Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למבינים,

בחיפושי אחר פיאט הפונטו של חלומותי (בתקציב 25,000 ש"ח...) אני נתקל במוכר שסיפר לי בגאווה שלאחרונה הוחלפו הראדיאטור+בלמים+צמיגים+מצמד. היה גם מוכר שסיפר שהמנוע הוחלף לפני 40,000 ק"מ.

שאלתי היא כדלקמן:

האם זה באמת אטרקטיבי לקנות אוטו (נגיד פונטו 1999, יד 3, 120000, ידני) שהוחלפו בו חלקים מכאניים חיוניים לאחרונה? או שאולי זה מצביע על בעיות נוספות (אולי תאונה) ועדיף לברוח כל עוד כספי בי???

לתגובתכם המלומדת אודה.

זיו :onfire:

פורסם

תלוי בעונה ובטיב השכנה.

צריך להסתכל על כל מקרה לגופו - רדיאטור+בלמים+צמיגים+מצמד זה בלאי סביר לרכב שעבר 120K קילומטר, ואתה מקבל רכב עם מכלולים יקרים חדשים וחוסך כאב ראש עתידי.

אתה מעדיף לקנות רכב שעוד לא הוחלף בו מצמד, אבל התמזל מזלך להחליף אחד בעוד, נאמר, 10K קילומטר? נזק של אלפייה לפחות...

אבל, יש בלאי ויש בלאי. מנוע שהוחלף אחרי 40K זה סימן רע.

גם חלקי פח שהוחלפו, צבע וכו' יכולים להעיד לעיתים על תאונה קשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא.

למכוניות יש בלאי.

צמיגים ובלמים הם חלקים שמתבלים והחלפה שלהם היא בלתי נמנעת ולכן דווקא נחמד לקנות רכב שבו מורכבים חלקי בלאי חדשים.

לגבי מנועים, אם הוחלף מנוע אחרי ק"מ קצר למדי כנראה שהמנוע הקודם הוזנח ולא טופל היטב ולכן נדרשה החלפה שלו, אם המנוע הקודם עבר הרבה ק"מ יכול להיות שהוא הגיע לסיום חייו.

במנועים חשוב לבדוק את הפרמטרים הבאים -

קומפרסיה - בדיקה של הלחץ הנוצר בצילינדרים אם הוא תקין ואם אין הפרשים חריגים בין צילינדר לצילינדר, כמו כן ניתן לאבחן מצב אטם (פקונג) ראש.

טיימינג - יש צורך לוודא מתי הוחלפה הרצועה לאחרונה (לוודא משמע הוכחה חותכת כמו קבלה ממוסך), במידה והרצועה לא הוחלפה בפעם האחרונה בק"מ המומלץ לפי הוראות היצרן קח בחשבון שתצטרך להחליף אותה במיידי, בד"כ לא עסק זול במיוחד.

במידה והמנוע הוחלף, יש לוודא שרצועת הטיימינג הוחלפה למנוע בעת ההרכבה אחרת המקרה זהה וגם כאן צריכים להחליף.

מוטי

פורסם

בוקר טוב.

במידה ומכון הבדיקה לא הצביע על בעיה מסוימת , אז אין שום סיבה לדאגה בגלל חלקים מכניים שהוחלפו ברכב.

כי צורת הנהיגה משתנה מנהג לנהג , אזור שימוש ברכב משפיע המון וכו.

למשל כאשר אני אישית רוכש רכב הוא עובר תהליך חידוש כמעת של כול המכלולים במיוחד הבטיחותיים .

לדוגמא: בגולף שלי הוחלפו המון חלפים כגון, משולש תחתון , שני צדדים , 2 מקבעי משולשים , 2בתי בולם זעזועים , קצה מוט קישור , תותב משולש , מוט קישור L , מוט קישר R , גומי בולם שני צדדים , 2 דיסקות בלם קדמיים , 2 דסקות בילם אחוריים , רפידות בלם קדמי , צלחות בלם קדימה , צלחות בלם אחורה , סט דסקיות אחורי.

כול אלה הוחלפו לא בגלל שהרכב עבר טעונה או משהוא כזה ,אלה פשוט יש אנשים כמוני שמיישרם קו לרכב ותאמין לי שלא בכול החלקים שהוחלפו הייתה בעיה אלה פשוט לשם האיזון הוחלפו החלקים למשל בצד המקביל.

לגבי המנוע , במידה ובוצע כול הליך הבדיקה כפי שמוטי ציין במכון אז שוב למרות שלא תמיד זה נשמע טוב כאשר שומעים מנוע הוחלף ונכון זה קצת מציק כי המנוע כבייחול לא מקורי אבל חוץ מההרגשה הזאות לא אמור להיות שם בעיה .

כי באותו המידה שהמוכר תרך לידע את הקונה שהמנוע הוחלף הוא יחל לא לידע אותו ותאמין לי לא תמיד עולים על מנוע שהוחלף.

• תוכן חדש...