Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האקסנט הוא אחלה רכב לחבר טוב יש.

ולא עושה בעיות לא רצויות.

ומה רע בפיג'ו?

התקציב שלך מתאים לזה.

crazy... citroen ZX.

למכירה j-b weld יש לי שלוש חבילות.

פרטים בה"פ

פורסם

אנשים פה מדברים על אמינות ירודה בקרב הקוראניות, אבל במקרה שלנו הצרפתים לא כ"כ רחוקים.

דגמא אישית: פיג'ו 206 1.4 אוט' שנת 2003, 111,000 ק"מ.

אני זוכר רק חלק מהדברים שהוחלפו, לא הכול:

מגבר בלם, 2 צינורות קירור, מאבה מזגן, מדחס מזגן, פולי מזגן, גיר אוטומטי (פעמיים), מחשב גיר , קויל, סט חיישני הצתה, מנגנון נעילה מרכזית, 3 ידיות איתות, קונקטור כרית אויר נהג (פעם ראשונה) , אחרי חודשיים כרית אויר נהג קומפלט, מחשב כריות אויר, שלל עדכוני תוכנת מנוע וגיר ואיכות הרכבה מחפירה הכוללת סדקים בדש-בורד וקרקושים מכל פינה.

לפני שיתחילו לעלות פה ספקולציות, הרכב ננהג ע"י אמי 99 אחוז מהזמן, נהגת מאוד רגועה שלא מתפרעת ומתייחסת לרכב כאילו קנתה אותו מכספה, הוא חונה גם בבית וגם בעבודה בחנייה מקורה כך שהוא לא נחשף כלל לנזקי שמש והוא מטופל אך ורק במוסך המרכזי של פיג'ו ואני דאגתי לכך אישית שהוא יעבור את כל הטיפולים לפי הספר.

אז בואו ספרו לי על קוראניות מתפרקות... הייתה לנו לאנוס 3 שנים ו 130,000 ק"מ, האמינות שלה הייתה מופתית וכמו כן אני רואה צי שלם של אקסנטים אצלי בעבודה, כבר 6 שנים שמחליפים אותן כל מספר שנים ורובן המוחלט גומע כ 150,000 ק"מ בתקופה של 3 שנים. אף אקסנט, אפילו לא אחת רשמה תקלה במשך כל השנים הללו מלבד אחת שדרשה החלפת חיישן ABS ב 168,000 ק"מ.

פורסם
מנסיון לא ארוך עם הלאנוס :

קודם כל זה לא רכב אלה מקרר על גלגלים :-P . המזגן פשוט מקפיא !

הרכב לא ממש נוח , "מתרסק" בכל בור קטן .

אמין בצורה מחרידה (היה רכב חברה , "נאנס" בכל הזדמנות ) .

האוט' די עגלתית וזוללת דלק .

לדעתי הרכב שווה את המחיר שלו .

כשאתה אומר זוללת דלק למה אתה מתכוון 1 לכמה ?

המזגן מאוד חשוב לי ואני מבין שהוא מקפיא וזה טוב

אבל לא ברור לי למה למרות הכל אתה כן ממליץ עליו ?

כמה זמן היה לך אותו ?

פורסם
שלא יבינו שאני ממליץ פה על אחד מהמכוניות המוזכרות, בתקציב הזה יש מכוניות ממלצות וטובות יותר (סיטרואן קסארה למשל)אבל קצת מצחיק לשמוע שאתה אומר שלא יתפשר על מכוניות בעלות תוצאות מבחני ריסוק נמוכות,כאשר לרכב שיש בתמונה שלך יש 3 כוכבי בטיחות (עפ"י NCAP)ממש כמו...דיהו לאנוס לדוגמא.

נ.ב הכוונה ללאנוס בעלי כריות אויר.

הרכב שלי הוא לא נושא לדיון ,אבל א אתה מתעקש:

הרכב שיש בתמונה שלי הוא רכב שהתחיל להימכר בשנת 94

כלומר תוכנן בתחילת שנות ה90.

3 כוכבי בטיחות בתקופה ההיא היה הישג לא קטן.

לעומת זאת, הלאנוסים המדוברים ,מבוגרים ב7 עד 8 שנים מהרכב הנ"ל,

וכשהפולו מהדור שלי הוצגה, אפילו לא היו סקיצות ראשוניות על שולחן השרטוטים אצל דייהו...

רמת הבטיחות אצלם היא הסטנדרט שהיה מקובל בתחילת שנות ה90 במקרה הטוב.

ולא משהו שהייתי רוצה לקבל מרכב חדיש יחסית , בן 3-4 שנים!

עכשיו בוא תגיד לי באיזה רכב היית מעדיף להיות בשעת תאונה (חס וחלילה)

דייהו לאנוס או פולקסווגן פולו?

אני חושב שהתשובה דיי ברורה.

עריכה : המשך:

מבדיקה שערכתי ,לדייהו לאנוס 2.5 כוכבים בלבד והיא נבדקה בגרסה המאובזרת ביותר כאשר הציון לפגיעה חזיתית היה דיי מחפיר,

לעומת זאת הפולו שזכתה ב3 כוכבים נבדקה בגרסא הפשוטה ביותר, עם כרית אוויר אחת בלבד , עבור הנהג וללא ABS

בהתחשב בכך שלארץ היא הגיעה עם 2 כריות אוויר וABS כסטנדרט,

אז הציון היה יכול להיות גבוה עוד יותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אתה מזהיר אותו מהבטיחות של הספיה ומנסה לדחוף לו AX במקום? הסיטרואן הקטנה אולי חסכונית ונחמדה לנהיגה, אבל בכל מה שקשור לבטיחות פאסיבית יש מעו מכוניות מודרניות שגרועות ממנה.

האיקס עונה על רוב הדרישות שלו, ואני מאמין שהוא מודע לרמת הבטיחות שלה, כמו כל אוטו ישן משנת 97.

ולדחוף לו?.. אני לא מנסה.

רק מציע.

פורסם

אייל שלום,

דבריך לא כל כך נכונים.קודם כל,רשמתי בפירוש שלא הייתי ממליץ למישהו לקנות את המכונה על גלגלים הזו (הכוונה לדיהו),דברי נאמרו פשוט לתגובה שלך לכך שהלנוס היא מכונית לא בטוחה (אתה בעצמך אמרת שלמכוניות בשנות התשעיים זו הייתה התוצאה המקובלת-לא מדויק אבל נניח).

בקשר לעובדות:הלנוס הוצגה בשנת 97, 3 שנים בלבד לאחר השקת הפולו,יש לזכור שהפולו יוצרה (היה מתיחת פנים בשנת 2000) עד שנת 2002, אותה שנה בה הפסיקו לייצר את הלנוס,משמע רוב השנים הוא יוצרו זה לצד זה.אגב נקודה מעניינת, הלנוס הייתה המכונית הראשונה של דיהו שתוכננה בצורה עצמאית על ידה זו לעומת מסורת ארוכת ימים אצל היצרן הגרמני.

גם הלנוס וגם הפולו צוידו בכרית אויר אחת (במהלך המבחן)

בקשר לכוכבים אם תקרא את כל המבחן של הלנוס,תראה שלמעשה ללנוס יש 3 כוכבים במבחני הריסוק (2 כוכבים בפגיעת הולכי רגל לעומת כוכב אחד בפולו) בנוסף לזה ,בעמודים הפנימים של במבחן תראה טבלאות פגיעה לפי אזורים בגוף,גם פה אם תבדוק תראה שבחלק מהפרמטרים הדיהו אפילו עולה על הפולו (בחלק זה הפוך אבל בפערים קטנים).הסיבה לקו האדום בכוכב השלישי לא מציין חצי כוכב אלא שמדובר בכוכב גבולי.אם תקרא את שני המבחנים לעומק תראה שאין למעשה כמעט הבדלים בין שני המכוניות.(למרות שב97 שיטת הניקוד הייתה מחמירה יותר)

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

מתיחת הפנים של הפולו השיגה כבר 4 כוכבים דרך אגב, החל משנת 2000.

בכל מקרה, הISSUE כאן לא רכישת פולו, אלא הימנעות מפשרה על בינוניות קוריאנית שנראית אטרקטיבית בגלל יחס מחיר-שנתון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...