Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט - האם מתאימה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא אני יאיר את פנייך מהפן שאולי יותר קרוב אלייך, לי אישית יש פחות או יותר שנה רישיון, המכוניות שיש לי בבית ואני נוהג עליהן הן טויטה קורולה מליסינג ואופל קורסה ידנית 1400 (60 כ"ס)

נהגתי על כמה רכבים חזקים יותר ועדיין לא מצאתי דרך להתפתות כמו שהרבה חברים שלי עושים לעלות על האוטו וישר ללחוץ על הדוושה עד הסוף ולראות מה קורה, לא מעניין אותי כ"כ ותמיד שבאו אליי והציעו לי לקחת סיבוב כל החלפת הילוך הייתה ב3000 סל"ד בפנים תמוהות של הבעלים של הרכב למה אני נוהג ככה.

לא פעם ולא פעמיים שאלו אותי חברים למה אני לא לוחץ בזמן שהרבה מהאנשים שאני מכיר לוחצים חותכים ובין השאר הרבה חברים שלי עברו תאונות שהרגיעו אותם משמעותית ואני עוד לא.

התשובה שלי הייתה ותשאר עוד תקופת זמן לא מעטה שאני פשוט לא מספיק מיומן לשלוט ברכב עדיין כדי ללחוץ כמו פג.

בקיצור ולעניין, אני אישית מאמין שיהיה לך עדיף לקנות אוטו חדש כי עם כל הכבוד ראיתי הרבה אנשים (כולל בנות) שדיברו ודיברו על זה שהם הולכים לנהוג רגוע ולא להשתולל על הכביש וכמה שהכביש הוא דבר מסוכן ובסוף בכל זאת התפתו לשחק איתו, רק לפני כמה ימים אחד מהשכבה שלי גמר על כיכר תו"כ הורדת ברז כיבוי אש. לכן אם אתה באמת מאמין בדרך הזו שלך ויש לך את הכסף לדעתי תקנה רכב שבכל זאת יגביל אותך פחות או יותר עם תגובות יותר קלות ופחות קיצוניות ברגע שתרגיש שמיצית את האוטו ועברת באמת מספיק הכשרה כדי להתקדם לאוטו קצת יותר חזק יותר מתנהג תעשה את זה, את האוטו אתה תמיד יכול למכור, לבוא אח"כ אל ההורים שלך ולנסות להסביר להם אפילו שהם קנו לך אוטו שרשום עליו ספורט מכל כיוון ו182 כ"ס על הצד של האוטו שלא ציפית שככה האוטו התנהג ואפילו שעברת קורס נהיגה מתקדמת (לא אומר שזה מספיק, יש הרבה מעבר לקורס.. ניסיון) ועדיין ריסקת את האוטו זה הרבה יותר קשה.

ובאמת עם כל הכבוד לסגנון היפה שכתבת בו, חס וחלילה אני לא מזלזל בו פשוט ראיתי הרבה אנשים בגיל שלי שדיברו בדיוק באותה רמה ומצאו את עצמם בלי אוטו ל5 שנים הבאות.

בהצלחה בכל אופן,

אבי.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מצטער לאכזב אתכם, אבל גם 206XS וגם יאריס TS מסוגלות להכנס בקלות להיגוי יתר, לא פחות מקליאו ספורט.
גם אני מצטער לאכזב אתכם, אבל חיפושית שנת 68 נכנסת להיגוי יתר הרבה יותר בקלות מכל אחת מהשלוש...

ידידי פותח השרשור, אני ממליץ לך בחום לעיין בקישור שנדב הוסיף.

מוטי

פורסם
גם אני מצטער לאכזב אתכם, אבל חיפושית שנת 68 נכנסת להיגוי יתר הרבה יותר בקלות מכל אחת מהשלוש...

ידידי פותח השרשור, אני ממליץ לך בחום לעיין בקישור שנדב הוסיף.

מוטי

אם היא נוסעת :lol:

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אני בדעה אחרת (או שאולי לא הבנתי נכון את נדב ומוטי)

אני לא חושב שזה משנה סוג האוטו שעליו אתה נוהג, ספורטיבית או לא ספורטיבית, את ערכי הנהיגה אתה יכול לקבל גם מ-306 דיימונד או 205 ג'וניור (אני לדוג' למדתי לנהוג על ג'וניור - אגדה אורבנית)..

לרס"ר (obarshad) יש לא מעט ניסיון וכדאי לך להקשיב למה שהוא אומר, זאת דעתי.

נדב, אני יכול לתת לך לא מעט מקרים שנגמרו לא טוב למרות שהם הלכו בדרך דומה לשלך, תרצה הוכחה פיזית - תסתכל על הצליעה שלי (והדוגמא של אטקינסון היא לא דוגמה טובה, באוסטרליה יש היסטוריה ותרבות מוטורית שרק נוכל לחלום עליה)

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

נדב - אחלה קישור.

מוטי - אני מסכים עם דעתך.

אלעד - אני יודע שזה כבר לא רלוונטי, אבל חשוב לי להדגיש מס' נקודות:

1. ח"ח על הכתיבה הבוגרת ודרך הצגת הדברים.

כבר הרווחתי, אצלי לפחות, מס' נקודות זכות.

2. הרכב הנ"ל אכן הוגה יתר על המידה ותגובותיו הן קיצוניות משהו בהשוואה לרכבים אחרים שהוצעו לך (ההבדל הוא עד כמה הרכב משדר לך את מה שהולך להגיע, רכב "קיצוני" עושה רושם שהכל בסדר... ומאבד הכל בבת אחת - זו הראייה שלי לפחות).

3. נהגתי על הקליאו, רכב חזק, אבל לא צריך להגזים.

עד 3,500 סל"ד הכל רגיל ונורמלי לחלוטין, לא יותר מהמשפחטומטית 2,000 סמ"ק הממוצעת לטעמי.

מ4,000 סל"ד הכינורות נשלפים מהארון והדרמה מתחילה - אין מה להגיד, הרכב מושך יפה וחזק עד שהספרה השמאלית של המהירות מתחלפת מ1 ל2... (בלי להפליל את עצמי).

4. דיעה אישית שלי - אפשרי ללכת על הקליאו, אבל הבעייה מנקודת המבט שלי היא אחרת:

אתה תלמד לנהוג, תדע לנהוג, תדע לזהות מצבים לש תת היגוי / היגוי יתר ושאר ירקות.

בעוד שברכבים "סלחנים" מעט יותר הגבול בין אחיזה לחוסר אחיזה הוא גדול יותר (הרכב "משדר" לך את מה שהולך להגיע), הרי שבקליאו (וברכבים כדוגמתו) הגבול הזה מאוד חד.

שנייה אחת אתה על המגבלות (עם תת היגוי קטן ונחמד), שנייה אחרי זה אתה מוריד קצת פעולת מצערת (ומעביר משקל) ומקבל היגוי יתר (ברמה כזו או אחרת).

אם תדע לתקן היגוי יתר - מה טוב.

אך אם תצטרך שנייה כדי להבין את המעבר הזה ובו אל תתרחש תגובה מיידית...?

האם גם ברכב קיצוני פחות המעבר כזה חד?

האם שם אולי שנייה של חוסר תגובה ואז תיקון תהיה מצב בלתי הפיך?

מקווה שהבנת תא מה שניסיתי להסביר.

אתה צריך לשאול את עצמך שאלה אחרת:

האם טעות (כלשהי) שאני אעשה על הקליאו הייתה יכולה להסתיים בסלחנות עם רכב אחר אך באובדן אחיזה עם הקליאו?

אני מאוד מאמין שאתה יכול להסתדר איתה, אין סיבה שלא, אל תבין אותי לא נכון.

אני נוסע עם רכב ש"קטן" עליי ביום יום ועדיין נהנה ממנו מאוד.

מה גם שכדי להגיע לזה שרכב יהיה קטן עלייך לוקח הרבה יותר מדי זמן ממה שאתה חושב, מה עוד שאז מתחילה החגיגה האמיתית - אתה חייב שיפור מתמיד בטכניקה בשביל לנהוג יותר טוב ומהר, שהרי הרכב כבר אמר את שלו...

תחשוב על זה.

גילוי נאות:

הייתי הולך על הקליאו, אבל לא הייתי מתקרב עם הזמן יורת ויותר למגבלות, אלא לומד יותר ויותר כיצד להגביה אותן ולהרחיק אותן ממני.

אני, אגב, מתכוון לקנות אופנוע שגדול עלי בכמה מידות.

אפשרי?

אפשרי.

הכל שאלה של גישה לדעתי.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה, ותעדכן.

סורי על האורך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אלון (a.c) -

קבל מעט חומר למחשבה.

בוא נסכים לשניה על הנקודה שהאבולוציה של המין האנושי עובדת ה-ר-ב-ה יותר לאט מזו של עולם הרכב.

מסוף המאה התשע עשרה ועד היום עולם הרכב זינק בהתפתחותו בשיעור של מיליארדים של אחוזים מבחינת ביצועים, המין האנושי לעומת זאת לא ממש התקדם לשום מקום מבחינה אבולוציונית, קח לדוגמא תאוצות - מכוניות של תחילת המאה לא הגיעו בכלל למאה קמ"ש ועם הן כן הגיעו זה היה עם רוח גבית בירידה חזקה ועדיין היית צריך לוח שנה כדי למדוד את התאוצה למהירות הזו, כיום אתה צריך סטופר מדויק למדי כדי למדוד את התאוצה למהירות המדוברת.

שיעור התאוצה של בני האדם, לעומת המכוניות, לא השתפר בשום שיעור ניכר וגם אם כן זה יותר בזכותם של הסטרואידים ולא בזכות האבולוציה.

עד כאן אתה עוקב אחריי?

כי המסקנה האישית שלי היא שהקואורדינציה והיכולות המוטוריות של המין האנושי לא השתפרו במאום מבחינה אבולוציונית במאה השנים האחרונות (הכוונה בלי קשר לעולם הרכב אלא ליכולת התנועה והדיבור לדוגמא שאנו נולדים עימן).

לאן אני הולך עם זה?

בוא נגיד שלפני שלושים שנה היה לנו את קארזפורום.

בוא נגיד שלפני שלושים שנה היה לנו בקארזפורום הזה פורום ייעוץ ברכישת רכב.

בוא נגיד שלפני שלושים שנה מישהו היה פותח שרשור עם הכותרת "נהג חדש מתלבט בין לנצ'יה דלתא לאלפא סוד".

ברוח הדברים שאנחנו מתמודדים איתן כאן בפורום הייתה עונה לו המקהלה "אחי אל תקנה, אתה הולך למות ולקחת איתך את כל מי שלידך" וגם "אלפא סוד 1200 לא אוטו למתחילים" ואפילו "למה שלא תקנה איזו סובארו 77 להתחלה עד שתרכוש מיומנויות נהיגה?".

Well אלון ידידי, הרי שזה ברור לשנינו שזה מגוחך, הרי לא היית מחשיב לנציה דלתא 1300 היום לאוטו מטורף, נכון?

מדובר באוטו (וייסלחו לי המעריצים) שבמונחים של היום נחשב לממצא ארכיאולוגי מבחינת ביצועים, הרי שום נהג חדש לא הולך למות בלנצ'יה דלתא 1300 מבחינת יושבי קארזפורום הנוכחיים כי מדובר בעגלה לכל עניין ודבר.

אבל מה?

הרי האבולוציה לא קידמה אותנו לשום מקום מאז שהייתה לנצ'יה דלתא 1300 אוטו "חם", נשארנו אותו המין האנושי.

יוצא מכך שהכל עניין של השקפה.

הקליאו ספורט היא לא יותר מלכודת מוות מאשר אלפא סוד 1350, אם כבר להפך - היא ללא ספק יותר בטוחה ממנה בכל פאן אקטיבי או פסיבי.

האם היית חושש להגיד לילד שהוציא רשיון היום שאלפא סוד היא אוטו בסדר לקניה אם זה היה רצונו?

לדעתי לא... הכל עניין של השקפה אישית.

מבחינתי בחור או בחורה צעירים שמבינים שלא האוטו עושה את הנהג אלא להפך, כשיר לנהוג על כל רכב באשר הוא.

האבולוציה לא שינתה אצלנו כלום.

דארווין תמיד יבוא לבקר את מי שייקבע פגישה עימו ולא משנה על מה הוא נוהג.

מוטי

פורסם

דארווין תמיד יגיע לבקר אצל מי שעושה שטויות, השאלה היא איזה רכב יגרום ליותר בשטויות

אני התחלתי עם סקודה פליסיה. הרכב עבר התעללות, צווח המון, אבל לא ממש זרק או היה אלים. למדתי. התחלתי לתרגל דברים של נהיגה מתקדמת, לתרגל תת היגוי והיגוי יתר תחת בלימה (לא ממש רלוונטי :-) ) ודברים כאלו. גם שהתפרעתי, הרכב לא היה ממש "מסוגל" להפתיע אותי ברמה רצינית.

שעברתי ליאריס ספורט הרכב פתאום יותר זרק, ישבן בבלימה - בקלות, תת היגוי תחת גז - למה לא. נסיעה בנס הרים היתה משחק בין הסוגים השונים של איבוד האחיזה. אבל הרכב עדיין היה סלחני יחסית, הרכב התן לי להשתולל באופן מבוקר.

שקניתי את המיאטה קיבלתי את הבום. יומיים ראשונים עם הרכב בגשם ראשון ... רציתי למכור. באמת :!: . סיבוב אחד חזק שנגמר בהיגוי יתר על 3 נתיבים ... , גז חזק שגרם לפיש טייל ב70 קמ"ש (כביש רטוב ראשון) ואני ממש חושב שהיה לי בעיקר מזל.

מה שאני מנסה לומר זה שהכל תלוי באיך הנהג נוהג על הרכב, אבל יש רכבים שפחות יכניסו את הנהג לצרות. יש רכבים שמראש הנטיה שלהם לאיבוד אחיזה מסוכן (היגוי יתר) היא קטנה יותר.

בארץ נמכרו כמה עשרות S2000. כמה שרדו :?: כמה לנטיסים שרדו :?:

אז נכון הנהג הוא המרכיב מספר אחד. אבל אני חושב שנהג ספורטיבי אמור ללמוד בקצב שלו. קליאו ספורט דור ראשון יכולה להפתיע נהג שלא ראה היגוי יתר בחייו בצורה חד פעמית לרכב (ובתקווה לא לנהג).

לנהג חסר ניסיון הייתי ממליץ ללכת עם רכב סלחן יותר.

דבר מעניין. אחי רוצה לקנות רכב כבר מעל שנה. אבא שלי נותן כסף בתנאי שהאחים הגדולים מכריעים איזה רכב הוא יקנה. אז בהתחלה הרשנו לו רק רכבים עדינים יחסית, משפחתיות וכו. עם הזמן הוא צבר אימון על הרכב של אבא שלי, נסע על הרכב שלי, והרשנו לו יותר. כיום שהוא כבר מיומן בטיפול בהיגוי יתר, תת היגוי. דריפטים ושוטויות אנחנו נותנים לו כמעט כל רכב שירצה. אם היינו נותנים לו קליאו ספורט מהיום הראשון אז הגיוני שבמקום לרדת לחול עם המזדה 6 ליסינג, הוא היה יכול לפגוש עמוד עם הרנו ...

עכשיו רק שימצא כבר רכב ויעזוב את המיאטה ;-)

פורסם

אני רואה שהדיון הזה מתפתח דווקא לכיוון מאד מעניין.

אני ינסה להסביר בקצרה את מה שהבנתי מ obarshad, מצטער על זה שאני פשוט חוזר על דברי אחרים, פשוט אין לי כל ידע או ניסיון אישי.

ברור שעם כל רכב ניתן להגיע למצב של היגוי יתר, אך למרות זאת יש כמה הבדלים. הקליאו (עד כמה שהבנתי) לא מראה שום אמצעי אזהרה (או אולי מעטים יחסית) ויכולה להכנס להיגוי יתר חריף בלי לתת לנהג הלא מנוסה (אני לצורך העניין) מספיק זמן להגיב, ובאופן כללי מגיבה בצורה עוקצנית יותר לטעויות של הנהג.

דבר נוסף, למרות היותי אדם שקול ואחראי, הקליאו פותחת את האפשרות לנהיגה מסוכנת של הנהג (כלומר הקליאו תביא אותי ביתר קלות למהירויות קטלניות). ברור לי באופן אישי שאני לא אנהג בצורה כזאת, לא עם הקליאו ולא עם שום רכב אחר, אך אין כל רע בכך שהרכב גם הוא יקשה על הנהג להגיע למצבים כאלה, אפילו עם כצעד מונע.

הדבר האחרון הוא, שלפי מה שהבנתי על הקליאו יהיה קשה יותר לנהג לא מנוסה (שוב, אני) ללמוד את רזי הנהיגה, בעוד שבאחת מהחלופות שהוצעו תהליך הלמידה יהיה פשוט יותר. לא רק זאת, אלא שגם אחרי לקיחת מספר קורסים, תרגולם ויישומם לא אגיע לרמת נהיגה גבוהה מספיק בכדי לנצל את יתרונה של הקליאו על החלופות שהוצעו.

בכדי לסכם הכל, למיטב הבנתי הקליאו אמנם לא תסכן אותי אם אנהג בצורה אחראית, אמנם היא תקשה על תהליך הלמידה ותאפשר לי לסכן את עצמי.

דרך אגב, אני לוקח גם 206GTI כאופציה, שלפי מה שהבנתי נחשבת כמכונית סבירה לנהג חדש ואינה שונה בהרבה מן ה XS.

פורסם
אני רואה שהדיון הזה מתפתח דווקא לכיוון מאד מעניין.

אני ינסה להסביר בקצרה את מה שהבנתי מ obarshad, מצטער על זה שאני פשוט חוזר על דברי אחרים, פשוט אין לי כל ידע או ניסיון אישי.

ברור שעם כל רכב ניתן להגיע למצב של היגוי יתר, אך למרות זאת יש כמה הבדלים. הקליאו (עד כמה שהבנתי) לא מראה שום אמצעי אזהרה (או אולי מעטים יחסית) ויכולה להכנס להיגוי יתר חריף בלי לתת לנהג הלא מנוסה (אני לצורך העניין) מספיק זמן להגיב, ובאופן כללי מגיבה בצורה עוקצנית יותר לטעויות של הנהג. XS.

תראה, ההנחה המרכזית של העצה שקיבלת היא שייקח לך זמן להגיע לרמת מיומנות טובה. אם ישר תיקח קורס נהיגה מתקדמת בסיסי שייתן לך את כל היסודות (משהו בסביבות 4 ימים) ותתרגל הרבה ותשלים אולי גם קורס נוסף לרמה של נהג מירוצים, קנה איזה רכב שתרצה, אתה תהיה מסוגל להתמודד איתו.

מכיוון שבארץ אין מקום לתרגל וקורסים זה דבר יקר (ואין לי מושג מהי הרמה של הקורסים בארץ) ההנחה היא שרב הלימוד יתבצע תוך כדי נהיגה בכבישים רגילים. כאן באמת יש יתרון ללמוד על רכב שיש לו פחות אחיזה ושהמגבלות שלו יותר נגישות. מעבר לזה, ספיציפית, אני חושב שהקליאו היא לא רכב ראשון מוצלח מכיוון שמבחינה אוביקטיבית יש לה נקודות תורפה שמקשות על נהיגה חלקה ונכונה. אני חושב שכמות הרכבים המרוסקים מהמין הנ"ל מוכיחה את הנקודה יפה.

לגבי ההערה של מוטי בנושא האלפא סוד, יש בזה משהו אבל, מצד שני, אחת הבעיות של המכוניות המודרניות היא שרמת האחיזה שלהן כל כך יותר גבוהה מאשר לפני 20 שנה שכמעט אף נהג לא ממש מתנסה בהמלך נהיגתו בהתמודדות עם המגבלות. ככלל זה לא רע ואפילו בטיחותי, אבל לא למי שאוהב לחפש אותן...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
דבר נוסף, למרות היותי אדם שקול ואחראי, הקליאו פותחת את האפשרות לנהיגה מסוכנת של הנהג (כלומר הקליאו תביא אותי ביתר קלות למהירויות קטלניות). ברור לי באופן אישי שאני לא אנהג בצורה כזאת, לא עם הקליאו ולא עם שום רכב אחר, אך אין כל רע בכך שהרכב גם הוא יקשה על הנהג להגיע למצבים כאלה, אפילו עם כצעד מונע.

בדיוק.

מכיוון שטרם נהגת על רכב חזק , אתה לא מכיר את ההרגשה.

לדעתי הבעייה היחידה עם המכוניות הספורטיביות , היא המהירות בהן הן מסוגלות להביא אותך לנקודה בה יתחילו הצרות.

גם עם מכוניות עגלתיות למדי ניתן להגיע למהירויות מסכנות בריאות , להיכנס לסיבוב מהר מדי , או להימרח על עמוד.

במכונית ספורטיבית זה פשוט יגיע הרבה קודם.

דוגמא :

ליד הבית שלי יש קטע מסויים שמתעקל לא מעט.

עם המכוניות המשפחתיות אני לוקח את הקטע עם רגל על הרצפה , ונהנה מ"תקיפת" הסיבובים.

עם אוטו יותר מהיר - מצאתי את עצמי מופתע בפעם הראשונה - עד כמה הסיבוב חד ונאלצתי להרפות מהגז.

לא בטוח שמישהו שלא מכיר את הקטע היה יוצא מזה באותם תנאים. לא עניין של כשרון או ידע , אלא פשוט כי הדברים קרו ב-FAST FORWARD.

עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך.

אתה מסוגל לנסוע באוטו בלי לנצל את מה שיש לו לתת ?

כי אין שום ספק שיש לו אחיזה ומגבלות גבוהות יותר ממה ש(למשל) תקבל בקליאו 1.4.

אבל מצד שני - כשיש , נוטים לקחת. יש כח ,לוחצים. לא מכיר הרבה שיידעו שיש להם עוד 50 סוסים תחת הרגל ולא ייתנו.

אם אתה מסוגל להשתלט על עצמך - לבריאות , לך על זה.

הייתי מנסה במקומך סיבוב כדי להבין במה מדובר - ואז להחליט.

סקורניס - תקבע איתו מקום ושעה :-D .

פורסם

למיטב ידעתי קליאו ספורט רחוקה מלהיות מיאטה עם טורבו. אני חושב שחלק ממכובדי הפורום איבדו קצת פרופורציות. פיז'ו 306 1.6 ל' תמימה, מלבד עוצמת המנוע לא פחות "מסוכנת", חד משמעי.

אני דווקא חושב שהקליאו מצויינת לצעדיו הראשונים של נהג המתיימר ללמוד לנהוג בצורה ספורטיבית, שכן, עם מכונית בסיסית יותר, יהיה אף קשה לשפר את רמת הנהיגה.

בקיצור, אני ממליץ את הקליאו גם כרכב ראשון מאחר וגם אני התרשמתי מנוסח ההודעה כי אין מדובר בילד חסר רסן.

בהצלחה!!

"למד איך למות - תדע איך לחיות" - מיץ' אלבום.

פורסם
2. הרכב הנ"ל אכן הוגה יתר על המידה ותגובותיו הן קיצוניות משהו בהשוואה לרכבים אחרים שהוצעו לך (ההבדל הוא עד כמה הרכב משדר לך את מה שהולך להגיע, רכב "קיצוני" עושה רושם שהכל בסדר... ומאבד הכל בבת אחת - זו הראייה שלי לפחות).

3. נהגתי על הקליאו, רכב חזק, אבל לא צריך להגזים.

עד 3,500 סל"ד הכל רגיל ונורמלי לחלוטין, לא יותר מהמשפחטומטית 2,000 סמ"ק הממוצעת לטעמי.

מ4,000 סל"ד הכינורות נשלפים מהארון והדרמה מתחילה - אין מה להגיד, הרכב מושך יפה וחזק עד שהספרה השמאלית של המהירות מתחלפת מ1 ל2... (בלי להפליל את עצמי).

2. אני מבקש ציון זכויות יוצרים להוגה יתר על המידה :wink:

אבל אתה צודק - הבעיה הגדולה של הקליאו לנהגים חדשים היא חוסר הפרוגרסיביות שלה (ושל הרבה הוט האצ'ים מהשנים האחרונות). המכוניות הקטנות והקלות, עם בסיס הגלגלים הפצפון, מגיעות למגבלות האחיזה ועוברות אותן מהר מאוד ובחדות. מהבחינה הזו רכב גדול יותר יאפשר לימוד טוב בהרבה. לדוגמא - מזדה 3, או אפילו מזדה 6 (!!). לשתיהן התנהגות כביש מצוינת בשביל משפחתיות, וההגעה למגבלות והמעבר שלהן פרוגרסיבי הרבה יותר ולכן נשלט הרבה יותר.

3. האמת, שהמנוע של הקליאו מאוד מרשים מהבחינה שיש מומנט רב בסל"ד נמוך. מעל 2000 סל"ד (!!) הרכב מקבל דחיפה די רצינית שנמשכת כמעט ללא הפסקה עד שמגיעים למדרגה הגבוהה (שנמצאת מעל 4000 וגם קצת מעל 5000) ושם הוא מקבל את המחץ האמיתי. מה שאני מנסה להגיד זה שעוד לא נהגתי על מנוע 2.0 ל' אטמוספרי, אם זה במשפחתומטית או במכונית ידנית, שסיפק כזה מומנט בסל"ד נמוך. למשפחתומטיות 2.0 ל' אין סיכוי מול הקליאו בסל"ד הזה.

ובנוגע לדבריו של אלי ידידי משכבר הימים - קליאו ספורט רחוקה גם מלהיות מיאטה בלי טורבו (שזה מספיק מסוכן, כפי ש-SENDA ניסח היטב בשרשור זה), אבל היא עדיין מעט קיצונית לנהג חדש. לא הייתי פוסל זאת לחלוטין, אבל כן הייתי נותן לילד סיבוב בשביל שיבין למה הכוונה. בסופו של דבר אין בעיה לנהוג בקליאו בזהירות כמו בכל רכב הנעה קדמית אחר (מה שאי אפשר להגיד על המיאטה, ד"א!), אבל בהנחה וירצה לנסוע קצת יותר מהר, הרכב עלול להפתיע אותו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה לא יכול לחשוב על הדברים האלה בעצמך ELAD?תאמין לי שסתם יבאסו אותך שישמעו נהג חדש כאילו כל אחד פה התחיל לנהוג על איזה ג'סטי

יש לי חבר יש לו קליאו RSI גם והוא לא ילד מתלהב הוא נוהג כמו בנאדם נורמלי וזהו למה תמיד לחשוב על דברים רעים אתה רוצה את האוטו תקנה אוטו.........אם אתה רוצה לעשות פוזות על הכביש אז תאכל אותה

BMW

פורסם
עכשיו אתה צריך לשאול את עצמך.

אתה מסוגל לנסוע באוטו בלי לנצל את מה שיש לו לתת ?

כי אין שום ספק שיש לו אחיזה ומגבלות גבוהות יותר ממה ש(למשל) תקבל בקליאו 1.4.

אבל מצד שני - כשיש , נוטים לקחת. יש כח ,לוחצים. לא מכיר הרבה שיידעו שיש להם עוד 50 סוסים תחת הרגל ולא ייתנו.

אם אתה מסוגל להשתלט על עצמך - לבריאות , לך על זה.

הייתי מנסה במקומך סיבוב כדי להבין במה מדובר - ואז להחליט.

התשובה היא כן, בהחלט. אני מסוגל לנסוע באוטו בלי לנצל את מה שיש לו לתת, אבל אם כך, לשם מה לקנות אוטו כזה? אם אני קונה קליאו ספורט ונוסע עליה כאילו היתה קליאו 1.4, למה לא לקנות קליאו 1.4 מלכתחילה?

למי שדיבר על קורסים של נהיגה מתקדמת - כפי שציינתי קודם אני מתכוון לעבור קורס כזה לא משנה באיזה רכב אבחר, אני פשוט מחכה כרגע ל2 דברים, לקנות אוטו (כדי שאני אלמד איך הכל קורה בדיוק עם האוטו איתו אני הולך לבלות רוב הזמן), ולחבר טוב שגם רוצה לעבור את הקורס איתי ונשארו לו עוד 15 ימים לתקופת המלווה.

למרות זאת, הקורס אותו אני אעבור לא יביא אותי לרמה עליה דיברת (גם עם תרגול לאחר הקורס), כיוון שאתה דיברת על קורס של ארבעה ימים ולפי הניסוח ניתן להסיק שדיברת על קורסים בחו"ל, ועד כמה שידוע לי לא ניתן לקחת קורסים ברמה כזו בארץ. עקב זאת, אין כל סיבה לקנות אוטו שנדרשת כזו רמה של מיומנות בכדי לנצלו, מהסיבה הפשוטה שעד שאני יגיע לרמה כזאת (ומגורמים שלא תלויים ברצון האישי שלי), אני כבר אצטרך למכור את האוטו.

ול SIMONSS, יש משפט שאומר "פיקח לומד מטעויות, חכם לומד מטעויות של אחרים". ישנם פה אנשים שמבינים ברכב הרבה יותר ממה שאני ככל הנראה יבין אי פעם. למה לא לנצל את הידע שלהם, בכדי לחסוך לעצמי כאבי ראש מיותרים? חבל לעשות טעויות שיכולתי לא להכנס אליהן מראש. בעיקר על הכביש, שם כל טעות יכולה להיות קטלנית.

• תוכן חדש...