Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 5

MINI MATAN
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, ברצוני לקנות רכב ראשון משלי (הגיע הזמן)

המטרה של הרכב זה נסיעה יומית לבית ספר וחזרה (15 דקות לכל כיוון) ואז בצהריים לאימון (כל יום וחזרה) נסיעה של 30 דקות לכל צד..וזהו בערך

חקרתי מעט את הנושא (מבחינת מחירים) וראיתי שרנו 5 זה רכב שיכול להתאים לי מבחינת תקציב (תלמיד..מה לעשות)..

רנו 5 תקינה יכולה להמכר סביב ה 5-7 אלף ידנית כמובן..

השאלה שלי זה מה קורה מסביב, האם הרכב נחשב אמין, מהי צריכת הדלק (1.4/1.1)

האם ניתן להשיג 3 דל' "רגילה" או שזה רק דגמי הטורבו והGT היקרות והנדירות מהם.

האחזקה שאני בונה עליה היא 400 שקל לחודש (לא כולל ביטוחים) שיכלול דלק ואחזקה כללית..הרכב עומד להיות אצלי שנה פלוס מינוס.

אם עומד לכם בראש רכב אחר אשר לדעתכם יכנס בתקציב האחזקה והקניה בבקשה כתבו..

תודה מראש, מתן

1.8T 8)

פורסם

אתה יכול למצוא AX ופיאסטה בתווך מחירים זה שיהיו גם הן זולות יסית לאחזקה (רכב ישן וכו').

תעשה בשכל ותחסוך עוד קצת כדי שתוכל לעלות מ"ס שנים ברמה או לפחות שיהיה לך לתיקונים כי גם הם יגיעו.

400 ש"ח בחודש זה עם תיסע רק את הנסיעות המינימליות והאוטו יהיה במצב טוב כך שלא יוכל יותר מדי דלק. על תצפה ליותר מדי.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

במידה ותרצה לדבר עם בעל רנו 5 ולדעת את כל הפרטים תצור איתי קשר בפרטי אני אתן לך טלפון של הבחור והוא כבר יסביר לך את הכל.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=85328&highlight=%EE%E9%EB%E0%EC

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

רנו 5 קצת מיושנת ופסה הייתי אומר.

עדיף אוטו מעודכן יותר.

נסה כמו שציינו קודם פייאסטה AX פיג"ו 205 , גם גולף יכולה ליהיות אפשרות.

תודה.

פורסם

נו בטח פסה ומיושנת, זה רכב של שנות ה80 המאוחרות תחילת 90..

והדרישות שלי לרכב מינימליות ביום-כי נסיעות ארוכות מחוץ לעיר וכו' יהיו עם הרכבים של ההורים

ככה שהדרישות שלי מהרכב מינימליות ביותר..נסיעה רגועה בתוך העיר וזהו.

חוץ מזה יש לבת דודה שלי רנו 5 אוטומט, שנראה לי דווקא נוסע דיי טוב...גם כן לנסיעות קצרות

ובכלל הצורה שלו נראית טוב וכל מה שאני צריך לשמוע זה על האמינות היחסית של הרכב והתחזוקה שלו-או שיש לכם דוגמה קונקרטית מניסיון-או יותר טוב שאתם מכירים מישהו שמוכר רכב שעונה על הדרישות

תודה שוב, מתן

1.8T 8)

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=78501&page=2&pp=15

רק כי אני נחמד היום :wink: .

פעם הבאה תחפש בעצמך.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מתן, נכון לעכשיו, לדעתי עדיף לך לעזוב צרפתיות. עד כמה שאני מכיר אותך אין לך את הזמן או את הראש להסתובב כל הזמן במוסכים.

המלצתי, תחפש פיאסטה או סוויפט או שרייד או משהו (כל עוד המשהו הזה הוא לא סובארו dl :wink: ) וסע לשלום..

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

תקשיב גבר לפני כמה שנים הייתי בגילך,

קרעתי את התחת בשביל האוטו הראשון שלי,אני באמת רוצה בטובתך,אז ככה:

בשום רכב בשנתון של 10 שנים אחורה ומטה אל תבנה על הוצאות רכב של 400 ש"ח,יהיה לך יותר קל לחשב הוצאות דלק עם הוצאות בלאי,זאת אומרת אמרנו סך הכל נסיעה של שעה וחצי כל יום(לפי הנתונים שלך...) סובארו ג'אסטי או דייהטסו שרייד הם לא הרכבים הכי יפים שיש!!!! אבל מנוע 1000 בהחלט יענה על הדרישות שלך בשילוב עם אמינות ברכבים באלה שהוכיחה את עצמה שנים!

יחד עם זאת צריכת דלק ממוצעת של 1 ל14(ליטר דלק לכל 14 קילומטר)ככה שאם תכין סכום חודשי של בערך 1700 ש"ח (פי 4 ממה שתכננת) תוכל לשרוד בכיףאת הדלק והבלאי.

שתי הערות אחרונות:

1.מספיק שילך לך קלאץ' או חלק של 1000/1200 ש"ח ברכב מה תעשה? תחכה 3 חודשים???

קח את זה בחשבון....

2.כשאתה מבקש כאן עצה ומישהו מציע לך לקנות ממנו רכב הוא לא יהיה אובייקטיבי לגבי הצרכים שלך,אני מקווה שזה ברור לך.

סע בזהירות ותעדכן מה קנית!

:idea: פתגם סיני עתיק אומר- אם אין לך משהו חכם להגיד- תגיד פתגם סיני עתיק!:idea:
פורסם

תודה על התגובות

הרנו 5 הייתה דוגמא כי זה רכב שיש לקרובת המשפחה והרכב מתוחזק טוב בלי הרבה כסף

בקשר ל"פוזה" או מה שזה לא יהיה, אני בכלל בכלל לא רוצה רכב פוזה או מהיר..או חזק

פשוט רכב שיסע במינימום השקעה לתקופה של בערך שנה.

כך שג'אסטי ושרייד וכל היפניות למיהם יתאימו לצרכים שלי כל עוד האחזקה שלהם לא יקרה

וצריכת הדלק שלהם לא תעבור את הרף שהצבתי לעצמי...

בכלליות השיקול שלי ושל הורי בקניית הרכב זה הקניית הרגלי נהגיה ברכב ידני (כיוון ששאר הרכבים בבית הם אוטומטים) תרגול נכון ורציף של כישורי הנהיגה שלי (נהג חדש..) ,ע"י רכב שאינו יקר ורכב שאחזקתו לא תהיה כבדה מדיי בשבילי (ההורים משלמים על הביטוח בלבד) בהקצאה חודשית של 400 שקל.

איני דואג בכל הקשור למציאת רכב או בבלאי שלו, כיוון שדוד שלי ימצא לי רכב טוב ומטופל בסגמנט שביקשתי, כמו כן הרכב יהיה במצב טוב ככה שנטל הבלאי לא יפול עליי..וגם אם כן יפול אפשר יהיה לסדר את הנזק בסכום קטן שלא יעשה לי חור בכיס, ככה שיוצא ש400 השקלים החודשים יבוזבזו אך ורק על דלק (לא נראה לי מוגזם מדיי כיוון שלאמא שלי יש פאסאט 1.8T טוחן דלק ועושה לא מעט קילומטרים ויוצא משהו בסביבות ה 1000 שקל חודשי על דלק).

ולחידוד הבקשה שלי- הרכב צריך לנסוע, להכיל מערכת שמע טובה (שאני אדאג לה אחרי זה) ולא להכניס אותי למוסך שנה (או כמה שיותר זמן)

1.8T 8)

פורסם

אני בטוח ב90 אחוז שכל מי שהגיב בשירשור הזה מעולם לא היה בעלים של רנו 5.

כשהייתי חייל היתה לי רנו 5 מודל 86 מנוע 1250 וכרגע אני בעלים של רנו 5 ג'יטי טורבו,בתור חייל תפרן הסתדרתי איתה טוב ,עשיתי טיפולים בזמן (שזולים מאוד ד"א),היא לא עשתה לי צרות ומעולם לא נתקעה,תשקיע בהתחלה בניקוי רדיאטור ושים מים ירוקים וזהו תתניע וסע.

יחסית למה שהוא שווה הוא הרבה יותר מפנק מפיאסטה או 205 ישנה ומקרטעת,בתקציב הזה רנו 5 זה הרכב הכי טוב שתמצא,תראה בלוחות הן נמכרות ב5K במצב מצויין עם מערכת וטסט,תחפש אחת במצב טוב (יש לך מספיק לכך) וזהו לא תראה ממנה בעיות,אם תחפש מספיק טוב תמצא אחת עם מזגן אפילו.

בקשר לדגמים,יש דגם של 3 דלתות שהוא לא ג'יטי טורבו,הדגם קצת יותר נדיר מה5 דלתות אבל אפשר למצוא בהחלט.

בהצלחה.

פורסם

מתן אני לא יודע לגבי רנו 5 שום דבר.

מה שכן מישהו ציין פה סוזוקי סוויפט ואמר שתקח בחשבון הוצאות של 1700 ש"ח על דלק.

לי יש סוויפט שנת 94 מנוע 1.0 שקניתי בדיוק לפני חצי שנה ב-15,000 (5 אלף מתחת למחירון כלומר לא בדיוק מושלם), בחצי שנה נסעתי 10K קילומטר וההוצאות שלי היו בסביבות 600 ש"ח בחודש על דלק. בנוגע לתיקונים החלפתי מצבר (250 ש"ח) ותיקון מזגן (170 ש"ח). אני כמובן נוסע רק על האוטו שלי, כך שאם אתה תיסע גם על האוטו של ההורים לא נראה לי שיהיה לך בעיה להכנס בתקציב של 400 ש"ח פחות או יותר.

לפי דעתי תעשה חכם עם תלך על אוטו יפני כגון סוויפט או ג'סטי (שעוד יותר זולה אבל פחות נוחה). שניהם מתחילות מ-86 כך שלא תהיה לך בעיה למצוא אחת בתקציב שלך. כמובן שצריך לקנות חכם ולמצוא אוטו במצב טוב ואני בטוח שלא תצטרך להשקיע הרבה בתיקונים.

דרך אגב גם אבא שלי קנה סוויפט 93 לפני כ-8 חודשים וגם ידיsה שלי קנתה ג'סטי 1.0 לפני כ-10 חודשים ושניהם נוסעים חלק ולא רואים מוסכים כלל.

פורסם

תודה על התגובות הרציניות

לפי התגובות יפניות עדיפות, חיסכון בדלק ואמינות גבוהה זה בראש סדר העדיפויות...לנוחות ומהירות יש את אמא (פאסאט 1.8T) ולאבא יש ג'יפ ככה שאני זקוק אך ורק לרכב נוסע-חסכוני ואמין...מזגן כרגע לא ממש משנה לי, כנ"ל נוחות נסיעה (למרות שלא יזיק..)

לכן ג'אסטי וסוויפט כנראה עונות על הדרישות..

עכשיו כשהתחלתי להסתכל על "גרוטאות" ראיתי שיש לא מעט מהם ברחובות ובניהם שרייד מככבת

האם היא שווה את ה"פופולריות" שלה? או שעדיף לדבוק ביפן..

כמו כן איביזה קסמה ללבי (מבין כל שאר קופסאות הסררדינים) לא יודע מה השנה שלה אבל היא הייתה משלושת מעט עם שלוש דלתות...האם כדאי או לא?

שוב תודה, מתן

1.8T 8)

פורסם

איביזה נכנסת בטווח המכירים שלך ואפילו ישאר לך כסף אבל אם אתה מחפש אמינות וראש שקט אז אתה מחפש משהו אחר.

ויתקנו אותי אם אני טועה אבל קשה מאוד למצוא אחת במצב טוב שלא תדרוש השקעה גדולה על "יישור קו" ותישאר "מיושרת" לאורך זמן.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

שרייד היא גם יפנית (הקטנה השלישית מאותה התקופה), היא באותה רמה כללית ורמת המחיר כמו הג'סטי.

בסך הכל שלושת היפניות יהיו לרוב יותר אמינות מאיביזה, שוב תלוי באיזה מצב קנית אותה.

• תוכן חדש...