Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משתמשים שעדיין לא קיבלו רישיון נהיגה - ראו הוזהרתם!!!

Moti - Miata R
שימו לב! השרשור הזה בן 7062 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

חברי הפורום -

ברצוני להביא לידיעתכם מחדש את כלל מספר 4 מכללי הפורום -

אם אין לכם רשיון (ולא בגלל שהוא נשלל), לא באמת מעניין אותנו לשמוע מה יש לכם להגיד בענייני מכוניות,

אופנועים, או כל כלי רכב אחר. תחסכו מאיתנו ואל תייעצו לאף אחד.

תרגום למי שלא מבין -

מי שאין לו עדיין רישיון נהיגה לא יכול להגיב בשרשורים בפורום ייעוץ ברכישת רכב בשום אופן, נקודה סוף.

אני מזהיר בזאת חד-משמעית - הכלל הנ"ל הוא כלל ברזל בפורום ומי שיעבור עליו יימצא את עצמו מטופל ע"י ההנהלה ולא בכפפות של משי.

החוצפה שיש לכל מיני ילדים קטנים לבוא ולהתווכח עם אנשים שהם בעלים של מכוניות ובעלי רישיון היא משהו בלתי נסבל ולא נעבור עליה בשתיקה, וזה לא מעניין אותנו אם יש לאבא שלכם, לאמא שלכם או לסבתא של השכן שלכם את הרכב המדובר.

אני מקווה שהדברים מספיק ברורים, ראו הוזהרתם.

מוטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אני חושב שחיפשתי די ביסודיות אבל לא מצאתי את כללי הפורום.. אם אפשר לינק בבקשה..

יש לי גם תהייה בקשר לכלל הזה: למה אתם חושבים שברגע שלמישהו ניתנה הרשות לנהוג בלאנטיס של ההורים דבריו בפורום הייעוץ ברכישה הופכים ליותר עמוקים ומועילים מאשר למישהו שבעוד כמה ימים תינתן לו הרשות לנהוג בלאנטיס של ההורים שלו? רישיון נהיגה לא צריך להיות אמת המידה במקרה הזה לדעתי...

עמוס.

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוטי אני מסכים עם כל מילה

חברים, תבינו המטרה של הפורום היא לעזור לאנשים ברכישה מהותית שאינה פעולה שגרתית יומיומית. אלא, פעולה שכרוכה בהוצאת ממון רב כמו גם מאמצים מנטאליים ולחצים שונים שיש על בעל רכב שרוצה להחליפו או לקנות רכב חדש.

הכוונה לדעתי היא לא למדר אנשים ע"פ גיל. אלא, לתת לאנשים יעוץ נכון שאינו חורג ממתחם סבירות וברגע שאנשים ללא רישיון מגיבים כנהגים מנוסים נחצה אותו גבול.

אני למשל כבעל רישיון נהיגה כ-8 שנים יודע שיש לי עוד המון מה ללמוד ובעיקר אני יודע מה למדתי בתקופה שמהוצאת הרישיון ועד עתה ותאמינו לי שאני חושב פעמיים ושלוש לפני כתיבת תגובה וזה לא שאני נוהג בגרוטאה ואין לי מושג ברכבים אלא שאני מבין את האחריות וחוסר האחריות בייעוץ ללא ידע .

אז עשו טובה תוציאו רישיון , תלמדו את הרכב תכירו אותו היטב ואז במידת הצורך תייעצו לאנשים איך "לבזבז" את מיטב חסכונותיהם.

ולמי שיש רישיון שבוע מוטב לגילוי נאות שיציין זאת...

שוב מוטי כל מילה בסלע,

רק טוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי גם תהייה בקשר לכלל הזה: למה אתם חושבים שברגע שלמישהו ניתנה הרשות לנהוג בלאנטיס של ההורים דבריו בפורום הייעוץ ברכישה הופכים ליותר עמוקים ומועילים מאשר למישהו שבעוד כמה ימים תינתן לו הרשות לנהוג בלאנטיס של ההורים שלו? רישיון נהיגה לא צריך להיות אמת המידה במקרה הזה לדעתי...

עמוס.

אם אין לך רשיון ,לא נהגת באוטו (לפחות לא על כביש ציבורי).

אם לא נהגת - דעתך שווה לתחת , סליחה על הביטוי.

לא שרשיון הוא תעודת אחריות לידע או הבנה ,אבל זו הדרישה המינימלית. תכתוב שטויות , גם בתור בעל רשיון - ותימחק גם כן...:idea:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצתרף וזה ממש מעצבן שילדים רבים איתך על משהו שהם שמעו שההורים או הדוד אמרו

ומצתרף אין לכם רישיון וניסיון אל תשחקו אותה ילדים גדולים כי כאן אתם עלולים לגרום לאנשים שבאים לפורום זה לטעות בהחלטות שלהם.

מקוה שהובהר טוב

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מסכים :\

אני דווקא, כאחד שיהיה בעל רשיון תוך כמה חודשים, לא חושב שאין לי מה לתרום לפורום הזה.

נכון, אין לי מה להגיד בקשר לנהיגה על רכב X או רכב Y

אבל אני כן יודע מה קורה עם הרכב של אבא שלי ואני כן נוסע יחד איתו למוסך, אז נכון שיש אנשים ש"נוהגים" ברכבי פאר, אהמ אהמ, ופולטים דברים - אבל אתה לא יכול להכליל את כל העולם ואשתו שעוד לא הגיעו לגיל 17 המיוחל, הכל תלוי באופי של בנאדם.

גם אנשים מבוגרים יותר פולטים שטויות בקצב של קלאצ'ניקוב.

אז שוב

אני מסכים עם זה שדעות על נהיגה ברכב X זה בהחלט לא במקום,

(אפילו אם אני גר בקיבוץ ואני חורש את השביל בין החניה שלי לחניה של השכן)

אבל בדברים מסויימים יש אנשים, שלמרות שאין ברשותם רשיון, יש להם מה לתרום.

מקווה שתשקלו שוב.

דני.

נ.ב.

זה נחשב שעברתי על החוקים החדשים בכך שהגבתי פה?

אם כן סורי - פשוט הרגשתי שיש כאן אי צדק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מסכים :\

אני דווקא, כאחד שיהיה בעל רשיון תוך כמה חודשים, לא חושב שאין לי מה לתרום לפורום הזה.

נכון, אין לי מה להגיד בקשר לנהיגה על רכב X או רכב Y

אבל אני כן יודע מה קורה עם הרכב של אבא שלי ואני כן נוסע יחד איתו למוסך, אז נכון שיש אנשים ש"נוהגים" ברכבי פאר, אהמ אהמ, ופולטים דברים - אבל אתה לא יכול להכליל את כל העולם ואשתו שעוד לא הגיעו לגיל 17 המיוחל, הכל תלוי באופי של בנאדם.

גם אנשים מבוגרים יותר פולטים שטויות בקצב של קלאצ'ניקוב.

אז שוב

אני מסכים עם זה שדעות על נהיגה ברכב X זה בהחלט לא במקום,

(אפילו אם אני גר בקיבוץ ואני חורש את השביל בין החניה שלי לחניה של השכן)

אבל בדברים מסויימים יש אנשים, שלמרות שאין ברשותם רשיון, יש להם מה לתרום.

מקווה שתשקלו שוב.

דני.

נ.ב.

זה נחשב שעברתי על החוקים החדשים בכך שהגבתי פה?

אם כן סורי - פשוט הרגשתי שיש כאן אי צדק.

מסכים איתך, ועם כל הכבוד לך מוטי,

גם אני חושב, שישנם אנשים, לא כמוני, אבל כמו אח שלי בגילו, שלמרבה הפלא, ידע הרבה יותר מהרבה אנשים שנסענו על הכבישים תרם קיבל רישיון נהיגה,

אני חושב שההתבטאות שלך מוגזנת ומוקצנת ודורשת שינוי, אני לא מאמין שזאת גישה לנקוט בנושא,

אכן, אולי (גם לי) "אין" ניסיון בנהיגה אמיתית על הכביש, זה לא שולל את הידע "שלנו במכוניות".

תאמין לי, אישית לדוגמא אני רוצה לציין את "ילדון 5 טורבו" הבן אדם, מבין כ"כ במכוניות, נסע בכ"כ הרבה, אולי לא נהג עדיין, אבל אני מתערב איתך מוטי שה"ילד" הזה יודע יותר על מכוניות מחצי מהאנשים כאן בפורום, במובן הטכני, הידע הכללי ואני מתאר לעצמי גם בידע של רכישת רכב. ואם הוא היה רושם תגובה רצינית כאן בפורום הזה הייתי מתייחס אליה בחישבות כאל כל תגובה.

מה לגבי, חופש הביטוי. - או שזה לא תופס על קארס פורום האגדי.

מקווה לשמוע מה יש לך להגיד בנושא,

אשמח לדבר איתך באופן פרטי.

מקווה שתשנה את דעתך.

עמרי.

נ.ב, אני מעריך אותך מאוד מוטי, אבל לא ציפית לכזאת "גזעניות" כלפי הצעירים,

חבל, הייתי שמח לעזור לאנשים מידע אישי, אבל אני לא מבין למה צריך לסתור(למחוק) את הדעה שלי,

על סמך זה שלא נהגתי (באופן רשמי) עדיין ברכב.

רצוי לציין בנוסף, שאתמול אם אני לא טועה ישבתי איזה חצי שעה רשמתי תגובה למישהו בנושא מכונית משפחתית עד 100K, אני רוצה להגיד לך שזה מאוד פוגע לראות שאחרי שהלכתי בדקתי והסתכלתי מחירים וכו', בשביל הבן אדם, לא שהוא ביקש אבל "הרגשתי" חלק מהפורום, מחקו לי הודעה שעבדתי עליה הרבה, באמת חבל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באמת אני לא מבין מה הבעיה.

מוטי כל מילה אמת!

לא נהגת? אתה לא מבין! פשוט וברור. חד וחלק. מה לא מובן?

אני מאמין שהחלוקה בין בעלי רשיון לבין אנשים שלא הוציאו רשיון, היא כדיי להפוך את החלוקה לקולקטיבית ולא להפוך כל מקרה לסיפור גדול.

יש מספיק מקומות שאנשים ללא רשיון בפורום הזה יכולים להגיב בו. אני לא מבין מה הדחיפות להגיב לבן אדם מסוים להגיב בפורום הזה ולהביע דעה.

לא הייתי רוצה שבן אדם X בן 15 יגיד לי אם הבמוו סדרה 3 זה רכב טוב או הפיאט אונו זה אוטו זריז או שלא. אם היה לך\ נהגת עליהם בחוקיות, אדרבה. אבל אם לא, אז שמור את דעותיך לעצמך.

סתם דוגמא.

הייתה לנו בעבר סובארו לאונה 85 1300(!), חשבתי שהרכב הזה הוא מצוין וחזק ביותר. אחרי הכל, אבא שלי כל הזמן שיבח את האוטו הזה. אם הייתם שואלים אותי עליה בתקופה שהייתה אצלנו, הייתי משווה אותה לכל רכב שיצא מהחברה באותם שנים והופך את הסובארו לטוב ממנו.

לעומת זאת, כבר שנה כיום יש לי את הסובארו לאונה 89 1600 שלי, אני לא מתלונן, היא מספיקה לי, לא מבקש כרגע יותר מהספרטניות שלה. אבל כשאני נהגתי ב1300 אחרת. הבדל של שמיים וארץ, ה1300 עגלה רצינית.

עכשיו, מי פה היה רוצה לשמוע מחברי הפורום שהסובארו 1300 זה אוטו מצוין וכדאי לו לקנות אותו, לשלם כמה אלפי שקלים, וליפול בפח?

אנשים מגיעים לפורום קניה ומכירה, כי הם כנראה בהתלבטות גדולה ורוצים לדעת מה לקנות, התגובות יכולות להיות הקש שמכריע לגבי הקניה, אז אם אתם לא בעלי נסיון אל תתערבו.

לא סתם נאמר, אין חכם כבעל נסיון:idea:

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוסי.

תשים לב שהצדקתי את מוטי בקשר לזה שאני, או כל אחד כמוני - אני בן 16.5 (עוד חודש מתחיל ללמוד נהיגה), לא יכול\ה להגיב לאף אחד בקשר לאיך הרכב מבחינת ביצועים, נהיגה, נוחות-אוליי (יש הבדל בין נהג ונוסע), אבל אני כן יכול לספר לך למה הניסאן אלמרה של אבא שלי נכנסה למוסך לפני שבוע וכמה אבא שלי מוציא על דלק ומה אני, לפי מה שאבי מספר לי, חושב על הרכב.

אתה לא יכול להיכנס בקבוצת גיל שלמה פה בפורום (אני מדבר על בני -18-17-16 למיניהם שבקרוב יתחילו ללמוד נהיגה ולחסום אותם מתת-פורום שלם! אני אישית לא רואה סיבה לפסול אותי או את גרגויל או רבים אחרים מלתת עצה לאנשים,

אני לא רואה הצדקה לעונש קולקטיבי בגלל אדם אחד.

אותו לדעתי בכלל צריך לזרוק מהפורום. (אבל אני סתם תרמיל קטן :grin: )

מוטי יש לי הרבה כבוד אלייך (את שמר אני עדיין מנסה להבין :razz:)

אני יודע שזה נבע מכעס, אך אודה לך אם תשקול זאת שוב כאשר העניינים ירגעו (אולי כמה סיבובים במסלול הקרוב לביתך יעזרו?)

נ.ב.

תבינו לא כואב לי ולא לוחץ לי מהעניין, אבל זה ממש לא נעים! (ואולי אתם חושבים שאני חדש בגלל כמות ההודעות - אבל זה לא נכון אני גולש בפורום יותר מ4 חודשים ואני חושב שהפורום הזה הוא הרבה יותר ממה שהוא נראה, תבינו, חבר'ה כמוני שנתפסים ברוח הפורום הם חבר'ה שיגידו לחבר שלהם לא להשחיט את הרכב הבא שהם יעברו לידו, ולא ינהגו כמו מטורפים, ולא יקנו עונדא שפיץ-פלייר כי זה מגניב ולא ידביקו משהו סטייל מה שקורה בחתימה שלי!

דני - שמבואס מאד מכל העסק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוטי , זוהי תופעה שאני, בתור המנהל הראשון של הפורום הזה , אי שם בשנת 2002 עוד ניסיתי למגר, ובלי הצלחה.

אם אתם רוצים לספר על האוטו של אבא שלכם, אז שאבא שלכם יכתוב בפורום.

ילד בן 16 - 17 לא מבין דבר וחצי דבר על רכישת רכבים, שלא לדבר על טיפול ואחזקה...

ספקולציות זה דבר יפה, אבל להמליץ על סמך דברים שקראתם בפורומים / בעיתונים זה לא לעניין ולא רציני.

אתם תתפלאו לדעת, אבל אנשים באמת מתייחסים בכובד ראש לדעות הניתנות כאן מעל גבי הפורום !

אני מבין שמשעמם בחופש הגדול, נצלו את הזמן ללמוד ולהשכיל מקריאה בפורומים ולא באמצעות לכלוכם ב(תסלחו לי על הביטוי) בולשיט !

Volvo V40 T5 R-Design

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK5 - SOLD

GTI MK4 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שגם לכושים וערבים אסור לכתוב בפורום. כי הם באים מתרבות פרימיטיבית ומבינים רק בחמורים.

באמת מה כולם פה מדברים שטויות שכמעט גובלות בגזענות........

נכון לאנשים שאין להם רישיון לא יכולים לתת חוות דעת על איך הרכב מרגיש בנהיגה.

אבל בהחלט יכולים לדעת על נוחות, מרווח, איבזור, אמינות, עלויות אחזקה וכו' מניסיון של הרכב המשפחתי, חברים וכו'.

ואני לא מבין מה כ"כ פסול בלהעביר ניסיון של אחרים בפורום.

אחרי הכל כולם פה מסתמכים גם על עיתנות הרכב וניסיון של מכרים בכתיבה חו"ד על רכבים.

לי בתור נער צעיר היה ידע הרבה יותר גדול ברכב מלהרבה אנשים שנוהגים עשרות שנים.

ובגיל מאוד צעיר אני הייתי מתקשר למודעות בעיתון ומברר פרטים בצורה מספיק טובה כדי להמשיך תהליך, הייתי בסוכניות ושמעתי את השטויות שהסוכנים מוכרים לאנשים מבוגרים וידעתי שזה בולשיט.

אז אני לא רואה סיבה לזלזל בדעתו של אף אחד לפני ששמעת אותה.

הבהרה!

המשפט הראשון בהודעה נכתב בציניות גמורה ולא בא לפגוע באף אדם או אוכלוסיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמעו, עם יד על הלב יש אמת בדבריכם וגם יש סתירה.

בנאדם שנוהג גם כמה שנים טובות לא יכול לייעץ על כל רכב, אני למשל מייעץ על המכוניות שאני מכיר לעומק ואלה שאני מכיר פחות אני גם מייעץ אך אומר לבנאדם קח את דבריי בערבון מוגבל לבל שאני טועה ואוליך אותו שולל חלילה!

מי שאין לו רישיון באמת אין לו מקום לכתוב לגבי נהיגה ורכבים, אולי טכני וטיפולים.

אני אישית מהר מאד קלטתי מי בפורום הזה יודע מה הוא אומר ומי סתם רוצה להעלות את מספר ההודעות שלו וכותב שטויות. גם אני רואה אנשים בפורום שלא הכי יודעים והם ותיקים פה ולא כותבים סתם וכל הכבוד להם!

יום טוב.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מוטי , זוהי תופעה שאני, בתור המנהל הראשון של הפורום הזה , אי שם בשנת 2002 עוד ניסיתי למגר, ובלי הצלחה.

אם אתם רוצים לספר על האוטו של אבא שלכם, אז שאבא שלכם יכתוב בפורום.

ילד בן 16 - 17 לא מבין דבר וחצי דבר על רכישת רכבים, שלא לדבר על טיפול ואחזקה...

ספקולציות זה דבר יפה, אבל להמליץ על סמך דברים שקראתם בפורומים / בעיתונים זה לא לעניין ולא רציני.

אתם תתפלאו לדעת, אבל אנשים באמת מתייחסים בכובד ראש לדעות הניתנות כאן מעל גבי הפורום !

אני מבין שמשעמם בחופש הגדול, נצלו את הזמן ללמוד ולהשכיל מקריאה בפורומים ולא באמצעות לכלוכם ב(תסלחו לי על הביטוי) בולשיט !

אני איתך ועם shellcase אני רק רוצה להגיד,

שגם לי לא לחוץ כל הקטע, אבל בכל זאת, מטרת הפורום היא לעזור לאנשים,

ואם חלק מכם לא מבינים את זה.. אז חבל, באמת, מה שקורה פה, זה כמו גזענות,

לשלול דעה של קבוצת גיל מסוימת, מחר יגידו שאסור לאנשים מבוגרים מדי להגיב, כי הם לא יודעים להרגיש מכוניות..

אני באמת חושב שנעשה כאן אי-צדק, יש מעט מאוד אתם צודקים אנשים בגיליים צעירים שרוצים לעזור ויש להם ידע כללי ורכב על מכוניות, ולדעתי אותם נערים זה אלא שרשמו והגיבו כאן בהודעה הזאתי,

כי להם אכפת והם רוצים לעזור.

אבל שוב, מוטי, אם לא תשנה את דעתך ותגיד בפרוש שאתה שולל תגובות של נערים בגיליים X-Y

וכו', אני אשמח להתרחק מהפורום עבורך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7062 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...