Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב לקנות, וכרגע המועמדת הראשית שלי היא A3 שנת 2000 (או 99) 1.8T ץ(150 כ"ס)

היום דיברתי על זה עם כמה חברים שלי, אמרו לי שמנועי טורבו הם סיבה לצרות בגלל השחיקה שלהם, והשאלה אם מנוע כזה, ועוד בן 6 שנים, יחזיק מעמד ולא יגרור אותי למוסך(ואפילו שזה רק לתיקוני בלאי) כל חצי שנה

במילים אחרות, עד כמה "נורא" (אם בכלל) הבלאי שנוצר על המגדש? והאם הוא כל כך נורא עד שכדאי לשקול מעבר לגסרא נטולת המגדש? (החלשה ממנה ב25 כ"ס)

(חיפשתי בפורום, מצאתי כל מיני דיונים על מגדש והאמינות שלו, אבל לא משהו שענהלי על השאלה)

פורסם

שאלה של איכות הטיפולים שבוצעו ואיכות השמן שהשתמשו בו בעיקר.

בעיקרון יש כמה דברים לבדוק - היסטוריית טיפולים, קומפרסיה וחופשים בציר של הטורבו.

אם שלושת הדברים הנ"ל נותנים קריאה נורמלית אין שום בעיה לקנות ולהנות.

נערך כדי להוסיף - לאבא שלי הייתה A3 טורבו שנת 2000 שהוא קנה חדשה והחליף רק לפני כמה חודשים, אני חושב שכרכב להתניידות ביומיום עם קצת יותר כוח ממשפחתומטית נורמלית הוא אחלה אוטו, הביצועים סבירים פלוס אבל אין מה לצפות למכונית ספורט כי לא תקבל אותה.

האוטו נוח למדי, זריז ונאה לטעמי האישי למרות עיצוב פנימי חסר מעוף (אבל משופע בחומרים איכותיים).

מוטי

פורסם

(אחלה תיזמון.. :) )

אני לא מחפש איזה אימפרזה גי טי עצבנית או משהו.

כרגע יש לי גולף 2005 1.6 פשוטה למדיי, אוטומטית.

מחפש רכב שייתן לי קצת יותר ריגוש ממנה, לא מחפש "לשרוף אימפרזות" או משהו בסיגנון, אבל אתה יודע, שיהיה את הכח הזה כשבא לך להרגיש את האוטו שלך קצת!

(האמת, שנראה לי שאפילו ה1.8 האטמסופרית [ידנית כמובן, כמו הנ"ל] עם 125 כ"ס תספק אותי, אבל.. אני לא יודע, 25 כ"ס זה אומנם הבדל מכובד, אבל אני לא יודע אם זה יספיק.. (ביחס לגולף כמובן) אגב, מה המשקל של הA3?)

בכל אופן, תוכל לפרט בדיוק על שלושת התנאים? (מבצעים גם אותם במכוני בדיקה ביחד עם שאר הבדיקות שלפני קניית יד שניה?)

פורסם

הגולף והA3 מכוניות כמעט זהות (גולף MK 4 אני מתכוון). לכן המשקל צריך להיות דומה.

הגולף 1.6 מכונית חלשה באופן חריג לקבוצתה.

A3 עם מנוע 1.8 אטמוספרי ועוד עם גיר ידני היא בטוח מכונית מהירה. השערה שלי באזור ה10 שניות ל-100 קמ"ש.

פורסם

הגולף הנוכחית חלשה בהחלט (MK5)

בכל אופן, אני עדיין מקווה למצוא עסקה טובה על 1.8T, ואם לא אז בלי הרבה ברירות אהיה חייב להתפשר על 1.8..

אגב, תוכלו להמליץ לי על מקומות אחרים לחפש בהם רכבים יד שניה מלבד לוחות באינטרנט ולוח פוקוס?

פורסם

אישית אני חושב שאתה עושה טעות.

יש לך גולף 2005 ואתה רוצה להחליף אותה באחותה המבוגרת?!

עזוב שהגולף חלשה יותר, זה פשוט לא נראה לי הגיוני להיכנס לבור שאתה לא יודע איפה הוא יגמר עם אוטו ישן ומוגדש כאשר יש לך אוטו חדש, במיוחד כשאתה לא קונה איזה מכונת נהיגה אימתנית אלא סה"כ A3 טורבו.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

מסכים עם הדעה הרווחת, אבל לא סיפרתי את כל הסיפור, הגולף שלי ושל אמא שלי, לאחרונה עברתי לבסיס פתוח וקרוב לבית (אני בצבא) ולהגיע אליו עם אוטו לוקח 5 דקות, לעומת תחבורה ציבורית שלוקח 45 דקות.. ולקחת את האוטו כל יום אני לא יכול, אז הוחלט לקנות לי רכב משלי.

ואת האמת, 150 כ"ס לעומת 102, נראה לי הבדל "אימתני" למדיי (כמובן שהכל בפרופורציה, כן?)

(האמת שגם סיאט ליאון טורבו תתאים לי ביותר, אבל משומה הA3 קורצת לי הרבה יותר.. גם מבחינת אמינות שמעתי רעות על הלאון, יש ביסוס?)

פורסם

אני לא רוצה,חלילה, להכנס לכיסך אך אם תרצה - ציין מה תקציבך, דרישותייך מהרכב ומביני הפורום יוכלו לסייע לך במציאת הרכב המתאים ביותר לצרכייך. זאת כמובן אם פתוח ומעוניין בהלצות נוספות פרט ל-A3.

אולי TT ? :-P סתם...

פורסם

A3 20VT

תהיה אחלה בחירה של שילוב בין קומפקטיות\אלגנטיות\סמל סטטוס (חשוב ללא מעט אנשים)\ביצועים לא רעים בכלל

מדובר במנוע שמפיק 150 כ"ס אבל לא פחות (אולי יותר!) חשוב זה מומנט בשרני בסל"ד אפסי, ואגב אם כח יחסר לך בסכום סימלי צ'יפ יעמיד אותה על 190 כ"ס וזה כבר ה-ר-ב-ה יותר חזק מהגולף שאתה נוהג עליה כרגע וגם משמעותית חזק מהגירסה הסטנדרטית (מורגש בצורה ברורה ביותר!) אגב האמינות לא תפגע כתוצאה מצ'יפ וגם לא ממש צריכת דלק...

בקשר למנוע מוגדש "מבוגר" לי יש רכב מוגדש בן כמעט 8, אומנם אצלי הטורבו הלך (לא מסיבות של שחיקה מסיבה אחרת...שלא הכי ברורה...) אבל בריכבי הקודם (גם מוגדש) בן 7 הטורבו עבד פיקס ולא נרשמה שום בעיה אפילו הסחיבה היתה מעולה....

פורסם

מה החופש המותר בציר הטורבו?

יש לי במחסן טורבו של מנוע קאמינס לדיזל, עם חופש של מילימטר, תקין? יש לציין שהטורבו פורק לא בגלל תקלה, אלא בגלל שעף טלטל ועשה חור בשני צידי המנוע.

פורסם

(איך אני עורך הודעה ? אחרי הכל, הנושא השתנה, אני רוצה לשנות את הכותרת)

האוטו לא רק בשביל חמש דקות, מן הסתם... כמו שאמרתי הגולף חלשה, לא מהנה בכלל (אומנם איכות בניה טובה, אבל.. חווית נהיגה לוקה בחסר :\ ) והכי נורא, אוטומטית :|

זה למה אני מחפש רכב אחר (לצד עוד סיבות כמובן של נוחות)

בכל אופן, התקציב עומד על 70 אלף (אם אפשרות משיכה קלה צפונה) אבל ההורים לא מוכנים

להתפשר על פחות משנתון 99

אני לא מוכן להתפשר על פחות מ1.8 (ולא על יותר מ 2.0 -> אחרי הכל, הדלק עלי.) ידנית, צורה חיצונית חשובה כמובן, אבל הרבה יותר חשוב התנהגות, כח, אחיזה, ואיבזור(אחד הקריטריונים היותר חשובים, יהיה קשה להתרגל למשהו גרוע דראסטית מהגולף. :\ ) (סמל סטטוס חשוב, אבל פחות) [במילים אחרות, אישיות על פני יופי. P: ]

תכלס אני ממש אוהב גרמניות (כן, סיאט זה לא ממש גרמני, אבל הכל בנוי על מכלולי הגולף בסופו של דבר בקומפקטיות של הקונצרן..) ואין הרבה גרמניות שיכולות להכנס לתקציב ולדרישות מלבד אלו...

אם יש עוד הצעות shoot! (אגב, אני לא מחובבי הסדאן, ככה שקומפקטיות יותר קורנות לי.)

ובקשר לA3T20V, זו כמובן הבחירה הראשית שלי, הביעה שלא מצאתי הרבה כאלו שנתון 2000-99 שמוכרים אותן לפי המחירון (שהוא בדיוק בתקציב שלי), או שהיה והן כן, הן עברו

לפחות 4 ידיים ומעל 120 אלף ק"מ.. :\ שזה דיי הרבה.. ) זה למה אני מתחיל לפזול לכיוון מכוניות אחרות, והבאה ברשימה היא הלאוןT20V שהמנוע שלה הוא בעצם של האודי בגרסא החזקה ביותר שהגיע לארץ (תקנו אותי אם אני טועה?)

פורסם

הלאון היא עוד אחות שלושת רבעי תאומה של כל משפחת גולף שכוללת בתוכה גם את הA3.

מה עם כל האוכלות צפרדעים (206 GTI או קליאו ספורט)?

ובפן היותר רגוע ופחות מרשים אז יאריס T ספורט (או שאני לא בכיוון?).

אני לפני כמה חודשים, קניתי באותו הסכום ב.מ.וו 320 ידנית מודל 97.

אם אתה בקטע, אני חושב ששווה להפעיל לחץ על ההורים.

בכל מקרה אם יש מכונית שהיא "בחירת ליבך" אל תתיאש, וחפש!

גם לי לקח כמה חודשים למצוא ב.מ.וו במצב טוב ומחיר נורמלי.

• תוכן חדש...