ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכל הגולשים: מה יותר כדי לרכב ראשון? ידני או אוטומטי? ומה היתרונות והחסרונות בהם. תודה מראש ניב
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאור כך שיש רבים השואלים כאן איזה רכב ראשון לקנות אז בוא נחדד את הנושא- מה יותר "בטיחותי, ומומלץ לדעתכם כרכב ראשון? 1-רכב בן 6-12 שנים חלש פאסיבית,לא ספורטיבי אבל בשל כך בעל בטיחות אקטיבית{היגוי,התנהגות,יציבות/אחיזה,בלימה,כוח}נמוכה .דוגמאות לא חסר-סיביק "שפיץ",קולט,אונו,רנו-5 ועוד.... 2-רכב בן-6-12 שנים חלש פאסיבית ,ספורטיבי עם בטיחות אקטיבית גבוה אבל גם אם כוח כמו-gti לסוגהן,אימפרזה ושות... העינין פה זה שכל אחד יודע שלא משנה כמה כוח יש לאוטו ,נהג חדש ובמיוחד מתלהב ינסה להוציא את המקסימום מהאוטו מוקדם או במאוחר ולמרות שיש הבדל גדול בין תאונה במהירות 50 קמש לאחת ב-100 קמש,האם לא "קל" יותר להכנס לתאונה עם רכב בעל בטיחות אקטיבית נמוכה מרכב בעל בטיחות אקטיבית…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
לנצ'יה קאפה
מאת Gargoyle- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אנחנו עומדים בפני רכישת לנצ'יה קאפה 95 2.0ליטר אוטומטית. רציתי לדעת, ממה להזהר, מה לחפש, תקלות למיניהם, תודה לכל מי שיעזור לי, עמרי.
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הייי מה אתם אומרים על הפיאט בראבו? אמין? שותה הרבה דלק? אין לו שוק? עם יש לכם חוות דעת על האוטו תרשמו כי אני מתעניין בו בדגם האוטומטי. תודה מראש ניב
הודעה אחרונה מאת SpeadBall, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היי כולם ! חייבת עזרתכם וייעוצכם, אני בדילמות קשות... סיפור שהיה כך היה : אתמול לקחתי לבדיקה פולו 75 כ"ס שנת 2000 , יד 1 , 71000 ק"מ. בבדיקה עלו כמה דברים , קטנים וחלק מאוד קריטיים: הקטנים שעליהם אפשר וקיבלתי הצעת מחיר הם: סמלים, פנסים קידמיים, צמיג. אבל , יש כמה דברים קריטיים שרק לאחר בדיקה ופתיחה אפשר לדעת כמה עולים שהם: חלון : בעיה במנגנון (בערך 1000 ש"ח) או בעיה במנוע (פי 2 במחיר). כריות אוויר : בלוח שעונים מופיע הסימון של כריות אוויר דלוק ---או שזה פיוז או משהו בכמה מאות שקלים או שהמחשב/מוח דפוק ואז זה אלפי אלפי שקלים. דוד עמעם קדמי : משהו באגזוז (בערך 1000 ש"ח) או במקרה הרע-הממיר 4500 ש"ח. העניין שאת שלושת הנ"ל צריך לבדוק ואני בהחלט מוכ…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 18.7 אלף צפיות
חברי הפורום - ברצוני להביא לידיעתכם מחדש את כלל מספר 4 מכללי הפורום - תרגום למי שלא מבין - מי שאין לו עדיין רישיון נהיגה לא יכול להגיב בשרשורים בפורום ייעוץ ברכישת רכב בשום אופן, נקודה סוף. אני מזהיר בזאת חד-משמעית - הכלל הנ"ל הוא כלל ברזל בפורום ומי שיעבור עליו יימצא את עצמו מטופל ע"י ההנהלה ולא בכפפות של משי. החוצפה שיש לכל מיני ילדים קטנים לבוא ולהתווכח עם אנשים שהם בעלים של מכוניות ובעלי רישיון היא משהו בלתי נסבל ולא נעבור עליה בשתיקה, וזה לא מעניין אותנו אם יש לאבא שלכם, לאמא שלכם או לסבתא של השכן שלכם את הרכב המדובר. אני מקווה שהדברים מספיק ברורים, ראו הוזהרתם. מוטי.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
***נערך הפונט שמוציא את העיניים, הקוראים רואים מצוין גם בכתב רגיל, אין צורך להגדיל ולהדגיש את כל ההודעה*** שלום קוראים לי ניב אני חדש פה , נעים מאוד ! אני אוטוטו מקבל רישיון ואני רוצה לנצל את הזמן שנישאר לי כדי לחפש אוטו ראשון בישבילי! יש לי 30k ואני רוצה לשפר את האוטו בעוד 10k על קיטים מגנז וכ'ו.... אין לי הרבה דרישות אבל אני רק מבקש אזרע קטנה בבקשה אני מחפש מכונית ספוטיבית, 3 דלתות אוטומטית, לא ישנה מידי , שיש לה שוק והיא אמינה....וגם שיפה לשפר אותה....בבקשה תמליצו לי על משהו טוב (מומלץ גם קבריולה) בקיצור אוטו פוזה עכשיו יש לי כמה התלבטיות בקשר לרכישה: פיג'ו 306 קבריולט (ראיתי שנת 94 1.6 אוטו', ב 23k מה אתם אומרים?) סיאט איביזה קופה …
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
מתעניין ברכב ספורט 1 2
מאת bar_20vt- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מתעניין לקנות רכב ספורט בתקציב עד 100 אלף... רציתי שתיתנו לי הצעות לרכב ומה דעתכם על פיאט קופה ????
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
השאלה עצמה בכותרת, אני נוסע לשבוע ימים ויש רכב אשר היינו רוצים להעביר אותו לשמי וזה כנראה צריך להתבצע כשאני בח"ול. זה אפשרי?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני עומד בפני קניית מאזדה 3,חדשה מהסוכנות- שנת 2005. המחיר של הרכב הוא 127K , רציתי לדעת האם יש מקום למיקוח/מו"מ עם הסוכנות כאשר אני בא לרכוש את הרכב?
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
יונדאי לנטרה
מאת רובוקופ- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה דעתכם על יונדאי לנטרה 1994, 1600? הגעתי למסכנה שאי אפשר למצוא רכב קטן וספורטיבי בסכום של עד 22 אלף ש"ח, אז אני אלך בעצם על כל דבר שהוא אמין וטוב במחיר הזה.. היונדאי נכנסת לי יופי לכיס, השאלה אם היא תכנס גם כל שני וחמישי למוסך. תודה מראש על התגובות.
הודעה אחרונה מאת 2fast, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום! ברשותי פיאט אונו 1400 אוטמטית שאני רוצה למכור ב10000 ש"ח בערך ולקנות במקומה רכב אחר. חבר יעץ לי לקנות טויוטה סטראלט (בערך משנת 1993) ידנית בתוספת של כ 5000 שקל. 1)מה דעתכם על הטויוטה מבחינת ביצועים (חשוב העצות ביניים טובות עד כמה שניתן במכוניות כאלו) ,אמינות וחיסכון בדלק? 2)האם הדגם האוטומטי של הטויוטה מוצלח? 3)האם יש לכם רעיונות יותר מוצלחים למכוניות בסכום של 10000-15000 שקל? בברכה סהר אשכנזי.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 2 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אבי בשלבי קניה מתקדמים של פורד פוקוס.. האם למנוע ממנו את המהלך?? מה צריך לדעת על הרכב הזה?? נ.ב חיפשתי את התשובות ב"חפש" ולא מצאתי תודה רבה מתן.
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
suzuki ignis
מאת onimrod- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברים יקרים. מה יש לכם לספר לי על סוזוקי איגניס. חברה מעוניינת לקנות חדש ורוצה לשמוע פרטים. תודה לעוזרים.. אורן.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נתונים: רכב שני במשפחה, ישמש לנסיעות עירוניות ב90%מהזמן ובין עירוניות קצרות ב 10%. יסע כ 7000 ק"מ בשנה הרכב ישמש נהגת + 2-3 ילדים. צריך להיות חסכוני בדלק ובעלות טיפולים. נוח לנהיגה, סחיר במכירה, שנת 2001 ומעלה,עדיפות לאוטומטי, עדיפות לכמה שיותר חדש, לא מהשכרה/ליסינג. מחיר 60,000 עד 70,000. אופציות:דיהטסו - טריוס או YRV, מזדה דמיו, טויוטה יאריס, יונדאי גטס או אקסנט, פיאסטה, פונטו. תודות מראש למשיבים.
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
הונדה הצ'באק
מאת EAEA5-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני עומד לפני קניית הצ'באק מודל 96 אוטומאט הרכב כבר עבר 190000 קילומטר מה זה אומר על המנוע וכל כמה זמן מבצעים בהונדה "מנוע" ורכב משנתון כזה שווה מחירון פחות 2000K אשמח לעזרה????
הודעה אחרונה מאת Q-PiXeL, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן חברים! יש לי תקציב של 12 אלף שקל לא כולל 4 אלף שאני שם בצד על ביטוחים + טסט אני צריך מכונית משפחתית אמינה וזולה חבר שלי ראה ליד ביתו דיהטסו אפלאוז אחרי מדינה שנת 93 גיר רגיל עם 250 אלף ק"מ ב 6 אלף שקל... גיסי אשר עובד במוסך אמר לי שיש לעשות בדיקה לאוטו שתכלול גם קומפרסיה למנוע ובדיקה כללית לשאר המכולולים במידה ולאוטו אין יותר מידי בעיות ( אחרי הכל הוא עדין אחרי מדינה + 250 אלף ק"מ) או לחילופין בעיות שעלות תיקונם היא פחות מ 5 /6 אלף שקל יש לעשות ישור קו והאוטו אמור להיות יחסית אמין וזול.... כמובן בהנחה שלא צריך להחליף מנוע אך גיסי ייעץ לי שאם צריך ורוב המכלולים של הרכב תקינים עדין שווה לקחת את האוטו כי בטיפול נכון הוא יחזיק לי שנתיים ומשהו בערך וזה מה שא…
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
-
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אבא שלי מחפש רכב עד 100 110 אלף, אמרתי לו שאני אשאל לו בפורום - וזה מה שאני עושה כאן הוא מחפש משהו מהחברה חדש. אשמח לרעיונות, לגבי דלק - זה לא הנושא החשוב כי הוא עובד קרוב לבית... תודה בכל אופן ( כרגע הוא חושב על פולו )
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
קבעתי עם בן אדם בעל גולף אדומה שנת 92 להיפגש היום אצל המוסכניק שלי כדי שיסתכל על האוטו ... הבן אדם הגיע למוסך בשעה שקבענו ... אבל כבר אז נדלקה לי נורה אדומה .. בטלפון הוא אמר לי שהוא נוהג על וולבו ואישתו נוהגת על הגולף .. משום מה הוא הגיע עם הגולף ואישתו גם הגיעה, אבל נוהגת במאזדה לאנטיס. שאלתי את אותו מאיפה המאזדה, הרי הייתה אמורה להיות וולבו, הוא טען שהיא מהעבודה. נגיד ... חוץ מזה האוטו אצלו סה"כ חודשיים. אישתו טענה שהיא 11 שנה נוהגת על אוטומט והיא שיגעה אותו שיקנה לה גולף אדומה גולף אדומה (במילים שלה), ואז היא לא הסתדרה עם הגיר הידני ... כן בטח. הבנאדם היה מאוד לחוץ ועצבני גם ... נתתי למוסכניק להסתכל, הוא אמר שהשילדה נקייה והמנוע נשמע בסדר אבל הוא ממליץ לקחת לבד…
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מכון עדיף על פני פחח, מבחינת בדיקת תאונות/שאסי? פשוט כואב לי להוציא עוד 360 שקל על בדיקה לגבי מצב מכני של הרכב, אני כבר אפנה למוסכניק שלי...
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
- 1 תגובות
- 990 צפיות
קיבלתי הצעות ביטוח שונות לגבי רכב שאני מעוניין לבדוק את ההוצאות שלו. כל ההצעות נעות סביב 6000 שקל לי(נהג צעיר וחדש) ולאמא שלי. יש היגיון במחירים?אלה מחירי הביטוח לרכב הזה בערך? אם בעל קולט או חברה בכלל מכירים חברה שהיא זולה יותר אני אשמח לקבל מספר טלפון. בתודה מראש מיכאל דהאן.
הודעה אחרונה מאת mdma, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחרי שמכרתי את הגולף אני מחפש רכב בסביבות ה 20 אלף... נתקלתי במיצובישי סופר לאנסר, יד 3 עם 170 אלף קילומטר, הרכב נראה מבחוץ ממש חדש, ובפנים גם כן במצב סבבה, שפתחתי את מכסה המנוע הכל היה מוצף בשכבת שמן, על המכסה שסתומים, על הפלסטיקים על המצבר, וגם על בטן מכסה המנוע. למה זה קורה יש לכם מושג? מחר כנראה אקח את הרכב לבדיקה המוכר מבקש 19 מנוע 1600 הזרקה אוטומט שנת 94 שווה לדעתכם? ושוב מישהו שיכול לתת דעה בקשר למה שהזכרתי עם השמן. תודה. כפיר
הודעה אחרונה מאת Russian speed, -
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מבקש חוות דעת מקצועית מאנשים שלהם היכרות עם הרכב סובארו פורסטר 2.5 T . למיטב הבנתי הרכב הזה לא חדש בעולם אלא רק בארץ. באיזה מגדש הוא משתמש, באיזה גדישה הוא מגיע מהמפעל? עד כמה רחוקה התנהגות השילדה הזו משילדת האימפרזה עליה הוא מבוסס? עד כמה חזקים המכלולים המקוריים של הפורסטר? במיוחד התיבה האוטומטית? איך הוא בהשוואה ל- outlander turbo ?
הודעה אחרונה מאת Krusty, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני לקראת קניה של רכב משלי התקציב שלי הוא 15K, מקסימום 17K אני מחפש רכב ידני, וברכב אני מחפש הנאה וחוויית נהיגה, אמינות, וכמובן צריכת דלק מינימלית הדגש הוא על ההנאה שהאוטו ייספק לי, ועל ביצועים טובים פלוס אני מתלבט בין 3 רכבים : פז'ו 106 פורד פיאסטה טויוטה סטארלט אני די נוטה לכיוון של ה-106, שמעתי עליה רק ביקורות טובות מה דעתכם ? מי הכי תתאים לי מבין השלוש ?
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היום לקחתי פיאט פונטו SX מודל 95 לבדיקה במכון דינמומטר ביד אליהו. הרכב עבר עד עכשיו 94,000 ק"מ ונראה שמור הן מבחינה חיצונית והן מבחינה פנימית. הרכב נסע בעיקר נסיעות עירוניות... הבוחן קצת הפחיד אותי בזה שהוא אמר שיש "חור בבלוק מנוע" ושהדביקו את זה עם סיליקון. אז אני כותב כאן את ממצאי הבדיקה, שלצערי אני לא יכול לסרוק ... בלאי פנימי במנוע ולחץ עוקה, ריקבון בבלוק מנוע וחומר הדבקה, שריפת שמן ונזילות שמן חזקות, רעש מערכת תזמון ושסתומים, רעשים פנימיים במנוע, מכסה טימינג משוחרר, דליפות לחץ, תושבות מנוע, קורוזיה בצנורות ואביזרי קירור, קורוזיה במצנן, לתקן ולנקות מערכת קירור, תיפקוד מערכת דלק והצתה לקוי. מעיכות במערכת פליטה. נקישה בהגה, חופשים במת…
הודעה אחרונה מאת NaB, -
-
המלצות על הרכב הנ"ל.. איך הוא מבחינת תחזוקה? שותה דלק? חלפים יקרים?
הודעה אחרונה מאת אלון חלווה, -
*** תוכן ההודעה נמחק. העצה הראשונה - קרא את כללי הפורום *** http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737
הודעה אחרונה מאת aa220788, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, הרכב מיועד לעבור כ 33,000 ק"מ לשנה (לערך) והתקציב עד 30K ש"ח. בתקציב הזה נכנס לתמונה ברלינגו דיזל שנת 98, שהוא מן המובילים בשוק הטנדרונים (דיזל) הידניים. הבעיה: אחזקת הברלינגו מאוד יקרה כמשומש. קיימת נטיה חריפה לקרע ברצועת התיזמון עקב מותחנים ארורים (נזק של אלפי שקלים), פולי מנוע שנקרע (מאות שקלים), בעיות במאווררי הרדיאטור (כל מאוורר באיזור ה 600-700 שח), משאבת סולר (2000-3000 שח) ומשולשים שהולכים כמו פיתות חמות אחרי פסח. אגרת הרישוי שגם כך יקרה יותר מרכב בנזין רגיל ומחירי הסולר שמרקיעים שחקים גורמים יותר ויותר לפזילה לכיוון רכב סטיישן עם מנוע בנזין בנפח 1400-1600 סמ"ק (ידני). השאלה: האם כרכב עבודה נטו עבור משאות קלים מאוד (שכל סטיישן יעשה…
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
מבחן דרך בין 5 משפחתיות גדולות: הונדה אקורד, פג'ו 407, פולקסוואגן פאסאט, סובארו B4 וכן הסונטה החדשה. מתוך מעריב.
הודעה אחרונה מאת romer-, -
CADILAC SIVVIL 1 2
מאת onimrod- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום. חיפשתי בפורום אך אין משהו שקשור לקדילאק סויל 93/94 . בכל אופן למישהו יש ניסיון,מכיר,נתקל, נסע בקדילאק סויל שנת 93 /94 מנוע 4600 ? האוטו מאוד מסקרן אותי והייתי רוצה לדעת קצת פרטים טכניים,הנאה מנהיגה,עלויות וכדומה. המחיר שלו מפתה עד טירוף, קשה להאמין שלפני עשור + שנת 94 עלתה לא פחות מ- 340000 ש"ח והיום כ- 45000 ש"ח בלבד!!! תודה אורן
הודעה אחרונה מאת רנזי,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 227 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- chrono
- chilcom
- פיזיקאי שימושי
- 3n
- ברווז
- meir_gi
- פאר האורה
- laviil
- lanosforce
- Haim_gds
- yor2
- amit54