Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

205 עם עבר צבאי הייתי לוקח, אולי, בחינם.

לדעתי שתי האופציות היחידות שיתנו לך "מראה ספורטיבי", הנאה מנהיגה ואמינות סבירה הם האיביזה וה205. רצוי בתצורת 3 דלתות ועם המנוע הגדול (1.5 באיביזה, 1.4 ב205).

לאיביזה מנוע ספורטיבי יותר, ל205 היגוי מעולם אחר. עכשיו תחליט מה יותר חשוב לך, וצא לחפש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה

אני האמת מעדיף איביזה אבל נחייה ונראה

בינתיים אלה באמת 2 ההעדפות שלי

אם למישהו יש מה להוסיף, אני אשמח לשמוע.

פורסם

גם אונו 1.4 ליטר יכולה להיות נחמדה לנהיגה, ובזכות המחירון הנמוך שלה תוכל להרשות לעצמך אחת

מ-1995. האונו חסכונית, יש לה שפע חלפים ומוסכים, והאחזקה שלה לא יקרה.

תיזהר מהאיביזה של עד 1994 (לא כולל). היא אולי מכונית זריזה ונאה, אבל אמינותה בינונית מאוד. זה אוטו שסיאט תיכננה בעצמה, וככה זה נראה. לקח להם שנים להשכיח את השם הנורא שהאיביזה הזאת השאירה בשוק.

סיאטים? כדאי מאוד, אבל רק כאלה שמבוססים על פולקסווגן, כמו טולדו מ-1992 או איביזה מ-1994.

פורסם

נראה לי שאני בכל זאת ילך על האיביזה, אני יודע שיש בעיה עם סיאט עד לתקופה שפולקסוואגן שינתה אותה, אבל ביינתים זה מה שהתקציב מאפשר, ואין לי יותר מידי ברירות.

אחד השיקולים החשובים לקניית רכב בתקציב הזה, זו העובדה שעוד פחות משנה אני מתגייס, ואני יגיע הביתה פעם בשבועיים-שלוש (אתם יודעים מה זה קרבי), בכל הזמן הזה האוטו יעמוד בחניה בלי שום תזוזה, רק בסופי שבוע אני ישתמש בו.

יש למישהו טיפים כדי שאני ימצא את המכונית המבוקשת במצב טוב ? (אולי איפה לחפש, איפה לא לחפש, למה לשים לב, ממה להזהר - קראתי את האשכול "איך לא ליפול בפח בקניית רכב" אבל חוץ מזה ?)

דרך אגב, מה כוללת תחזוקת מכונית וכל ההוצאות שלה ? (כמו שאמרתי, אין לי נסיון בזה)

פורסם

לפי התשובה שלך אני מבין שיותר חשוב לך מראה הרכב, מאשר אמינות, צריכת דלק ועלות התיקונים.

אם ככה קנה איביזה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

לפי מה החלטת ?

באשכול הזה אנשים המליצו על כמה רכבים והאיביזה היא אחת מהם

אם אנשים היו אומרים שזה לא אוטו אמין , לא הייתי חושב בכלל לכיוון שלו.

שמע, הכל יחסי מבחינת אמינות

לפי מה שהבנתי, האיביזה 93/92 לא אמינה יחסית לסיאט איביזה מהשנים 94 ומעלה

אבל היא אמינה יחסית למכוניות אחרות מהשנים האלו, בתקציב הזה.

מאוד חשובה האמינות, צריכת דלק ועלות התיקונים,

אבל אני לא רוצה לסוע במכונית בסגנון של ג'סטי או פיאסטה, כל אחד והשריטות שלו.

פורסם

הפרט אמנם לא מעיד תמיד על הכלל, אבל...

ברשותינו סיאט איביזה מודל 93. יד ראשונה, 120K קילומטר.

עד עכשיו - אין בעיות אמינות.

אז נכון, החלפנו בולמ"ז, אלטרנטור, משאבת מים, קלאצ' ואין ספור סטים של צמיגים, אבל שום דבר שהוא לא בלאי סביר לגיל ולנסועה.

מה שכן - בעיה גדולה עם חלונות החשמל של הרכב (במידה ויש!) כל שנה הולך לנו חלון. נזק של כ400 ש"ח. אפשר להמיר אותם לחלונות ידניים באותו המחיר ולפתור את הבעיה אחת ולתמיד.

לא נורא בשביל רכב בן 12...

פורסם

תקנה פורד סיירה! אחלה של רכב:razz:

לא קוזי, כי אז הסיירה לא תהיה חסכונית כ"כ.

שבוע טוב

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
הפרט אמנם לא מעיד תמיד על הכלל, אבל...

ברשותינו סיאט איביזה מודל 93. יד ראשונה, 120K קילומטר.

עד עכשיו - אין בעיות אמינות.

אז נכון, החלפנו בולמ"ז, אלטרנטור, משאבת מים, קלאצ' ואין ספור סטים של צמיגים, אבל שום דבר שהוא לא בלאי סביר לגיל ולנסועה.

מה שכן - בעיה גדולה עם חלונות החשמל של הרכב (במידה ויש!) כל שנה הולך לנו חלון. נזק של כ400 ש"ח. אפשר להמיר אותם לחלונות ידניים באותו המחיר ולפתור את הבעיה אחת ולתמיד.

לא נורא בשביל רכב בן 12...

"אמינות" ו"בלאי" הם 2 דברים שקיימת נטיה רבה מאוד לבלבל בינהם, מה גם שלעיתים קשה למצוא את עמק השווה בינהם, כי בהרבה מאוד אספקטים הם חופפים אחד לשני.

רכב שעבר 120K ק"מ והחליפו את כל הדברים הללו - בשבילך זה רכב אמין. בשבילי זה לא מספיק טוב בשביל להקרא "רכב אמין".

עכשיו אתה מבין את ההבדלים ביננו ? הסטנדרטים שלנו שונים בעניין הזה.

הסובארו אימפרזה 1993 שהיתה במשפחה אצלנו (הרכב היה של אימי) טופלה סדיר כמו שצריך לפי הספר (טיימינג, מים ירוקים, שמן 10W40 חצי סינטטי, רענון נוזל בלמים בזמן וכד').

הרכב נמכר לפני כשנה כשעל מד האוץ היו כ-106,000 ק"מ - להזכירך, הרכב היה דאז בן 11שנים. אצל הבעלים החדשים הוא כבר עבר את מחסום ה 120K ק"מ לפני מספר מועט של חודשים (היום אני מאמין שהוא כבר נושק לאיזור ה 130K).

במשך כל שנותיו אצלנו (6 שנים, קנינו אותו עם 29,500 ק"מ בשנת 1998 ומכרנו ב 2004 עם 106,000 קמ) לא הוחלף כלום.

אלטרנטור מקורי, חלונות חשמל מקוריים (4), משאבת מים מקורית... הכל מקורי. כמובן שהכל ללא יוצא מן הכלל עבד בזמן המכירה.

פעם אחת החלפנו סט אחד של צמיגים, מצבר החלפנו קצת אחרי שקנינו ולא הרבה לפני שמכרו, כל מצבר החזיק ממוצע 4.5-5 שנים.

האגזוז המקורי החזיק כ-8 שנים עד שנקרב למוות (האוטו לא היה נוסע הרבה - אבל מה שכן, 95% מהנסיעות שלו, אם לא יותר, היו בתוך העיר). אלו שאחריו, התחליפיים, החזיקו מעט מאוד - לרוב שנה עד שנתיים. מי שעושה את ה 15K קמ ומעלה בשנה, לא צפוי להתקל בבעיות בנוגע לנושא הזה.

הדבר היחידי שהלך ברכב הזה, קרה כמה חודשים אחרי שהוא נמכר לבעליו החדשים, זה הרדיאטור חימום הפנימי (הבעלים החדשים בחר לנתק אותו ולא להחליפו באחד חדש לעת עתה).

חלק שהולך פעם ב 12 שנים, זה בלאי טבעי (וסבבה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דבר ראשון, לא צרפתיות ולא נעליים. שכח מרנו או פג'ו. אתה לא תצא מזה. אני ממליץ - לך על פיאט. אם תמצא - טיפו, אם לא - אונו.

סיבות שלי:

חלקים זולים.

רישיון רכב - 700 ש"ח

ביטוח חובה - 1700 ש"ח

טיפול 10K - שעה בכוחות עצמך - 250 ש"ח (כולל מצתים)

צריכת דלק : 600 ק"מ במיכל של 51 ליטר

יש לי טיפו 4 שנים, אני נוסע בשנה כ 25 אלף - תיקונים בממוצע בשנה - 1000 ש"ח (מצבר פה, אגזוז שם...). כעקרון - אוטו שלא רואה מוסך. אני מכל הלב ממליץ שתוסיף עוד אלפיים ולך על פיאט 95-96.

בהצלחה.

פורסם
"אמינות" ו"בלאי" הם 2 דברים שקיימת נטיה רבה מאוד לבלבל בינהם, מה גם שלעיתים קשה למצוא את עמק השווה בינהם, כי בהרבה מאוד אספקטים הם חופפים אחד לשני.

רכב שעבר 120K ק"מ והחליפו את כל הדברים הללו - בשבילך זה רכב אמין. בשבילי זה לא מספיק טוב בשביל להקרא "רכב אמין".

עכשיו אתה מבין את ההבדלים ביננו ? הסטנדרטים שלנו שונים בעניין הזה.

אני מוריד את הכובע בפני הסובארו.

איציק, אין ספק בליבי שהסובארו אמינה יותר מהאיביזה.

נשאר לי רק להסכים איתך, ולומר שיש רכבים אמינים יותר מהאיביזה, אבל גם האיביזה היא לא רכב שישאיר אותך פעור פה, מנסה להבין איך שוב התקלקל האוטו בפעם השלישית החודש.

פורסם

אני הייתי מציע לך לחסוך את הכסף ולחכות עד אחרי השירות, בהנחה שאתה יכול להשתמש ברכב של ההורים.

205 היא מכונית עם אופי, מה שכן, קשה למצוא אחת במצב טוב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

זאת הבעיה,

עכשיו אין לנו רכב פרטי

יש לנו רק רכב מהעבודה

ואין לי אפשרות לנהוג עליו לבד

בגלל זה, דחוף לי לקנות רכב משלי.

פורסם

תעשה לעצמך טובה, אם יש לך 10,000 ביד, תחפש רכב בסביבות ה-4-5.

אתה לא צריך משפחתית אוטומטית כגון הגלאנט או הסופר לאנסר. חבל על הדלק שלך, והרכבים האלה הם מתכון בטוח לצרות.

עצתי:

לך על פיאסטה. רשמתי עליה כאן.

דבר נוסף הוא, שאם אתה מחפש להגדיל את יחס "פח לשקל", הייתי מציע לך ללכת על סובארו DL שנת 86-85, רובן יבאו עם מנוע 1300 (וכאן חשוב מאוד לקנות רכב ידני! כי עם האוטומטית אתה גם תקבל עגלה שיש לה חברות של כבוד במועדון הלקוחות של תחנת הדלק הקרובה לביתך). הם נסחרות בתחום שבין 4000-5500 שקל.

אם מרבית הנסיעות שלך הם בשטח מישורי-עירוני ואתה לא נוסע עם רכב גדוש נוסעים ומטען, היא תספק את הסחורה (רק קח בחשבון שצריך להשקיע במיגון... זה רכב גניב).

בהצלחה.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

• תוכן חדש...