ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 800 צפיות
אנחנו מעוניניים לרכוש מיצובישי כריזמה ורציתי לשמוע מה אתם אומרים עליה.. עדיף מבעלי נסיון וגם מי ששמע מחבר של חבר בעקרון אמינות, חסכונית ,בעיות נפוצות ... כמובן אוטומט בנוסף הייתי רוצה שתמליצו על עוד יפניות אוטומטיות עד 30K תודה.!
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני ואישתי החלטנו לרכוש רנו מגאן 2 סדאן מליסינג שנת 04 עם 60,000 ק"מ.הסניף של חברת הליסינג נמצא בגעש ורצינו לדעת האם ישנו מוסך לבדיקת רכב בקירבת מקום ועד כמה חברת הליסינג גמישה במחיר אם בכלל,האם כדאי לחכות למחירון חודש מרץ ועד כמה הורדת הסף העליון של קבוצת שווי 2 בראשון למאי תשפיע על מחיר הרכב. כל חוות דעת לגבי הרכב הנ"ל ובכלל לגבי רכישה מליסינג תתקבל בברכה. בתודה מראש אלמוג
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם לדעתכם לרכב שנת 99 184000 ק"מ זה קילומטאז מוגזם בעליל והאם זה פתח להוצאות ועלויות גבוהות? מדובר בקורדובה sx יד 3
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום ראיתי קליאו ספורט למכירה. מהתרשמות מנהג שלא יצא לו לנהוג במכונית של יותר מ-130 כ"ס, מדובר באוטו חייתי דיי מפחיד לנסוע באוטו אם לא מכירים אותו. כמה שאלות בנושא: 1. האם הפילטר מגיע פתוח כבררת מחדל? 2. האם האוטו כלכך מרעיש מכנית? 3. האוטו הספציפי שבדקתי דיי רועד האם הדבר רגיל לאוטו שעבר כמעט 100 אלף? 4. מה כדאי לבדוק בכלל באוטו? 5. לפני המוכר צריכת הדלק נעה בין 8-1 ל 10-1, האם זה נכון? תודה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
האם יש "שוק" לוולוו 850 T5 ? מה צריכת הדלק ברכב כזה ממודל 1993 עם מנוע 2000 סמ"ק? המחירון הוא בסביבות ה-30K אבל מוכרים אותו לפחות ב-5K פחות! יש לי הזדמנות לקנות אחת כזו במחיר 20K ורציתי לדעת אם שווה לקנות רכב כזה. האם אוכל "להיפטר" ממנו בקלות ? תודה מראש על תגובות...
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם . אבקש חוות דעת ממביני עניין ומאלה שהתנסו ברכבים האלו . מי מהרכבים הנ"ל שווה לקנות מהשנתונים 90-95 מבחינת אמינות , צריכת דלק ואחזקה ? הנני מודע לנוחות של הצרפתיה ולהתנהגות כביש עדיפה מהפיאט אבל אילו פרמטרים אשר לא מענינים אותי ברכבים הנ"ל. כמו כן הרכבים הנ"ל מהשנים 93-95 מוזרקים האם הם עדיפים מאחיהם המבוגרים יותר בעלי הקרבורטור או שקיימות יותר בעיות עם מחשב,חיישנים וכדומה ?
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לדעת מה אתם יכולים לומר לי על מזדה דמיו כאוטו משפחתי. האם חסכוני בדלק? האם מרווח גם לנהג וגם לנוסעים? נוח לנהיגה? מה עם תדירות הטיפולים ועלויותם? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
זה לקרוב משפחה. זה הרכב הראשון שלו. הוא חייב להיות ידני!כי הוא רוצה ללמוד ולתרגל על רכב כזה. התקציב הוא כ 45 אלף פלוס מינוס. אין בעיות של צריכת דלק. אין לנו מושג בכלל על איזה כיוון לחשוב. נ.ב הבחור מאוד אחראי, מודע לסכנות,חובב רכב מאז שנולד,מבין עניין. תודה.
הודעה אחרונה מאת TopOfTheGear, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, ובעיקר לחברים הותיקים. שמי תומר ומידת ההבנה שלי במכוניות מסתכמת בנהיגה פשוטה מנקודה א' לב'. עד היום נכוותי פעם אחר פעם בקניית מכוניות (טוב סך הכל פעמיים אבל זה מספיק). אני זקוק לייעוץ מקצועי, אישי, כולל בדיקת הרכבים בשטח עם מישהו שמבין ואני מוכן לשלם על זה! באופן טבעי זה המקום לחפש את אלה שהם גם מומחים וגם ישרים, על כן ההצעה היא לחברים הותיקים בלבד. מנהלי הפורום אבקש את עזרתכם בנושא זה. פרטים כלליים: אני מחפש רכב קטן לי ולאישתי (2 נפשות במשפחה). רצוי שיהיה חסכוני ושלא יראה מוסך. התקציב 12,000 ש"ח ועם יהיה משהו ממש טוב אפשר להוסיף איזה אלפיינ או שתיים. הרכב עומד להיותרכב יחיד במשפחה למשך שנה ואחרי כן אני מקווה לקבל סוף סוף רכב מהע…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
(מתייעץ אתכם בשליחות חבר. ההודעה כתובה בגוף ראשון אך מדובר על האוטו שיהיה של חבר שלי) שלום אני בן 18 ויש ברשותי ב30K שקל כדי לרכוש לעצמי מכונית בעלת גיר אוטומטי. בתור בן אדם צעיר אני מחפש רכב מהנה לנהיגה מצד אחד ומצד שני שיהיה חסכוני ואמין מטעמי חסכון בכסף. לאחר כמה התייעצויות עם מכרים ובשיטוטים ברשת + חיפושים בפורום הגעתי למסקנה אולי ארכוש מיצובישי קולט משום יופיה (היופי הוא פקטור בבחירה) או הונדה סיויק הרכב המיועד יהיה בסביבות שנה 95-96 (במסגרת התקציב) וישמש אותי לנסיעות עירוניות ובין עירוניות בעיקר אך גם לנסיעות מעט יותר ארוכות. 2 מכוניות כמעט אני סגור עליהן . קולט שנת 95 יד ראשונה 120K קילומטר והשניה סיויק שנת 95 יד ראשונה 100K - שתיהן עם גיר אוטו…
הודעה אחרונה מאת רועי לוי, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
בטופס בדיקה כאשר הדבר רשום תחת הכותרת ליקויים בעלי משמעות נמוכה.. כיפופים בקורה זו או אחרת נחשבים למכת שילדה/קצה שילדה? איך להתייחס לזה?
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר טוב מאוד שלי, נכה צה"ל, עתיד לרכוש בזמן הקרוב מאוד רכב כאמור בכותרת לאחר שקיבל סכום בגובה 200K. הדרישות מהרכב הם כדלקמן: *חייב להיות או מנהלים או סלון או כל מרווח גלגלים בסדר גודל הזה. הוא לא מוכן לשמוע על מאזדה 3 שני ליטר לדוגמא וכדומה. *חייב להיות אוטומט (מגבלות אישיות). *חייב להיות נוח בצורה מספקת (מספקת, כלומר-כל מכונית מנהלים כיום תספק את הדרישה הזאת, אין צורך במתלים של C5). *כמה שיותר איבזור. *מנוע לא פחות מ-2 ליטר. *רצוי ויהיה נחמד אם לרכב יהיה פאן ספורטיבי! האופציה הטובה ביותר שעונה על כל הדרישות שלו ונראית רלוונטית היא ה-6 פרימיום. (הוא מאווד אוהב את הרכב, וכרגע זאת האופציה הרלוונטית ביותר בשבילו). הוא מתעקש גם לבדוק א…
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול כמה שאלות בקשר לאוטו אוקיי מדובר ברנו מגאן קופה 96 במצב מצוין שמורה מאוד האם כדיי לקנות אותה היא אמינה? ואיך הביצועים שלה והכי חשוב עם מישהו יוכל להגיד לי את המחירון שלה תודה מראש לכל העונים..
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה ההבדל בין גולף גנריישן וקומפורטליין..חוץ מעניין המחיר שהגנרישן יקרה יותר..לשניהם מנוע 2000 מישהו יודע על ההבדלים? תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הסכום שיש לי הוא בסביבות ה29,000 אני מתבלט בין מזדה 323 סדן של שנת 97 ובין טויוטה קורולה של השנים 94 או 95. אלו מבין השניים אמין יותר, ואיזה שותה פחות דלק? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ***subaru, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו מכיר, נתקל, בדק 106XSI שמפורסמת בלוח יד שנייה? http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=33&SubModelID=287&FromYear=1994&UntilYear=1999&Hand=&Auto=0&EngineTypeID=1&fromPrice=&untilPrice= שנת 96, מנוע 1.6, יד 5, 125K, הבעלים טוען שלא עברה תאונות שילדה אך הוא לא מתחייב לשלדה בבדיקה מכיוון שלטענתו הוא בעצמו לא ביצע לה בדיקה, הרכב לאחר צבע חדש. יש פה מישהו שגר בנצרת עילית? תודה רבה.. פיליפ.
הודעה אחרונה מאת infinty, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם אני מבקשת את עצתכם בנוגע לקניית מכונית. אני מחפשת מכונית קטנה ומתלבטת בין סיאט איביזה לדייהטסו סיריון (1300). אשמח לשמוע את חוות דעתכם המלומדת על המכוניות הנ"ל בכל האספקטים: תחזוקה שוטפת, צריכת דלק, אמינות וכו'
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
אני יודע שאת הרכב הנ"ל ייבאו לארץ בשנים 95-00' אני יודע שיהיה לא קל למצוא כזאת ידנית ועוד במצב טוב... אשמח אם מישהו בעל ניסיון עם הואטו הנ"ל ייתן לי כמה טיפים בבדיקה של האוטו, נקודות חלשות\חזקות. ובכללי למה לצפות מבחינת עלויות אחזקה(טיפולים, חלפים וכו')
הודעה אחרונה מאת ludu, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הבנתי שמכוני הבדיקה עושים תאוטו ***תאוטו = את האוטו *** שחור, איך אני אמור לדעת על מה להשים דגש? האם יש טעם לקחת את האוטו למוסך המורשה של טויוטה? כמה בערך תעלה לי חוות דעת של מכונאי על טופס הבדיקה? או אולי לקחת סתם למוסך הראשון שאני רואה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- 19 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
לחברי הפורום, שלום רב! אשמח לקבל חוות דעת מכל הכיוונים על פיג'ו 607 שנת 2002 מנוע 2200. בתודה מראש, שי
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. יש לי הצעה לרכישת גולף 1998 נפח 1900 דיזל - יש נגיעה בקצה שילדה. הבחור מוכן להוריד 50% ממחירון. האם כדאי להתעסק עם רכב כזה ?
הודעה אחרונה מאת ***subaru, -
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אחרי בדיקות שעשיתי לקראת קניית מכונית חדשה אני מתלבט כרגע בין סקודה פבאביה 1.4 ידנית (100 כ"ס) לביין יונדאי גטס החדשה 1.4 אוט' (אין עותר ידנית במלאי). הקריטריונים העיקריים מבחינתי הם חסכון יחסי בדלק, אמינות, ונוחות נסיעה. בנוסף, אני מתכוון לשמור את הרכב שנתיים-שלוש ואז למכור אותו. ברור לי שלגטס יש שוק ער וטוב. מישהו יודע מה מצב השוק למכירת פאביה ובמיוחד בגרסתה הידנית? האם אמורה להיות בעיה למכור אותה?
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין שיהיה לפחות 1.4-1.6 ליטר. חסכוני בדלק(אוטומט\גיר רגיל,לא משנה),שתהיה אפשרות ישיבה לנהג גבוה וגדול גופנית ושיהיה כמה שיותר אמין. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Zboy, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום לכולם... רציתי לדעת האם יש "שוק" לסופר לנסר 1993 והאם כדאי לקנות את הרכב הזה. מדובר ברכב אוטומט. האם יש בעיות מיוחדות לסופר לנסר שצריך לשים לב אליהם? מה רמת הבטיחות של הרכב והאם הרכב הוא קשה או רך בכביש ? (אני סובל מבעיות גב ולמען האמת בסוברו די.אל נוכחתי לגדות שהכי נוח מהבחינה הזאת) אודה לכם אם תגיבו....
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
קאפה טורבו!
מאת gt180- 4 תגובות
- 944 צפיות
האם שווה לשלם מחירון מצאתי אחת נקייה במצב ממש טוב אבל הבחור מתעקש על מחירון ואפילו בהתחלה ביקש יותר אז מה דעתכם לשלם ולקחת או להמשיך בחיפוש הארוך?
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 814 צפיות
אני רוצה לבדוק את הרכב הנ"ל. לבעלי ניסיון עם הרכב, מה כדאי לשים לב בבדיקה הראשונית?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! אז ככה: אמא מתעקשת על אוטומאטי (וזו הסיבה, אגב, שבקרוב הסיוויק תוצע למכירה ואחרי כחצי שנה תחליף אותה ספורטיבית אמיתית, אבל לא קשור). התקציב: 25K. בניגוד אליי - אמא לא מחפשת כלום, למעט שני דברים חשובים: 1. אמינות - בעיקר של הגיר האוטומאטי. (זו הפעם הראשונה שאני קונה רכב אוטומאטי ולמעט הגטס של הצבא [שהייתה חדשה ועליה נסעתי תקופה קצרה..]אני לא נוהג על אוטומט, לכן אין לי מושג איך אמור להתנהג גיר אוטומאטי ברכב בן 8. חוץ מנקישות בהעברת הילוכים - מה צריך לבדוק?) 2. צריכת דלק. המתמודדות במירוץ הנבלות: 1. יונדאי לנטרה 96-97. האם היא טוחנת דלק כמו הכריזמה? ככה שמעתי. 2. דייהטסו שרייד 96-97 - הפייבוריטית. איך הגיר שמה? וצריכת הדלק? (1300) 3. קורולה 93 -…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אני בחורה שלצערי עונה על הסטריאוטיפ שטוען שבחורות לא מבינות במכוניות, העניין הוא שאני צריכה לקנות רכב, לכן ברשותכם אני מפנה אליכם כמה שאלות: ראשית אני מחפשת רכב קטן יחסית, וכרגע ההתלבטות שלי היא בין סיאט איביזה לבין דייהטסו סיריון (רצוי 1300 אם מדובר בסיריון) - שני רכבים שאני מחבבת ללא סיבה מיוחדת. התקציב הוא עד 43,000 אבל פחות זה מבורך . אני מבקשת את חוות דעתכם על הרכבים הנ"ל... מכל האספקטים - תחזוקה, צריכת דלק, אמינות וכו' ספיציפית יותר - ראיתי סיריון אוטומטית שנת 2001 1300 אוטומטית, נראית טוב עדיין לא עשיתי בדיקה. האישיו - היא עשתה 140,000 ק"מ. האם זה באמת משנה אם הרכב במצב מכני טוב? ועוד אחד ודי - איביזה 2000 ידנית 1400, עשתה רק 8…
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
האם מישהו התנסה לחיוב או לשלילה עם רכישת ב.מ.וו ממחלקת הטרייד-אין של קמור? האם ישנה מעיין אחריות על הקנייה שם, ובאופן עקרוני מצב הרכבים הוא טוב? או שמאחורי החזות היוקרתית הם עוד סוחרי רכב משומש? תודה.
הודעה אחרונה מאת ludu, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש רכב אוטומטי משפחתי עד 18K לא סובארו DL (לדאבוני --אני לא לבד...) לא אפלאוז ולא מיצובישי מחפש אמינות ואחזקה זולה... חשבתי גם על קאיה ספיה ואשמח לשמוע חוות דעת תודה. אם זה לא היה אמצע שומקום הייתי אומר שהלכתי לאיבוד
הודעה אחרונה מאת מתן ג, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 401 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Aviady001
- sperial
- Markm4
- RBRB
- אהרן ג
- gadik6
- עדי-אל
- eladts
- amosbmw
- אלפרד חיות
- Carjhpua
- asix