ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 740 צפיות
טעות, אפשר למחוק
הודעה אחרונה מאת McL, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי שאלה ספציפית בקשר לרכב: האם גרסת ה- GLS (לא ה"ספורט". כלומר לא הגירסה עם גג השמש וכו' שאני יודע שמגיעה עם הגה חשמלי) שאחרי מתיחת הפנים האחרונה מגיעה עם הגה חשמלי או הגה הידראולי. נ.ב. כל מידע מעניין אחר בנוגע לה כמובן יתקבל בברכה. תודה, עמוס
הודעה אחרונה מאת IceCuBe, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אמא שלי רוצה להחליף את הרובר 416 שלה. הרכב שיש לנו כרגע הוא מודל 97 ומאובזר לחלוטין. אנחנו מחפשים לעלות במודל, בלי לרדת יותר מידי באיבזור. אין צורך באוטו גדול, אנחנו רוצים לרדת מאיזור ה 1.6 לאיזור ה 1.2-1.4. רובן הגדול של הנסיעות ברכב הן בשטח עירוני, הקילומטרז גם הוא נמוך מאד- פחות מ5KK לשנה. אמי מסרבת להתפשר על גיר ידני כך שלצערי אני מוגבל בבחירה. אנחנו מחפשים כמו כולם, אוטו נוח חסכוני יפה ומאובזר (מי לא מחפש את הדברים האלו??) עד עכשיו חשבתי לכיוון הקיליאו אבל מעדיף להתייעץ בנוגע לאופציות נוספות...
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני חושב להביא *** להביא = לרכוש ***סיטרואן זד איקס.. אמרו לי שזה אוטו טוב וזריז אבל יש איזה 4 דגמים שלו ואני לא יודע מה הכי טוב.. יש AURA יש Adventege יש Reflex ויש את הוולקן שהוא הכי ספורטיוי, פרטים עליו אני כבר יודע.. אני מחפש פרטים עם שלושת האחרות ומה הכי ממולץ (חוץ מהוולקן) אהה ועל הדרך אם אפשר אז פרטים גם על סקסו VTS תודה
הודעה אחרונה מאת ofir, -
-
גולף דור V
מאת מרק10-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ערב-טוב, רציתי לדעת מה ההבדל בין גולף לגולף פלןס דור V. מה ההבדל בין המנוע הרגיל למנוע FSI
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש אלפא משומשת,למשל 156 משנת 1998.אני בעלים של אירופאיות אחרות,ולא היתה לי אלפא עד היום.מבקש המלצות אם להיכנס להרפתקה,והערכה לגבי אמינות בהשוואה לאופל או פיג'ו.
הודעה אחרונה מאת Borka, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
קצת הקדמה... אומנם אני קצת צעיר בגילי ובזמן שלי בנהיגה.. אבל מאז ומתמיד מצאתי את עצמי נמשך למכונית הזאת...מאז שהייתי ילד קטן היו לי דגמים שלה ופוסטרים... עכשיו שאני חושב על זה ...זה קצת מפחיד .. אבל בחזרה לעינינו מצאתי אקזמפלר אחד במצב טוב מאד שמורה בלי כל הקישוטים שבני דודינו וקרוביהם אוהבים , מבחינה תקציבית היא מתאימה פיקס... השאלה שלי היא איך היא בתור אוטו ראשון? שמעתי וגם קראתי במגזינים שיש לה נטייה להיות קצת לא סלחנית ? איך היא מבחינת בלאי וחלקים? יקרים ? קשים להשגה? האם יש לה איזה שהם מחלות ידועות? (אגב לכל המעונינים אין לי שום כוונה לנהוג בה לפני שאני הולך לעשות קורס נהיגה מתקדמת) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
-
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חבר'ה, הנה שתי האופציות שאני חושב עליהם :: Z4 3.0 מודל 2004 !! או אימפריזה 2006 2.5 STI DCCD. ת'אמת אני מפחד לקנות חוץ מרכב גרמני ? כי כבר יש לי יונדאי קופה ואני לא נהנה ממנו כל כך ... אולי יש לכם עוד משהו להציע בסכום הזה ??
הודעה אחרונה מאת Aviram-C, -
רכב ב- 30K
מאת ice2dude- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב עד 30K, עם דרישות הבאות: אמין, חיסכוני, בטיחותי, קטן (הכוונה, עדיף משהו יותר קטן ממשפחתי), שיסחוב נורמלית בעליות של חיפה. תודה מראש לכל המגיבים. נ.ב. אני יודע שיש פה הרבה נושאים כמו זה, אבל יש לי דרישות קצת שונות מהרכב פרט למחיר...
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
פורד מונדאו 94-5 1 2
מאת aa123-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
בן דוד שלי מחפש רכב. הוא לא מבין הרבה, אבל כן מבין שהמונדיאו היא הרבה יותר רכב מכל הפחנועים היפניים. (גם יותר מרווחת). השאלות כאלה: איך האמינות? נכון שזו לא טויוטה, אבל נסבלת, או שהרכב 'לימון'? (אשמח לקבל חו"ד מבעל רכב בעבר או בהווה). הגיר האוטומאטי בשנתונים האלה - איך הוא? (נגיד, 'בסדר' או גרוע כמו זה שבסופר לנסר?) - נכון שהסברתי לו שעדיף ידני, אבל הוא 'דלוק' על אחת אוטומטית שעשתה קמ"ז' נמוך. שאלה אחרונה - צריכת הדלק - איך היא? (שוב, אני לא רוצה תשובה כמו 1 ל-X, אלא יותר בכיוון של לוודא שהרכב לא כבד על הכיס). תודה, אביעד.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 746 צפיות
הייתי שמח לדעת קצת פרטים על האוטו, מדובר על דגם ספיציפי, 1.4 I.E.S שנת 94' אשמח לדעת על הדגם כמה פרטים, כמו כ"ס, צריכת דלק, אמינות כללית וכדאיות רכישה. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת yaircomputer, -
-
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חוו דעתכם על קיה קרניבל, מרצדס ויטו, והאם יש אפשרויות אחרות?
הודעה אחרונה מאת d00G, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אודה על פרטים (נוחות.בעיות.טיפולים.וכו')
הודעה אחרונה מאת israel1, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש רכב קטן בתקציב עוד יותר קטן (כ-11000 לא כולל ביטוחים) ולאחר שבדקתי שרייד משנת 93 החלטתי ללכת לכיוון של 205 שנותנת הרגשה טיפה יותר מרווחת ונוחה. יש לי שתי שאלות. בתקציב שלי יכול להיות שתהיה לי אפשרות למצוא אחת משנת 94 עם הזרקה. האם מישהו יכול לתת המלצה לכאן או לכאן לגבי הזרקה או קרבורטור? אולי גם להסביר לי בכלל מה ההבדל שאלה נוספת היא לגבי הדגמים- מה ההבדל בין רמות הגימור של 205? ראיתי GR ו-STYLE, מה מהן עדיפה\יותר מאובזרת, ובמה בדיוק? תודה!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום! קודם כל אני חייב לציןן שזהו רכב חלומותיי205 gti ויש לי אפשרות אולי נדירה (אולי לא) לרכוש אחת כזאת במחיר מצחיק. אני מאוד אוהב את ה-205 והייתה לי אחת כזאת עד שהייתי צריך למכור אותה. אז ככה: הרכב משנת 88 אין לו טסט כ-3 שנים, הוא במצב טוב. הבעל אומר שהוחלף מנוע 1600 עם אפשרות להגדלה ל-1900 (לא כ"כ הבנתי את זה) יש עוד כמה תיקונים ממש קטנים לאוטו אין לו שסי אולי רק כמה מכות קטנות של פח. המחיר הוא מתחת ל-10k ולכן נראה לי שזאת הזדמנות להגשים איזה שהוא חלום. השאלה: 1)אם כדאי לי לרכוש רכב במצב זה? 2)מה צריכת הדלק שלו? 3)האם יש לו תקלות רבות? 4)מחיר ביטוח? תודה דניאל.
הודעה אחרונה מאת אלון חלווה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
כמו רבים וטובים(ויש גם גרוטות) מכלי הרכב בארה"ק, גם רכב זה נלקח לבדיקה באחד ממכוני הבדיקה הפזורים ברחבי הארץ. להלן תוצאות הבדיקה: מנוע: לא תקין - נזילות שמן, מנוע מזייף(לתקן ולחזור לבדיקה חוזרת), שריפת שמן מצילינדרים. למנוע ניתן 80% תקינות. (1)המנוע תקין - תקלות מינוריות בנוסף לכסת"ח של המכון. (2)המנוע לא תקין - בר קניה בכפוף לתקלות שצויינו. (3)המנוע לא תקין - תקלות מהותיות. הרכב אגב נרכש ע"י הבודק.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
היי חברים נתקלתי בפולו 1999 1.6 ליטר (שבכ לשעבר)יפה ללא תאונות 120000 ק"מ גיר ידני מבקש הבחור 30000 ש"ח מה אתם אומרים על המחיר , אחזקתו ואמינותו תודה מראש הובר
הודעה אחרונה מאת דיסקו, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לקחתי לבדיקה פיאסטה 1300 שנת 2001. בעל הרכב אמר לי כי החליף כנף אחורית כתוצאה מתאונה קלה. בבדיקה אישרו כי השסי לא פגוע- נקי, אבל כשמחליפים כנף אחורית זה חתיכה אחת עם העמוד- וציטוט מהטופס "תיקון תאונה בצד ימין החלפת עמוד אחורי, פגיעה בכנף פנימית אחורית נושאת בולם זעזועים, החלפת כנף אחורית מולחמת." השאלה היא כמה רחוקה בעייה כזאת מהמילה המפחידה "שסי"- אם כדאי ובאיזה הורדת ערך אם כן - למשל המחירון 40,000 והוא מציע 36,000- זקוק לרכב דחוף וגם לעצה. תודה
הודעה אחרונה מאת אאאאריאל, -
הונדה סיוויק עם מנוע שפוך...
מאת Guest LIAT-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכול חבריי הפורום אני ליעד בן 22 מחולון יש לי חבר שההונדה שפכה מנוע המנוע דופק רציתי להיתייעץ איתכם אם כידי לי ליקנות אותה ב 10,000 אלף שקל.. אני רק מציין שיש טסט לשנה באוטו יש 4 צמיגים חדשים יש ג'נטים חדשים יש ברקסים ויש מצבר חדש.... יש לכם הצעות כן לא ואם לא למה.. והאוטו עבר כמה תאונות לא קשות הוחלפו 2 כנפיים מכסה מנוע וטמבון קידמי.. וכמה עולה מנוע של הונדה שנת 92 EX סיוויק תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אבקש את עזרתכם בלדעת מעט לגבי המחירון של לוי יצחק. אני עומד לרכוב רכב יד שניה ורציתי לדעת האם רק פעם בשנה רואים ירידה במחירון לקראת העדכון בספטמבר או משהו כזה או שיותר מפעם בשנה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yonatanl, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום. ברשותנו זכום זעות של כ10K עד 20K אני מחפש רכב למטרות נסיעה עירוניות ובין עירוניות בעיקר אך שיסחב היטב גם למראחקים ארוכים מדי פעם. מראה חיצוני אינו פקטור שאני מחשיב אותו - המראה החיצוני לא איכפת לי. חשוב לי שהאוטו יהיה (לפי סדר עדיפיות) 1. מהנה לנהיגה 2. חסכוני בדלק 3. אמין 4. זריז. לגבי פג'ו 106 - אני חושב שאני ארד מחיפוש אחרי האוטו הזה בגלל הקושי למצוא אחד במצב נורמלי ואני מאמין שיש עוד אופציות לסוג הרכב שאני מחפש
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
מעוניין לקבל חוות דעת מכם על רכישת רובר 214 לחבר ... יתרונות חסרונות אמינות ביצועים וכו'
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה אתם אומרים חברים על המומחה לבדיקת רכב? יש אמינות ? או נוכלים? בבקשה עם מישהו התנסה שיתן לי חוות דעת הינה לינק לאתר הנ"ל... http://www.mumhe.co.il/service.asp
הודעה אחרונה מאת yonix250, -
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מאזדה קסודוס בין השנים 96-98 . איך הרכב ? האחזקה ? תודה מראש לעונים. מיקי.
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
הסוגים הקיימים בשוק? אני יודע על YOUNG וFOREVER מה עוד יש ומה ההבדל ביניהם? אם נושא זה כבר היה בפורום (לא מצאתי) אז בבקשה תעזרו למצוא
הודעה אחרונה מאת rallye106, -
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז ככה - יש לי לנטרה 99 שעלה בי החשש שהמנוע שלה בדרך לעולם שכולו מוסכים. מסיבה זו אני שוקל להחליף רכב כאשר המטרה היא לא לחזור אחורה. (כלומר, לא לרדת לשנת 98 ) מאידך, לקנות רכב כמו טויוטה או מאזדה, נראה לי שלרדת שנה זה עדיין שמירה על קו אחיד מול יונדאי. (למרות שממני יונדאי תקבל רק שבחים). אז לעניין. שמתי לב שנכנסות המכוניות הבאות ורציתי לקבל את דעתכם, כמו גם מכוניות שלא חשבתי עליהן: סיאט קורדובה רנו מגאן סוזוקי בלנו ניסאן אלמרה (97-8 גג) מאזדה 323F / לאנטיס לא איכפת לי אוט' או ידני (עדיף ידני למעשה) חשוב שיהיה אמין. כזה שנכנס למוסך כמה שפחות, אפילו אם בטיפול יוצא קצת יותר מהקוריאנית שלי.. הרכב משמש בעיקר לנסיעות קטנות (400 ק"מ בשבוע גג) אבל יש …
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
השאלה מתחילה ב''מה אני רוצה''? אז אני לא יודע מה אני רוצה... כל הצעה והייחוד שבה והחסרונות שבה נראה אולי תעזרו לי?! אז האפשרויות א. פיאט טיפו מנוע 1.6 (אני הייתי הולך על דגם עם חלונות חשמל ב 4 דלתות וכו'... בעד נוחות) הבנתי שהרכב נוח, יחסית מרווח, לא זולל דלק, אמין יחסית (תלוי בידיים) ניתן למצוא יד נמוכה וקילומטראז' נמוך. ב. סקודה פליסיה מנוע 1.6 של VW אמין שמורכב בעוד רכבים... שנתון גבוה, ידיים נמוכות לרוב וקילומטראז' בינוני +(יחסית לשנתון) בפנים נוחות בינונית ומרווח בצורה בינונית. ג. פורד פיאסטה דו שני 2 דלתות, לרוב ידיים 5-6 ועוד צריך למצוא אחת עם מנוע 1.4 ולא 1.3 לרוב הרכב עובר אצל צעירים ומגיעות איתו בחבילה הרבה מדבקות ''ריגר'' (זה כבר סתם) …
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אני בשלבים של קניית רכב (כנראה פוקוס 2002-2003). לי ולאבא שלי אין עין חדה לגבי תיקוני פח, תאונות, בלאי וכו'. מה עושים אם אנחנו לא מכירים מישהו שיבוא איתנו וייעץ לנו האם כדאי לקחת את הרכב לבדיקה או לא ? חבל לבזבז 300-400 ש"ח על בדיקה סתם כך... תודה, בר
הודעה אחרונה מאת David18, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מתעניין לגבי שתי המכוניות האלו .אני מתלבט בין שתיהן ,האחת פיגו 306 דימונט 98 1600 5 דלתות גיר רגיל, השנייה פורד אסקורט 98 1600 גיר אוטומט רציף.אודה לכם אים תתנו לי דעות לגבי שתי מכוניות אלו.נ.ב אני נשוי + 2 ורוב נסיעותי הן בעיר.
הודעה אחרונה מאת guy244, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתלבט לגבי קניית אופל קורסה 1.2 שנת 2001, אוטומטית (טיפטרוניק) ידוע לכם על מחלות מיוחדות שלה? האם היא די "עגלה" מכיוון שנפח המנוע שלה הוא רק 1200? אני מחפש אוטו קטן (אך מרווח מספיק) שיהיה נעים לנהיגה, אמין ובעל צריכת דלק נמוכה. הבנתי שחלקים ותיקונים מעט יקרים מהיפניות, אבל עד כמה יקרים? האלטרנטיבה שלי היא הסיריון 1.3 שדי חיפשתי בנרות לאחרונה אך ללא הצלחה ולכן התחלתי לפזול לכיוון האופל קורסה המדוברת. שוב, כל מידע יתקבל בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 344 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itaysamurai
- ELI001
- מרקורי
- Ron Poh
- TomerP
- bogib
- mcaspi
- NAPOLEON
- jpex
- hans
- BRAVO_SX
- אורי מ.