Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחר נוסע לבדוק רכב והעניין הוא כזה

לבדיקה לא ממש שווה לקחת אותו, כמו כן הבחור נשמע נחמד מאוד והרכב נשמע במצב מצויין ואני לא רוצה סתם לזרוק כסף על הבדיקה, אני מעוניין שיתחייב במסמך כתוב על כך שאין לרכב פגיע בשאסי!

מה שאני מבקש מכם זה אם למישהו יש מסמך כזה מוכן שאני יכול פשוט להדפיס?

אשמח לקבל עזרה בזה!

דבר שני שברצוני לבקש זה מסמך שבו כתוב שנתתי לו מקדמה ובמסמך תנאים מסויימים!

אשמח לקבל מסמך בעל אופי כזה!

אני מאמין ששני דברים פורסמו אי פעם בפורום ואני מאמין שזה הכי קשור לפורום הזה.

תודה מראש!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לעניין המקדמה. חפש "זכרון דברים" באתרים כמו Ynet, יצחק לוי וכו'.

כמו כן - די כי תחתים אותו על כל פיסת נייר מצ'וקמקת ועלובה ולדבר יהיה נפקות משפטית לכל עניין ודבר.

לעניין ההתחייבות כי הרכב לא נפגע בשאסי בעברו- אתה מודע לכך שהנפקות המשפטית של כזה כתב התחייבות קטן?

ולמה?! אם תרכוש את הרכב ואם ייתגלה לך כי הרכב עבר תאונה שכתוצאה ממנה נפגעה השילדה ובמידה ותרצה לתבוע אותו תצטרך להוכיח כי התאונה כלל לא התרחשה אצלך שזו, מן הסתם, תהיה טענתו שכנגד.

מאוד ייקשה עלייך להוכיח זאת. על כל טענה של הסתרת פגם ו/או טעות ו/או הטעייה מצד המוכר תאלץ להוכיח כי לא הייתה לך דרך סבירה לגלות את הפגם. דבר שמן הסתם לא נכון מאחר ויש בידך אפשרות ללכת למכון בדיקה.

בקיצור - המלצתי אלייך: נהג בחוכמה וגש עם הרכב לבדיקה כל שהיא. לכל הפחות גש לפחח, שלם לו כ-100 עד 150 שקלים "שיעיף" מבט ורכוש אותו בראש שקט.

חסכון של כמה פרוטות כעת עלול לעלות לך הרבה יותר בהמשך - ולא רק כסף. אכזבה, אי נעימות וכיוצא בזאת.

כמו כן, באם אפשר, נא ציין באיזה סוג רכב מדובר.

בכל מקרה, שיהיה בהמון הצלחה.

פורסם

אפעם אל תיקח את המילה שלו , תחתים אותו אפילו על דף פשוט שאומר

אני "שם" "ת"ז" מתחייב לשלם את סכום הבדיקה "סכום" לרכב מס' "מספר" באם ימצא שהרכב עבר תאונת שלדה אפילו שמדובר ב"קצה שלדה".

וזה הכל.

פורסם

תודה רבה לשניכם!

לגבי זכרון דברים: הדפסתי את אותו המסמך ויש בו סעיף על כך שהרכב לא עבר תאונה קשה הגורמת להורדת ערך בעיניי הביטוח (פגיע בשאסי בהחלט מורידה את הערך)

וכמו כן יש את הסעיף השני שחיפשתי בקשר למקדמה :)

יש מצב שאני אקח את הרכב לפחח ותודה לאורן על הרעיון שאני אשלם רק אם הרכב יעבור.

הרכב הוא אביזה SXI שנת 88

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הבנתי שהוא התכוון לבדיקה...

אך לפי דבריו, אם אכן ייקח לבדיקה, במכון בפרט אך כל בודק ככלל - התשלום יהיה מראש. נראה לו באמת שבעל הרכב יסכים לשלם ולקבל החזר לכספו במידה וזה ויועיל בטובו לרכוש את הרכב?

בוא לא נשלה עצמנו - כל בודק רכב, סביר שיש לו קצת נסיון. הוא ייצפה בעיות שעלולות לצוץ עם תשלום שכרו מראש ולכן ייבקש הכסף מראש.

פורסם

כן... גם אני קניתי את הרכב מאיש נחמד והרכב היה נשמע במצב ממש טוב!

(אותו איש נחמד היה סוחר שמכר לי רכב עם שאסי וזייף קילומטראז'. למרות זאת אני מאשים רק את עצמי.)

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז ככה הנה ההסכם למי שאולי יצטרך בעתיד (+ שימו לב לסעיף 9 שנכתב על ידיי)

.' צד א:בין המוכר

חברה\ שם משפחה: ____________ כתובת._________________ :פ. ח/ .ז. ת.___________

.' צד ב:בין הקונה

חברה\ שם משפחה: ____________ כתובת._________________ :פ. ח/ .ז. ת.___________

:מוסכם בין הצדדים כדלקמן

1. המוכר מצהיר ומתחייב להעביר לקונה רכב מסוג ודגם._______________________________

מספר רישוי,______________ שנת ייצור: _________________

2. המוכר מצהיר כי הינו "הבעלים" החוקי של הרכב הרשום.

3. המוכר מצהיר כי הרכב נקי מכל חוב, שיעבוד , עיקול ו\או קנס , או זכות של צד שלישי ובמצבו זה יועבר לקונה.

במידה ויתברר כי על הרכב רובצים חובות, עיכובים או הגבלה אחרת מתחייב המוכר לסלקן מיידית.

4. המוכר הנ"ל מצהיר כי הרכב הינו בבעלות פרטית וכן כל הבעלים הקודמים של רכב זה היו בבעלות פרטית

ולא בבעלות לשעבר של: חברה, חברת השכרה, חברת ליסינג, ביה"ס לנהיגה, בעלות ציבורית או כל גוף אחר שאינו פרטי.

5. המוכר מצהיר כי הרכב הנ"ל לא היה בתאונה שגרמה לרכב נזק משמעותי הכולל ירידת ערך של חברת הביטוח

עקב התאונה.

.6. המוכר מצהיר כי הרכב הנ"ל נסע ____________ ק"מ , כמצוין במונה וכי הוא בעלים מס ____ של הרכב.

7. המוכר מצהיר ומתחייב כי כל האגרות והתשלומים או הקנסות לגבי הרכב הנ"ל שולמו במלואם ולא

רובץ כל חוב על הרכב הנ"ל.

8. המוכר מצהיר שפרטי הרכב הנ"ל תואמים לאלה המופיעים ברשיון המקורי ובמשרד הרישוי.

9. המוכר מתחייב למסור את הרכב לקונה במצב שבו היה הרכב בזמן חתימת הסכם זה.

10. תמורת הרכב הנ"ל ישלם הקונה סך של ____________ ש"ח. ובמילים: ________________________

בתשלומים הבאים :

א. סך של _______________ עם חתימת הסכם זה.

ב. היתרה בסך של _________ ש"ח עם חתימת הצדדים על העברת הבעלות לידי הקונה.

11. במידה ואחד הצדדים יהיה מעוניין בביטול העיסקה יפצה הצד המבטל את הצד השני,

בסכום של ________ אחוז מערך העיסקה.

12. הערות כלליות: ______________________________________________________________

:ולראייה באו הצדדים על החתום

המוכר: _________________ חתימה:____________ ת.ז:._________________

הקונה: _________________ חתימה:____________ ת.ז:._________________

הרכב פורסם כמה פעמים בקארספורום, פעם אחת על ידי יאשה ופעם אחרת על ידי חבר פורום אחר.

אני לא משלם עליו סכום קטן כלל יחסית לאביזה משנתון זה, ולא לשכוח שזה SXI

המוכר אכן נשמע בחור נורמלי שאין לו כלל בעיה לעבור בדיקה והופתע שאני לא כ''כ רוצה לקחת לבדיקה + מוכן להתחייב

ד''א הנה מקרה שלי עם סוחר שפורסם במקום המתאים ואני שםפה

מקרה שני: מודעה שהתפרסמה פה, האוטו הוא ב.מ.וו שנת 82, דגם 315 ובמודעה כתוב מונמכת ועוד מלא שטויות

מתקשר לבחור, עונה לי מישהו ונשמע כולו מתלהב כאילו אני לא יודע מה

האוטו הזה זה הבובה שלי, הוא כולו מלוקק תקין והכל! שנה בלי טסט פשוט שללו לי את הרשיון ומאז הוא עומד

טוב זאת הייתה שיחה ראשונית

למחרת מתקשר שוב ולפני כן תכננתי לראות אם הוא לא סוחר רכב כי הוא נשמע קצת מתלהב מדי מהרכב הזקן ולא ידע את הק''מ שלו!

השאלות שרציתי לשאול זה איזה דור הרכב, E21 או E30 כי אם זה הרכב שלו הוא אמור לדעת איזה דור זה (רכב אהוב ומושקע שהוא הזמין לו חלקים מגרמניה עוד)

ושאלה שניה זה איזה קפיצי הנמכה יש לו

מתקשר שואל בקשר לדור והוא עונה שאין לו כלל מושג ואז הוא ביוזמתו בודק ברשיונות ושם כמובן אין כלום על דור הרכב! כמו כן ההנמכה זה על ידי טמבונים!

נשמע לי אדם מצחיק מאוד!

אני עושה לו: אתה נשמע לי כמו סוחר רכב

והוא עונה: לא, מה פתאום, אני בכלל עובד עם צמיגים! אולי יש לי את הסלנג שלהם פשוט

אז הפרופיל שלו זה אחד שיש לו שלילה של שנה, הוא עובד בצמיגים, אין לו מושג על הרכב האהוב שלו

מזה נובע שרוב הסוכרים לא יודעים מה הם מוכרים ודיי קל לבדוק את זה ע''י קצת שכל!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

סעיף 9 נחמד אך עקר מכל תוכן.

אם אתה רוצה שתהיה לו משמעות כלשהי - פרט, כנספח להסכם, מה הוא מצב הרכב. מאחר ואתה מתכוון, ככל הנראה, לתוספות שעליו/בו - פרט וציין זאת.

אחרת- איך תוכיח מה היה ומה לא היה?!

בקיצור - נחמד אך ריק מכל תוכן...

פרט לסעיף זה, עשית שינויים נוספים או ערכת את המסמך?

הוסף כשורה ראשונה (מעל ההצהרה על זהות הצדדים להסכם) את השורה הבאה:

" הסכם שנערך ונחתם בתאריך_____________ בין הצדדים:

צד א', להלן המוכר:________________

בלא בלא בלא בלא

צד ב', להלן הקונה:__________________

בלא בלא בלא

כמו כן, שקול הוספת שורה (בין 10 ל-11) :" הצדדים הסכימו כי מעמד העברת בעלות יהיה בתאריך_____ ולא יאוחר מתאריך ________".

בסעיף זה אתה אומנם, אך רק לכאורה, מחייב עצמך יותר, אך "מרוויח" שקט ממצבים כמו :"תשמע אחי, מחר אני עסוק - תבוא מחרתיים. אל תדאג - הרכב בחנייה לא זז ומחכה לך" ועוד הברקות שכאלו...

בכל מקרה - בהמון הצלחה ותתחדש על הכלה החדשה.

נהג בזהירות.

• תוכן חדש...