Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני צודק,

הרי לא כל מי שקונה רכב בישראל חושב כמונו. ה B4 מעולה.

הפאסאט יותר מרשימה, וגם זו עובדה.

לכן יותר קל לקונה להשתכנע מרשימת אבזור ארוכה להחריד, ומעיצוב מאוד מרשים (לדעתי) מאשר להתחיל להתעסק איתו באיכויות שלדה , מתלים ונוחות. מספיק שתגיד פאסאט, הוא כבר משוכנע שזהו זה.

יעידו על כך מכירות הפאסאט הקודמת (שכבר אחרי הופעת האקורד ו ה 6 ב 2003 נהייתה מיושנת), ובכל זאת נמכרה יפה מאוד עד שהגיעה המחליפה שגם היא נמכרת יפה (למרות מחירים גבוהים מאוד).

תודה, גימי

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תודה רבה לכל העוזרים המכובדים.

אני מודע לכך שה-B4 אוטו מעולה (היתה לנו בעבר לגאסי 2L) אולם אבי לא מוכן להתפשר והוא רוצה אך ורק רכב אירופאי.

עינייני שמירת ערך לא כל כך מעניינים אותו מאחר והוא לא קונה את הרכב ולא אמור לדאוג למכירה שלו.

אנחנו מאוד פוזלים לכיוון של הווקטרה אך נראה לי שרק לאחר נסיעת מבחן ברכבים נדע בוודאות.

"לא מוכן להתפשר" ?!?

לרכוש רכב יפני זה אומר להתפשר? על מה בדיוק?

היום לרוב הרכבים היפנים אין כלל נחיתות מול האירופאיים. אולי עליונות בכמה תחומים חשובים. אז איפה פה ההתפשרות?

מה הקשר שמירת הערך לדיוננו זה? למה תמיד שמירת ערך עולה בהקשר של רכבים יפניים?

אין ספק שה C5 היא מכונית מעולה. הטובה ביותר ברשימה שהעלת.

עם זאת, אין ספק שה B4 היא טובה יותר, בשיקלול של תמורה לכסף, מחירי טיפולים (לא אמרתי אמינות!) והרבה הנאה מנהיגה.

אנא הפסיקו לקטלג את עולם המכוניות ל"טובות" ול"רעות". לשמחתי, אין היום מכוניות רעות. בוודאי לא בקטגוריה הנידונה.

פורסם

אין ספק שה C5 היא מכונית מעולה. הטובה ביותר ברשימה שהעלת.

עם זאת, אין ספק שה B4 היא טובה יותר, בשיקלול של תמורה לכסף, מחירי טיפולים (לא אמרתי אמינות!) והרבה הנאה מנהיגה.

אנא הפסיקו לקטלג את עולם המכוניות ל"טובות" ול"רעות". לשמחתי, אין היום מכוניות רעות. בוודאי לא בקטגוריה הנידונה.

עם המשפט האחרון אני מסכים, ובגלל זה נמנע מהוויכוחים הנצחיים האלו מה יותר טוב. אבל אני חייב לתקן טעות גסה בנוגע לעלות האחזקה של הסיטרואן בכלל, והטיפולים בפרט. הרכב שלי עשה 90 אלף כבר, שזה אומר שלושה טיפולים. כולם היו זולים ופשוטים. כמעט כל התקלות טופלו בתקופת האחריות המלאה, ועוד תקלה באחריות המורחבת. אין סיכוי שהסובארו מתוחזקת בסכום נמוך יותר, ובפרט לא אם מדובר בטיפולים שגרתיים.

ואם כבר בעלות עסקינן, אז המקיף שלי לדגם 2003 עולה היום 2000 ש"ח לכל נהג. חבר עם סובארו משלם אלף יותר, כנראה כי הרכב גניב ו/או מועד לתאונות. סתם הערה מבעל ניסיון.

פורסם

ואם כבר בעלות עסקינן, אז המקיף שלי לדגם 2003 עולה היום 2000 ש"ח לכל נהג. חבר עם סובארו משלם אלף יותר, כנראה כי הרכב גניב ו/או מועד לתאונות. סתם הערה מבעל ניסיון.

כמה תאונות כבר יכול לעבור רכב כשהוא עומד במוסך כל הזמן?

מכל המכוניות המדוברות נסעתי ונהגתי רק בC5 (בצורה הישנה יותר).

רכב מדהים!

אם עלויות אחזקה ו/או סחירות הן לא שיקול ונוחות ופינוק הן בראש אז הC5 הרי היא יעודית למטרה הזאת.

פורסם

אני רוצה לחזק את דעתו של IceCube. ה- Primera היא מכונית מצויינת. גיר רציף 6 הילוכים שנחשב למעולה, ביצועים טובים, עיצוב פנים מקורי ונאה והתנהגות כביש ראויה בהחלט.

בנוסף, כל נושא האמינות של ניסאן...

הביקוש היה לרכב אירופאי אבל הבחור מעליי הזכיר קצת מלוכסנות אז: תחשוב על הניסאן פרימיירה! רכב מפנק ביותר 6 הילוכים בידני... נוחות-איכות-אמינות-בטיחות-וצורה מקורית בהחלט!!

מה עוד אתה צריך?

פורסם

ה-B4 היא מכונית מצויינת, אין עוררין, איבזור משבע רצון ומנוע חזק מאוד.

א-ב-ל, גם לה נקודות תרופה שמתגלות כמאוד קריטיות בעיני לקוחות פוטנציאלים:

אצלנו היא נפלה בשל גיר 4 הילוכים מיושן שלטעמי מסרס את המנוע הנפלא הזה (מאזדה כבר שידרגו לגיר 5 הילוכים נעים, אקורד כבר מזמן שם והפאסאט הרימה סטנדרט עם 6 הילוכים).

אפשר גם לציין את ה-AWD כגימיק ותו לא!

ה-407, שאתמול הרגשתי אותה כנוסע בדרך הלוך להרצליה (כ-70 ק"מ) וכנהג בדרך חזור מרצליה (עוד כ- 70 ק"מ) לא הרשימה אותי כלל.:?

ציפתי להרבה יותר נוחות (כיאה ממכונית צרפתית) ולא זכיתי לה. האוטו מרווח, אבל לא מתקרב מהומה לאחותה החורגת, ה-C5 ,בכל נושא הנוחות.

עיצוב הפנים מצועצע לטעמי, כולל הקונסולה המרכזית ובעיקר כפתורי השליטה במערכת השמע והקרוז קונטרול (אלוהים כמה מסובך עשו את זה).:roll:

ביצועים, כפי שהוזכרו מעליי, חלשים ומאכזבים.

לפותח השרשור, C5 היא כנראה המכונית שתענה לך על הדרישות העיקריות שרשמת.

המונדיאו, למרות היותה "ישנה" מעט, עדיין יכולה להיות חזק בתמונה (לא מצטיינת בשום דבר, אבל טובה בכל הקטגוריות).

אמיר.

פורסם

לאמא שלי יש סיטרואן C5 מחודשת עם מנוע 2 ליטר וחבילת אבזור PACK כבר חודש.

מכונית מדהימה, פשוט מבודדת אותך מהחוץ בכל מה שנוגע לנוחות ובידוד.

רשימת האבזור ארוכה מאוד אפילו יש חיישנים קדמיים (בנוסף לאחוריים) שמצפצפים ומראים על הצג כמה אתה קרוב למכשול.

נקודת התורפה שלה היא לא האמינות שהיא גבוהה מאוד אלא הגיר שהוא בעל 4 הילוכים, הוא מסרס את המנוע שיש לו מה לתת (פשוט מעביר הילוכים מוקדם מדיי) אבל על מצב טיפטרוניק העניין נפתר.

פורסם

אבי נוהג על ווקטרה שנת 99 כבר מעל ל-4 שנים ובסך הכל מרוצה מהרכב; באופן כללי, ניתן לומר שהרכב בסך הכל נוח, בעל ביצועים טובים מאוד (במיוחד במוד SPORT), מהנה לנהיגה, יציב ובטיחותי...

החסרון הוא עלות חלקים מסוימים אשר ניתן לקנות אותם אך ורק מ- UMI; למשל, צינור מים ראשי יעלה בסביבות ה- 1600 ש"ח... אבל, אתה יודע שתמיד יש את EBAY...

The New Opel Astra :grin: Trust Your Eyes

www.opel.de

פורסם
ה-B4 היא מכונית מצויינת, אין עוררין, איבזור משבע רצון ומנוע חזק מאוד.

א-ב-ל, גם לה נקודות תרופה שמתגלות כמאוד קריטיות בעיני לקוחות פוטנציאלים:

אצלנו היא נפלה בשל גיר 4 הילוכים מיושן שלטעמי מסרס את המנוע הנפלא הזה (מאזדה כבר שידרגו לגיר 5 הילוכים נעים, אקורד כבר מזמן שם והפאסאט הרימה סטנדרט עם 6 הילוכים).

אפשר גם לציין את ה-AWD כגימיק ותו לא!

ה-407, שאתמול הרגשתי אותה כנוסע בדרך הלוך להרצליה (כ-70 ק"מ) וכנהג בדרך חזור מרצליה (עוד כ- 70 ק"מ) לא הרשימה אותי כלל.:?

ציפתי להרבה יותר נוחות (כיאה ממכונית צרפתית) ולא זכיתי לה. האוטו מרווח, אבל לא מתקרב מהומה לאחותה החורגת, ה-C5 ,בכל נושא הנוחות.

עיצוב הפנים מצועצע לטעמי, כולל הקונסולה המרכזית ובעיקר כפתורי השליטה במערכת השמע והקרוז קונטרול (אלוהים כמה מסובך עשו את זה).:roll:

ביצועים, כפי שהוזכרו מעליי, חלשים ומאכזבים.

לפותח השרשור, C5 היא כנראה המכונית שתענה לך על הדרישות העיקריות שרשמת.

המונדיאו, למרות היותה "ישנה" מעט, עדיין יכולה להיות חזק בתמונה (לא מצטיינת בשום דבר, אבל טובה בכל הקטגוריות).

אמיר.

מה בדיוק גימיק בהנעה כפולה? על אותו בסיס אז גם הנעה אחרוית היא סוג של גימיק:screwy: !

שים לב, לשני המכוניות שהצעת יש גירים יותר גרועים מזו של הB4 אחת "חכמה" שלא בדיוק יודעת מה היא רוצה ולשניה אין אפילו אפשרות לתפעול ידני.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
"לא מוכן להתפשר" ?!?

היום לרוב הרכבים היפנים אין כלל נחיתות מול האירופאיים. אולי עליונות בכמה תחומים חשובים. אז איפה פה ההתפשרות?

.

לא מסכים איתך; אין אפילו חיה כזאת...

הדעה הזו נפוצה אך ורק בארץ ואף אחד לא יקנה אותה מחוץ לישראל, בסופו של דבר מי שיש לו את היכולת או מוכן להתפשר על שנתון ילך על רכב אירופאי...

לא עולה בדעתי אפילו רכב יפני אחד אשר משתווה או אפילו מתעלה על רכבים אירופאים מקבילים:

• קומפקטיות: אסטרה\גולף : מה ישתווה להן? המזדה 3 או הקורולה? פשוט אי אפשר להשוות... בכל הבחינות, האסטרה\גולף עולות על היפניות
  • משפחתיות: ווקטרה\פאסאט: מישהו מעז בכלל (אולי הנהג הישראלי) להשוות את המזדה 6 או האקורד לשני הרכבים האלה?

www.opel.de

פורסם
אבי נוהג על ווקטרה שנת 99 כבר מעל ל-4 שנים ובסך הכל מרוצה מהרכב; באופן כללי, ניתן לומר שהרכב בסך הכל נוח, בעל ביצועים טובים מאוד (במיוחד במוד SPORT), מהנה לנהיגה, יציב ובטיחותי...

החסרון הוא עלות חלקים מסוימים אשר ניתן לקנות אותם אך ורק מ- UMI; למשל, צינור מים ראשי יעלה בסביבות ה- 1600 ש"ח... אבל, אתה יודע שתמיד יש את EBAY...

אתה מדבר על ווקטרה דור קודם.

Veni Vidi Vici

פורסם

כן, מישהו מעז - למשל כתבי הרכב.

נא להפסיק להתעסק במוצא ולהתחיל להתעסק באיכות. בשנים האחרונות ניכר כי היצרנים היפניים מצליחים לייצר מכוניות טובות יותר מבעבר וכאלו שמשתוות בפרמטרים רבים (ואף עוקפות בחלקם) את המתחרות מאירופה.

למשל, אקורד ו-B4 הן בהחלט ברות השוואה לפאסאט או כל רכב אירופאי אחר מהקטגוריה. שמתי לב שיש לך פטיש (מלשון fetish) לאופל ופולקסווגן, אז כדאי שתתעורר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אתה מדבר על ווקטרה דור קודם.

נכון, OFERMAN אמר שמדובר בגרסאות 2L ולכן אני מניח שמדובר על דגם B ולא C...

הווקטרה האחרונה משווקת עם מנוע 2.2 ליטר

www.opel.de

פורסם
לא מסכים איתך; אין אפילו חיה כזאת...

הדעה הזו נפוצה אך ורק בארץ ואף אחד לא יקנה אותה מחוץ לישראל, בסופו של דבר מי שיש לו את היכולת או מוכן להתפשר על שנתון ילך על רכב אירופאי...

לא עולה בדעתי אפילו רכב יפני אחד אשר משתווה או אפילו מתעלה על רכבים אירופאים מקבילים:

• קומפקטיות: אסטרה\גולף : מה ישתווה להן? המזדה 3 או הקורולה? פשוט אי אפשר להשוות... בכל הבחינות, האסטרה\גולף עולות על היפניות
  • משפחתיות: ווקטרה\פאסאט: מישהו מעז בכלל (אולי הנהג הישראלי) להשוות את המזדה 6 או האקורד לשני הרכבים האלה?

תרשה לי לצטט מישהו כאן בפורום שהגיב לתגובה של מישהו אחר.

עוד פעם חוזרים עם "לחבר שלי היה..." או "הייתי שומע..."....

אל תקבע עובדות אם אינך ממש יודע ומכיר..."

רגע, שנייה, בעצם מי שכתב את הדברים הללו הוא בעצם אתה!!!

לפני שאתה מטיף לאחרים כדאי שתלמד עובדות בעצמך ותצא מהסרט/סטיגמות/עבר שאתה נמצא בו.

בלי שום קשר אבל את המאזדה 3 באמת אי אפשר להשוות לגולף/אסטרה פשוט כי היא יותר יציבה ומהנה מהצמד המכוניות שהבאת.

גם המאזדה 6 ובעיקר הB4 הרבה יותר טובות מהפאסאט/ווקטרה בכול הקשור לאחיזת כביש, הנאה מנהיגה ונוחות הרכב.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
תרשה לי לצטט מישהו כאן בפורום שהגיב לתגובה של מישהו אחר.

עוד פעם חוזרים עם "לחבר שלי היה..." או "הייתי שומע..."....

אל תקבע עובדות אם אינך ממש יודע ומכיר..."

רגע, שנייה, בעצם מי שכתב את הדברים הללו הוא בעצם אתה!!!

לפני שאתה מטיף לאחרים כדאי שתלמד עובדות בעצמך ותצא מהסרט/סטיגמות/עבר שאתה נמצא בו.

בלי שום קשר אבל את המאזדה 3 באמת אי אפשר להשוות לגולף/אסטרה פשוט כי היא יותר יציבה ומהנה מהצמד המכוניות שהבאת.

גם המאזדה 6 ובעיקר הB4 הרבה יותר טובות מהפאסאט/ווקטרה בכול הקשור לאחיזת כביש, הנאה מנהיגה ונוחות הרכב.

אני לא קבעתי עובדות אלא אמרתי את דעתי ותאמין לי לא מעט אנשים יסכימו איתי...

אבל בארץ, בניגוד לאירופה למשל, אתה תמצא יותר אנשים אשר יסכימו איתך והכל נובע מסדר עדיפות מעוות של הנהג הישראלי אשר מחפש יותר איבזור בפחות כסף במקום לחפש יותר טכנולוגיה, בטיחות ואיכות...

בקשר לדברי שצוטטו: אני עדיין חושב שיש הבדל בין מישהו אשר טוען, מבלי שהיה לו נסיון, שרכב מסוים הוא לא אמין וצריך להתרחק ממנו לעומת מישהו שמבטא את דעתו כלפי סוגי רכבים ומה עדיף על מה...

www.opel.de

• תוכן חדש...