Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שקראתי פה מספר שרשורים על אנשים שהתאכזבו, אני נוטה להפסיק לחפש בלוחות באינטרנט \ בעיתון.

לוותר על האפשרות הזאת, או להמשיך לחפש בעיתונים ובאינטרנט?

עדיף להתמקד בהודעות שעוברות מפה לאוזן בסגנון "ראיתי רכב למכירה במקום X, רוצה לדבר עם הבעלים?" ?

חשבתי להתמקד במגרשי טרייד אין, כדאי? הבנתי שיש אחריות על הרכבים שקונים מהם.

בקיצור, איפה הכי כדאי והכי קל לחפש?

יוסי.

וכן, מכרתי את הסובארו.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

בפורום קניה ומכירה כאן, למשל. התחלה לא רעה בכלל...

איזה רכב אתה מחפש? רכבים לא נדירים במיוחד מחפשים ברחוב. אבא שלך נהג מונית, לא? בשביל מה הוא מסתובב כל היום על הכביש, אם לא בשביל לחפש לבן שלו רכב? :smile:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סחטיק על הזכרון שלך.

חשבתי על פג'ו 306\106, אבל מסוף שנות ה90, אהבתי את הצורה של הפג'ו 306 משנת 98.

חשבתי גם על סופר לנסר, אבל לא יודע, אני מסתכל עליה ולא מוצא אופי.

אם לא הייתי מתגייס הייתי מחפש רק הונדה, אבל זה גם אוטו גניב שקשה לבטח וגם אני מפחד מהקטע של האחזקה. אחרי הכל עדיף לי לקנות רכב משנת 98 עם בלאי נמוך (פג'ו) מאשר רכב ישן יותר עם בלאי גבוה (הונדה).

חשבתי על סיאט איביזה אולי, אבל שוב מפחד מהקטע של האחזקה.

אולי אימפרזה? שמתי לב שהיא יקרה יחסית למודל שלה, והבנתי גם שבשנים האלה (93 94) במחיר שאני יכול לקנות, הן לא יהיו מאובזרות (הגה כוח בקושי, ואם כבר מדברים על אימפרזה, אפשר לשנות את הגריל באימפרזה משנת 93 לגריל של אימפרזה משנת 2000? ).

זה פחות או יותר. כמו שאמרתי חשבתי לבקר בטרייד אין. זה כ"כ נורא לקנות משם?

יוסי.

פורסם

לא נורא לקנות מטרייד אין.

פשוט קשה לי להבין למה צריך ללכת לסוחרי רכב כשמדובר ברכבים כל כך פופלאריים...

תפתח עיניים, תבקש מהחברים ומהמשפחה שיפתחו גם. מהר מאוד יתחילו להגיע מספרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יוסי, התקציב שלך (סליחה מראש) מספיק בדיוק למסטיק בזוקה ושוקו בשקית, וכבר אתה חושב על החלפת גריל לאימפרזה (?!?!) וחיפושים בטרייד אין (שברובם לא מתעסקים במכוניות בתקציב נמוך כ"כ...אם כבר אז סוחרים).

אתה כנראה עדיין לא מודע ולא מעכל שבתקציב הזה לא תוכל להשיג את ככככככככללללללל מה שהיית רוצה שיהיה לך אי פעם באוטו, אז כדאי שתתחיל "להתאפס" על סדר עדיפויות שפוי.

כמו כן אל תיקח את המודל כפקטור מכריע בשיקול האמינות עליו אתה מדבר. פג'ו 98 מול הונדה ישנה יותר ? בלאי גבוה ? בלה בלה בלה... תעשה לי טובה.

חפש לעצמך רכב שמור, לא משנה איזה, איפה, כמה ולמה.

מצאת אקסמפלר שמור ומתוחזק יחסית טוב ? תן גז, בדוק וקנה.

בהצלחה - וזכור דבר חשוב: בתקציב הזה ובמודלים הללו ק-ש-ה עד בלתי-אפשרי למצוא רכב שמור ומתוחזק. גם רכבים בני 5-6 קשה היום למצוא שמתוחזקים ממש טוב (כמו שחובבי רכב מחפשים) אז תכין את עצמך להוצאות ראשוניות שיחסכו לך הרבה כסף בהמשך (בשאיפה...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצידי עכשיו להתחיל לחפש הונדה 93, אבל היא גדולה עליי. אי אפשר לבטח אוטו כזה, ואם אני לא עושה לאוטו כזה מקיף אני לא יכול לישון בלילה.

איציק, זה מוגזם לדעתך לחפש 306 האצ'בק שמורה, 98 בערך. בסביבות ה20 וקצת אלף שקל?

פורסם

קשה לי להמליץ לך על רכב, באמת.

מצד אחד אתה אומר שיהיה לך קשה לבטח רכב X - אבל מצד שני אני לא יודע איך תוכל להתמודד עם ביטוח מקיף זול והוצאות אחזקה כפולות משל רכב אחר.

306 בת 8 שנים זו לא מכונית חדשה והונדה 93 היא גם לא מכונית חדשה. הן אומנם "דומות" אבל שונות לחלוטין מבחינת מבנה (מתלים, הגה, וכד').

מה תעשה אם מחר ילך לך רדיאטור חימום פנימי ב 306 (סיפור של בשקט 1500-2000 שח), תנתק אותו ? ומה יקרה אם מחר מחרתיים ילכו הבוקסות במשולשים ובמוסך ירצו 1000 שח על החלפה של זוג משולשים ? (אם תיכשל על זה בטסט, תהיה מחוייב להביא אישור מוסך וקבלה !!!) ואם המוט פיתול האחורי יחרוק לך (סיפור של 1500 שח) לא תתקן ?

עכשיו השאלה היא איך אתה חי עם הזנחה ועד כמה אתה יכול להזניח כתוצאה ממחסור בממון.

בשביל אחד כמוך הייתי ממליץ על אונו, לפחות שם החלקים מאוד מאוד מאוד זולים.

לדעתי האחזקה של מכונית מודרנית בגודל משפחתי קומפקטי גדולה עליך.

תבין שאני בסה"כ מנסה לעזור ולהסביר לך את העניין בצורה יותר ברורה. אם אני נראה לך מטיף - תגיד לי ואני אפסיק עם ההסברים ואעבור ישירות להמלצות נקודתיות כמו שאתה מבקש :-) (אתה זה שתשבור ת'ראש אח"כ אם תתקל בהוצאות כבדות).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם הייתי רוצה אונו לא הייתי מוכר את הסובארו. חיפשתי בזמנו אונו (לפני שקניתי את הסובארו) אבל לא מצאתי אחת שמורה ונתקלתי בסובארו שהייתה לי (מוזר לדבר בלשון עבר..).

מכרתי את הסובארו בשביל לקנות רכב מודרני.

חשבתי גם על סופר לנסר, אבל נמאס לי מסדאן 1600. ועוד הבנתי שיש להם בעיות בגיר האוטומט.

פורסם

יוסי,

תשמע, אני עוקב כבר זמן מה אחר "קורות החיים" שלך בתהליך מכירת וקניית רכב.

אני במקומך לא הייתי מחליף את הסובארו בכלל !

עדיף רכב "ישן" ובטוח ביד, אחד כזה שאתה יודע מה המצב הנתון שלו בכל רגע, אתה יודע כמה עולה לבטח אותו ואין חשש מנפילות כאלה או אחרות שיכולות להיות עם רכב חדש שתקנה.

לחפש רכב אחר היום, זה בזבוז זמן וכסף ועדיין אתה לא יודע מה אתה מחפש ועל מה תיפול.

לך תעשה יישור קו, ביטוחים וכו'.

תוסיף לזה את העובדה שאתה מתגייס, בטח כבר הבנת למה אני חותר.

מצטער שאני מבאס אותך עכשיו אחרי שכבר מכרת.

אלי.

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

תגיד, אתה פעם הצעת לי לנסר ואתה מיהוד? לפני שנה וחצי בערך. אם זכרוני לא מטעה אותי...

ותם פרק. אני רוצה להתחדש. בגדול מה שאני לא אקנה עכשיו כבר יהיה יותר טוב מהסובארו. אפילו אם זו תהיה לנסר אוטומטית מתחילת שנות ה90.

פורסם
תגיד, אתה פעם הצעת לי לנסר ואתה מיהוד? לפני שנה וחצי בערך. אם זכרוני לא מטעה אותי...

ותם פרק. אני רוצה להתחדש. בגדול מה שאני לא אקנה עכשיו כבר יהיה יותר טוב מהסובארו. אפילו אם זו תהיה לנסר אוטומטית מתחילת שנות ה90.

אם אתה רוצה להתחדש, תתחיל להשתמש ביותר מרשרשין (והפעם על בסיס קבוע) :D

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נכון, זה אני.

את הלנסר מכרתי באוגוסט 2005.

MITSUBISHI GALANT SPORT

• תוכן חדש...