ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
חברים יקרים, לאחרונה התחלתי לעבוד במקום חדש, שלא כל-כך קרוב לבית כמו מקום העבודה הקודם. ובעיקרון, נסיעה של רבע שעה, אני צריך לקחת 2 אוטובוסים - מה שיקח לפחות שעה שלמה להגיע. עלה במוחי הרעיון אולי לקנות איזה 50 סמ"ק אחד, שיסע עד שיהיה לי את הכסף לקנות רכב נורמלי. כמה עולה אחזקה ממוצעת של 50 סמ"ק ממודל 98 - בערך, כולל ביטוח מקיף ממוצע וטיפולים כאלה ואחרים. תודה מראש על העזרה, אלון דרור
הודעה אחרונה מאת guygar, -
- 3 תגובות
- 950 צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת B.M.W סדרה 3 ידני בתקציב של 100K ש"ח. במחירון מצאתי את הרכבים הבאים שמעניינים אותי: 2.5 ידני שנת 2000 ו- 2.8 ידני שנת 2000. אשמח לקבל מידע כגון: אילו דגמים אלה? האם הם נפוצים בשוק המשומשות? ממה יש להזהר ועל מה לתת דגש בקניה? אשמח לכל מידע נוסף. תודה.
הודעה אחרונה מאת erwrxstier, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחרי חיפושים מפרכים (סוחר כמעט עבד עלי היום עם פולו 97 קלאסיק) הגעתי לדגם הזה שהולם את התקציב. אשמח לקבל מידע על אמינות, עלויות טיפולים, נוחות, צריכת דלק וכל מידע רלוונטי לרוכש. ד"א, במוסך אמרו לי היום לברוח מסיאט/פולקסווגן בגלל עלויות החלקים ובעל פולו 95 סיפר לי על ה10K שהשקיע בתיקונים (בעיקר החלונות חשמל) ושהאוטו עבר רק 90K כשקנה אותו לפני כמה שנים
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
שלום,אני עכשיו נמצא במצב של קניית רכב חדש.. לאחר אינסוף חיפושים למכונית שמתאימה לי (ולצרכים שלי) הגעתי למסקנה שאלו המכוניות המתאימות (לאחר חיפוש של חודשיים) חשוב לצין שכרגע יש לי פאסאט 1999. אני שובר את הראש מה לקנות אני ממש מבקש עזרו לי לבחור רכב כי אני כבר משתגע.... בבקשה לא להתיחס לתקציב. אנא מכם תעשו לעצמכם חישובים ורק תכתבו לי את שם האוטו (כי אני כבר משתגע) תחשבו כאילו נתנו לכם עכשיו כסף לאחת מ4 המכוניות הבאות! איזה האיתם לוקחים?. הנה המכוניות המובילות שבחרתי 1. טויוטה אוונסיס 2. פולקסווגן פאסאט 2006 3. טויוטה פיריוס 4. הונדה אקורד בבקשה זה נורא חשוב לי אני חושב שלפי הסקר הזה אני אבחר את האוטו הבא שלי (אני סומך עליכם ב100%)
הודעה אחרונה מאת ***subaru, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב יד ראשונה מודל 2002 עם 145,500 ק"מ , הבעיה שהיה לו איזה קצר חשמלי במנוע השאלה איך הרכב הזה ואם כדאי בכלל להתעסק איתו או שלא ? סיטרואן קסרה מודל 2002 עם 145,500 ק"מ
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רוצה לקנות פיגו 505 רציתחי לדעת מה דעתכם על הרכב ? מה כדאי לבדוק ומהם הדברים שצריך להכין ליישר קו ? ואם יש רעיונות לשיפור אשמח לשמוע ואם אפשר עם הערכות מחיר והיכן עושים את זה באיזור הדרום , מקומות מומלצים לשיפור רכב כזה? בתודה מראש יהודה
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. במסגרת התקציב שלי החלטתי על שתי מכוניות שאני מעדיף. יש לנסר 93 1500סמ"ק שאני יכול לקנות ממשהו מהמשפחה שאני יודע שהאוטו ללא בעיות לפחות בשנתיים האחרונות. (ושעבר טיפולים בזמן...) או ניופליסיה 99 1600סמ"ק שזה הרכב שאני חושב מתאים לי מבחינת התקציב ואני מעדיף אותו על אחרים. השאלה, מה עדיף לדעתכם? מה המעלות והחסרונות של האחד מול השני.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלתי הצעה לסיטרואן C3 דיזל 1.4 ידני מודל 03' עם קילומטרז' יחסית נמוך לדיזל. חיפשתי די הרבה באינטרנט ולהפתעתי חוץ משני מבחני דרכים שנעשו (אוטו, YNET) אין כמעט התייחסויויות לרכב הזה בפורומים ובאתרים השונים. די ברור שצריכת הדלק שלו טובה כמו כל דיזל, אבל חשוב לי גם נוחות הנסיעה ואמינות. מישהו מכיר את הרכב ומוכן לחוות דיעה לגביו?
הודעה אחרונה מאת noamsh, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום אני רוצה להעביר על שמי רכב מסוים ועוד בן אדם יהיה "הבעלים הנוספים". כאשר אני אמכור את האוטו יתחלף רק בעלות 1 או 2? שמעתי פעם שאם שני בעלי הרכב הם בני זוג אז קופצת רק "יד" 1 וכאשר זה שני אנשים סתם אז קופצות 2 "ידיים". מישהו יודע להגיד בוודאות על הדבר הזה? וגם, העברת בעלות על הרכב על שם 2 אנשים מתבצעת כמו הפרוצדורה הרגילה בדואר?
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם כן כדאיי , אז תסבירו למה ? וגם אם לא כדאיי תסבירו ... תודה לכול מי שעוזר :}
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי חיפשתי רכב ..אשתי ידעה על כך כי היא רוב הזמן נוהגת. אני עם הקטנוע 6 דקות לעבודה. לא אמרתי לה ש"סגרתי" כבר קנייה . סיבנתי אותה שבוע עם סיפורים על מכוניות שראיתי ...ועל ..מחר אני בודק אותו. בתיאום עם המנהלת שלה.. מייד לאחר קבלת הרכב נסעתי לעבודה שלה ..מול המחסן! המנהלת שלה שלחה אותה דחוף לפתור בעייה דחופה בדלפק המחסן. ושם זה חיכה לה.. התוצאה כמו שאתם רואים בתמונות המצורפות.. הלם מוחלט..פשוט נשארה קפואה עם פה פעור. כך הפתעתי אותה..ואת זה היא לא תשכח. תודה על העזרה בפורום זה גיא
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מצאתי רכב שנת 2003 יד 1 מליסינג, המחירון 46K החברה רוצה 43K (זו הפחתה של כ 7%). ע"פ לוי יצחק ההפחתה מליסינג היא 7-17 אחוז וצריכה לקחת בחשבון את הקילומטרג' שעבר הרכב. במקרה הזה נראה לי שכיוון שהרכב עבר לא מעט בחייו הקצרים (ממוצע של קצת יותר מ 35K לשנה) ההפחתה צריכה להיות יותר קרובה ל 17%. האם אני צודק?
הודעה אחרונה מאת kolokito, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני צריך עליה פרטים.סקסו vtr כסופה. מאיזור נתניה.. ופרטים על סקסו vtr /vts בכלל.. האם מישהו יודע על אחת שמוצעת למכירה???
הודעה אחרונה מאת naor205, -
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
רכב קטן לבחורה עד 15K גיר? לא משנה. נסיעות יום יום מלוד לפ"ת הצאתי לה מיצבושי לאנסר,אופל קורסה או רנו קליאו..לא בטעם שלה כל כך. היא חשבה על.. פג'ו 306 ואולי גם 106 או פיאט פונטו.. מה דעתכם על הרכבים האלה? מה אתם עוד יכולים להציע בנידון? תודה רבה לכולם על התגובות שבוע ט-ו-ב!
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מצאתי אחת במקרה, ואני עדיין מחפש רכב קטן לאחותי, להזכירכם..
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אודה לכם אם תוכלו למסור לי פרטים על סקסו vtr. אמינות? חלפים? ועוד פרטים חיוניים.. האם יש למישהו פרטים ספציפיים על הסקסו שמפורסמת בלוח יד 2 ?אשמח מאוד לקבל תגובות..
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בחיפושי אחר רכב לאשתי נכנסתי לחברת ליסינג גדולה מספר פעמים ובאחת מהם מצאו שבאותו בוקר נכנס מאזדה MPV שנת 2003 עם 45K ק"מ במצב מצוין, לפי בדיקה שלהם בקומפיוטסט. מכיוון שהרכב בהכנה "שיריינתי" אותו בעלות 200 ש"ח עד שאוכל לראות אותו ולהחליט בעצמי. אלה הנתונים שנמסרו לי על הרכב: הרכב היה אצל נהג יחיד עם ביטוח לנהג יחיד בחברת הייטק באזור חיפה. הרכב טופל רק במוסך מורשה בטיפולי 15K, 30K ו 45K. הרכב עוד באחריות יצרן ועם טסט עד סוף מרץ. הם מוכנים לתת הנחה מקסימלית של 4% ממחיר המחירון ולא שקל פחות. יצא הרכב מההכנה, ראינו אותו והחלטנו ללכת עליו. לקחתי אותו לבדיקה והתגלו שני דברים קטנים שדורשים בדיקה במוסך אבל חוץ מזה הרכב בסדר גמור. בזמן הזה עשיתי קצת בירורים על הרכב: …
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
אנחנו כנראה קונים אחת...... נא לא להתייחס לצריכת הדלק...אם אני לא טועה המנוע הוא 6ליטר בכל אופן מכיוון שאנו קונים אחת אשמח לדעת חוות דעת מחשבות דעות מידע וכו.... תודה
הודעה אחרונה מאת ULY, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אני תלמיד יב כרגע וברגע שאני מסיים אני ממשיך ללמוד יג ו יד ברחובות. אני גר באשקלון ואני אצתרך רכב כדי להגיע מאשקלון ולרחובות וכמובן בחזרה כמעט כל יום. אני יודע שהאוטו לא זול מבחינת ביטוחים ודלק אך לא יודע את צריכת הדלק שלו כשהו במצב תקין אשמח אם מישהו יכתוב פה כמה היא אוכלת. מדובר בהונדה אקורד שנת 94-95. אם למישהו יש רכב אחר להציע לי ברמה של האקורד וחשוב אמינות טובה מאוד אז אני אשמח. התקציב הוא עד 40 ללא ביטוחים. אני יודע שזה לא רכב לתפרנים או סטודנטים כמוני אבל אני מעדיף לעבוד עוד כמה ימים כדי לשלם יותר בביטוח ובמה שצריך ולסוע ברכב מפנק ונוח וגם גדול בקיצור משפחתית גדולה. ממה להזהר כשקונים אחת כזו ומה דעתכם על הרכב הזה? תודה
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני לא מבין למה צוחקים על הסקודה ניו פליסיה הרכב עם מנוע 1600 מהיר מאוד (תוצרת פולקסווג)ן , כמעט כל עליה אני עולה בהילוך רביעי (הגיר גם של פולקסווגן) *אם משהו מכיר את הנקודות החלשות ברכב הזה אשמח לדעת ? ושוב תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, תנו לי בבקשה הערכת מחיר לסיטרואן XM מנוע 2000 הזרקה שנת 1992. הרכב יד ראשונה. מצב שמור כמעט לחלוטין. קילומטרז' 280K. אחרי ראש מנוע ושיפוץ הגיר (חצי שנה). רכב טופל במוסך אחד - קיימת הסטוריית טיפולים מלאה. על פניו אין בעיות לרכב (נסיעה חלקה מאד, ללא תאונות, הכל עובד) מחיר מחירון: 18100 ש"ח. הערכתכם? תודה!
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הרכב מיועד לאבא שלי שבגלל תאונה שלא באשמתו האוטו הושבת. עד עכשיו הייתה לנו הונדה סיויק 2002. אבא שלי היה מרוצה מהאוטו ואם לא ישתנה הכיוון יכול להיות שנחזור לסיויק. אני מבקש הצעות לאוטו ב 80000 יד שניה ,כאשר יש דגש על הנוחות.לא להציע צרפתיות בבקשה. המכוניות שעלו בשיחה איתו הן: סאאב,הונדה סיויק 2002,הונדה אקורד מהשנת 2000. על הונדה 2002 אין מה לפרט, האוטו היה אצלינו 3 שנים אם אפשר דעות על סאאב והונדה אקורד. -האם גולף GTI נוחה יחסית? תודה.
הודעה אחרונה מאת TOMER_Y, -
-
- 0 תגובות
- 901 צפיות
אז ככה: האוטו בשביל חבר.. יש לו כרגע גולף שנת 99 מנוע 1800 הוא רוצה משהו יותר זול.. מנוע לא יותר מ 1600 .. עדיף 1600 אוטו נוח ואמין! רק ידני! חשבתי על אופל אסטרה מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת Mi16, -
- 5 תגובות
- 901 צפיות
שלום כיום היבואן נותן אחריות של שנתיים ל 206 חדשה. בנוסף , תמורת כ 1000 ש"ח הוא נותן אחריות לשנתיים נוספות על המנוע , תיבת ההילוכים מערכת ההיגוי והמזגן. האם לדעתכם כדאי "לקנות" את האחריות הנוספת הזו? (בעצם השאלה היא האם ה 206 יכול להיות "בעייתי" מבחינת קלקולים או שאולי אם כבר קרתה תקלה , התיקון שלה יקר , כך שכדאי לשלם את הכסף הנוסף עבור הסיכוי שיקרה קלקול כלשהו בתקופת האחריות) תודה אהד
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אמא שלי גם נכנסה לעניין של הג'יפים.. הדרישות פחות או יותר הן: שתהיה לו התנהגות טובה בכביש-שיהיה חסכוני עד כמה שאפשר.. ושיהיה אמין ולא יאבד ערך.. חשבתי על טויוטה ראב4 מה אתם אומרים? יש משהו חילופי שיכול להיות בתמורה לכסף שנתון-98 ומעלה תודה לכולם מתן
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני ומשפחתי רוצים לקנות רכב משפחתי קטן נוסף מאחר שאתמול עברתי טסט ואנחנו רוצים למנוע וויכוחים מיותרים של מי ייקח ומתי.. כך שאנחנו מתכננים לקנות אוטו משפחתי קטן (כמו יונדאי גטס) חדש מהסוכנות.. ולכן יש לי 2 שאלות: א) אילו מכוניות משפחתיות קטנות אתם ממליצים למשפחה שלי לקנות? ב) האם אתם מכירים סוכנויות של יצרניות שעושות תנאי מימון נוחים למכוניות חדשות? יענו שנשלם איזשהו סכום כמקדמה ואז בכל חודש נשלם סכום מסוים אל החברה וכך לאט לאט אנחנו נשלם את מלוא הסכום של האוטו? אם כן, אז באילו סוכנויות יש את זה? בתודה מראש, borissurets
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמו שכתבתי בהודעה קודמת הקליאו החמודה שלי הלכה לעולמה בטרם עת ואני מחפש לה מחליפה. אני גר בירושלים ועובד בת"א ונוסע יום יום על הציר, כך שחשוב לי כמובן החיסכון היחסי בדלק אך גם נוחות בנהיגה (גם ככה נסיעה ארוכה כזו אחרי יום עבודה לא פשוטה...) ואמינות. עד כה חשבתי על פז'ו 206 אבל נתוני צריכת הדלק הלא ממש מרשימים שלה קצת מרתיעים אותי. חשבתי לפנות ל"מועצת חכמי הפורום" לקבלת הצעות. התקציב שלי הוא סביב 70,000 ש"ח וכמובן שאני מעדיף שנתון כמה שיותר גבוה כך שכשאמכור הקילומטרז' יהיה כמה שיותר נמוך. אשמח להצעות ורעיונות
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 1 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
צריכה עירונת וביןעירונית
הודעה אחרונה מאת kolokito, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום חברים. אנו לפני קנייה, כבר שילמנו מקדמה על הפיאט פנדה ופתאום אבא שלי נדלק מהדייהטסו סיריון. ממש ממש תעזרו לי אם תביעו דיעה לגבי מה עדיף. מדובר על אוטומטית. ההבדל של ה 10000 במחיר לא מפריע, מעניין אותנו יותר מה הקניה הכדאית יותר. המון המון תודה מראש אסף
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
שלום אני בררתי על טרקטורונים ובסוף החלטתי על פולריס ספורטמן 500 4*4. שנת 99 רציתי לשאול את מי שמבין איך האמינות של הטרקטורון ובכלל כל מה שאתם יודעים עליו. אם אפשר כמה שיותר מהר כי הרכישה תתבצע בימים הקרובים. תודה
הודעה אחרונה מאת Yoav_21,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 795 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Shaike.Zam
- Shay Shd Dave
- לב טוב
- Pika007
- גולדן191
- itamar_by
- igor8s
- SlowRide
- BigMak
- zvigolden
- שביט
- mikk