Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רכב מסוג XSI מודל 95 שהתעניינתי לגביו עבר בדיקה של לקוח פוטנציאלי שלבסוף לא לקח (כבר סיבה לחשוד).

התשובות של הבדיקה (נאמרו מפי מוכר הרכב בטלפון),

לפני הבדיקה המוכר אמר לי שיש להחליף גומיית אטם שסתומים שבגללה יש נזילות שמן. לאחר הבדיקה זה הפך להיות מסרק הגה בנוסף.

ולאחר שהטופס היה אצלו והוא הקריא לי את הליקויים, מסרק הגה לא היה כתוב אבל נאמרו הדברים הבאים

רעש מערכת שסתומים (שסתומים מצלצלים)

נזילות שמן (שלטענתו בעקבות אטם ראש מנוע)

לא ידוע מתי עברה טיפול לרצועת טיימינג, הבחור בטלפון מתחייב שבטיפול 10K האחרון

לברר מספר מנוע, בגלל השמן לא הצליחו לראות את המספר מנוע

לחץ עוקה גבוה (משהו כזה לא הבנתי בדיוק מה הוא אמר לי)

בלאי פנימי גבוה

מעבר CO2 (אין ממיר קטליטי, הוא הוריד)

מזגן קור להוסיף גז

יש ליקויים בעלי משמעות נמוכה של פגיעות פחחות וכאלה אבל אין שלדה.

צמיג רזרבי יבש

מד מהירות רוטט

אני מציין כי לא הייתי נוכח בבדיקה אך מה דעתכם על תשובות כאלה?

את הרוב עוד אני יכול בדרך מסויימת להבין אבל הרעש מהשסתומים קצת מפחיד אותי אפשר לקבל את דעתכם?

תודה

פורסם
רכב מסוג XSI מודל 95 106? 306?

רעש מערכת שסתומים (שסתומים מצלצלים) - תמיד אומרים את זה בבדיקה, כנראה כיוון שסתומים (אל תענה, שסתומים לא מצלצלים)

נזילות שמן (שלטענתו בעקבות אטם ראש מנוע) - החלפת אטם ראש זה לא דבר זול!

מעבר CO2 (אין ממיר קטליטי, הוא הוריד) - אין קשר לממיר קטליטי, קשור לאטם ראש שכנראה צריך להחליף

את הרוב עוד אני יכול בדרך מסויימת להבין אבל הרעש מהשסתומים קצת מפחיד אותי אפשר לקבל את דעתכם?

כנס לפורום מועדון פיג'ו-סיטרואן, יש שם כמה עם XSIים

פורסם

אתה צודק שלא ציינתי מדובר ב-106

אמרו לי שהחלפת גומיית אטם ראש זה דבר פשוט והחלפה לא יקרה

זה רק הגומייה שעוטפת את האטם, בכל אופן נראה לי שצריך לקבל הערכת מחיר ליישור קו אצל אותו מכון בדיקה.

פורסם

רשמת בתחילת ההודעה "גומיית אטם שסתומים" אם הכוונה לאטם מכסה שסתומים, אז זה באמת זול

אחרי זה רשמת "נזילות שמן (שלטענתו בעקבות אטם ראש מנוע)", החלפת אטם ראש מנוע היא דבר הרבה יותר יקר (עבודה יקרה)

פורסם
אתה צודק שלא ציינתי מדובר ב-106

אמרו לי שהחלפת גומיית אטם ראש זה דבר פשוט והחלפה לא יקרה

זה רק הגומייה שעוטפת את האטם, בכל אופן נראה לי שצריך לקבל הערכת מחיר ליישור קו אצל אותו מכון בדיקה.

ברח ומיד, ברור מאד שאתה הפרייר המצוי והרצוי, התמים שסוחרי רכב המתחזים למוכרים תמימים וישרים, משחלילים לאנשים תמימים שכמותך רכבים שצועקים "ברח" ובגדול!

טענת שקונה מתעניין ירד מהרעיון לקניית הרכב דבר שכבר גרם לך לחשוש בכדאיות העסקה,

טענת שדיש להחליף גוניות מכסה שסתומים, שהתבררה לאחר הבדיקה כמסרק הגה,לא ידוע מתי הוחלף שרשרת טיימינג, לעומת זאת המוכר טוען לפני 10000 ק"מ, אך סביר להניח שאין לו תיעוד על כך, וחוקי מרפי אומרים, שמיד עם קבלת המפתח נקרעת חגורת הטיימינג!

נזילות השמן מסתירות מספר מנוע, אשר מכון הבדיקה חיב לבדוק ולבצע התאמה למספר הרשום ברשיונות!

המנוע מצלצל, מעיד על רכב לא מטופל, מוזנח, מלא נזילות שמעידות על מנוע שחוק , שקרעו לו את הצורה!

לסיכום ברח כמו מאש!!!!!!!!!!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

על דבר אחד אני חולק: זה שאין קבלה על טיפול לא אומר שלא נעשה, בייחוד בנוגע לטיפולים

פשוטים. לא על כל שטות צריך להיכנס למורשה, בטח שלא עם רכבים שערכם עד 25K שקלים.

קוואסקי EN 500 VULCAN

פורסם

מי שעושה טיפול בלי קבלה, שלא יבוא להתבכיין שאין לו תיעוד עליה

(גם מוסך לא מורשה פיג'ו מוציא קבלתו)

וכמו שאמרו, הרכב מריח מה-זה-מסריח

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
על דבר אחד אני חולק: זה שאין קבלה על טיפול לא אומר שלא נעשה, בייחוד בנוגע לטיפולים

פשוטים. לא על כל שטות צריך להיכנס למורשה, בטח שלא עם רכבים שערכם עד 25K שקלים.

האם החלפת חגורת טיימינג, במוסך מתמחה פזו, שבגלל הרכבה לקוייה, אי החלפת מותחן, אי החלפת מיסב, טעות בשני שינים ומעלה, קפיצת רצועה בנסיעה, לא מצדיקה תיעוד על החלפה, שבמקרה של נזק,

הוא עלול להתתבטא באלפי שקלים, ללא תיעוד יהיה קשה לתבוע אחריות ופצוי על פגם בעבוגדה שגםפ לנזק!

לכן מי שלא דואג לתעד החלפת חגורת טיימינג, הוא תמים או שקרן!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום לך

לי הייתה פעם לפני שנים רבות XSI שנת 95. ותאמין לי לאוטו הזה יש הרבה בעיות. תוצאות הבדיקה הזאת דווקא מציירים תמונה יחסית טובה. נכון - יש בלאי אבל זה לא רכב חדש.

אבל - כמו שהאחרים פה אמרו לך - זה מקרה קלאסי של סוחר רכב שלא יודע מה קרה עם האוטו לפני שהגיע לידיו. אני לא אתפלא אם יש גם פגיעה בשילדה!! וזו הבעיה העיקרית כאן. אני מבטיח לך שכאשר אתה תיקח אותה לבדיקה אתה תקבל תמונה אחרת - הרבה יותר שחורה.

ומה זה השטות הזו של מספר המנוע? בדיקה או לא בדיקה? לא מובן.

לפי דעתי - תמשיך לחפש ותתאזר בסבלנות שתשתלם לך לבסוף.

הכי חשוב: לא לקנות רכב ממי שלא רשום ברשיון הרכב. לא להתבייש לדרוש לראות תעודת זהות.

• תוכן חדש...