ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 885 צפיות
טוב אז בהמשך להתלבטויותיי גיליתי שהאסטרה של אופל במודלים 95' ו 6' עולה משהו באיזור ה 15-20 אלף ש"ח. נראה מפתה, מישהו יכול לתת לי חוות דעת על הרכב הזה במודלים הללו מבחינת אמינות ותצרוכת דלק?
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 0 תגובות
- 858 צפיות
קרא את כללי הפורום.תן כותרת עניינית להודעות שלך. כתוב בפונט הסטנדרטי.
הודעה אחרונה מאת מאיר שוראקי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מישהו מכיר את הרכב הזה ?? רציתי לדעת עליו פרטים חיפשתי בפורום ולא ממש מצאתי נתונים עליו אם מישהו יודע אשמח לשמוע על צריכת דלק תקלות /אמינות של הרכב העלות של הטיפולים שלו והאם אני יוכל למכור אותו ברגע שארצה או אתקע איתו לזמן רב .. הרכב שאני מדבר עליו הוא שנת 97 אוטומט בכלל לא מצאתי אותו במחירון ואני לא יודע מה עלותו אשמח לתשובות
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם ! ברצוני לרכוש רכב לאמא שלי ישנם המון המון סוגים וכל אחד ממליץ על רכב אחר ואין לי מושג למי להקשיב התקציב שיש לי להקציב הוא 30 אלף ש"ח לרכב יש לציין שהרכב חייב להיות אוטומטי מפני שזה הרשיון שיש לה ועדיפות היא שנה גבוה שיהיה כמה שפחות שנים על הכביש אשמח לשמוע תגובות על מה כן לרכוש ואיזה סוג "יש לי בראש כיוונים על קליאוו b או טיוטה קורולה מה אתם אומרים על השניים ומה עוד .... לינקיים בברכה יתקבלו
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
יש לי התלבטות בין 3 סוגי מכוניות: קולט/ האצ'בק/ מגאן קופה. אני רוצה לדעת כמה דברים לפני שאני קונה את האוטו. יש לי תקציב של כ30 אלף שקל. 1. רציתי לדעת לאיזו יש אחיזה טובה יותר על הכביש? 2. איזו נחשבת שיש לה הכי פחות בעיות(בכללי)? 3. איזו מהירה יותר מבחינת האצה? 4. לאיזו, החלקים הזולים יותר, אם קורה משהו לרכב? תודה!
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני עומד לפני רכישת רכב, ורציתי לדעת אם מישהו ממליץ על מכון בדיקה אמין וטוב, באיזור נתניה, הרצליה ? מכון שאומר את כל הפרטים על הרכב, שלא ישלול ממני מידע ושאנשים היו שם וממליצים עליו לא בגלל שזה חבר שלהם או דוד שלהם, אלא בגלל שבאמת יש שם אמינות. עוד משו: יש הרבה בקשות לגבי מכוני בדיקת רכב בכל מיני אזורים בארץ, שיהיו אמינים ובלי רמאויות כלשהן. אולי יהפכו את הנושא לדביק, וירכזו איזורים והמלצות לגבי מכוני בדיקה ?
הודעה אחרונה מאת tomer20, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי להתייעץ עמכם לגבי התלבטות שיש לי לגבי רכישת רכב חדש מתנה לאשתי (בת 30). אנחנו עדיין ללא ילדים, אבל מתכננים בקרוב, כך שיש לקחת בחשבון מספיק מרחב לעגלה, מנשא וכל מה שזה גורר... בין האפשרויות שנראו לי היו 1. הונדה ג'אז - נראתה לי מאוד מרווחת, ולפי מה שאני קורא, היא גם בטיחותית, חסכונית מבחינת צריכת דלק, אבל לא בטוח לגבי נוחות הנסיעה. מחירה די גבוה ביחס לאחרות. אין לי מושג לגבי שירות ותיקונים. 2. טויוטה יאריס (אולי וורסו - בשביל המקום) - גם היא נראית בטיחותית, אך כנראה פחות מרווחת. הצורה של הוורסו פחות נראית לי . 3. יונדאי גטס - ראיתי שדובר עליה כאן די הרבה, אך אני לא יודע איך היא ביחס לאחרות שציינתי. 4. אולי מאזדה קטנה? אשמח לדעת מה התרש…
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עד איזה שנת דגם נמכרה ה-ZX בארץ? האם מנוע ה-1.8 מומלץ? (ממה עשוי, אלומיניום, ברזל).. בעיות, מחלות, אמינות, צריכת דלק... תודה רבה לכל העונים..
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
שבת שלום לכם! יש כאלו שיראו בשאלה שלי קצת מפגרת אבל שאלתי אותה בכל זאת ע"מ להתייעץ, כי יש עוד אנשים (במיוחד בפורום הזה) שאכפת להם מהרכב שלהם, במיוחד אם הוא הולך להיות קבריולט. הסיפור הוא כזה, בזמן הקרוב כנראה ארכוש פיג'ו 206CC שנת 2001 או 2002 (טרם הוחלט השנתון). האם חוסר חניה פרטית או העדר חניה נורמלית אמורה להוות שיקול בקניית הרכב? כלומר, אני גר בתל אביב, ומצוקת החניה כאן גדולה ככה שתמיד יוצא לי לראות אנשים נצמדים לי לתחת שכבר נוגעים לי בטמבונים (תופעה מעצבנת מאוד) מכיון שאין כאן כמעט מקום להחנות. האם אתם הייתם חושבים פעמיים טרם הקנייה ולוקחים בחשבון שעצם זה שאין לי חניה פרטית יהווה פתח לוונדליזם ודפיקות מיותרות לרכב? למישהו יש הצעות, פתרונות, מה עליי לעשות? …
הודעה אחרונה מאת Lotus Omega, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם אנשים יקרים וחובבי מוטוריקה (לאו דווקא עדינה) אני צריך כלי רכב - מה שהוא צריך לעשות זה פעם בחודש ליסוע לגליל (גוש שגב), אמור להיות אמין ,גיר רגיל , כלי רכב קטן (אני גר בעיר הגדולה ת"א). כמעט שכחתי - תקציב מאוד נמוך (כי מי שמתחיל נמוך תמיד יכול לעלות) ז"א באזור 15000 ש"ח. אני מאוד אוהב את הרנו טווינגו שניראה לי שהיא גם בתקציב. השאלה האם היא תעמוד במסימה , האם היא אמינה (מה זה אומר ) מנוע אם 160,000 ק"מ יחזיק עוד קצת או שהוא בימיו האחרונים. וכו' יש לי עוד מלא שאלות אז אני אפסיק פה וימשיך אחר כך צ'או
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
מיצובישי כריזמה 98 1 2
מאת ejen2- 22 תגובות
- 15.2 אלף צפיות
אני צריך כמה שיותר פרטים עליה כמה דלק היא שותה האם שווה לקנות אותה? ועוד פרטים מאנשים שהיה להם או שיש להם נסיון בכריזמה
הודעה אחרונה מאת WannaBe, -
פיאט קופה
מאת m.sherling- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, קודם כל חשוב לציין שעשיתי חיפושים לא רק בפורום אלא מעוד מקורות... יש כמה דברים שעדיין לא כל כך הובהרו לי: 1. מה ההבדלים המדוייקים בין ה16V ל20V חוץ מהמנוע, האם ה16V נחותה בצורה ניכרת מהשניה? 2. עלות תחזוקה, בעיות וכו'. עלות החלקים האם היא מתקלקלת בתדירות גבוהה ובסך הכל עלות התחזוק עם ובלי עלות העבודה במוסך(היא גבוהה לפי מה שהבנתי בגלל שכדי להחליף דברים בסיסיים לרוב צריך להוציא את המנוע). 3. איכות הרכבה, האם זו פיאט לכל דבר או שאין קירקושי פלסטיקים וכו' כי אני בא מרקע יותר של רכבים יפניים כך שאני מקוה שהפלסטיקה בקופה היא בסגנון הרכבה יפני פחות או יותר. האם יש לה מחלות ילדות? 4. האם יש להזהר ממקומות מסויימים שהיא קיבלה בהן מכה? כמו למשל מקדימה שהבנת…
הודעה אחרונה מאת N.bentovim, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, קניתי היום את המחירון של לוי יצחק על-מנת לבדוק את שווי הרכב שברשותי, אך לא מצאתי את הפרטים לגבי הרכב שבבעלותי. אבקש את עזרתכם בחישוב הערך של הרכב לפי הפרטים הבאים: או כיצד הוא מוגדר במחירון. ברשותי גולף שנת 2000 מנוע 1.6L גיר ידני. הספק מנוע 100 כויות סוס. הרכב גמע 43.000 קילומטר. מספר בעלים 1. תוספת חבילת קומפורטליין. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה עדיף לדעתכם?אני יודע שהפולו היא פחות ספורטיבית ויותר יקרה. האם זה עדיף מבחינת האמינות שלה?בעיקרון אני מחפש רכב קטן בעל אופי ספורטיבי עם כח במנוע. ומצד שני שיהיה כמה שיותר אמין כי אני שונא מוסכים.. או שפשוט עדיף לי יפנית קטנה שלא תעשה בעיות וזהו? האירופאיות באמת עושות הרבה בעיות? או שזה סתם שמועות? או שבאמת שווה לשלם על טיפולים אבל להינות מהחיים?? התקציב שלי בסביבות 30K וודאי שאם אמצא משהו טוב ב 40K אלך על זה..יש לציין כי אני נוהג בערך 3500 קילומטר בחודש.אשמח מאוד לקבל תגובות רציניות כי בינתיים אני מפרנס את חברות ההשכרה.. ( עד היום נהגתי על ב.מ.וו. 330 שנת 2001 ביזזבתי עליה כמעט 50K בפחות משנה רק במוסכים אז נאלצתי למכור.לעומת זאת לפני זה הייתה לי לנטיס 2003 ובמשך שנה …
הודעה אחרונה מאת Aviram-C, -
מוט הילוכים
מאת גולדממבר-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מאוד אוהב זהב ולכן יש לי מוט הילוכים מזהב טהור כמעט כולו בברלינגו שלי שרכשתי ב EBAY לצערי הוא נשבר מעט ואני מחפש חדש!!! האם שמעתם על מישהו שמבצע כאלה עבודות תיקון או בנייה?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
SAXO vs COLT
מאת zoobin- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני וחבר שלי "התערבנו" על איזה רכב יותר טוב סיטרואן סקסו או מיצובישי קולט (זאת לא הייתה בדיוק התערבות אלא ויכוח) חבר שלי רוצה לרכוש לעצמו רכב והפרמטרים שהוא מתייחס אליהם כשהוא קונה את האוטו הם אמינות,צריכת דלק,סחירות,הנאה מנהיגה ויופי חיצוני. הוא מתכוון לקנות קולט אבל ניסיתי להסביר לו בתקווה שאני צודק שעדיף לו ללכת עם סיטרואן סקסו. לא בלבד שהסקסו תספק את הצרכים שלו (חוץ מיופי חיצוני [לא שהקולט כ"כ יפה]), אלא היא גם עולה פחות מהקולט ולכן בתקציב שלו הוא יוכל לקנות דגם משנה גבוהה יותר. נניח בתקציב של קולט שנת 97 הוא יוכל לקנות סקסו 2002. מה אתם אומרים ? מה יותר טוב לו ? הבאדג'ט בערך 30K NIS
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
מחירון BMW
מאת עומרון- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חיפשתי בכמה מקומות ולא מצאתי כמה המחירון של BMW M3 COUPE שנים 2002-2006 תודה
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הגיע הזמן להפרד מהמשפחתומטית המזעזעת ולקנות רכב משלי. כאמור, תקציב עד 60K, ידנית, מהנה לנהיגה, עדיף לא רכב שאצטרך לקנות מבני דודנו. הרכב הכי מהנה שנהגתי בתקציב היה קליאו ספורט. מאחר ואחד כזה במצב טוב די נדיר בארצנו הקטנטונת, יש רכבים דומים שכדאי לי לבדוק?
הודעה אחרונה מאת ITVT, -
- 1 תגובות
- 887 צפיות
בכמה השבועות הקרובים אנחנו עומדים לרכוש רכב.. ואני צריך את דעתכם לגבי מקומות בפ"ת שאפשר לבדוק שם את הרכב לפני קניה ולראות מה תקין ומה לא רצוי מכון רכב שאין שום ספק לגביו ולגבי האמינות שלו אם תוכלו להשאיר כתובת, טלפון של המכון זה יהיה מצויין! תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני סטודנט וחשבתי לקנות את הרכב הזה, אך הוא מבחינת החזקה, אמינות וצריכת דלק?? (אני מדבר על דגמי לטינו או STELLA מנועי 1600 , 1400 סמ"ק). יש לי בסביבות ה-30 אלף, והאם עדיף רכב אחר? יש המלצות כלשיהן לרכב בעדיפות לרכב קטן. תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת asheryo, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי להתייעץ איתכם לפני שאני קונה רכב מיד שניה, אני מחפש רכב קטן, זול וחסכוני ועם זאת משהו שנחשב לרכב אמין. אני הולך בכיוון של סובארו ג'אסטי בערך או פורד פיאסטה, שניהם מודלים 92 עד 95 משהו כזה. מה אתם אומרים על המכוניות האלו? מומלצות? ואם יש לכם המלצות על רכבים אחרים או דברים שכדאי לדעת אשמח לשמוע זאת ממכם נ.ב. עיינתי קצת בפורום ולמדתי הרבה דברים ממנו, אני ממש שמח שגיליתי את הפורום (דרך גוגל אגב) תודה לכולם! שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת RaviDJ, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חיפשתי בפורום הרבה ויצאתי מבולבל האם מכון בדיקה בעת בדיקת רכב לפני קניה אמור לבדוק התאמת מספר המנוע בין רשיון הרכב לבין המספר על בלוק המנוע ?? פשוט, מצאתי שחלק אומרים שכן! אבל חלק אמרו שקשה מאוד למצוא את המספר ולפעמים צריך לפרק דברים. הסיפור ("קלאסי"): אוטו יד ראשונה נקנה מסוחר רכב שהיה בעברו ליסינג או חברה. הרכב עבר בדיקת קנייה באותה עיר שבה הסוחר, במכון לפי בחירת הקונה. כל הליקויים תוקנו. אבל - בטסט שנתי רגיל נתגלה שמס' המנוע לא תואם וכמובן האוטו נכשל. עכשיו הקונים במרדף אחרי שטרי המכר של המנוע. מכון הבדיקה מכחיש שהוא צריך לבדוק את התאמת מספרי המנוע. עוד: לפי מה שאני מבין: אם לא ימצא שטר המכר והמנוע לא גנוב אז ניתן ע"י הצהרה לתקן את הנושא, צודק?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
התלבטות קשה
מאת ice2dude-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם לכתוב שרשור עם כותרת סתמית, שבטח ינעל על ידי רז, או לקרוא את כללי הפורום ? (נערך לאלתר, בדיעבד, מראש ובקרוב)
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
שלום לכולם, אבי מתלבט בין הרכבים הבאים כולם ברסת 2L בנזין: 1. אופל ווקטרה 2. סיטרואן C5 3. פז'ו 407 4. פורד מונדיאו כיום הוא נוהג על אופל אסטרה וסה"כ מאוד מרוצה מהאוטו. הדברים שחשובים לו הם: נוחות איבזור גודל אמינות ביצועים מה המלצתכם?
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה דעתכם על סובארו אימפרזה 1.6 אוטומטית 99?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מה ההבדל בין הונדה סיוויק DX ל EX? האם יש הבדלים במנוע + נתונים ? האם המנועים הם ויטק?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני על סף החלפת הרכב לאחר שהקליאו החמודה שלי הלכה לעולמה בטרם עת. החלטתי לקנות פיז'ו 206 ואני מתלבט בין שתי הצעות שקיבלתי: 1. 1.4 ידנית מודל 03' 2. 1.6 אוט' דגם XT שלוש דלתות מודל 02' שתי המכוניות במצב מצויין ועם קילומטרז' יחסית נמוך (סביב ה40,000) וגם מחירן קרוב מאוד (כ-70,000). אשמח אם תעזרו לי בשאלות הבאות: 1.על איזה מהאפשרויות הייתם ממליצים? 2. אני נוטה לאפשרות השנייה אבל חושש מגרסת ה-3 דלתות. עד כמה היא לא נוחה במידה וצריך מקום לנוסעים במושב האחורי? (לא קורה אצלי הרבה) 3. מה ההבדלים בין ה-1.4 ידני ל-1.6 אוט' מבחינת צריכת הדלק (אני נוסע כל יום ירושלים-ת"א כך שזה מרכיב די משמעותי עבורי) אשמח לכל עזרה
הודעה אחרונה מאת tsachi1, -
מתלבט בקניית רכב חדש - פוקוס / קורולה / מאזדה 3 / מגאן [כותרת ערוכה שמלמדת על התוכן] 1 2
מאת bentata-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
יש לנו פיג'ו 307 שנת 2004 רכב חברה אתמול החליטו להחליף לנו אותו בגלל שהאוטו עשה כבר 100 אלף קילומטר. בתור אחד שנוסע הרבה על כל מכוניות ה1600 אל תתקרבו לפיג'ו חוץ מנוחות אין בו כלום - רק בעיות! קיצר אלה האפשויות שלנו אחרי מיון ראשוני: 1. מאזדה 3 2. טויוטה קורולה 3. פורד פוקוס 4. רנו מגאן זה אוטו למשפחה שצריך להיות אמין ונוח בגלל כמות הקילומטרים שאנחנו עושים... בבקשה תעזרו לי לבחור...
הודעה אחרונה מאת R.L, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני פה הגעתי עקב חיפוש רב של רכבים ומצאתי את הפורום הזה אני חושב שהוא טוב לפי תגובות של אנשים והכל אני מאוד מקווה שיעזרו לי אני מחפש רכב טוב ספורטיבי יש לי כרגע 25.000 ש"ח מעוניין לשמוע קצת הצעות מאנשים כי כבר התייאשתי תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני בתהליך של רכישת לנציה אני גר ברחובות ואני מחפש מקום טוב ואמין ליבדוק את הרכב וגם מוסך טוב שיוכל להבין את הבדיקה הבנתי שמאוד חשוב לעשות בדיקה טוב ללנציות אז בתודה מראש דמבו
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 795 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Shaike.Zam
- Shay Shd Dave
- לב טוב
- Pika007
- גולדן191
- itamar_by
- igor8s
- SlowRide
- BigMak
- zvigolden
- שביט
- mikk