ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 13.5 אלף צפיות
האים היא קניה כדאית ואיזה אוטו בסכום של 40000 מומלץ לקנות
הודעה אחרונה מאת Anti Freeze, -
- 5 תגובות
- 888 צפיות
הציעו לי היום רנו קליאו שנת 2000 אוטומט מנוע 1400 ממגרש מכוניות ...האוטו יד ראשונה רציתי לשאול מה דעתכם על האמינות של הרכב כי זה חשוב לי הבנתי שיש בעיה עם הגיר האוטומט שלו זה נכון ? האם הוא יסחוב לי עם מזגן יש לו כח ? ומבחינת אחזקה אשמח גם לקבל פרטים כמו אחזקת דלק וטיפולים והאם כדאי בכלל להתקרב למגרשי מכוניות או להתרחק מהם! תודה
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברים שלום. אני מתעניין עכשיו ברכב ספורט שיחליף את ההונדה המשפחתית שלי, וממש במיקרה הרכב הראשון שראיתי היום הוא מרצדס CLK קומפרסור 2300 למי שמכיר. אני צריך מפרט טכני שלה, כמה דלק היא שותה, מה המחיר של ביטוחים למפלצת שכזאת וכל דבר אחר שמישהו יודע עליה! הרכב שנת 99 ואני יכול להוציא אותו ב- 175K. כן,אני יודע שלפני חודש בערך חיפשתי רכב 4 על 4. קורה שמשתנים! כל הצעה לעניין תתקבל בברכה, בברכה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת yonimiata, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב שנת 2004 ומעלה 1600 סמ"ק שיהיה רכב משפחתי ומרווח אוטומט בעל צריכת דלק הכי נמוכה שיכול להיות עד 100 אלף ש"ח.. למישהו יש הצעות?... חשבתי על מאזדה 3 או טויוטה קורולה...מה עדיף?..ואם יש לכם הצעות אחרות הכל יתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
שלום לכולם. מצאתי פיג'ו 206GTI שנת 2000 שעומדת למכירה. על פניו האוטו נשמע במצב טוב ואני לוקח אותו לבדיקה בימים הקרובים. רציתי לקבל קצת מידע על הרכב הנ"ל בנושא האמינות באופן כללי, והאם ישנן מחלות ספציפיות שהרכב נוטה לחלות בהן? האם יש איזה סעיף אליו צריך לייחס חשיבות יתרה או לבדוק בצורה מעמיקה? בכלל, למה לשים לב בעיקר בבדיקה ומה מומלץ לבדוק בנוסף (אם בכלל..)? חבר שלי טוען כי הוא מכיר בעלים של 206GTI שמתלוננים על אמינות ירודה. לטענתו הGTI פחות אמינה מהXS (?!) האם יש איזה ביסוס מאחורי הטענה, או שאותו אדם סתם "נפל" על אקזמפלר רע? כמו כן אם למישהו יש חוות דעת בקשר לרכב שאינה קשורה לתחום האמינות אשמח לשמוע גם אותה, כיוון שמחיפוש שערכתי פה בפורום לא מצאתי יותר מדי מידע…
הודעה אחרונה מאת eylon, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איך אפשר לדעת בבדיקה עצמית אם יש תיקון בכנף של הרכב (כנף מקורי) או הכנף הוחלף (תחליפי) . ואותו הדבר לגבי הדלתות . ?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תראו... אני צריך לדעת כמה פרטים על: הפיז'ו 205.. 1400 סמ"ק.. 5 דלתות.. שנת 1993.. קרבורטור... 320 אלף קילומטרז' (עברה מנוע) ועל הפיאט פונטו.. 1300 סמ"ק.. 5 דלתות.. שנת 2003.. הזרקה... 90 אלף קילומטרז' (שניהם ללא שיפורים משמעותיים) בקטע של השוואה... למי יש יותר כוח? מי יותר מהירה? (פתיחה, סגירה לחוד) מה יותר אמינה? ובאיזו מהם הצריכת דלק יותר חסכונית?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתכנן לרכוש מ-אלבר רכב ליסינג, ואני מתלט בין פוקוס ולאנטיס. אודה למי שיוכל לספר מידע לגבי עלויות טיפולים ברכבים השונים, תכיפותם, צריכת דלק, נוחות, איבזור וכד'. אם מישהו יוכל לתת לי המלצות מסויימות שצריך לבדוק/לדרוש מחברת הליסינג לפני הרכישה תודה למסייעים !!!!
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בוקר, אשמח לשמוע תגובות לגבי הרכב גולף דור V עם מנוע FSI בנפח 1.6L בעל 115 HP.
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם זה אפשרי להכניס גיר אוטומטי בסקודה ניו פליסיה 1600 סמ"ק שנת 99 ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב קטן לאישתי, כאשר המחיר הוא עד 25K. הדרישות מהרכב לא גבוהות מדי, רק שיהיה אוטומט, בעל תא מטען נדיב(לעגלת תינוק) ושיהיה אמין ככל שאפשר. חשבנו על פיאט מריאה\בראבה, המציעות שנתון גבוה יחסית למחיר. איך הרכב הנ"ל? יש אפשרויות יותר טובות? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט בין איביזה/205/פולו/306 כל מה שאני מוצא במצב רע ואם המצב היה טוב האוטו נמכר... יש דברים ספציפים שכדאי לבדוק בנ"ל? ואיך אני אמצא רכב במצב טוב, זה מתחיל להיות דחוף... בעקרון אני מעדיף 306 1600 או איביזה 1600 ידני כדי שכשאני אפעיל מזגן המנוע ימשיך להגיב... שלא כמו ב205 שנהגתי בה- הכל היה סבבה עד שהפעלתי מזגן תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Chooch, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אחרי שקראתי פה מספר שרשורים על אנשים שהתאכזבו, אני נוטה להפסיק לחפש בלוחות באינטרנט \ בעיתון. לוותר על האפשרות הזאת, או להמשיך לחפש בעיתונים ובאינטרנט? עדיף להתמקד בהודעות שעוברות מפה לאוזן בסגנון "ראיתי רכב למכירה במקום X, רוצה לדבר עם הבעלים?" ? חשבתי להתמקד במגרשי טרייד אין, כדאי? הבנתי שיש אחריות על הרכבים שקונים מהם. בקיצור, איפה הכי כדאי והכי קל לחפש? יוסי. וכן, מכרתי את הסובארו.
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני צריך מישהו עם נסיון בכריזמה ובמאזדה לאנטיס - שיכול לתת מידע על נוחות נסיעה, נטייה לתקלות ונושאי תחזוקה שוטפת של הכריזמה או המאזדה כי אני מתלבט ביניהן. בחרתי בחדר הזה כי כאן נמצאים רוב המומחים לנושאים הטכניים יותר, אז אודה לאנשים מנוסים באחד מרכבים אלה. תודה למסייעים דרור
הודעה אחרונה מאת tkl, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חבר רוצה לקנות אוטו לנסיעה של 60 קילומטר 3 פעמים בשבוע מפ"ת ליפו,הוא רוצה שהאוטו יהיה בדגש על אמין ואם אפשר כמה שהשנתון יהיה יותר גבוהה. הנפח מנוע שהוא מחפש הוא 1300-1400 התקציב שלו 30 אלף שקל,ואת הרכבים שכתבתי למטה ניתן לקנות בסביבות שנת 2000. לכן הצעתי ודרגתי לו את הרכבים הבאים כשהפיאסטה בעדיפות עליונה: 1.פורד פיאסטה 2.טויוטה סטרלט 3.סוזוקי יורוסוויפט 4.דייהטסו שרייד 5.סיאט איביזה 6.פולקסווגן פולו באיזה דירוג אתם הייתם מדרגים את העדיפות של הרכבים האלה? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Zboy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם בדמעות נימכרה הBMW שהיתה לי. מכרתי אותה ביגלל בית שרציתי ליקנות בית ולא יסתדר. התיכנון עכשיו ליקנות דירה בעוד שנה פלוס מינוס . אז נישאר לי המכירה של הBMW פלוס כמה לירות שחסכתי. הסכום שיש לי הוא 70 אלף פלוס מינוס. איזה רכב אפשר ליקנות שלא יפול מהרמה של BMW 94 SI הרכב חייב להיות ספורטיבי ואמין. חשבתי על איביזה 20VT אבל אני מפחד ליפול עם רכב כזה (רובם גמורות) חשבתי על אימפרזה אבל בכולם כבר החליפו מנוע וגיר (אז מי יודע מה עבר על הרכב) אשמח לישמוע עוד הצעות. תודה בברכה רז...
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
thanks a lot for the help
הודעה אחרונה מאת Blue Jay, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני בהתלבטות... בין מאזדה למיצובישי אני נעול על שתי מכוניות לקנות (אבל לקנות רק אחת): מאזדה לאנטיס 98 וא מיצובישי כריזמה 99 שתיהן יפניות, שתיהן אמינות (מאזדה יותר אבל), שתיהן כמעט באותו מחירון (אוטומט) מאזדה 98: 39K מיצובישי 99: 38K אם ללכת על כיוון של מאזדה (בתקציב שלי) אז אני מפסיד שנה אחת (קונה אוטו יותר ישן)... מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב דיזל מרווח עד 35K שנת 98 ומעלה והגעתי למסקנה שלמעשה בטווח המחירים הזה האופציות העיקריות בשוק הן: רנו מגאן 99-2001 סיטרואן קסרה 99-2001 פולקסווגן פולו קלאסיק 99-2000 השאלה היא מי עדיף? מבחינת צריכת הדלק, אמינות הרכב, כמות הקילומטרים שהמנוע של הרכב מסוגל לנסוע וכו'. אשמח לשמוע את דעתם של אלו אשר יש להם ניסיון עם הרכבים הללו. אגב, העדיפות האמיתית שלי שמורה לסקודה אוקטביה או פביה אבל לצערי הן אינן בתחום היכולת הכספית לעת עתה...
הודעה אחרונה מאת Leon, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברצוני לרכוש רכב אוטומטי נוח ואמין עד 60 אלף שקל. אשמח לקבל עצות ותגובות. תודה
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 39 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני מתלבט בין שתי הרכבים הללו. אני מתכוון לשדרג את האונו בקרוב והייתי רוצה לקבל מכם קצת מידע לגבי שני הרכבים. כמה כ"ס לכל אחת? נוחות נסיעה תגובות מנוע ללחיצות על הדוושה וכו'... אני מתייחס אך ורק לדגמי ה- 1600 . כל ההונדות שמצאתי עברו מספר לא מבוטל של ידיים האם זה נורמלי לגבי הרכב הנ"ל? במחיר של הונדה אני יכול לקבל בראבו משנתון הרבה יותר מתקדם.. מה כדאי יותר? לגבי אמינות פיאט זה לא משנה לי כי אני בעל פיאט ואני מאוד מרוצה מהאמינות שלה (מטפל בה ביד אוהבת). תודה
הודעה אחרונה מאת Aviram-C, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, לבטים לגבי בחירת רכב. הונדה אקורד 2.0 חדשה או פאסט החדשה 2.0 ( ע"י ליסינג ) הרכב ישמש את מנכ"ל החברה. חשוב שהרכב ישדר יוקרה ואיכות. לא יודע למה בעיניי הפאסט החדשה עושה זאת יותר טוב מההונדה שלפי מה ששמעתי כנראה תוחלף בשנה האה בדגם חדש. ברור לי שיתכן שהפסט תהיה פחות דינאמית וזריזה מהפסט שאולי תרגיש טיפה יותר כבדה. אבל עדיין, הפסט החדשה מאובזרת היטב, המנוע חדש. מה אתם אומרים ? זיכרו שהרכב עבור מנכ"ל חברה בקידומת 50. אשמח לשמוע עצה דעה... ד"א אני הצעתי כאופציה את B4 של סובארו והורידו אותי מזה. תודה
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
עדכון. בעצתו של דני זומרשטיין בה"פ,היום בבוקר גררתי את האוטו "לצ"מפיון" לבדיקת מחשב,ב-180 ש"ח. לאחר חצי שעה,אמר לי מנהל העבודה,תקלה במחשב,יש צורך להחליפו. טוב מחשב ,מחשב,תחליף אמרתי.10K ש"ח אמר, לפני מע"מ+שנתיים אחריות. הלב שלי החסיר פעימה לשמע המחיר.לא תודה,אמרתי אני אגרור את האוטו ,ואשלם עבור הבדיקה. רגע,אמר המנהל יש לי גם באלפיים ש"ח משומש, עם אחריות שלושה חודשים. חושבים אמרתי,חשבתי שאני יכול להחליף 5 פעמים מחשב,במקום החדש.החישוב היה נכון או לא, שייך לעבר.הרכיבו לי משומש,עבור הבדיקה לא חוייבתי. לאחר התיקון קיבל הבן הצעה,מ"אוטו סנטר"להחליף את הבורה למאזדה 6/נפח 2000/מודל 2003/ 80K ק"מ/בנזין.בתוספת של 44K ש"ח.לאחר מיקוח סגרו על 42K ש"ח. שילם אלף ש"ח ע…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, אני מתעניין ברכב לקנייה, אך בעל הרכב לא מוכן להתרחק ממקום מגוריו (פדרס חנה) מה דעתכם על מכון רישוי חן בפרדס חנה לגבי בדיקות לפני קנייה? יש להם שם טוב? מישהו מכיר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 13 אלף צפיות
מישהו יודע מה צריכת הדלק של יונדאי גטס ידנית 2003 ? חיפושי בפורום העלו חרס. תודה!
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם, האם משהו יודע מה ההדבל בין פולו החדשה קומפורטליין מודל 2003 ופולו דור 4 קומפורטליין 2003. יש הבדל משמעותי במחיר. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
השעה 6 בוקר ואני במקום לישון יושב וחושב למה כל כך קשה לי למצוא אוטו שתאים לדרישות שלי, שהן: - מחיר 100000 - 150000 - 5 או 4 דלתות - אפס למאה ב 9 או פחות - לא יותר ישן מ 2003 מקסימום 2002 - אוטו שאפשר להסתדר איתו גם ביום יום אז בסדר 99.9 אחוז מהנהגים הישראלים שמחים מאד לנהוג באוטו 1.6 אוט' הבטוח החסכוני הלבן והמשעמם שלהם (שקל למכור אותו), אבל כל זה לא מעניין אותי. אבל למרות שזה לא ממש מעניין אותי זאת הסיבה העיקרית שאני לא מצליח למצוא אוטו - כי פשוט אין בשוק. אלו האפשרויות שמצאתי: - סיאט לאון 1.8T - סיאט לאון 2.0T - סיאט איביזה FR (גירסת 5 דלתות) - גולף GTI (גירסת 5 דלתות) - A3 1.8T (גירסת 5 דלתות) - A3 2.0T (גירסת 5 דלתות) - A4 1.8T - …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות הודה סיוויק שנת 95. מה אתם אומרים על הרכב האם הוא אמין וצריכת דלק גדולה ומבחינה כללית האם כדאי לקנות אותו? עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי את התשובות האלה אז תודה למי שיענה לי
הודעה אחרונה מאת oz16, -
נפח מנוע 1600 תגידו זה אוטו טוב חזק לא יתקלקל מהר וכו ? מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
השתעשעות ברכישת וולוו 1 2 3
מאת gorenziv-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אז ככה, אהמשך לשרשור ההתלבטות שלי לגבי רכישת רכב, חשבתי לעצמי למה לא לנסות משהו קלאסי וחביב. נניח, איזה וולוו 850 שנת 95-6. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -