודעה אחרונה מאת fishbone, -
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם מה דעתכם על אופל וקטרה CD שנת 2000 נפח 2000 מבחינת 1 אמינות 2 נפח פנימי 3 עלות החזקה 4 ביטוח 5 כול שאר הדברים שפרחו מזכרוני תודה דני
הודעה אחרונה מאת fishbone,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 424 אורחים (הצג רשימה מלאה)