Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני בשלבים של קניית רכב (כנראה פוקוס 2002-2003). לי ולאבא שלי אין עין חדה לגבי תיקוני פח, תאונות, בלאי וכו'. מה עושים אם אנחנו לא מכירים מישהו שיבוא איתנו וייעץ לנו האם כדאי לקחת את הרכב לבדיקה או לא ? חבל לבזבז 300-400 ש"ח על בדיקה סתם כך...

תודה,

בר

פורסם

בוא נראה רגע: אתה לא מבין ברכשית מכוניות, אבא שלך לא מבין ברכישת מכונית - ולקחת את הרכב שאתם רוצים לבדיקה זה בזבוז כסף?

אה הא. הבנתי. עדיף סתם לבעוט בצמיגים קצת, לראות אם יש ריח טוב בפנים ולסוע לעשות העברת בעלות :shock:

קח את הרכב לבדיקה (חפש המלצות פה בפורום על מכוני בדיקה באיזור שלך). יש דברים שמגלים רק כשהרכב על ליפט.

פורסם

מעט אנשים יכולים לזהות תאונות שתוקנו. מעבר לזאת, למעט תאונות קשות עם פגיעות שלדה, תיקוני פח קטנים לא ממש משנים. מה שחשוב לבדוק בתור קונה הוא המצב המכני של הרכב. אם אתה רוצה לסנן את הרכבים שאתה לוקח לבדיקה, בקש מהמוכר היסטוריית טיפולים מהמוסך. כך תוכל לבדוק אם הרכב טופל בעקביות, אילו חלקים הוחלפו ואיזה בעיות היו.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אני חושב שלא הבנתם את כוונתו של פותח השרשור.

ברור שאין תחליף לבדיקה אולם אדם מבין עניין יכול לסנן את השחוטות ביותר עם זה ע"י כמה הצצות ובדיקות קטנות, שאלות וסיבוב, ובכל זאת יכול לחסוף לקונה בדיקה או שתיים מיותרות.

כמו כן לפעמים בדיקות הרכב יוצאות פסימיות משהו ומרתיעים את הלא מבינים. יכול להיוצר מצב שאדם קונה רכב שיש לו בלאי סביר והמכון בדיקה מקצינה ועושה מזבוב פיל ולמעשה משרה על הקונה תחושה שהרכב לא כדאי לקניה.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

כמובן שאתה יכול פשוט לפרסם כאן הודעה אם יש מישהו מאיזור מגורייך שמבין בדברים האלה ויכול להתלוות אלייך לבדיקה.

ניתן להבחין במכות שהרכב עבר בכמה צורות:

1.גומיות- חפש סימני צבע על הגומיות שעל הגג\מסגרת חלון, פסי קישוט וכו', המצאות סימני צבע יעידו על צביעה של אותו איזור.

2.- פנסים- כמו עם גומיות, חפש סימני צבע על מסגרת הפנסים.

3.הבדלי צבע- תעמיד את הרכב בשמש גלוייה תתרחק 10 מ' ותראה אם כל חלקי הפח באותו גוון בדיוק (הם אמורים להיות). גוון שונה בין 2 חלקי פח מקבילים יעיד על צביעת אותו חלק.

4. סימני צבע- אם אתה רואה סימנים כמו של נזילת צבע, זה מעיד על חלק שעבר צביעה.

יש עוד דרכים, אבל כמו שאתה משער, לא ניתן ללמוד בהתכתבות.....

אם אתה מאיזור בת ים, אין לי בעייה שתעבור דרכי עם הרכב ואני אעיף מבט.

דבר נוסף שאתה יכול לעשות (גם אני עשיתי כשקניתי את רכבי)- גש לפחח רכב, רצוי מישהו שאתה מכיר, ותבקש שיסתכל על קצוות השילדה וייתן לך חוות דעת, זה ייקח לו בדיוק 2 דקות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, הכל נכון, אבל לדעתי מכות פח קטנות שתוקנו הן לא ממש רלבנטיות. כשאתה קונה רכב משומש חשובים (שוב לדעתי) שני דברים עיקריים:

1. הרכב לא עבר תאונה.

2. הרכב במצב מכאני טוב.

את עניין התאונה אפשר אולי לגלות בבדיקה עצמאית טובה, אבל דרוש לזה ידע מסוים. מצב מכאני מחייב בדיקה של בעל מקצוע.

לדעתי, עיון בהיסטורית הטיפולים של הרכב (במיוחד אם טופל במוסך אחד) יכול גם לגלות אם הוא עבר תאונה (החלפת חלקי פח/צביעות גדולות וכד') ואם היו לו בעיות מכאניות כרוניות.

כמובן שכל זה בא רק על-מנת לעשות סינון ראשוני ולא במקום בדיקה במכון מוסמך.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

בא נתחיל מזה , למה פורד פוקוס ?

מה אתה יודע על מבחני כביש שלה ? מה אתה יודע על אחיזת הכביש שלה ?

באותו תקציב , איזה רכב בעל סחירות גבוה יותר ניתן להשיג ?

חפש בפורומים קרא והתייעץ .

ולבסוף יישם את המלצות קודמיי .

פורסם

באותו תקציב , איזה רכב בעל סחירות גבוה יותר ניתן להשיג ?

למה אתה חושב שהוא מחפש סחירות ? הוא כתב שהוא לא מתמצא ברכבים, כלומר הוא לא סוחר רכבים.

הוא מחפש רכב לשימושו הפרטי.

כשבן אדם קונה רכב לזמן קצוב, נניח לחודשיים עד שיקבל רכב מהעבודה, אני יכול להבין שהוא מחפש "רכב סחיר", שקל יהיה לו למכור אותו, אבל כשבן אדם קונה רכב למספר שנים (בממוצע) אין אף אחד שיבטיח לו שהרכב שלו יהיה סחיר עוד מספר שנים.

נושא ה"סחירות" אמור לצאת מהלקסיקון. (למעט בדגמי סאאב / לנצ'יה מסויימים ...).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לפותח השירשור-ישנם מעט אנשים שיוכלו לזהות ממש מהיא באמת היסטורית הרכב ללא האמצעים המתאימים.הנק' שלא נגעו כאן-ובעניי היא החשובה ביותר,במיוחד במצבך,היא מי המוכר?-נסה לתהות על קנקנו.כיצד טיפל ברכב,האם טיפולים בוצעו בזמן?מי נהג על הרכב?איזה נסיעות בוצעו?מה הוחלף ברכב?האם יש קבלות לתיקונים?איפה בוצעו העבודות?האם יש הסטוריית טיפולים מתועדת?גם ספר רכב לא יזיק..

כך בחשבון,שבשנתונים שאתה מגדיר זו לא תיהיה בושה לחפש רכב יד ראשונה או שניה ממבוגר/בעלי משפחות,רק תרחק לך מרכבים "שמורים" מליסינג,השכרה,וציי רכב למינהם,היו הרבה כאלה.לכן שוב הפעל הגיון בריא,ואינטואיציה,דבר עם המוכר,במידה וענה על כל הדרישות שהגדרתי,ויותר.תגיע איתו להסכמות לפני הבדיקה,שזה אומר שכל מה שהוא לא סיפר לך הולך להילקח בחשבון,כלומר במידה ויש תאונת שילדה

הבדיקה חלה עליו,במידה ונמצאים ליקויים שמצריכים תיקון,משמעותי פחות או יותר,תתקזזו במידה שתסוכם מראש,וזאת על פי הצעת מחיר שתינתן במוסך,שיהיה מקובל עליו ועלייך.קשה??כנראה שכן,אבל עם סבלנות,אני מאמין שתמצא את מבוקשך..בהצלחה.:-)

פורסם

כמו שחלקכם הבינו, התכוונתי לבדיקה ראשונית בלבד שנועדה לסנן את הרכבים שלא מתאימים גם ככה לעבור בדיקה ב400 ש"ח.

אני קונה פוקוס 2002-2003, והאמת שחשוב לי שהיא לא עברה כמה תאונות קטנות שהצריכו החלפת כנפיים או צביעה למשל. אני רוצה שאחרי שאני קונה את האוטו, אני נכנס ונוסע. החלפת חלקים מפאת בלאי כמו צמיגים, מצבר, בלמים וכו' (עם הורדת מחיר הרכב, אני מניח) זה בסדר, אבל אני פשוט לא מעוניין בכאב ראש של "יישור קו". אני בטוח שיש מספיק פוקוסים שמורות בארץ, העניין הוא למצוא אותן.

וזה מביא אותי לעוד בעיה - מצאתי 30 פוקוסים 2001-2003 בכל מיני לוחות ובעיתון שמתאימות. רובן עם ק"מ גבוה למדי (בין 90 ל120), וכמעט כולן יד שנייה, כלומר - ראשונה כנראה ליסינג... 5 דלתות זה יהיה באמת יותר מדי לבקש אני מניח, כי רוב הליסינג היו 4 דלתות... הבנתי שאין להימנע מקנייה מליסינג (לא השכרה), אך יש להיזהר כפליים. בכל אופן, ישנן איזשהן המלצות מחברות ליסינג אמינות שמוכרות רכבים ?

אגב, חיפשתי על הפוקוס, האלמרה ועל יפניות אחרות למיניהן, והגעתי יחד עם אבא שלי למסקנה שהפוקוס מכונית מצוינת בשביל המשפחה שלנו. נסענו בה מספר פעמים והיא ממש כמו כפפה ליד (מלבד רעש מנוע מוזר שנשמע מעט חזק מדי מתא הנוסעים...).

תודה,

בר

פורסם

בכל מצב לא משנה מה חשוב לקחת את האוטו שאתה רוצה לקנות לבדיקה לא חסרים רמאים ונוכלים בארץ הזאת עדיף לשלם 399 שקל מאשר אחרי חודשיים להחליף גיר ב5000 או לגלות שלאוטו יש קצה שילדה והמחירון שלו יצנח חבל חבל...

עדיף לאבד רגע בחיים ואת לא את החיים ברגע... :snipersmi

• תוכן חדש...