Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

 

התעניינתי בכמה חברות ביטוחים לגבי ביטוח מקיף.

 

שאלתי אותם לגבי VW גולף, הונדה סיויק, מזדה 1800 ומיצובישי סופר לנסר, (כל המכוניות משנים 95 פחות או יותר) ובדקתי בכמה חברות - כולם רצו מחירים שנעו בין 6 ל8 אלף שקל למקיף בלבד (!).

 

הכל כנראה בגלל שאני נהג חדש וצעיר (ללא תביעות ביטוח), במאי אמור להגמר לי ה"נהג חדש" כמה זה כבר יוזיל לי את המקיף?

 

הבנתי שאם אני ארשום את הרכב על שם אבא שלי ואבטח את שנינו באופן יחסי זה יעלה יותר זול, אבל אבא שלי לא רצה כי כבר יש לו רכב שאני לא יכול לנהוג עליו (מונית) ובמיסים יעשו לו בעיות על אחזקת 2 מכוניות. אז זה כנראה לא אפשרי.

 

לאמא שלי אין רישיון, ורציתי לדעת אם יש איזשהי דרך לרשום את הרכב על השם שלה או משהו בסגנון בשביל להוזיל את עלויות הביטוח. לא יודע - לחפש את הדרך הכי זולה לבטח את עצמי בביטוח מקיף.

 

או לחילופין אולי תוכלו להמליץ לי על חברת ביטוח שתבטח אותי בזול. הבנתי שהנהג החדש מבחינת ביטוחים תקף רק לשנה הראשונה מהוצאת הרשיון, ולא כמו מבחינת המשטרה - שנתיים.

 

 

בכל מקרה אני בטוח שהיו אלפי אנשים שהיו כבר במצב שלי מבחינת השילוב הקטלני של ביטוח מקיף ונהג חדש וצעיר, ואני שואל מה לעשות, יש דרך להוזיל את העלויות או שאם אני רוצה מקיף אני חייב לשלם את מלוא הסכום, שיכול להגיע בקלות למחצית מסכום הרכב - וזה בסך הכל ביטוח לשנה לא לכל החיים.

 

 

אני אובד עצות, חייב עזרה.

 

 

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

בעל הרכב לא חיב להיות הנהג הראשי על האוטו בפוליסת הביטוח. אבא שלך יכול להיות הנהג הראשי מבלי להעביר את האוטו על שמו.

פורסם

מסכים עם הבנאדם שמעליי תעשה חובה+צד ג' מספיק לא שווה לשלם רבע ממחיר הרכב בכול שנה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

רוב חברות הביטוח לא רוצות ולא ששות לבטח רכבים מעל גיל 10. חלקן מחפפות את רוב האנשים ע"י הצעת מחיר מוגזמת להחריד - והאחרות פשוט אומרות שהן לא מבטחות.

 

אין שום היגיון לעשות מקיף ב 6-8 אלף שח לרכב ששווה 15-20K ש"ח. סביר להניח שההצעה הזולה ביותר שתקבל תהיה באיזור ה 4,000 ש"ח - תחשוב אם זה כדאי לך.

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכבים שכתבתי עליהם אלו הם רכבים שהספקתי לשאול עליהם בתקופה האחרונה. כרגע בדקתי סופר לנסר שיש סיכוי סביר שאני אקנה אותה. היא משנת 95 והבן אדם רוצה 21 אלף ש"ח.

 

21 אלף שקל לאבד זה המון. אז שווה לעשות מקיף. מצד שני אני תכף מתגייס - ו8 אלף שקל זה המון.

 

אני מקווה להספיק לעבוד עוד קצת לפני הצבא בשביל שיהיה לי קצת כסף ספייר. רציתי כ"כ להחליף רכב שפשוט אני לא רוצה שמשהו כמו הצבא יעצור לי את הקניה. אני רוצה לשלב בין השניים (אני חייב גם לעבוד בין לבין בצבא).

 

 

4 אלף שקל מקיף זה משהו שעוד נשמע סביר להשקיע. אבל 8 אלף שקל זה המון. לרכב יש קודן ואזעקה. אני מוכן לעשות לו דברים כמו נועל הילוכים ומנתק זרימת דלק או לשכלל את האזעקה למשהו הכי טוב שיש. עדיפה השקעה אחת של משהו כמו 1000 שקל מאשר 8 אלף שקל בשנה.

 

השאלה מה כן יכול לעצור את הגנבים? תמיד רציתי לבטח מקיף, לישון בראש שקט. אבל גם אם האוטו יהיה בכלוב חשמלי בתוך האנגר עם 30 מאבטחים בתוך בסיס צבאי בנגב (טיפ'לה הגזמתי) - ובלי מקיף אתה לא יכול להיות רגוע.

 

 

ההגיון אומר ללכת על אזעקה טובה (למרות על זו שיש) ונועל הילוכים (קודן כבר יש) ולוותר על המקיף. מצד שני אם תהיה הצעה טובה למקיף אני אקפוץ עליה.

 

 

מה לעשות?

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
השאלה מה כן יכול לעצור את הגנבים?

2 אופציות:

 

אם הם באים עם גרר - אין שום דבר שתוכל לעשות.

 

אם הם באים במטרה להניע את הרכב ולסוע - יש הרבה דברים שתוכל לעשות, דברים שבוודאות ימנעו מהם את האפשרות להניע את הרכב. הדבר ידרוש, מן הסתם, עבודה מאוד יסודית בתחום המיגון שתצטרך לעשות לו (מיגון שאתה תצטרך להתקין בדרך **שלך**, דבר שידרוש הרבה פירוקים אם אתה באמת רוצה לעשות מיגון בלתי נראה בעליל לעיני המתבונן).

לא צריך שום מערכת מסובכת, מספיק כמה ניתוקים קטנים (או אפילו אחד) על כמה חיישנים (או מספיק רק חיישן אחד) ואתה מסודר. מה שכן - ההשלכות של כשלון במשימה (לגנוב את הרכב) עלולה לגרום לגנב לאבד את עשתונותיו ולשבור כמה דברים בתוך הרכב...

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ואוו...

 

נניח ומגיע גנב לשכונה.

מסתכל ימינה - רואה מאזדה 6 חדשה.

מסתכל שמאלה - רואה טנדר סובארו.

מסתכל ישר - רואה סופר לאנסר.

 

איזה אינטרס יש לו לגשת לסופר לאנסר ולהתעסק איתה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני בדקתי עכשיו בכוונה את הניירת של הביטוח שלי (ביטוח ישיר), וזה מה שמצאתי:

 

"ניתן לוותר, בהודעה מפורשת לביטוח ישיר, על כיסוי גניבה בלבד, או לוותר על כיסוי תאונה".

 

ולמה זה מעניין אותך? כי עקרונית, עצם היותך נהג חדש לא משפיע על הסיכוי של הרכב להגנב, אלא משפיע רק על הסיכוי לתאונה. ואני מבין שזה הדבר המכרזי שמטריד אותך - גניבה.

אז תבדוק כמה יעלה לך מקיף עם כיסוי גניבה בלבד, וצד ג'.

 

אני חושב שהאפשרות הזאת קיימת בחברות ביטוח נוספות.

פורסם

קודם כל - מצאת לך מכוניות. גולף, סיוויק, סופר לנסר, לנטיס - כולן מאוד יקרות לביטוח. אם היית בודק ביטוחים של מכוניות אחרות, מתאימות הרבה יותר לצעיר בלי משפחה גדולה, היית מגלה מחירים זולים משמעותית ואולי אפילו מתחת ל-3000 שקלים. בכלל, היית יכול גם לקנות מכונית חדשה יותר בתקציב הזה, עם פחות ק"מ ועלויות אחזקה (דלק, חלפים וכולי) זולות יותר. למה אני מתכוון? פיאסטה למשל, סקסו, אם אתה מאלו שפימפמו להם למוח במשך שנים "רק יפני" אז אתה מוזמן אפילו לקנות דייהטסו סיריון, נניח.

 

בנוגע לביטוח - לצערך התעריף יישאר זהה בשבילך עד הגיעך לגיל 21. רק אז ירד המחיר משמעותית, וירד שוב בהגיעך לגיל 24.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה בטוח שהמחר יורד בגיל 21?

נאמר לי ע"י הסוכן שלי בזמנו שהמחיר יורד *רק* בגיל 24.

 

האם יש הטבות לנהג שאינו נהג חדש, אך הוא מתחת לגיל 21\24?

 

 

אביחי

פורסם

בוודאות. אם כי במספר חברות ביטוח זה יכול להיות שונה. כבר שמעתי כאן בפורום, אם אני זוכר נכון, על מחיר ביטוח מסוים שיורד בגיל 21 ולא ב-24. ובכל זאת, בכל חברות הביטוח בהם אני בדקתי, נהג חדש נחשב מי שעדיין לא עבר את גיל 21, ונהג צעיר נחשב מי שהוא מתחת לגיל 24. לא ידוע לי על הטבות מיוחדות לנהג מתחת לגיל 21 שאינו "חדש" לפי משרד הרישוי.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל הקטע זה שעוד מעט אני כבר מתגייס ואם אני אבטח את הרכב במקיף אני גם אפסיד המון כסף כשהרכב יעמוד ופשוט אף אחד לא ינהג בו, וגם אני אפסיק לעבוד אז הביטוח יהפוך מהוצאה שולית יותר להוצאה עיקרית ביותר.

 

ההגיון אומר לי שבנוסף לאזעקה שיש לרכב הזה והקודן, עדיף פשוט להוסיף נועל הילוכים או משהו אחר ולקוות לטוב...

I should win a fucking AWARD for being me

×
×
  • תוכן חדש...