Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

אני מחפש רכב דיזל מרווח עד 35K שנת 98 ומעלה

במודלים הללו ובדרישות הנ"ל - הזול עלול לעלות ביוקר.

כמה ק"מ בשנה הרכב אמור לעבור ?

כמה אנשים הוא אמור להוביל ? (והאם יש מטען או לא ?)

עם מחירי הדיזל הגואים לא בטוח שכדאי דיזל, אולי עדיף בנזין עם מנוע קטן וגיר ידני... וזה עוד לפני שנכנסנו לעניין דיזל בן 8 (בין 200 ל 300 אלף ק"מ, מה שיכול להוליד הרבה צרות של בלאי בהמשך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
במודלים הללו ובדרישות הנ"ל - הזול עלול לעלות ביוקר.

כמה ק"מ בשנה הרכב אמור לעבור ?

כמה אנשים הוא אמור להוביל ? (והאם יש מטען או לא ?)

עם מחירי הדיזל הגואים לא בטוח שכדאי דיזל, אולי עדיף בנזין עם מנוע קטן וגיר ידני... וזה עוד לפני שנכנסנו לעניין דיזל בן 8 (בין 200 ל 300 אלף ק"מ, מה שיכול להוליד הרבה צרות של בלאי בהמשך).

איציק

הרכב יעבור בשנה 25-30K ואמור לשמש זוג, כרגע ללא מטען.

אני חייב להזכירך שלמרות מחירי הדיזל הגואים (והם עדיין נמוכים משמעותית מבנזין - ליטר סולר ניתן להשיג בפחות מ 5 שקלים) היתרון בחסכון בדלק מקזז את ההפרש באגרה שאף היא הולכת ויורדת לכיוון מחיר אגרת הבנזין. המצב שהולך להיות בעתיד הקרוב הוא מצב של מחיר ליטר זהה, אבל גם אגרה זהה.

מבחינת ביטוח וטיפולים - חבר שהחזיק פולו קלאסיק בנזין ועכשיו פולו קלאסיק דיזל אומר לי שהביטוח והטיפולים עולים לו בדיוק אותו הדבר.

בחישוב שערכתי, שלקח בחשבון את ירידת ערך הרכב, טיפולים, ביטוחים, דלק ובלאי קיבלתי שכמעט בכל מצב, בכמות הק"מ הנ"ל עדיף דיזל. המקרה היחיד שיש עדיפות לבנזין היא אם זה בנזין מאוד חסכוני (16-18 ק"מ לליטר) ואני לא מכיר בנזין כזה.

כמו כן, דיזל בן 8 (וזה המקרה הגרוע, אני לא חושב שאקנה פחות ממודל 2000 כך שאנחנו מדברים על דיזל בן 5-6) יכול להיות במצב גרוע אבל גם יכול להיות במצב מצוין... הכל תלוי באקזמפלר שמצאת.

באחת מהסוכנויות הציעו פולו דיזל 2001 יד 1 עם 130K ובמקום אחר נמכרה לפני מס' ימים קסרה 2001 עם 145K כך שאם מחפשים טוב אפשר למצוא אקזמפלרים טובים, צריך רק להיות זריזים.

אבל אני פתוח לדעות שונות משלי ואשמח לדעת מדוע לדעתך עדיף בנזין (ידני זה יהיה בכל מקרה).

VW Jetta 2015 MK something :-)Kia Sportage 2017

פורסם

סקסו 1.4 או 1.1 במצב טוב יעשו את העבודה מבחינת חיסכון בדלק. אתה יודע מה, גם 306 1.4 ידנית תעשה את העבודה מצויין.

עניין הטיפולים השוטפים (שמן פילטרים וכד') לא קריטי במצבים הללו, הדברים היותר מטרידים בדיזל הם חלקי פרונט, קלאץ', משאבת הזרקה (עסק יקר) ומצתי להט (האחרון דווקא לא יקר במיוחד - אבל עדיין הוצאה).

בכל הדברים הללו, בבנזין הסיפור יוצא יותר זול... כך שבשיקלול הסופי צריך לקחת גם בחשבון שמדובר ברכב שגמע לא מעט קילומטרים וצפויות בו תקלות כאלה ואחרות - וגם בלאי.

בקילומטראז' הזה, אותו אני רואה אותו כגבולי, לדעתי עדיף בנזין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
סקסו 1.4 או 1.1 במצב טוב יעשו את העבודה מבחינת חיסכון בדלק. אתה יודע מה, גם 306 1.4 ידנית תעשה את העבודה מצויין.

עניין הטיפולים השוטפים (שמן פילטרים וכד') לא קריטי במצבים הללו, הדברים היותר מטרידים בדיזל הם חלקי פרונט, קלאץ', משאבת הזרקה (עסק יקר) ומצתי להט (האחרון דווקא לא יקר במיוחד - אבל עדיין הוצאה).

בכל הדברים הללו, בבנזין הסיפור יוצא יותר זול... כך שבשיקלול הסופי צריך לקחת גם בחשבון שמדובר ברכב שגמע לא מעט קילומטרים וצפויות בו תקלות כאלה ואחרות - וגם בלאי.

בקילומטראז' הזה, אותו אני רואה אותו כגבולי, לדעתי עדיף בנזין.

איציק

דיברתי עם עוד אדם שמבין בשוק המכוניות ודעתו זהה לשלך. הוא טוען שיש בעיה בעיקר במכירת הרכבים ובשקלול כל הגורמים עדיף הבנזין על הדיזל.

הדעות כל כך חלוקות בעניין זה... מצד אחד מצדדי הדיזל מביאים סימוכין לעמדתם שהדיזל חוסך להם אך מצד שני בעלי דיעה אשר מבינים בתחום שוללים את עדיפות הדיזל וטוענים שהחסכון הוא מדומה ובשקלול כל הגורמים הבנזין עדיף.

VW Jetta 2015 MK something :-)Kia Sportage 2017

פורסם

מחזק את דעתו של איציק - כל ההשוואות בין בנזין לדיזל מתייחסות לרכבים חדשים . ברכב משומש בן 6-7 שנים המצב מאוד שונה - כלומר במחיר שציינת הרבה יותר קל למצוא מכונית בנזין במצב טוב וגם המבחר גדול בהרבה. ב 25 אלף קילומטר בשנה , במחירי הדלק של היום ,החיסכין בדיזל בהשוואה לבנזין ידני קטן , לא יהיה משמעותי וכל תקלה רצינית יכולה לחסל אותו בקלות . כדאי , לדעתי, לרכוש דיזל רק אם נוסעים מעל 40 אלף בשנה.

ולגבי הברלינגו והקנגו , צריכת דלק מעשית היא כ 12-13 ק"מ לליטר , הקנגו חסכונית יותר , מניסיון של כ 200 אלף קילומטר על מספר מכוניות שונות מסוג זה .

פורסם

בוקר טוב

אני ואימא שלי למדנו אצל אותו מורה נהיגה בזמנים שונים

עכשיו כל העיניין הוא שכשאימא שלי למדה איתו הייתה לו קסארה דיזל

כשאני למדתי איתו הייתה (בעצם עדיין יש לו) פאביה דיזל

כשאימא שלי למדה הוא לא הפיסק לקלל את את הקסארה

כשאני למדתי הוא שוב לא הפסיק לקלל את הקסארה אבל גם לא הפסיק לשבח את הפאביה. ובזמן לימודי (מאוגוסט עד פברואר, ליפני שנה כבר) ההתבטל לי שיעור רק פעם אחת.

כמובן שאת הפולו אפשר להשוות לפאביה וזה גם מתבקש, אבל הרכב הוא יד שניה ולאנשים יש נטייה לחשוב שבגלל התדמית של הדיזל של המנוע החזק והגדול יש לו גם כח סבל יותר גדול, אז תיבדוק כמה התעללו בו, אבל אני אמליץ לך על הפולו.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

• תוכן חדש...