ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני שוקל קניית הונדה ג'אז מהיבואן, וקיבלתי מהם הצעת מחיר של 2000 ש"ח הנחה מהמחירון. לי 2000 ש"ח הנחה נראה כמו צחוק מהעבודה, אבל מעולם לא קניתי רכב חדש ככה שאין לי מושג אם זה ריאלי לנסות להתמקח על הנחה גדולה יותר. יש פה אולי מישהו שיש לו נסיון עם היבואן של הונדה ויכול להגיד אם הוא הצליח להוציא מהם הנחות יותר משמעותיות?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
החלטתי שאני רוצה לרכוש פולקסווגן פולו (משומשת, 1999-2000). באופן טבעי (לישראלים) הייתי נעול על גרסת הבנזין. לאחרונה עיינתי בנתונים של גרסת הדיזל והופתעתי הן מהביצועים המדהימים של המנוע והן מצריכת הדלק המצחיקה שלו. כל מי שהתייעצתי איתו נוטה נגד הדיזל מכמה סיבות: 1. קשה עד בלתי אפשרי להסב אותו לנהיגה בגז. 2. הביטוח של הדיזל יקר יותר. 3. הטסט של הסולר הוא כפליים במחיר. 4. הטיפולים של הדיזל יקרים יותר. 5. קשה יותר למכור אותו. 6. המחיר של ליטר סולר אינו נמוך משמעותית ממחיר ליטר בנזין. שיטוט שלי באתר הזה ובמקומות נוספים העלה כי בעיות 2,4 אינן נכונות או לפחות לא באופן משמעותי מבחינת המחיר. לגבי בעיה 1, אני מתרשם שגז לא עומד להיות בדיוק הדבר הבא, כי נראה …
הודעה אחרונה מאת omri_t, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום שנה טובה לכולם. אחרי חיפושים רבים מצאתי רנו מגאן קופה צהובה. שנת 97 109 אלף קילומטר סאנרוף עובד חלונות חשמל קדמים עובדים אחורים לא!(כמו שרשמו כולם אין מצב למצוא כאלה תקינים...) יד שניה פרטית.טיפולים בחברה -טוען שאין פגיעות שאסי הרכב עבר צביעה וניראה טוב-טוען שהוא פדנט וצבע אותו בגלל מכות קטנות ... רוצה 33 אלף שקל... תנו לי טיפים הסברים אני הולך מחר לבדיקה לא מבין מה מי מו... אני צריך שתסבירו לי מהתחלה עד הסוף תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים!! החלטתי לרכוש רכב, והייתי רוצה לבקש את עזרתכם. התקציב שלי זה עד 70K והרצון שלי זה לרכוש רכב מהקטגוריות: משפחתית או מנהלים, אני עדיין לא סגור על הקטגוריה, ומקווה שתעזרו לי. אני רוצה מכונית מרווחת אשר מאובזרת היטב, חשוב גם הנושא של האמינות, והאחזקה. יחד אם זאת, אני גם רוצה שחווית הנהיגה תיהיה מהנה והשנתון יהיה בסביבות שנת ה- 2000. נפח המנוע הרצוי הוא בסיביבות ה- 1600 עד 2000. חשבתי על המאזדות: 626 או 323, על הפורד מונדאו, ומצובישי גאלאנט. לאור העבודה שאני לא בקיא בשוק הרכב בארץ, אני פונה אליכם בתקווה שתתנו לי את חוות דעתכם ותעזרו לי לעשות בחירה נבונה. מודה לכם מראש…
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מתלבט בין סיריון, שרייד, פיג'ו, יאריס (זה בכלל בתקציב??)...ואולי בכלל משהו אחר?
הודעה אחרונה מאת ג'קי73, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אנחנו חושבים להחליף מכונית ואני בודק אופציות. צריכת הדלק היא פקטור די חשוב בהתחשב למכירי הדלק ככה שהנתון הזה די מעניין אותי. רציתי לדעת כמה אוכלת המכונית הנ"ל הסתכלתי במבחן דרכים ורשמו שם 7.7 אבל אני יודע שזה נתון שמתיחס לתנאי המבחן. אז לשאלתי כמה אוכלת אימפרזה 2.0GX בתנאים "רגילים" בבין עירוני במהירות נגיד של 90-100. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת nimi13, -
-
אני זקוק לרכב בתקציב עד 5K הרכב לא אמור לעבור את ה50 קמ"ש והוא יהיה מיועד למקסימום 20 דקות נסיעה רצופה בתוך העיר. עכשיו 2 דברים נורא חשובים לי. 1.) שיתניע על הפעם הראשונה 2.) שיצרוך כמה שפחות דלק (עד כמה שאפשר לאוטו ישן...) תודה
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
שלום לכולם, הגיעו סופסוף להחלטה במקום עבודתי שהגיע הזמן להפטר מהעגלה בה אני נוסע וקוראים אותה רנו מגאן. עקב העובדה שמכוניות האירופאיות שהיו עד עתה האכילו אותנו מרורים (חלק נכבד באשמת המוסך המהולל), אני צריך לבחור כרגע רכב כרשום בכותרת. כרגע דובר איתי על הונדה סיוויק, ביקשתי שיבדקו את האופציה למזדה 3. הדרישות שלי מהרכב לפי סדר החשיבות הן: 1. נוחות 2. גיר ידני 3. זריזות 4. ללא מערכת מקורית מובנית. הצעות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני רוצה לקנות מאזדה 323F שנת 97-98 אוטומט מנוע 1600 והייתי רוצה לדעת מה ההחזקה שלה האם היא יקרה?? האם היא זוללת הרבה דלק?? וכמה בערך היא עולה ?? והייתי רוצה לדעת מבחינת כוח האם האוטו יציב ויש לו כוח?? מקווה שתעזרו לי בהקדם האפשרי בכדי לדעת האם שווה לקנות אוטו כזה או לא... תודה למי שיעזור...
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 966 צפיות
חיפשתי אקספרס בנזין לעבודה (10K ש"ח) ועל הדרך מצאתי פאסאט 87 סטיישן(ענק) אוטומטית-(לא הכל מושלם) במצב טוב מאוד מה דעתכם מבחינת הוצאות,איכות,חלפים,אמינות,נהיגה .. בקיצור מכול הבחינות.תודה.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שיהיה חסכוני ולא יתקלקל כל שניה ולא מכוער תודה
הודעה אחרונה מאת MINI MATAN, -
-
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות פיאט hgt 2001 או2002 מישהו אולי יכול לעזור לי לברר כמה פרטים עליה אמינות צריכת דלק ביטוח ביצועים
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 951 צפיות
ערב טוב, אני אתחיל בזה שאני אספר את הסיפור הדיי קצר. So bare with me for few minutes אז ככה, מדובר באודי 80 1.8E שנת 89 בצבע אפור עכבר כהה. הרכב הוא של סבי. זה האודי השניה שבבעלותו (הקודמת 1.6 שנת 87 נגנבה) הוא מאוד קשור לרכב אז הוא קנה עוד אחת. שהייתי צעיר אהבתי את האוטו הזה, ועכשיו שאני נהג כבר כמה שנים, אני אוהב אותו עוד יותר. כל פעם שיש לי הזדמנות אני יוצא איתו לסיבוב קצר ומרגיע. העניין הוא כזה. ייתכן ובקרוב סבי לא יצטרך את הרכב יותר, ואני מאוד רוצה אותו לעצמי. מבחינת מצב מכני הוא במצב מאוד מאוד טוב, לדעתי צריכים להחליף אטם ראש מנוע ופלאג (לאחר התייעצות קלה פה ושם) אבל זה עוד לא בטוח. יש לו 5 הילוכים (מה שהיה אופציה באותם שנים), ג'אנטים מקוריים וספוי…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לדעת מה המחיר של אחת כזו חדשה והאם עדין מוכרים בחברה שם דגמי 2005? האם אתם ממליצים עליה? תודה
הודעה אחרונה מאת kobos, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני צריך עזרה בדירוג המכוניות הבאות עפ"י איכותם, אמינותם וכ'ו.. (בקיצור- ביצועים) ביחס לאוטו שיתן למשפחתי את התמורה הטובה ביותר לכסף (40K-50K ש"ח): טויטה יאריס.. דייהסטו סיריון.. דייהסטו שרייד.. סוזוקי איגניס.. סוזוקי יורוסוויפט.. תודה רבה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת על איזה מכונית אתם ממליצים לי מבחינת אחזקה, דלק, איכות אמינות וכ'ו מבין שתי המכוניות הנ"ל..... חשבתי ללכת על הוולוו כי אמרו לי שהיא בטיחותית ואמינה.... כל חוות דעת תתקבל תודה
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב משפחתי (יתכן גם רכב גדול) אבל צריכת דלק נמוכה חשובה לי (מחירי הדלק ... או.. הדלק...). אני כמובן מתכוון לרכב בנהיגה רגועה עם המשפחה. כיוון שידוע שפרסומי הייצרן לא מייצגים את צריכת הדלק האמיתית, מישהוא יכול לתת מספר כללי אצבע לגבי מה ואיך לחפש? האם נכון שגיר ידני הוא החסכוני ביותר? (אבל אין להסיג כאלה בקטגורית הרכבים המעניינים כמו סיוויק, אקורד, פסאט, קורולה ודומיהן). מה ההבדל בין סוגי הגירים האוטומטיים? האם יש הבדל מהותי בין רכב יפני, אמריקאי או ארופאי? HELP .... תודה
הודעה אחרונה מאת orenlv1, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני מתכנן לקנות רכב, המגבלות העיקריות הן כפי שציינתי בכותרת, 100 אלף, פחות או יותר, ועל המודל להיות לא ישן מ-2002. עיינתי מעט במחירון והכנתי רשימה של רכבים אופציונליים, אם יש רכב כלשהו שהחסרתי וזו לדעתכם טעות, ארצה לשמוע. האפשרויות הן: הונדה אקורד וולוו S40 טויוטה אוונסיס מאזדה 6 מיצובישי גאלאנט ספורט סובארו B4 סיטרואן C5 פולקסווגן גולף/בורה/פאסאט פז'ו 406 רנו לגונה שברולט אימפלה חשוב לציין: ישנה יותר חשיבות לנסיעה עצמה (מתלים, בולמים וכיוצ"ב) מאשר לכוח ומהירות. מחירי המכוניות הנ"ל נעים בין 80-120 אלף ש"ח במודלים של 2002-2004, אשקול לרכוש בסביבות ה-120 באם מדובר בעסקה משתלמת ביותר. תודה, רוי
הודעה אחרונה מאת toM\\\, -
-
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חבר הולך היום לראות את הרכב הנ"ל. יש דברים ספציפיים שהוא צריך לבדוק? איזה פרטים באמת חשובים ואיזה שאלות הוא צריך לשאול? מחלות? תקלות נפוצות? ודברים מעצבנים אשמח אם תפרטו כמה שיותר. תודה רבה מראש, מאור ד"א המנוע 1600..
הודעה אחרונה מאת AVIAD_GT, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מישהוא אולי יודע ?
הודעה אחרונה מאת תומי uno turbo, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בן 17.5 וזהו הרכב הראשון שאני קונה וברצוני לשמוע חוות דעת מאנשים בעלי ניסיון כדי שאצמצם טעויות אפשריות למינימום. התקציב הוא בין 27-30 אלף ש"ח. חשוב לי שלאוטו יהיה מנוע 1600,ושיהיה קצר יחסית(זאת אומרת רכב בלי "התחת").בנוסף,חשוב לי שהרכב לא ידרוש הוצאות יותר מדי גבוהות(כאמור אני בחור צעיר) ושיהיה בעל בלאי יחסית גבוה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת colt96, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קצת נתונים טכניים בבקשה על הרכב מנוע 1600 8 שסתומים או 16 כמה כ"ס מניסיון רכב כדאי שווה את המחיר שלו
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
-
- 5 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
מספר שאלות ליודעי-דבר בלבד: 1. איך הפאסאט מהשנים 2002-2004 (לאחר מתיחת הפנים)? האם יש הבדל משמעותי בין ה-2 ליטר לטורבו 1.8 (הדיזל לא רלוונטי)? האם כדאי לחפש דווקא בגימור LUXURY? 2. מה מבחינת האמינות של הרכב מבחינה כללית ושל מנוע הטורבו בפרט? בעיות מהותיות/ידועות? כמה יכול לעלות תיקון הטורבו והאם הוא אמין? 3. האם לדגם יש תיבת הילוכים בת 4 או 5 מהירויות (אוטומטית, כמובן) בשנים אלו, עם 2 המנועים שהוזכרו? אל תפגעו - מנסיוני מהר מאוד השאלה הופכת לויכוח מה יותר טוב, פאסאט או פיז'ו 106 GTI, ולכן אבקש לא לתת הצעות לרכבים מתחרים (כן, אני יודע שהמונדיאו יותר טובה לנהיגה ועוד ועוד). אלו השאלות, ותודה מראש לכל המגיבים (לעניין).
הודעה אחרונה מאת guy_d, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חבר'ה שלום אני יודע שהנושא כבר נידון בכיוונים שונים אך אשמח לדיון ממוקד האופציות הנ"ל רקע: אנו מחפשים רכב משפחתי בטיחותי ככל האפשר ומרווח עם תא מטען מרווח גם הוא . חווית הנהיגה אינה בראש סדר העדיפויות, אלא דווקא עלויות שוטפות (דלק ביטוחים וכו') הרכב אמור לעשות הרבה נסיעות בינעירוניות למעלה מ35000 קמ בשנה. התקציב נע בין 60K-70K כמובן שחשובה גם האמינות. אני מודע לכך שהיותה של הלנטיס עממית מביאה הרבה מהמתבטאים בפורום לפסול אותה אך מכיון שאני די עממי ובנלי בכל הנוגע לכלי הרכב האמור לנייד אותי ממקום למקום - שיקול זה אינו מטריד אותי . אם ישנם דגמים נוספים שיכולים להתאים אז אשמח לשמוע על כך תודה על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום יש לי הונדה והציאו לי להחליף ראש בראש על BMW 520 1990 האם כדאי? שווה? משהו יכול לתת לי פרטים צריכת דלק משקל וכל ידע בנושא תודה
הודעה אחרונה מאת ben-ben, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו יודע איזה מידע כל שהוא על המתיחת פנים שעברה האימפרזה 2006 האם זה מתבטא גם במנוע?
הודעה אחרונה מאת NIRMINES, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
בוקר טוב, מחפש רכב לחמי הנכה. האם אתם מכירים מקום\מגרש אשר מוכר רכבים לנכים, אולי ממכרזים של משרד הבטחון ?? תודה עידן
הודעה אחרונה מאת noamfa, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מדבר על מודלים 2000-2001. עשיתי חיפוש מקיף בפורום, אך מצאתי תשובות סותרות לשאלה איזה מנוע חסכוני יותר - 1.6 או 2.0 . משום מה, מצאתי כמה כותבים שציינו שדווקא ה-2 ליטר חסכוני יותר. אודה לתשובה מוסמכת מבעלי גולפים או מבינים אחרים. מהי צריכת הדלק הממוצעת? איך ה-1.8 ליטר נכנסת לכל הסיפור הזה? כמו כן, האם ההבדלים בביצועים עד כדי כך מורגשים.
הודעה אחרונה מאת 4motion, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, לאחר שירדתי מנושא הפולו החלטתי ללכת לכיוון הגולף אך לפני החיפוש יש לי מספר שאלות שיעזרו לי לדעת במה אני מעוניין. מדובר בגולף שנת 2002 אוטומטית גרסאת גנרשיין: האם גרסאת נפח מנוע 2000 שותה דלק בצורה משמעותית? מה ההבדלים בנתונים בינה לבין גרסאת ה1600 סמק? האם ה2000 קשה יותר למכירה מסיבה כלשהי? האם יש משהו שצריך לדעת על שני הדגמים הללו? איך הם נחשבות מבחינת ביצועים אמינות וכדומה. תודה רבה יניב,
הודעה אחרונה מאת yaniv69, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש מכונית קטנה במחיר 35K ש"ח. חשבתי על פג'ו 306 99 או גולף 97 או רובר 216 99. אני מחפש אוטו עם מנוע 1600 (שיהיה לו קצת כח) אבל לא יותר גדול מזה (חבל על הדלק). יש לכם המלצות? או עוד רעיונות? תודה, טל.
הודעה אחרונה מאת talgil, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 590 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- llaavvii
- D4K
- om2
- mikyl
- davemustaine87
- פריג'י
- beresford
- צוק
- Step
- zvit
- hans
- אלפרד חיות