Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משתמשים שעדיין לא קיבלו רישיון נהיגה - ראו הוזהרתם!!!

Moti - Miata R
שימו לב! השרשור הזה בן 7068 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני בן 20, בחיים שלי נהגתי וטיפלתי ב 4 מכוניות שאני מכיר היטב.

אני מייעץ ונותן פתרונות טכניים רק עליהן.

ולדעתי מוטי צודק- ילד בלי רישיון = אחד שלא נוסע על הרכב בקביעות או לא נוסע בכלל, הוא מנותק מהטיפולים שאבא הולך לעשות.

ולדעתי ילד שנוסע עם אבא בהונדקה אקורד ואבא נוסע לאט לא נותן גז ואחרי זה אותו ילד נוסע עם חבר והחבר לוחץ הרי ברוב שבהודעה שלו יכתוב הילד רכב X איטי ורכב Y הוא מהיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לא מסכים איתך מוטי.

הרבה פעמים מישהו מבקש דעה והרבה מחברי הפורום נותנים לו דעה בלי שהם נהגו על הרכב אז מה זה בעצם עושה אותם שונים ממישהו שאין לו רישיון וישב ברכב?

to finish first first you have to finish

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שיש לכם הרבה מה לתרום בפורום, והכוונה לא היתה לזה.

מי שיש לאבא/דודה/סבתא שלו רכב כזה, יכול לכל הפחות לציין שהוא אומנם לא בעל רשיון, אבל הוא

מכיר/נסע ברכב כזה, ואלה הן מסקנותיו.

הוא לא יכול ליצור מצג שוא, שבו הוא מייעץ לאדם אחר על איכויות נהיגה, או תכונות אחרות ברכב,

בעוד שאין לו את הכלים המינימליים לעשות זאת.

כמו שנכתב, אנשים מגיעים לפורום קניה/מכירה, ולעיתים רבות מה שנכתב שם מהווה שיקול גדול

בבחירת ובחינת הרכב אותו הם יקנו.

אושרי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגידו מה הבעיה קיבינימט ?

אין לך רישיון ? אל תרשום פה .

זה שאתה נוסע באוטו של אבא והוא נוח , סבבה .

על כמה רכבים נסעתם בשביל להשוות ?

הכל יחסי בחיים .

מה לכם ולאחזקת רכב ?

כמה כסף הוצאת במוסכים , ביטוחים , טסטים ?

זה שאבא הוציא , סבבה. הוא מספר לכם הכל ?

תהיו בטוחים שאתם לא יודעים הכל , אבא לא מספר הכל ( גם לא על הרומן עם השכנה )

סבבה שיש הבנה .

אני בגיל 11 וחצי ידעתי על מטוסים יותר ממה ש99% מהאנשים כאן יודעים...

עד עכשיו אני זוכר שאורך של F 15 הוא 19.43 ( אתם יכולים לבדוק אותי... ) אז מה , זה עושה אותי לאחד שילך ליעץ לאיזה מליין איזה מטוס לקנות ?

במקרה הכי טוב , אני אנסה להתחיל עם הבת שלו...

שלא נדבר על תחושות . ממושב הנוסע לא מרגישים את ההגה , הרבה פחות את שלדה ובככל את הניהוג .

איך אתם יכולים לייעץ ?

קודם תעבדו . תרוויחו כסף .

אח"כ בזבזו אותו על מכונית . תבינו קצת כמה כסף עולה ביטוח , טסט ותיקונים .

תבינו איזה קשה להחזיק ת'אוטו . ( במידה ואבא לא משלם עליך כי קשה לך להתמודד לבד עם העולם )

אז תבינו לעזאזל למה אסור לילד בן שנתיים לייעץ .

אין בעיה , תקראו , תלמדו וכו'....

יש לכם עוד מיליון פורומים להגיב . ( הכוונה לכללי , אוף טופיק ולא לשלוח אותכם לאתר אחר )

להיפך , כייף לראות יאשה פאשה שהופך להיות מישהו שמבין במכוניות ואוהב את זה .

( הדוגמא הראשונה שעולה לי היא : TB , האחמד הזה התחיל עם הודעות מטומטמות ועכשיו הוא מתווכח ורואים שהוא למד . כל הכבוד לו )

אל תעלבו . תנסו להבין שמונח כאן על הכף ימבה כסף שמישהו עבד קשה בשבילו והוא עוד עלול ללכת ולזרוק אותו בגלל שהטעתם אותו . למרות שזה ללא כוונה רעה...

ושלא תבינו לא נכון . זה שיש כאלה שנותנים עצות כי הם שמעו מאבא של חברה של חבר שלהם , מטעים את כולם וכו'...

הם לא יותר טובים .

בניגוד לאלה ללא הרישיון שמנסים לעזור , אלה הם אנשים עם רישיון , בוגרים יותר בגיל אבל בטח שלא בשכל...

אפשר לקרוא להם מטומטמים . בהחלט מגיע להם התואר הזה .

הקטע זה שאתה לא יכול למגר את התופעה שלהם , כי אין סימן מחשיד עד שהם מכישים ( מלשון הכשה )

אז מעיפים אותם לקיבינימט ( לאחר שכבר קיבלו אזהרה או שתיים )

לעומת זאת אפשר לחסוך בתופעה של ילדים ללא רישיון כי אומרים לכם לא לכתוב וזהו .

אי אפשר לצאת בהצהרה לגבי המטומטמים עם הרישיון ולהגיד : "מטומטמים לא יכולים להגיב בפורום ייעוץ"

מסיבה אחת , מטומטם לא יכול להסיק מחשבות של בן אדם חכם ולהבין שבעצם הוא זה שמטומטם .

אם יש לכם צורך להגיב . אתם חושבים שיש לכם מה לתרום לגבי נושא מסוים .

שלחו הודעה למנהל בפרטי ( רצוי לשמר והרבה הודעות , כמה שיותר הוא אוהב לענות ) ושאלו אם יש אפשרות שתגיבו . זה כבר מעשה בוגר...

יש אפשרות להגיב בפרטי לאותו בחור שמבקש חוות דעת . רק דווחו לו שאתם "קטינים" , הוא ראוי לדעת זאת .

זהו .

רגע.....

עכשיו קראו הכל מהתחלה .

אם יש שגיאה בכתיבה . זב"שכם . אני לא מתכוון לעבור משפט משפט , אני זקן מדי בשביל זה .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכל הטוענים לגזענות....

להזכירכם שזכות הצבעה במדינת ישראל ניתנת מגיל 18 ועם הצגת תעודת זהות.

תחשבו על זה שיש הרבה בני 17 ש"מבינים" בפוליטקה ולא מצביעים.

ממחר להפוך את המדינה!!! הזענות הופכת למגפה קודם כל לא נותנים לילדים להצביע ואח"כ מבקשים מהם לא לייעץ לאנשים שמבקשים לקנות רכב במאות אלפי שקלים.

גזענות הרגתם אותי...:-P

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ילד בלי רישיון = אחד שלא נוסע על הרכב בקביעות או לא נוסע בכלל, הוא מנותק מהטיפולים שאבא הולך לעשות.

ולדעתי ילד שנוסע עם אבא בהונדקה אקורד ואבא נוסע לאט לא נותן גז ואחרי זה אותו ילד נוסע עם חבר והחבר לוחץ הרי ברוב שבהודעה שלו יכתוב הילד רכב X איטי ורכב Y הוא מהיר.

אם כל הכבוד לך (ויש הרבה - גם בגלל החתימה :smile: )

אתה פלצן.:mm_nah:

אתה לא יכול להגיד שכל מי שאין לו רשיון אינו יודע JACK על מה שקורה עם הרכב של אבא שלו - במיוחד אם הוא הולך לנהוג על הרכב עוד מעט.

נכון אנשים כמונו הם מיעוט - אבל הם קיימים ורובם כותבים כאן בפורום.

אם המוסך לא היה מעניין אותי לא הייתי נוסע לשם ולא הייתי גם נכנס לפורום הטכני - נכון אני אולי לא מומחה, ואפילו לא קרוב. אבל אני מנסה ללמוד - ואני חושב שלמדתי לא מעט בתקופה שאני קורא וכותב כאן.

וכמוני יש עוד רבים.

בגלל זה אני אומר שאין לי בעיה שתחסמו כניסה לחרטטנים וכו' וכו' אבל אתם לא יכולים להכליל את כולם.

זה כמו להגיד "אין כניסה לנשים - כי הן לא יודעות לנהוג ולא מבינות ברכבים"

זה נראה לכם סביר?

כי זה אותו דבר.

ואם תשימו לב אף אחד מה"מתנגדים" כאן לא טוען שאתם טועים לגמרי!

כולנו מצדיקים את זה שמי שלא נוהג ברכב באופן רציני לא יכול להגיד מה הוא חושב על הרכב - מבינת נהיגה, שלדה, הגה, התנהגות .. הבנתם את הכוונה.

אבל חלאס!! נסענו במכוניות בחיים שלנו.

לכולנו יש משפחה וחברים וכו'

כולנו נוסעים ברכבים שונים, ומה לעשות, אני מצטער לאכזב אותכם, יש אנשים - כן גם בגילי, שיודעים מה ההבדל בין נסיעה איטית ברכב ונסיעה מהירה. ולכן לא יגידו שסובארו DL מהירה יותר מהוולוו S60 כי החבר בDL לוחץ כאילו אין מחר (והאוטו עדיין לא זז) והחבר בוולוו שומר על הרכב ונוהג כמו בנאדם.

ושוב

אף אחד פה לא מתיימר להיות מומחה נהיגה גדול.

בכלל, חוץ ממוטי ועוד מספר אנשים שאפשר, כנראה, לספור על יד אחת, אף אחד - אבל אף אחד לא יודע מה זה נהיגה באמת כאן.

מה שאתם עושים בישראל לא נקרא נהיגה.

זה ספורט(?) אחר לגמרי...

משהו בסגנון "אפקט-הפחד".

זה כל מה שהיה לי להגיד, עכשיו אני אחכה לתגובתו של מוטי\שמר\וכו'.

דני - שמרגיש שיש כאן כמה אנשים שאולי לא מבינים שלא כל הנוער זה ערסים\פריקים ועוד כל מיני חיות....

נ.ב.

יאשה, מצטער אבל.. - אלייך אני לא מתייחס כי לדעתי - אתה ממלא את מקומו של נתן זהבי בפורום הזה..... והמבין יבין(ואולי מי שלא מבין לא צריך לכתוב כאן?)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

shellcase

יש אמת בדבריך, לא כולם אבל לצערי הרוב ואתה מאשר את זה בהודעה האחרונה שלך הרוב הם כאלה .

מבחנה שנייה מי שנכנס לפורום פה ומבקש עזרה לא יכול לדעת איך לסנן את הפלצנים שלא מבינים ברכבים אף פעם לא נהגו ברכב ואין להם מספיק ידע כדי לייעץ בעניין .

אם הבנאדם שבא להתייעץ בפורום מקבל תגובות מילדים כאלה ופועל לפיהם אז הוא לא רק נדפק אלא נדפק בגדול בגלל שאיזה ילד פלצן רצה לפליץ במקום הלא נכון והוא זה שיפסיד כסף מזה בקנייה לא מוצלחת למשל .

זה לא פורום כללי שמקסימום אתה יכול לכתוב מה שעולה על דעתך על האוטו שראית שקראת עליו וכן הלאה , פה אתה כבר מייעץ לגבי משהו שאתה הולך להשקיע בו כסף וההשקעה הזו ממש לא קטנה .

האפשרות לסנן את ההודעות המטעות פה קשה מאוד גם בגלל גודל האוכלוסיה שגדלה כל הזמן בפורום הזה , אז למה לקחת יותר מידיי סיכונים .

תמיד יהיה מי שיפגע בצורה כלשהי מהחלטה אבל בסופו של דבר זה לטובה , אולי אתה תיפגע מהאי יכולת לייעץ במה שאולי אתה מבין או לא - וזה לא עיקר הטענה- אבל דמיין לך שאתה איזה בחור שבא להתייעץ לגבי לא יודע איזה אוטו דפוק ואיזה ילד מייעץ לו שזה סבבה ואחלה של אוטו והבחור הולך וקונה , ואז הוא נגלה שהייעוץ שהוא קיבל דפק אותו קשות , מה אתה היית עושה?

האפשרות הראשונה עדיין עדיפה למרות שיש כאלה שיפגעו שלא כצורך אבל החיים לא תמיד פייר ותמיד יש מי שיצא נפגע מכל פעולה שהי בחיים !

תאמין לי גמני פה יותר משנה יותר משנתיים אני כבר לא ממש זוכר ,אבל כבר לא כותב כל כך הרבה כמו פעם , גם לא מייעץ הרבה אלא במה שאני מתעסק איתו , נסעתי ברכבים מפה ועד להודעה חדשה ואני מכיר אותם ויודע מה בעליהם אומרים עליהם אבל עדיין זה לא מספיק כדי לייעץ לגבי אותו רכב , אני מייעץ רק ברכבי שהחזקתי או שאני מחזיק בהם .

אני מקווה שעכשיו לפחות קצת מובן מה הנזק שילד פלצן יכול לעשות ולכן ההחלטה נתקבלה

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יאשה, מצטער אבל.. - אלייך אני לא מתייחס כי לדעתי - אתה ממלא את מקומו של נתן זהבי בפורום הזה..... והמבין יבין(ואולי מי שלא מבין לא צריך לכתוב כאן?)
אם אתה לא מתייחס , אז מה עשית בדיוק ?

להשוות אותי לנתן זהבי ?

זה מחמיא לי .

אתה יכול להיפגע עד מחר ממה שרשמתי .

כואב ?

זה כלום לעומת הכאב שיקבל מי שיקנה אוטו בגלל עצה שגויה שתיתן .

לך זה צביטה בלב , לו זה להפסיד כסף שהוא עבד קשה בשבילו כמה חודשים טובים...

אבל אני לא מאשים אותך . אתה בן 16.5 , מותר לך עדיין לחשוב ככה .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים יקרים.

זו לא דמוקרטיה פה שאם רוב חסרי הרישיון יצביעו בעד נחזיר להם את האפשרות לייעץ, אכזרי אולי, אבל זה מה יש.

אם הייתי ממש מסנן את מי שאני מעדיף לראות מייעץ בפורום זה הייתי גם מסנן את אלו שיש להם רישיון פחות מחמש שנים או בעלות על אוטו של פחות משלוש שנים, כי לדעתי האישית רק מי שכבר עבר את התקופה הזו יכול גם לתת עצות, בינינו, מה כבר ילד שיש לו רישיון חצי שנה ונהג רק על האוטו של אמא מבין מהחיים? כלום!

מי שרוצה להיעלב מוזמן לעשות זאת, אני לא אומר את הדברים מתוך כוונה לפגוע באף אחד מן הסתם, זו פשוט האמת לאמיתה.

אז גם אם נורא קשה לכם לראות שמישהו מבקש ייעוץ לגבי רכב שיש לדוד שלכם בדיוק אחד כזה - זה פשוט לא מעניין אותנו, נקודה סוף.

מדובר בכסף שאנשים חסכו לאורך תקופה בעבודה קשה, וכשתגיעו לשלב הזה בחיים שלכם ויבוא איזה ילד מעצבן וייעץ לכם להשקיע את הכסף ברכב הלא נכון אתם תתעצבנו, ועוד איך תתעצבנו!

שימו לב גם לעובדה שהרבה אנשים מבקשים השוואה בין שני רכבים או יותר, וגם אם אבא'לה הוא הבעלים של אחד מהם, אתם לא יודעים כלום לגבי שאר הרכבים... לפחות תהיו כנים עם עצמכם.

שיהיה ברור, שוב -

הייעוץ בפורום הרכישה אסור על חסרי רישיון נהיגה.

אני שוב מקווה שהנקודה עוברת.

מוטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

?)
לא אמרנו שאין לך כוונות טובות.

אמרנו שאין לך מושג בשיט על רכבים ונהיגה, וזה ממש לא משנה כמה נסעת עם המשפחה לליל הסדר באוטו של אבא.

דרך אגב, האוואטר של ניסן זה כי...?

Volvo V40 T5 R-Design

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK5 - SOLD

GTI MK4 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שיש לכם הרבה מה לתרום בפורום, והכוונה לא היתה לזה.

מי שיש לאבא/דודה/סבתא שלו רכב כזה, יכול לכל הפחות לציין שהוא אומנם לא בעל רשיון, אבל הוא

מכיר/נסע ברכב כזה, ואלה הן מסקנותיו.

הוא לא יכול ליצור מצג שוא, שבו הוא מייעץ לאדם אחר על איכויות נהיגה, או תכונות אחרות ברכב,

בעוד שאין לו את הכלים המינימליים לעשות זאת.

כמו שנכתב, אנשים מגיעים לפורום קניה/מכירה, ולעיתים רבות מה שנכתב שם מהווה שיקול גדול

בבחירת ובחינת הרכב אותו הם יקנו.

אושרי

מה כל כך קשה לכם להבין?

אוקיי אפשר להבין אתכם, יש מיעוט בין חסרי הרשיון בני 18-, שבאמת מבינים במכוניות, אולי מרוב חברי הפורום כאן. אבל מה לעשות. אי אפשר לעבור עכשיו, משתמש משתמש, ולבקש ממנו שאם הוא באמת (אבל באמת באמת) מכיר את הרכב הזה מקרוב (באמת מקרוב) לכתוב תגובה.

אתם באמת חושבים שכל חברי הפורום (במיוחד החדשים, אלה שבאו להעלות הודעה ונעלמים לשבועיים) יעקבו ברצינות אחרי ההוראות? בתור דוגמא אתם יכולים לראות את מה שמתרחש כאן מאז שנפתח הפורום.

אי אפשר לשלוט באנשים, אי אפשר להכנס למחשב של כל משתמש קבוע או לא כאן, ולבדוק מי הוא ומי סבתא שלו ועל איזו חיפושית דודה שלו נהגה ב1982. חוקים קולקטיביים אפשר (לנסות) לאכוף.

תתאפקו אל תגיבו, לא תמותו מזה. כשאני ארצה לקנות רכב, וארצה לדעת איך הקורולה 2002 באמת. הייתי רוצה לראות דעות של בעלי קורולה 2002 בעבר או בהווה. מה לעשות, אני לא מכיר כרגע בעלי רכבים כאלה, והחוק כנראה לא מאפשר לקפוץ על אנשים ברמזור ולשאול לדעתם הכנה...:roll:

מצטער, אבל (לדוגמא) כל מי שנכח במפגש בר"ג לפחות פעם אחת, יוכל להעיד על חבורות חבורות של נערים בני 15 מתלהבים מהפיירבירד שעברה לידם ושרפה בדיוק כמה ליטר דלק בפתיחה טובה. אני לא יכול לדמיין אותם מגיעים בהמונים לפורום ייעוץ ומתחילים להעיד על איך האוטו הזה חזק ואימתני.

אוקי, אולי אתה (בן אדם X) קורא את זה ולאבא שלך יש קורולה 2002. אם אתה כ"כ מעוניין לעזור, הייתי שמח לדבר עם אביך אישית ואשמח גם להתייעץ איתו האם לקנות גם אחת. אבל לא ממך. מצטער.

שוב אני אומר, אין חכם כבעל נסיון, ולרוב המתנגדים פה אין נסיון, יש לכם את הזמן להתבגר ולראות את החיים, כשתחסכו לרכב ותקנו אותו ותנהגו בו, יום יום למשך תקופה ממושכת. תבינו כמה נסיון הפסדתם בייעוץ לרכב מסויים. כרגע אני לא מצפה מכם להבין.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים יקרים.

זו לא דמוקרטיה פה

מוטי.

מוטי, לדעתי האישית, כל הדיון החסר משמעות הזה היה מסתיים במשפט היה!

למרות שנחמד לדעת שיש בינינו כאלה שלמדים מנסיונם של אחרים זה עדיין שונה.

ולכל ה"קטינים" (פשש איזה תענוג להבדל מהם), לפני כמה שנים היתי כמוכם.. זה עובר.. וזה שווה את זה.

אל תרוצו לפני שלמדתם ללכת! צעד צעד אתם תגיעו לגדולות.. :)

מוטי, צעד מצויין לדעתי, ויש אפילו עוד כמה צעדים דומים שרצויים לקיימם למען שמירה על פורום איכותי באמת שכמה רשמות (נוספות) מפורומים אחרים.

אבל זה לשרשור אחר...

וליאשה/זהבי... פשוט תענוד לקרוא הודעות שלך!!! המשך כך ידידי!

אלירן

אלירן לוק

Citroen ZX Volcane

למכירה :(

0526599998

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כל הכבוד לך (ויש הרבה - גם בגלל החתימה :smile: )

אתה פלצן.:mm_nah:

אבל חלאס!! נסענו במכוניות בחיים שלנו.

קודם כל תודה.

ודבר שני וזה מה שמוטי מתכוון אליו: יש הבדל ענקי בין לינסוע באוטו, לבין לינהוג עליו, ובכלל להיות בעלים של אחת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום רב,

אני אולי פלצן,

פחות מיאשה אבל עדיין פלצן, טוב, הוא כבר לא שולט על היציאות בגילו המופלג.

אני רואה לפעמים ויכוחים עם בעלי ידע וניסיון מול ילדים בני 17 שנהגו 4 שיעורים על סקודה אוקטביה. זה משגע אותי.

אז יש לי חדשות בשבילכם. אתם לא מבינים כלום.

אתם עדיין לא מבינים שאתם לא מבינים כלום.

אבל כשתוציאו רישיון ותנהגו קצת, אתם תבינו שלא הבנתם שאתם לא מבינים כלום.

הבנתם ?

מוטי העם איתך, ה"חזקים" של העם איתך.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוטי , אם זאת לא דמוקרטיה

אז לא היית צריך לתת לשירשור הזה להתגלגל...

היית צריך טיפה שכל בשביל לנעול אותו , ושיהיה כעוגן כמה ימים, ולאחר מכן להוסיף לחוקים.

Greddy Type S - טעם החיים 8)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7068 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...