Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היא לא פחות מהנה מהאצ'ים צרפתיות

פולו בבסיסה, שלא כמו הצרפתיות, היא לא מכונית מהנה לנהיגה.

קשה לי להאמין שהם הצליחו בגרסת GTI שלה, להגיע לרמת ההנאה של ההוט האצ' צרפתית טרום 206...

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אינני טועה, הפולו והאיביזה מאותן שנים היו מבוססות על רצפה מקוצרת של הגולף, אבל אל תתפסו אותי במילה. בכל מקרה, הרצפה שלהן נקראה 6N, אם בא לכם להריץ חיפוש גוגלי

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נכון, הרצפה נקראת 6N , את זה יכולתי לוודא מהסתכלות ברשיון הרכב , אבל החלק הבאמת מעניין הוא האם פולקסווגן תכננה רצפה (שלדה) מיוחדת עבור ה GTI המבוססת על רכב בן 10 שנים (בשנת 2000) שכבר לא מיוצר.

קשה לי מאוד להאמין.

למעשה עד שלא אשים את ידי על פולו GTI , לא אוכל לבצע השוואה נאמנה אבל אני דיי משוכנע שלא מדובר כאן בשלדה מיוחדת, אלא כיול שונה והקשחה של ה16V.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ברור שזו לא שלדה מיוחדת, הכוונה היא לפולקסווגן פולו מאותן שנים בכלליות. אל תשכח שפולו GTI שנת 2000 היא, בבסיס, אותה פולו משנת 1994, שהיא, בדומה לאיביזה משנת 1993, מבוססת ככל הנראה על רצפה מקוצרת של הגולף.

(ותן לי לחדש לך - אי אפשר לנחש על איזו שלדה רכב מסוים מבוסס כתוצאה מהסתכלות איך הוא רוכן בפניות, זה מגוחך)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הכוונה שלי בנושא הרכינה, היתה שאין הבדל בין ה GTI לשאר משפחת הפולו מאותן שנים למראית עין.

התשובה היחידה שהצלחתי לקבל בינתיים, מפורום פולו אנגלי , הוא שמה שהיה מבוסס על ה MK2 הוא הפולו עד שנת 94... כלומר פולו MK3.

הGTI נחשבת MK5 לצורך העניין, ומה שיש לי נחשב MK4.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הפולו מגיעה עם כיול מרגיז מהיצרן.

בולמים וקפיצים משופרים, יחד עם קאמבר של שלילי של 1 או 1.5 יעשו את העבודה.

בכיול משופר, יחד עם נשימה ופליטה משופרת, יש בהחלט ממה להנות.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם
ערן, טוב לראות אותך כאן שוב !

עומר ג , אם כל נושא ה"למי יש יותר גדול" לא היה מעורר בי אינסטינקט הקאה, אולי היה אפשר גם להוכיח את דברי ערן.

ה125 כ"ס של ה GTI מגרד את ה8 שניות מלמעלה. (אין בכלל מה להשוות למנוע 8V של הראלי עם כל הכבוד)

.

קשקשן גדול , אתה באמת לא מתעייף ?

לערן , לא יודע מה היה הסיפור עם ה16V שלך (לא ראיתי ולא ניסיתי!) אבל אני יודע בוודאות ומניסיון לא רק שלי (לא מתאים לי אבל ניסיתי, וואלה , לא הקאתי.. אפילו צחקתי ) שפולו GTI נשארת מאחור ומשמעותית!

לא לשכוח שהיא שוקלת עוד כ200 ק"ג + מהראלי וההילוכים לא קצרים כמו בראלי!

לגבי האינסטינקט הקאה - כדאי לטפל ולא באנטיביוטיקה...

אבל עזוב , אין כמו הגרמניות , הם עמידות ואיכותיות ואייל יגיד לך שזה הרכב הכייייי טוב שיש , תשאל אותו ..

הראלי , חרא של רכב , מנוע מיושן , פלסטיקה זולה וכו'.. העיקר שאייל יהיה מרוצה..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

פולו זה אוטו חמוד לאללה.

קסנון.

ג'אנטים מאוד יפים של BBS.

גימור פנים לא רע בכלל.

איכות חיים די גבוהה ביחס לסגמנט.

רק מה...

ההתנהגות מחפירה. תת היגוי מעצבן והגה מעורפל שכל קשר בין התחושות שהוא נותן לך למה שקורה במציאות מקרי בהחלט. בנוסף לזה, על הכביש (ובאופן מפתיע בניגוד גמור למה שהיית מצפה בהתאם לנתוני המנוע) האוטו עגלתי. פשוט לא זז.

אה כן, גם המחיר ביחס לתמורה גבוה למדי.

בקיצור, באמת אוטו אה... חמוד. מתוק. מאמי.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

טוב, עובדות

בכבישים שכולנו מכירים, כמה מאיתנו אפילו באופן ממש אינטימי, כל הצרפתיות שאיתם נסעתי, לא היו יותר מהירות, אפילו להיפך.

רכבים: ראלי של גל, הרבה יותר מפעם אחת, GTI של עופר, 206GTI, ראלי משופרת של תומר, VTS של בנדר...אני צריך להמשיך ?

שלומי יוכל לספר לך שהפולו הפסידה ל206 GTI, ובאותה הזדמנות נתנה בראש ל106 ראלי, שההילוך השלישי נכנס, הפער היה גדול, גדול מאוד.

בפולו GTI ההילוכים יותר קצרים, ההפרש יהיה ענק. מדובר במכוניות בעלי שיפורים דומים.

סטנדרטיות, זה יהיה פשוט רצח.

אני מקוה לסיים את זה, לא שזה כזה מעניין אותי היום, פשוט ההערצה העיוורת לראלי גורמת לכם לעוות את המציאות.

הפולו היתה משופרת: פילטר, ווסת, בלי ממיר ועם דוד אחורי. הוחלפו בולמים לבילשטיינים וקפיצים לOMP.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

ערן, ממה שכתבת אני מבין שהפולו המשופרת קלות, הייתה מהירה מהצרפתיות.

אבל אפשר לשאול באיזה היה לך יותר כיף לנהוג ?

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
קשקשן גדול , אתה באמת לא מתעייף ?

לערן , לא יודע מה היה הסיפור עם ה16V שלך (לא ראיתי ולא ניסיתי!) אבל אני יודע בוודאות ומניסיון לא רק שלי (לא מתאים לי אבל ניסיתי, וואלה , לא הקאתי.. אפילו צחקתי ) שפולו GTI נשארת מאחור ומשמעותית!

לא לשכוח שהיא שוקלת עוד כ200 ק"ג + מהראלי וההילוכים לא קצרים כמו בראלי!

לגבי האינסטינקט הקאה - כדאי לטפל ולא באנטיביוטיקה...

אבל עזוב , אין כמו הגרמניות , הם עמידות ואיכותיות ואייל יגיד לך שזה הרכב הכייייי טוב שיש , תשאל אותו ..

הראלי , חרא של רכב , מנוע מיושן , פלסטיקה זולה וכו'.. העיקר שאייל יהיה מרוצה..

לא יודע איפה גדלת אבל אין לך כבוד לאנשים אחרים , ואתה לא ראוי לתשובה.

תמשיך לנסוע בכרכרה שלך ,אני אמשיך לנסוע בשלי.

ואל תשכח לקחת רגיעון מדי פעם.

אתה גם כנראה לא יודע מי זה ערן , וכמה נסיון יש לו בתחום.

כואב הלב שילדי ראלי מתבגרים כמוך, החליפו אנשים כמו ערן בפורום.

נ.ב. לא יודע איך לספר לך , אבל גם ה16V וגם הראלי הם לא רכבים שמתקרבים להיות טובים באמת.

הם פשוט מהווים פשרה עבור רמה מסויימת של תקציב.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
נ.ב. לא יודע איך לספר לך , אבל גם ה16V וגם הראלי הם לא רכבים שמתקרבים להיות טובים באמת.

הם פשוט מהווים פשרה עבור רמה מסויימת של תקציב.

נו באמת...

אני נמנע מהויכוח הזה מהסיבה הפשוטה שאין לי ניסיון לא עם ראלי ולא עם פולו 16V/GTI, אבל אני כן בחרתי להגיד על המשפט הכל כך טיפשי הזה.

מה זה "רכבים טובים באמת"? פרארי? למבורגיני?

יש משפט חכם שאומר: אויבו של ה"טוב" הוא ה"טוב יותר". לכל רכב יש טוב יותר, וההגדרה של כל אדם לרכב טוב אינה קבועה. כיוון ועסקנו ברכבים, ורכב עולה כסף, הרי ברור מאליו שכל רכב מהווה מעין פשרה מסוימת עבור התקציב. אם דיונינו הינו במישור התיאורטי, אז נכון, ישנם בעולם רכבים טובים בהרבה מן ה 16V והראלי, אך בפרקטיקה כל קונה מוגבל בתקציב מסויים ועליו למצוא את הרכב הטוב ביותר להגדרתו במסגרת התקציב. אני בטוח שלגבי אנשים מסויימים ה16V עונה על הגדרה זו, בעוד שלאנשים אחרים הראלי עונה על הגדרה זו.

דבר אחרון שרציתי להגיד הוא כזה.. אינני חושב שתמצא בעלים של ראלי שיסכים להעיד על רכבו שהוא אינו "רכב טוב". בתור בעלים של 16V המציין שהרכב אינו רכב טוב (כמו גם הראלי לטענתך, אך זה לא ממש רלוונטי) בקלות כזאת הגורמת לקביעה להשמע כמעט כעובדה ברורה, אולי זה מעיד משהו על מה שאתה באמת חושב על הרכב. חומר למחשבה.. :wink:

פורסם

תשמע. בשבילי רכב באמת טוב הוא רכב בעל הנעה אחורית , רצוי תוצרת BMW ,רצוי עם 6 צילינדר. אבל לא רק.

הרכבים האמורים מצטיינים בסגמנט שלהם אבל לא מהווים יעד סופי. לא בשבילי וגם לא בשביל עומר ג.

אם הרכב היה גרוע ,לא הייתי נשאר איתו מעל 4 שנים, ובטוח לא מחפש רכב זהה משנתון מתקדם יותר.

נ.ב. מה שהתכוונתי לומר קודם , זה ששני הרכבים אינם מושלמים ולא שהם גרועים כפי שהשתמע מדבריי.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בכבישים שכולנו מכירים, כמה מאיתנו אפילו באופן ממש אינטימי, כל הצרפתיות שאיתם נסעתי, לא היו יותר מהירות, אפילו להיפך.
ערן, אל תיתמם, בטח העלת בדעתך שנכנס כאן פקטור אחר שממש לא קשור לטיב הרכבים, וזה טיב הנהג. לדעתי אם היית בראלי יתכן שהיית מהיר יותר בכבישים האלה.

לדעתי כל ראלי סטנדרטית תהיה לפני כל פולו סטנדרטית בסיבובים. וכל ראלי משופרת תהיה מהירה יותר מפולו משופרת. וזה לא דברים בעלמא, קל מאוד להוכיח את זה - רק תסתכל בשלל אירועי ג'ימקאנה שב99% מהם אחד משלושת המקומות הראשונים הוא תמיד מישהו שנהג ב... ראלי. משום מה לא זכורה לי אפילו פעם אחת שפולו הייתה שם למעלה. אתה מוזמן לתקן אותי.

לעניין המיאוץ בקו ישר. אנשים ראו שהפולו (בטח ה16V וגם הGTI) נשארת מאחורי הראלי. זה לא עניין לויכוח. עם ה16V זה גם ממש לא מפתיע (ועם הGTI זה דווקא כן, אבל זאת עובדה). כמובן שגם פה נכנס עניין הנהג. אם יש צורך בבדיקה חוזרת, תמיד אפשר לארגן אחת. כמובן רק אם זה לא פוגע ברגשות הציבור האנין שכפי הנראה לפי השרשור הזה מתנייד רק בפולו.

שורה תחתונה: כמו שכבר נאמר פה. 106 ראלי מתאימה לסוג מסוים של חובבי רכב ופולו לאחר. זה לא אומר שאחד צודק ואחד טועה. אם מישהו יבקש ממני המלצה לרכב מפנק, גימור פנים איכותי ולוק פסאודו-יוקרתי אני אשלח אותו לקנות פולו GTI (וכאן המקום לומר שפעם, לפני שנים, אני בעצמי שקלתי לקנות אחת). אם הוא יגיד לי שהוא נהנה מנהיגה ספורטיבית, התנהגות חדה, רכב שמשדר לך בדיוק מה שקורה על הכביש והוא עצמו דווקא מעדיף לוק ספרטני אני אמליץ לו על הראלי.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תוכן חדש...