Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב באזור שנת 2000-2001.

מה שהכי מדהים אותי זה שמבין הרכבים שאני רואה - חלקם עשו קילומטר'ז סביר (עד 20,000 לשנה), חלקם אפילו עשו מעט (כמו 50,000 סה"כ) אבל ישנם לא מעט רכבים שעשו באזור ה-150,000 ומעלה ק"מ בשנה (אפילו ראיתי אחד שעשה 250,000 ק"מ - לא מונית!)

ספציפית, אני מתלבט לגבי פיג'ו 406 יד ראשונה מודל 2002 שעשתה 170,000 ק"מ. הבעלים נראים אמינים (זוג מבוגר) שאמר שמכיוון שהבן משרת באילת הם עשו הרבה נסיעות ארוכות לאילת ומכאן הקילומטר'ז הגבוה. הרכב נראה מתוחזק מאוד טוב (אין מכות, שמור מבפנים), והבעלים טוען שטיפל רק במוסך מורשה. בבדיקה במכון מטעמי לא מצאו שום תקלה מיוחדת ברכב.

המוכר מוריד יפה במחיר עבור הקילמוטר'ז הגבוה ובכך אני יכול לקנות רכב מודל 2002.

במידה והרכב טופל כהלכה, האם יש להתרחק כמו מאש מרכבים שעשו קילמוטר'ז כל כך גבוה?

האם עדיף לקנות רכב דומה ממודל ישן בשנה עם קילמוטר'ז של 100,000 נניח?

תודה!

פורסם

יש רכבים עם ק"מ הרבה יותר גבוה שיראו אמינות יותר אמינה מרכב מקביל אשר עשה ק"מ נמוך ביחס לממוצע, הכל תלוי בתחזוקה של הרכב, בטיפולים שנעשו בזמן ולפי הספר.

170K לשנת 02 זה באמת הרבה מאוד..

אולי כדי לחפש עוד קצת, זה לא רכב נדיר במיוחד ויש אקזמפלרים עם ק"מ נמוך יותר בשוק.

מצד שני אם המוכר מוריד מהמחיר כפי שאמרת את תוספת הק"מ אז אפשר בהחלט לשקול את הרכישה של הרכב. אם הבדיקה יצאה בסדר והאוטו שמור וטופל בזמון, (בקש לראות ספר טיפולים) אז אין סיבה שלא לשקול רכישה של הרכב הנ"ל.

כמה הוא מוריד מהמחירון?

פורסם

ק"מ גבוה מוסיף לבלאי הטבעי של הרכב. בגלל זה ההורדה במחיר.

מצד שני, ראיתי רכבים רבים שנסעו בתוך העיר נסיעות קצרות בלבד ולא הספיקו להגיע לטמפ' עבודה עם ק"מ נמוך. מצב כזה גורם לבלאי הרבה יותר גבוה למנוע.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

זה גם תלוי איפה הרכב עשה את כל הקילומטרג'

אצלנו למשל ביונדאי טראג'ט 02, עם 155 אלף קילו מטר הכל נעשה בנסיעות ארוכות ולא בתוך העיר...

אז הבלאי שלו לא יהיה כמו רכב שעשה הרבה נסיעות בעיר

הוא לא כמו חדש אבל הוא במצב מצוין ביותר

פורסם

הבעיה היחידה שתהיה לך היא כשתמכור את הרכב.

יכול להיות שהרכב שמור ומטופל בצורה שחבל על הזמן של כולם - אבל תדע לך דבר אחד: הישראלי הממוצע שרואה ק"מ מעל קו ה 200,000 ק"מ - פוסל את האוטו כמעט במיידי.

בהנחה שאתה קונה את האוטו עם 170,000 ק"מ ונוסע בו שנה-שנתיים, אתה בקלות חוצה את קו ה 200,000 ק"מ.

אל תשלה את עצמך שבשנת 2007 (כשהרכב יהיה בן 5-6 עם 200,000 ק"מ פלוס) זה יראה יותר טוב (גם אם תיסע פחות). להיפטר מהרכב הזה יהיה קשה מאוד - ואני בכלל לא מדבר על מחיר (ברור שתוריד במחיר, אבל את המחסום הפסיכולוגי של 200,000 ק"מ קשה מאוד לעבור).

אם לא איכפת לך "להתחתן" עם האוטו ואתה מתכנן להחזיק אותו עוד הרבה מאוד שנים, תקנה אותו עכשיו בזול ואל תחשוב יותר מידי מה יהיה אח"כ.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כדאי מאוד לייחס חשיבות גם לעיניין המכירה בבוא הימים אני מניח שגם אתה תירצה למכור את הרכב ואני מאמין שהרכב כבר יהיה באזור ה 200.000 ק"מ השאלה שנישאלת היא מה תיהיה הדרישה לרכב שלך שיחסית לא נימצא הרבה זמן על הכביש אבל עשה קלומטרג' של "מונית תחשוב על זה טוב אני מאמין שאפשר לימצוא רכב דומה בק"מ נמוך יותר.

בהצלחה!

פורסם

קנית את הרכב בזול? תמכור אותו גם בזול, רכב זה לא אפיק השקעה, רכב בשנת 2002 עם קילומטראז' גבוה יהיה הרבה יותר כדאי מרכב ישן בעל קילומטראז' נמוך בהרבה, אני עדיין טוען שהקילומטראז' משחק תפקיד שולי בבלאי, הזמן משחק תפקיד הרבה יותר חשוב, ואם תשים לב, להוריד בלמים ודברים מתכלים, רוב הבעיות הן בעיות של התיישנות.

לך על זה, אני מעדיף רכב שנסע הרבה ויחסית חדש מאשר רכב שנסע מעט ויחסית ישן, אבל לי אין את המחסום שאיציק אמר לגבי ה200K, אני מקווה שגם לך לא יהיה.

נ.ב. בכרמיאל יש 406 שנת 2002 שבשעון מופיע 460K. והייתי קונה את האוטו בלי לחשוב, מנוע חדש, וכל שאר האוטו חדש, בסך הכל 3 שנים על הכביש. כל החלקים עדיין חדשים.

ולא הייתי דואג לגבי המכירה שלו כי קניתי אותו בזול, אני גם אמכור אותו בזול.

פורסם
ולא הייתי דואג לגבי המכירה שלו כי קניתי אותו בזול, אני גם אמכור אותו בזול.

שוב, המחיר הוא לא קריטי כמו הביקוש האפסי והמחסום הפסיכולוגי.

תנסה למכור רכב עם 200-250 אלף ק"מ ואז נראה... :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי עוד הרבה לפני בעיית המכירה של האוטו תיאלץ לעבור עוד הרבה הוצאות,

כמה שהאוטו יהיה שמור עדיין יש לו בלאי טבעי שנוצר מהמרחק הרבה שהוא עבר וגם אם למנוע יש עוד הרבה לנסוע (ולא בטוח שכך) אז יש הרבה חלקים אחרים ברכב שהק"מ הרב יגרום להם להבין שהם עשו את שלהם.

אם אתה קונה את הרכב בחצי מחיר אז אולי שווה לחשוב על זה אבל סה"כ אני לא חושב שאתה צריך למהר, סה"כ לא מדובר ברכב בעל סחירות מדהימה ואני בטוח שאם תחפש עוד קצת תמצא רכב בעל ק"מ נמוך יותר ואפילו שמור לא פחות.

פורסם
שוב, המחיר הוא לא קריטי כמו הביקוש האפסי והמחסום הפסיכולוגי.

תנסה למכור רכב עם 200-250 אלף ק"מ ואז נראה... :)

איציק

נכון !!! הבעיה של המכירה היא הבעיה היחידה.

פורסם

עצוב שככה כולם חושבים.

זה בדיוק כמו מכה בשאסי. אוי ואבוי למי שיקנה אוטו עם מכה בשאסי! מי יקנה אותו אח"כ??? :shock:

חלאס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה לכולם - החלטתי לרדת מהרכב הזה בגלל בעיית המכירה בעתיד.

בכל זאת - דיון מענין.

פורסם

תאמינו לי הקילומטרג זה בעייתי מבחינת מכירה (אמר בעל האימפרזה עם 226K ) אנשים רק שומעים ונבהלים שהאוטו מניע עדיין.

מי שמבין ויודע משהו מהחיים שלו צריך לדעת שתלוי איך טיפלו וכמה ולמה ואיזה. איך נהגו וכמה נהגו.

בגדול הקילומטרג זה שטויות, קחו רכב שנוסע כל יום ת"א חיפה הלוך חזור. רוב הדרך 2000-2500 סלד בהילוך קבוע, שיוט, אין מאמץ תנאים אופטימלים, אבלל הספידומטר עולה.

וקח רכב שנוסעים בו רק בתוך העיר ולוקחים את הילד לגן ומכבים והולכים לחנות ירקות ומכבים, כל זה לא הרבה קילומטריפ פיזית אבל המון בלאי על הרכב ועל כל מכלוליו, יותר הפניות הגה, יותר בלימות, ההאצות (שהם המאמץ על המנוע) העברות הילוכים וכדומה.

רכב שמישייט לו ב100 קמש בבין עירוני כמה בלאי כבר יש לו? אולי הצמיגים והמיסבי גלגלים

ותחשבו על זה.

בכל זאת שבאים למכור הקילומטרג משחק תפקיד. רכבים שבקושי נסעו נחטפים, לפעמים הרכב עמד חצי שנה וזה גןם לא טוב, לפעמים הרכב עובד קשה בעיר.

ברור שיכול להיות רכב עם ק"מ גבוה ובלאי גבוה אך באופן כללי אין קשר שווה ומתמיד בין קילומטרג לבלאי הרכב.

לסיכום כל עניין לגופו.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
עצוב שככה כולם חושבים.

זה בדיוק כמו מכה בשאסי. אוי ואבוי למי שיקנה אוטו עם מכה בשאסי! מי יקנה אותו אח"כ??? :shock:

חלאס.

איתמר.

מה הקטע? למה חאלס? כשאתה חוסך לקניית רכב אתה לא תעדיף לקנות רכב עם יד נמוכה, ק"מ נמוך וללא תאונות? כאילו מה? תגיד לעצמך "חסכתי במשך שנים (בהנחה שאתה לא עשיר) 50 100 200 אלף שקל, לקניית הרכב שהכי טוב בשבילי, יש כך וכך מכוניות למכירה בחוץ, אני אבחר בזה עם השאסי! למה? כי אני רוצה לשבור מיתוס שמכת שאסי זה לא גרוע ואני רוצה להסביר לכולם שזה בסדר ואני רוצה להוות דוגמא אישית".

לדעתי כל מי שמזלזל בגלוי במכת שאסי הוא או מטומטם או בעל רכב עם מכת שאסי שרוצה למכור את הרכב שלו ולנסות לשכנע את כולם בדרך שזה כלום.

אני אדבר בגלוי ואומר שזה לא מעניין אותי כמה משפיעה מכת השאסי על האוטו בתכלס, אבל כשאני קונה אוטו אני רוצה את הטוב ביותר בשבילי, ורכב עם תאונה שהשפיעה על השאסי גם בצורה הקלה ביותר נפסל לחלוטין לטעמי. אה, וגם יהיה לי קשה למכור אותו בעתיד.

תגידו מה שתרצו, אבל רובכם לא תקנו אוטו עם מכת שאסי ולו גם הקלה ביותר אם יש לכם את האופציה לקנות רכב זהה באותו הזמן (לצורך ההנחה, באותו מצב בדיוק).

אני לא מדבר על מה שקורה בשטח, אני מדבר על המחסום הפסיכולוגי, גם לא כ"כ על מה שיהיה במכירת הרכב. אני פשוט מאלה שלא היו קונים רכב עם ק"מ גבוה מאוד, יד גבוהה מאוד ומכת שאסי.

אם אתם רוצים להגיב לי ברצינות ולפסול את מה שאני אומר, אני מבקש שתעמדו בתנאים הבאים (מצטער מאוד אם זה נשמע מתנשא משהו, אבל אני מקווה לקבל תגובות מבעלי נסיון ולא מילדים).

א. יש לכם אוטו משלכם.

ב. עבדתם בשביל הכסף שלכם עם משכורת של פחות מ10 אלף שקל בחודש.

ג. זה הרכב שלכם ולא של ההורים או האחים או הדודים או השכנים.

ד. הייתם במצב הזה וקניתם רכב עם שאסי במכוון. (אני יודע שיש כאלה בפורום, מהם דווקא הייתי רוצה לשמוע תשובה ולאו דווקא בשביל לפסול על הסף את כולם חס ושלום).

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

• תוכן חדש...