ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
פיאט בראבו שנת 97 ידני יד שניה הקילומיטראז' 120 אלף מנוע 1.6 שמורה גיר חדש פילטר פתוח.. הוא רוצה עליה 25 אלף אז תעזרו לי בבקשה אם שווה את הכסף האוטו הזה??
הודעה אחרונה מאת ebari, -
היי. חבר טוב שלי בקרוב מתחתן ולכן מהדק קצת את החגורה (הכלכלית ושל המכנסיים...). ברשותו רכב שמחירו כ 35,000 ש"ח וברצונו לרכוש רכב זול הרבה יותר. הוא שקל אלפא 33. למיטב ידיעתי הרכב מאוד פרובלמטי (שמעתי לא מעט על בעיות גיר וכו') אך הייתי רוצה שתחכימו אותי, בבקשה, ותנדבו מידיעותכם. מאיזו שנה עד איזו שנה הגיע הרכב לארץ, אמינות - אני מניח שמרכבים ישנים אין מה לדרוש אמינות יפנית אך אולי "מחלות" ידועות, חוות דעת ורשמים כלליים על הרכב כמו כח,מנוע וכו' וכו'. וכל מידע אחר שעולה בדעתכם. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם משהו מכיר/נהג ברכב? הרכב לא אמור לספק ריגושים מוטוריים כמובן, אך האם הוא בעל נוחות והתנהגות סבירה? האם זה אותו מנוע כמו באיגניס? וכן אני ראיתי אותו ואני דווקא אוהב את העיצוב שלו- מעין קופסא ביזארית..
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו הרבה אנשים שמתלהבים מהונדה EX שנת 92-94 משופרת גם אני החלטתי שאני רוצה אחת כזאת פשוטה ולשפר אותה לבד (טמבונים,פילטר,מגנזיום,חצאיות,בקליות וכו'...) עכשיו אחרי שחסכתי דיי כסף כדי לקנות את האוטו הנכסף רציתי לדעת על מה הכי צריך לשם לב כשקונים הונדה, כלומר ממה צריך להיזהר במיוחד לפני קניית הונדה כזאת עם ותק של 12-14 שנים על הכביש.. אגב שאלה נוספת, האם פילטר פתוח הוא דבר חוקי בארצנו או שהוא אסור? ואם הוא חוקי באיזה מקומות אפשר לקבל עליו רישיונות?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש לי תקציב של עד 40K, ואני מחפש רכב טוב, אמין, בטיחותי, חסכוני בדלק בעיקר לנסיעות בין עירוניות (25K בשנה בערך). יש לי נטיה לגיר ידני, והעדפה של רכב קטן יחסית (אבל שיושב יציב על הכביש). הציעו לי לקנות פולו קלאסיק 1600 שנת 2000. האם כדי ללכת לכיוון הזה? (מה בכלל ההבדל בין פולו קלאסיק לפולו רגילה?) מה היתרונות/ חסרונות שלו (צריכת דלק, אמינות וכד')? האם יש סוגי רכבים אחרים שמתאימים לדרישות ולתקציב? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם (גם מי שזוכר וגם מי שלא) ! בניגוד לפעם הקודמת, הפעם אני אשתדל פחות לחפור. אני מנסה לאט לאט להכנס יותר ויותר לענייני הרכב ונתקלתי במכונית שנישקלת מאוד ברצינות מצידי והיא אופל קורסה 1400 ידנית 98-00. אשמח לשמוע: 1. אמינות 2. האם האוטו הוא אוטו זריז? 3. כמה כוחות סוס יש לדגם הנ"ל? 4. האם הרכב חסכוני ? הערות קטנות: * אני יותר מתכוון לדגם בשנים 98-99, עם הרבה הרבה מזל אז אולי 00. *הבנתי שהדגם ה "חצי אוטומאטי" הוא צרה ולכן אשמור ממנו מרחק. תודה לכל עזרה.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ראיתי היום בירושלים פיאסטה SI למישהו יש פרטים על הרכב (שנות יצור,מנוע,כ"ס,וכדומה ) תודה ..
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
- 2 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום, הייתה לי הצעשה של רנו קליאו מנוע 1400 עם הצתה אלק' שנת 94 ידנית ב17K ש"ח מה אתם אומרים על האוטו אני צריך אותו בעיקר כדי להסיע את הילדים לגן בכל בוקר משהו כמו 10 ק"מ הלוך ושוב..וכמובן גם לקניות וכאלה קיצר אוטו משפחתי...האם זה שווה?! נ.ב האוטו יהייה באילת לא יודע אם זה קשור אבל היא גם צריכה לעמוד בחום
הודעה אחרונה מאת rafi_h, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם . . . . ברצוני לרכוש רכב בשבוע הקרוב כאשר ממולי ישנם שתי אופציות עיקריות הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם על איזה רכב יותר אמין יותר טוב ויותר משתלם .... הרכבים הם - 1. אופל אסטרה 1600 טיפטרוניק שנת 2005 מהחברה . או 2. שברולט אופטרה 1600 5 דלתות עם סאנרוף שנת 2006 מהחברה . תודה רבה VVT
הודעה אחרונה מאת ishayw, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחר חיפושים רבים מצאתי אונו יד 3 1000 סמ"ק עם מזגן גיר רגיל כמובן לאחר ראש מנוע ( עדיין באחריות המוסך) לאחר החלפת קלאץ וניקוי רדיאטור , מצבר חדש ו - 4 צמיגים חדשים לרכב אין דפיקות אך יגמר לו הטסט בעוד כשלושה שבועות הצלחתי להוריד אותו במחיר עד ל 4500 מה דעתכם על המחיר האם יש סיכוי שהרכב ישרת אותי באמינות או שחבל בכלל לקוות ?
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מה ההבדלים בינו לבין פורד פוקוס 4 דלתות, מלבד המראה החיצוני כמובן. מה דעתכם לגבי הצורה שלו - הוא "ספורטיבי" או "סטיישן משפחתי"?
הודעה אחרונה מאת sksb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין למכור תרכב **תרכב = את הרכב בעברית** שלי גולף שנת 2001 מנוע 2000 הציעו לי לא מזמן 70K הבעיה שלי היא שאני לא רוצה להיתקע בלי אוטו והבן אדם לחוץ לקנות תגולף **תגולף = את הגולף בעברית** מישהו יכול לעזור לי בבחירת רכב אחר ואם אפשר קצת יותר חסכוני בדלק למה הגולף קרע לי את הכיס עם הדלק שלו הדברים שאני מחפש הם : אוטו עד 60 70 K צריכה של דלק סבירה עד טובה בעירוני שתיהיה מכונית ספורטיבית ויפה ואם אפשר 4 5 מקומות יהיה טוב ואם אפשר הצעות על רכבים שלא נדיר למצוא אותם כי אין לי ממש זמן לחפש כול הצעה תתקבל בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת זיו טורבו, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש מחירון של סיאט לאון סינגו 1.6 Seat Leon 1.6 Singo שנת 2002 ידני 3 דלתות אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מת מת מת לקנות רובר 620 טורבו. ידוע לי על התדמית ועל כך שהחברה פשטה רגל... אני מעוניין לקבל מידע ,רצוי ממישהו שיש לו רכב כזה , על עלויות אחזקה וצריכת דלק. תשובות יתקבלו בברכה. תודה .
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , אני עומד לרכוש פיאט אונו 1993 1000 סמ"ק ההייתי מעונין לדעת על בעיות אופיינות לדגם מוסכים אמינים ועלוייות תיקונים
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחים שלי ברצוני לקנות mitsubishi colt 1600 GLX מודל 2000 או 99.. מישהו מוכן להגיד לי מה המחירון שלו? פשוט זה דחוף לי ואין לי כרגע את העיתון הזה שיש בו את כל המחירים של המכוניות... אני ממש יודע למי שיוכל לעזור לי... זה הדגם [לא את זאתי אני רוצה לקנות...רק להראות על איזה דגם אני מדבר..] תודה לכל העוזרים! מושיקו
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
להלן מייל שקיבלתי ובקשה להפצתו: את שם משפחתו של חיים מחקתי ביוזמתי. אתכם הסליחה בעניין זה שמי חיים ק*****, אני גר ברחובות וברצוני להזהיר אתכם. >> >> >> >> ברצוני לספר לכם סיפור קצר, לפני כחודשיים רכשתי רכב - פיאט פונטו 97, >> >> יד שלישית , 80,000 ק"מ במצב מצויין. ניגשתי עם המוכר למשרד הרישוי >> >> וביצעתי העברת בעלות, והרכב הועבר על שמי ....כעבור שבועיים הגיעו >> >> לביתי >> >> פקידי הוצאה לפועל ולקחו את הרכב! התחלתי לבדוק מה קרה, הסתבר כי >> >> הבעלים הראשון של הרכב משכן את הרכב לבנק (קיבל הלוואה כנגד הרכב ולא >> >> החזיר את ההלוו…
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איזה מבין השניים עדיף? כמובן שיש לשקלל את כל הפרמטרים. דלק אמינות וכו' כמו כן מעניין אותי לדעת אם יש לטווינגו בעיות התחממות. תודה.
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
***עריכה*** לא, אי אפשר לקבל עזרה, לא דחופה ולא בכלל. מה שכן אפשר זה - 1. לקרוא את כללי הפורום שנמצאים על הסרגל הכחול למעלה, ממש משמאל ללחצן "לוח בקרה למשתמש". 2. אחרי שקראת את כללי הפורום והפנמת אותם, אתה כבר יודע ש- בפורום אין "דחוף". בכלל. אף פעם. כותרת עניינית היא בגדר חובה, ציון הנושא ופירוט עד כמה שניתן בכותרת, הודעות בלי כותרת עניינית נעלמות מהר מאוד. בפורום לא כותבים בשפת צ'אטים, קיצורים כמו תרכב במקום את הרכב לא מתקבלים פה, נא לכתוב בעברית נורמלית ולא בשפה שכונתית עילגת. 3. נא ליישם את הכללים, הם קיימים כדי ליצור פורום איכותי.
הודעה אחרונה מאת איציק.מ., -
שלום, רציתי לקבל המלצות לאוטו ראשון עד 10K (ביינתים זה 10K, אם אני ירגיש צורך אני יעבוד עוד ויעלה את התקציב) מזמן חשבתי על פיז'ו 106 XSI אבל בסוף הבנתי מאנשים שהיא לא אמינה כ"כ וצריך לטפל בה בלי סוף, וגם צריך המון מזל כדי למצוא את הדגם הזה עם שאסי נקי. בקיצור, אני מחפש מכונית סבירה, אם זה אפשרי שיהיה לה מראה ספורטיבי (באופן יחסי ) שתיהיה אמינה יחסית למכוניות האחרות במחירים האלה. הדרישות מהרכב לא גבוהות, אני לא מצפה ליותר מידי במחיר הזה. וכמובן שהרכב יהיה עם גיר רגיל אחד שאני מכיר קנה Seat Ibiza 93 (מהדגמים הישנים, המרובעים יותר), ב-9 אלף. והיא נוסעת יפה מאוד . מה אתם חושבים ? עוד אחד קנה Citroen AX (שלדעתי היא ממש מכוערת), רוצה לשמוע דעה על הר…
הודעה אחרונה מאת Blue Eyes, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר קנה יונדאי אקסנט מחברת ליסינג , הרכב לא בא עם אזעקה אלה עם שני כפתורים על המפתח. האם יש כאן מישהו שנפלה בחלקו הזכות ומכיר את האוטו הזה מקרוב ויודע האם הכפתורים האלה על המפתח אמורים לתפקד גם כנעילה המרכזית של הרכב ? הרכב מהבהב ומצפצף בלחיצה על הכפתור אבל לא פותח את הדלתות, לפי חברת הליסינג ממנה נקנה האוטו זה בשביל ש"תזהה את הרכב" (בחניה עם 6000 רכבים דומים זה יכול להיות הגיוני...). הגיוני ?
הודעה אחרונה מאת M1963, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
ומדובר בנהג חדש למעשה יש לי עוד 4 חודשיים לסיים נהג חדש אבל ניקח את המקרה הגרוע שיתיחסו לי כנהג חדש לכל דבר כמה אמור לעלות לי כזה דבר בערך אני יודע שזה תלוי בהרבה דברים אבל אני רוצה לדעת כיוון תודה רבה לכל העוזר ובכלל שאלה נוסםת עד כמה הביטוח של רכב כזה יותר יקר מרכב סטנדרתי נניח סופר לנסר או מזדה
הודעה אחרונה מאת honda CIVIC 99, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , רציתי לדעת איזה רכב הייתי מציעים לי לקנות בסביבות 30 עד 50 אלף ש"ח תודה מראש ,אלי
הודעה אחרונה מאת VW RaCiNg, -
- 0 תגובות
- 703 צפיות
אני מחפש רכב קטן, אמין ובטיחותי, שמסוגל לעשות באופן די תדיר את העליות לירושלים, ולעמוד בנסיעות של כ25 אלף ק"מ בשנה. התקציב שלי הוא סדר גודל של 30-40K. היתה לי מחשבה ללכת על פולו, זה כדאי? איזה דגמים? אשמח לשמוע המלצות גם לסוגים אחרים של מכוניות.
הודעה אחרונה מאת yoshif, -
- 2 תגובות
- 980 צפיות
אני מדבר על ירידת שנתון ב1.1.06 וירידת ערך עם זה תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במזל טוב זו ההודעה הראשונה שלי בפורום ורציתי לדעת כמה שיותר פרטים על קורסיקה 3.1 שנת 1996. על האיבזור, צריכת הדלק , אמינות ועל מה כדאי להסתכל אם לא לוקחים לבדיקה במכון. הבנתי גם שלאוטו הזה אין רצועת טיימינג הייתכן ?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
306 נפח 1400 ביצועים? 1 2
מאת D.G- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום אני הולך לרכוש פיגו 306 משנת 2000 עם רק 26,000 קילומטרז... נפח מנוע 1400,תיבת הילוכים ידנית. השאלה שלי היא איך המכונית מבחינת הביצועים...כי ה306 היא לא מכונית מיני היא יחסית גדולה...ונראה לי שמנוע 1400 סמ"ק זה קטן מדיי בשבילה... אני יודה לכם אם תוכלו לתת לי מפרט טכני שלה...או כל מניי פרטים על הרכב מבחינת ביצועים... כי באמת חבל לפספס רכב כזה...הוא מציאה...אבל חשוב לי גם הביצועים. תודה.
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום. אני חושב בזמן האחרון הרבה לרכוש פורד אסקורט משנת 91 - 95 מנוע הזרקה1600. לא רשום בפורום הרבה על הרכב ,ואני די מפחד בגלל שיש לה שם די רע וביקוש עוד יותר גרוע. איך היא מבחינת עלות חלפים? יש בעיות מסויימות שעלי לבדוק? כמו כן הערות לגבי אמינות יתקבלו בברכה. פחות מעניינת אותי הנוחות .יותר צריכת דלק ואמינות. ועוד דבר לגבי מד הקילומטרז-אני יודע שברכבים מסויימים של פורד אין את ספרת המאות אלפים,גם ברכב הזה אין? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אמור לסוע 40 אלף בשנה באזור המרכז האים לשלם מחירון על הדגם הזה צריכת דלק בעיות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת border, -
- 0 תגובות
- 708 צפיות
כולם בפורום ייעוץ צריכים עצה בקניית רכב. אלו שלא כותבים כותרת עניינית נמחקים וננעלים.
הודעה אחרונה מאת yoshif,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 401 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Aviady001
- sperial
- Markm4
- RBRB
- אהרן ג
- gadik6
- עדי-אל
- eladts
- amosbmw
- אלפרד חיות
- Carjhpua
- asix