Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיפושי אחר רכב לאשתי נכנסתי לחברת ליסינג גדולה מספר פעמים ובאחת מהם מצאו שבאותו בוקר נכנס מאזדה MPV שנת 2003 עם 45K ק"מ במצב מצוין, לפי בדיקה שלהם בקומפיוטסט. מכיוון שהרכב בהכנה "שיריינתי" אותו בעלות 200 ש"ח עד שאוכל לראות אותו ולהחליט בעצמי. אלה הנתונים שנמסרו לי על הרכב:

• הרכב היה אצל נהג יחיד עם ביטוח לנהג יחיד בחברת הייטק באזור חיפה.
  • הרכב טופל רק במוסך מורשה בטיפולי 15K, 30K ו 45K.
  • הרכב עוד באחריות יצרן ועם טסט עד סוף מרץ.
  • הם מוכנים לתת הנחה מקסימלית של 4% ממחיר המחירון ולא שקל פחות.

יצא הרכב מההכנה, ראינו אותו והחלטנו ללכת עליו. לקחתי אותו לבדיקה והתגלו שני דברים קטנים שדורשים בדיקה במוסך אבל חוץ מזה הרכב בסדר גמור. בזמן הזה עשיתי קצת בירורים על הרכב:

• הלכתי למוסך מאזדה וביקשתי שיבדקו את כל הטיפולים שהוא עשה במחשב. מה מסתבר? רק טיפול 45K נעשה במוסך מורשה בת"א. מבירור שלי המוסך שעשה את הטיפולים הראשונים אינו מוסך מורשה לפי רשימת המוסכים של מאזדה.
  • הצלחתי לאתר בדוא"ל את העובד שנהג על הרכב והוא הסכים לספר לי עליו קצת ועל ההיסטוריה שלו. הפרט הכי חשוב הוא שבחצי שנה האחרונה הרכב לא היה אצלו והוא לא יודע היכן הוא היה! בחברת הליסינג טוענים בתוקף שמבחינת הרישום אצלהם היה רק נהג אחד ואם החברה שהחזיקה בו עשתה משהו אחר עם הרכב הם הפרו את ההסכם שלהם.

בנוסף, גם ההתנהלות של אותה חברת ליסינג הוא לוקה. כאשר הרכב היה צריך להיות במוסך לטפל בריג'קטים מהבדיקה אמר לי איש המכירות (כשהוא מדבר עם המרכז הטכני שלהם) כי הרכב היה במוסך והם לא מצאו שום בעיה איתו והוא חזר. הלכתי באופן אישי למרכז הטכני וגיליתי כי הרכב עוד לא יצא למוסך בכלל!!

בלי להלאות אתכם יותר מדי, זאת השורה התחתונה: היום אני הולך למוסך המורשה שהרכב כרגע נמצא בו לתיקון הריג'קטים מהבדיקה שלי ואני הולך לדבר עם מנהל המוסך שם לקבל את חוות דעתו על הרכב ועל ההיסטוריה שלו. מה אתם מייעצים? להתעלם מההיסטוריה הלא ברורה של הרכב ולהתיחס למצבו האבסולוטי היום (מצב טוב, 45K ק"מ) או לוותר עליו לגמרי? אני בדילמה קשה.

פורסם

בקיצור ולעניין = קומבינות

חפש רכב מפרטי ואל תסתבך עם כל הליסינגים וההשכרות ומגרשי המכונית = כולם רמאים , אתה קונה שם חתול בשק.

הרכב הזה שיחקו לו עם הק"מ, לא יכול להיות שאין תעוד טיפולים, אם אכן הוא היה עם 45 אלף בלבד, היו מתועדים כל הטיפולים שלו, משהו קימבן שם ועשה רק טיפול אחד במוסך מורשה כדיי שיהיה משהו ברזומה.

להתרחק כמו מאש!!!

פורסם

אתה משלם 4% פחות וכשתמכור אף אחד לא יתן לך יותר מ20% פחות.

כדאי לבדוק גם יונדאי טראג'ט - מכונית מצויינת. במכונית בגודל כזה הדיזל מומלץ יותר מתמיד (בטראג'ט יש גם דיזל וגם בנזין). אל תיבהל מנפח הנמוע הנמוך של הדיזל (2.0), למכונית יש מספיק כח כשצריך והוצאות הדלק נמוכות ב 40-50% וזה די הרבה במיניוואן.

פורסם

45 אלף שנת 2003 סיפורי אלף לילה ולילה.....

אני לא אתפלא אם החסירו סיפרה אחת לפני ה 4.

אני לא מבין איך אתה קונה רכב ומתעלם מההיסטורייה שלו....ועוד מליסינג.

פורסם

תודה על התגובות, חבר'ה. הרכב הזה כפי הנראה כן נסע רק 45K ק"מ ויש לו את כל התיעוד על הטיפולים רק שאת 2 הטיפולים הראשונים עשו במוסך קרית המדע במת"ם בחיפה וזה לא מוסך מורשה. את הטיפול 45K, כשהרכב כבר חזר מתקופת הליסינג שלו, עשו במוסך מורשה בבני-ברק.

אני די בטוח שלא שיחקו עם הק"מ של הרכב, גם הבלאי הקיים מתאים לק"מ המצויין, אבל מטריד אותי שהרכב עם עבר לא ברור... כ"כ מרגיז שאי אפשר לסמוך אפילו על חברות הליסינג הגדולות ביותר בארץ.

פורסם

היי

קניתי רכב פרטי מליסינג מאלדן חולון לפני כמה ימים

הגעתי לבעל הרכב שנסע אליו 3 שנים

( גם עובד לידי)

דיברתי איתו והרכב ללא "התעללות"

נסע 80 אלף קמ

חבר טוב שלי שעובד עם הבחור גם "תיחקר" אותו ונתון אוקיי.

קיבלתי הנחה יפה - דו ספרתית

הרכב נבדק במכון בדיקה ידוע על ידיי שני אנשים.

התוצאיות..ממש טובות מאוד!!..ללא רבב- פרט לכמה דברים שוליים שטופלו כבר על ידי החברה.

היחס אלי היה הוגן ישיר ומקצועי.

לא הוסתר דבר!!

יש להם גם רכבים שיתאימו למה שאתה מחפש!!

דבר עם אמנון..בחור רציני ועניני.!

בסך הכל ממש בסדר ונראה נהדר..אשתי ממש מרוצה ואני שלם ב 100%

ג.

פורסם

החברה היא אלבר והיחס שם היה בהחלט בסדר גמור עד שנתקלתי בחוסר ההתאמה הנ"ל. אני לא משוכנע בכלל שלאלבר יש ידע או נגיעה בעובדה שהרכב עבר לנהג(ים) נוסף(ים) ובהחלט יתכן כי באותה חברה החליטו לעשות זאת על דעת עצמם. לגבי גובה ההנחה, הם הציעו הנחה דו ספרתית על כל רכב אחר (כולל קאיה קרניבל שגם היא נמכרה תוך יום) אבל ה MPV הוא רכב כל-כך מבוקש שהם לא מוכנים לרדת אגורה נוספת במיוחד על רכב עם כ"כ מעט ק"מ.

המשך הסאגה: היום אחה"צ הלכתי למוסך המורשה שאליו נכנס הרכב מהריג'קטים של הבדיקה שאני עשיתי לו. דיברתי ארוכות עם מנהל המוסך והוא בטוח שלרכב הנ"ל אין מה להסתיר. לפי מצב הרכב והטיפול הקודם שהם עשו לו נראה שהרכב באמת עשה רק 45,000 ק"מ. בנוסף הם החליפו 2 רכיבים באחריות יצרן שגרמו לשני הריג'קטים. בשורה התחתונה הרכב בסדר גמור, רק ההתעסקות עם עולם הליסינג קצת מייאש לפעמים. מפרטי לא מצאתי משהו אטרקטיבי עדיין. נו, נמשיך להתגלגל עד שנקבל החלטה סופית. :roll:

פורסם
מה אתם מייעצים? להתעלם מההיסטוריה הלא ברורה של הרכב ולהתיחס למצבו האבסולוטי היום (מצב טוב, 45K ק"מ) או לוותר עליו לגמרי? אני בדילמה קשה.
העניין תלוי אך ורק בך.

אם עשית את כל הבדיקות והרכב נמצא במצב מכאני וכללי מצויין וללא תאונות שילדה - אין מניעה לקנות אותו. סה"כ הרכב עבר את כל הבדיקות הדרושות ע"מ שיהיה כשר לקניה.

מצד שני, אם אתה מתייחס לעברו (הקצר היחסית) של הרכב ואופן הטיפול של חברת הליסינג ברכב (ועצם העובדה שחלק מהפרטים שסיפרו לך לא נכונים - לא מחייב שמי שאמר לך את זה ניסה לרמות אותך, כי כמו בכל גוף גדול עם הרבה עובדים - יש לפעמים סתירה במקורות המידע והנתונים המוצגים במחשב לא תמיד משקפים את מה שקורה במציאות) העניין משאיר טעם לא הכי טוב בפה.

עכשיו אתה צריך להחליט בעצמך; האם להתעלם מעברו של הרכב ואופן הטיפול של חברת הליסינג ולהתייחס אך ורק למצבו הנוכחי -או- שמה לקחת את עברו (הקצר) של הרכב ולשקלל אותו במשוואה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברור שהיחס שלהם בסדר גמור - זה המקצועיות שלהם - יחס ללקוח.

"עד שזה הגיע להסטוריה" - זה הכי חשוב, על מה אתה מסתכל ? על החליפות והקפה שמכינים לך או על הרכב עצמו?

פורסם

אני מסכים עם איציק שזו בדיוק הדילמה שלי וגם התאור שלו על חברה כמו אלבר מתאים (לא תמיד חלק אחד מסונכרן עם חלק שני) ולכן אני לא בא אליהם בטענות קשות, רק מביע תסכול מהתהליך. אני גם במקרה קרציה ורוצה לדעת הכל ומישהו אחר לא היה בהכרך חושף את כל הפרטים הקטנים.

מהיחס האישי שלהם לא נפלתי וזה גם לא מה שעושה לי את זה. אני מנסה להיות כמה שיותר אובייקטיבי לגבי הרכב ומצבו בנקודת הזמן הזו. כרגע הוא נראה טוב מאוד וכנראה שהטעם הרע יישכח די מהר כשהראש יעבור להתעסק עם דברים אחרים. אבל הכסף עדיין אצלי.. אם יפול משהו יותר טוב בימים הקרובים, עם עבר יותר ברור - שווה בירור.

פורסם

אני לפני שנתיים לערך כמעט ניכבתי בחברת ליסינג ושמה בישראל "פרי" אשר ברחוב המסגר בת"א.

אני ממליץ לא להתקרב אליהם ולהימנע מרכישות רכב אצלם.

חברת הליסינג הציגה לי טופס בדיקה של מכונית מסוג פיאט הכל "היה תקין" חוץ מהקלא"ץ שהיה מפריד גבוהה ובעיה ברדיאטור נוזל.

הם אמרו לי חבל לעשות בדיקה עשינו רק עכשיו והכל פיקס .

לא השתכנעתי לקחתי את הרכב לבדיקה בכוונה רחוק לבדיקה במכון בהרצליה שחלילה לא יהיה להם איזה קומבינה עם אחד מהמכוני בדיקה באזור ולאחר הבדיקה חשכו עיניי הגיר חורק יש תיקוני מכות בכל כיוון והמנוע לא נשמע לבוחן תקין.

הלכתי עם הרכב למוסך מורשה של פיאט ומה מתברר שהרכב עשה שיפוץ ראש שבועיים לפני שבדקתי את הרכב.

אתם חושבים שזה עייין אותם שאמרתי להם את זה בפנים תאמינו לי הם אפילו לא התפלאו ולא הכחישו.

וכמובן בהתחלה שבאתי הכל היה "תקין" הרכב טופל רק בחברה הוא היה רק של בן אדם אחד מחברה מכובדת ובלה בלה בלה.....

בקיצור מה אני רוצה לומר לכם :

חברות הליסינג הינם אותם מגרשים מיתולוגיים עם אותם חאפרים שתמיד נזהרנו מהם רק שהיום הם התאימו את עצמם לשנות האלפיים עם אולם תצוגה יפה ושלל אנשי מכירות מפולפלים.

עם הזמן נוכל "להקיא" אותם מתוכנו כמו שעשינו עם אותם אנשי מגרשי המכוניות בצידי הדרכים.

פורסם

ביטוח יחיד לנהג יחיד, הא? אמנם היו לי בסך הכל שתי מכוניות ליסינג משתי חברות שונות, אבל אני יודע בבירור שלפחות בחברות הגדולות (ואני חושב ש"אלבר" נופלת לקטיגוריה), אין שום ביטוח לנהג יחיד.

החברות לא מתעסקות עם זה - הרכב לא מבוטח במקיף בכלל (ולדעתי החובה חל על כל נהג, כך שתוכל לתת את הרכב לבני משפחתך וכו'). הנזק שיגרם לרכב יכוסה ללא קשר לגיל או זהות הנהג.

כמו חברות השכרה, הן מבטחות את עצמן.

אני יודע שכלעצמו הנתון הזה חסר חשיבות - יתכן שבאמת נהג בודד השתמש ברכב - אבל קח בחשבון שאם מישהו מהחברה אומר לך את זה, הוא כנראה משקר לך - כאמור, כי הם פשוט לא מבטחים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...