ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 30 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אחותי "הקטנה" מעוניינת לרכוש את הרכב הראשון שלה. עד היום היא נהגה על רנו אקספרס, ומעט מאוד בפיג'ו 306 שלי. כאמור היא נהגת חדשה וברשותה רשיון משנת 04 (כשנה בערך). על איזה רכב הייתם ממליצים? תודה לכל מי שיעזור ל'
הודעה אחרונה מאת rallye106, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש אפשרות לימכור רכב אשר שייך למישהו אחר. כלומר דיברתי עם מישההו שאמר לי שהוא מוכר את הרכב של דוד שלו. בכך שהרכב לא שייך לו אלה של דוד שלו. יש אפשרות לבצע העברת בעלות במצב כזה? כלומר בכך שהרכב שייך למישהו אחר? אני אמרתי לבחור שאני מיתכון ליקנות את הרכב. אבל בכך שבעל הרכב עצמו יבצע את העברת בעלות. ביחד איתי במישרד הרישוי. יש בכך מידת סיכון או משהו? למה אני צרייך ליתיחס טוב בזמן העברת בעלות? אם ביכלל הוא יכול לימכור את הרכב שלא שלו?
הודעה אחרונה מאת tsachi1, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אודה לבעלי המחירונים של יצחק לוי - מה מחירה של טויוטה קורולה דגם המפואר 2003 אוט'. תודה מראש. ערן.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 947 צפיות
שלום, מחפש המלצות לרכישת רכב קומפקטי, אוטומט, מודל 2002 ומעלה וחסכוני. אשמח לקבל הצעות (הרכב לא בשבילי), דני
הודעה אחרונה מאת DJO, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 716 צפיות
יש לי ג'סטי שנת 86 שאני רוצה למכור אבל אין לי מושג כמה המחירון שלה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעוניין לקנות רכב לשנתיים. יש לי תקציב עד 40 אלף. מחפש רכב בטוח, עם מעט תקלות ככל האפשר. דרישה נוספת - שיחזיק מחירון יחסית בשנתיים האלה. אודה מראש על המלצות
הודעה אחרונה מאת venychka, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני יודע שהרבה מחפשים אוטו קטן וטוב, אך אחרי חיפוש נרחב בפורום לא הצלחתי למצוא תשובות להתלבטויות שלי. לא יודע אם זה חשוב לציין, אבל אני עודני נער וכל העניין הנ"ל מבוצע ע"י בלבד ולכן אשמח לכל עזרה או טיפ הכי קטן שיוכלו לעזור לי. חשוב לציין שכרגע אני "יורד" מ-DL ישנה, כך שאני רגיל מאוד מאוד לאמינות. דרישות (לא בהכרח לפי הסדר) 1.אמינות - הכי חשוב. אני רוצה לשים דלק ולסוע, לא יותר. 2.מנוע 1400-1600, אבל לא חלש. הכוונה שיסחוב 100 בקלות עם מזגן. 3.חבילת איבזור שכוללת: נעילה מרכזית מקורית, הגה כוח ושני חלונות קדמיים חשמליים. 4.זריזה - לא אחת שסוגרת 200, אבל ש120-130 קמ"ש לא יהיה משהו בלתי אפשרי מבחינתה ושלא תהיה איטית כמו המכונית הקיימת שלי. 5…
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה הממצב. אז ככה אני ממש מיתבט אחרי שראיתי אמון רכבים למיניהם. יש לי מצב כזה. אז הסכום שהצלחתי לחסוף אחרי אמון ביזבוזים וכל זה. הסכום הוא 9 אלף שקל. אכשיו אני רוצה כבר אמון אמון זמן ליקנות סיאט איביזה שנת 94. רכב כזה עולה בסביבות 11 אלף שקל,פלוס מינוס. אכשיו בשביל ליקנות את הרכב הזה אני צרייך להלות כסף בערך 4 אלף. ככה שהיה לי בנוסף ל9 אלף וכולל ביטוח. הנקודה היא. כאשר יש לי רכב על שמי אני מקבל כסף על דלק. ביגלל בעיה ברגל ממנה אני סובל. משהו בסביבות 500 שקל כל חודש. אז ככה כל חודש יוצאה יש לי מהצבא בערך 1400 שקל. גם כולל עבודה פה ושם. מה הכי עדיף לי? ליקנות איביזה ולקחת הלואה מהבנק? במצב שאני יכסה את ההלואה בתוך כמה חודשים. או ליקנ…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מודל 2000. בבקשה רק מבעלי אופל אסטרה בעבר ובהווה. 1. מבקש לדעת בעיקר על האמינות של הרכב. האם הרכב נכנס למוסך רק עבור טיפולים או שגם בין טיפולים! 2. האם היה קשה למכור את הרכב. שמעתי שהסחירות של הרכב לא טובה, כלומר לוקח הרבה זמן למכור אותה ובמחיר נמוך משמעותית ממחיר מחירון. 3. כל כמה זמן/ק"מ צריך לעשות טיפול לרכב, ומהי העלות הממוצעת לטיפול שכזה? 4. כל כמה ק"מ (אם בכלל) צריך לעשות לרכב טיפול גדול ומה עלותו? 5. באיזה ק"מ צריך להחליף חגורת טיימינג לרכב ומה מחיר הטיפול? תודה אסי.
הודעה אחרונה מאת qazx11, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם אז כמו שהבנתם מהכותרת אני מעוניין לקנות רנו קליאו RSI 1.8 ידנית, אני מבקש חוות דעת על האוטו מבחינת אמינות נוחות ויכולת נסיעה הצעות למכוניות אחרות באותה רמה בסביבות ה18K יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי לכולם, אני מתלבט בין 4 רכבים שמציעים לי בליסינג: 1. סקודה אוקטביה 2. מיצובישי לנסר 3. שברולט אופטרה 4. יונדאי אלנטרה חברים שלי ממליצים לי על הסקודה אוקטביה, אך אני עדיין מתלבט. אבא שלי חושב יותר דווקא על האלנטרה בגלל האיבזור. מה אתם מציעים לי לקחת ולמה??
הודעה אחרונה מאת הראל, -
-
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני ומשפחתי ממשיכים בהתלבטות לגבי רכישת רכב. התקציב- בסביבות ה-100K ש"ח. סוג הרכב- החלטנו לבסוף על המשפחתיות . הפרמטרים החשובים ביותר- אמינות, אחזקה שוטפת בעלות נמוכה, שתראה כמה שפחות מוסכים, צריכת דלק נמוכה. על הפרק- סובארו אימפרזה, מיצובישי לנסר, סקודה אוקטביה. אשמח לכל חוות דעת ו/או להצעה של דגמים נוספים שעונים על הצרכים הנ"ל. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ssh11, -
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב בתקציב של כ25 אלף. אפשר לחרוג טיפה. מה הייתם ממליצים? אני לא מחפש רכב משפחתי גדול..3 דלתות גם בסדר. שיהיה אמין, מהיר, ונוח כמה שאפשר בסכום הזה. על מה הייתם הולכים? תודה!
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
האם לדעכתם עדיף לקנות רכב חדש ישר מהסוכנות נניח ב 130000 ש"ח ולאבד עליו עשרות אלפי שקלים בשנים הראשונות אך מצד שני לחסוך עלויות תיקונים ותקלות לעומת יד שנייה? נניח שמחזיקים רכב חדש 8 שנים ומאבדים עליו פחת מהמחירון לעומת יד שנייה שמפסידים עליו פחות מאחר ומחריו נמוך יותר ואז מחזיקים אותו נניח רק 5 שנים ומשלמים באחזקה גבוהה עקב בעיות ותקלות שלא לדבר על הפן של הנוחות שמקנה אוטו חדש. מה דעתכם מההיבט הכלכלי כמובן. ערן.
הודעה אחרונה מאת mozman11, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, לאמא יש צרות עם באיביזה המזדקנת (94) והיא החליטה להתקדם. מקור - אירופאית בלבד, היא אוהבת רק אירופאיות, אבל במקרה הגרוע יפנית, לא משהו אחר. נפח מנוע - 1600, לא יותר ולא פחות (לא שהיא צריכה אפילו את ה-1600 אבל היא מתעקשת). גיר - ידני, ידני רק ידני. מרכב - האצ'בק, רק האצ'בק... לא קטנה מידיי, אבל גם שלא תיהיה גדולה... כמו האיביזה פחות או יותר. איבזור ופינוקים - לא רלוונטי, מתאים לה גם בלי ח"ח, נ"מ ובלי כלום... אבל - שמשה אחורית גדולה. היא שונאת כשהיא קטנה ולא רואים טוב מה קורה מאחורה... חוץ מזה לא דרוש יותר מידיי פאר, אבל כל מה שייכנס לחבילה - הרי זה משובח. הדגש יותר על הרכב מאשר על האיבזור. אגב, היא רוצה רק רכב חדש כרגע. כמות נוסעים ומרחקים - מרחקים קצר…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, חבר שלי מחפש רכב עד 50 אלף, לא משנה ידני או אוטומטי. כרגע הוא חשב על מאזדה לנטיס F (אני יודע שהוא לא ספורטיבי בגרוש...) אבל הוא אוהב אותו הצורה ויונדאי קופה(כמה מושבים יש לה?) יש עוד הצאות לרכבים עד 50K? חשוב שהרכב יהיה: 1. בטיחותי 2. הגה מתקשר ושילדה טובה עד כמה שאפשר 3. אמין ושלא ישתה יותר מידיי דלק(1:8 זה סביר) תודה
הודעה אחרונה מאת Yellow_Megan_2.0, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כן כן ..זה אני מתן שכבר מחפש חודש מכונית וכבר הביא יותר מ3 סיפורים לא נורמלים.. מהנסיעה לחיפה עד ההונדה סיוויק והפעם עוד סיפור מבית היוצר של "מתן אכזבות" הינה ההודעה שרשמתי על הגולף המדהימה שראיתי ! : "האוטו ניראה טוב... עשה כ160,000 קילומטר הוא עבר כמה צביעות קלות .. אחרי בדיקה נמצא שיש 2 תאונות קטנות מקדימה ומאחור שלא נגעו בשילדה המחירון הוא 32,500 ש"ח ,סיכמנו על 29,500 ש"ח + מערכת עם מגבר רדיו דיסק ורמקולים כמה דברים שמפחידים אותי.. א) אני לא גיזען ואני לא רוצה להשמיץ ,אבל האוטו הוא בבעלות ערבית ,מה שטיפה מלחיץ אותי (אחרי כל הסיפורים ),למרות זאת בבדיקה הוא עבר בסה"כ בסדר..: הוא ניראה נחמד ,והוא לא ניראה רמאי ,הוא גם הביא אותנו …
הודעה אחרונה מאת Turbo HKS, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום הציעו לי 4 רכבים מליסינג, ואני מתלבט איזה מהם לקחת. הרכבים המוצעים: 1. מאזדה 3 ACTIVE (יש גם לא אקטיב? מה זה בכלל האם זה גימור, או מרמז על HATCHBACK או SEDAN?) 2. הונדה סיביק 3. מיצובישי לנסר EXECUTIVE 4. סוברו אימפרזה האם יש העדפה של אחד הרכבים הללו מבחינת התנהגות כביש (שלא תהיה משעממת מידי) ומבחינת פרקטיות (שיהיה לה בגאז' נורמלי ומקום נחמד בפנים, לטיולים וכאלה) תודה
הודעה אחרונה מאת roikatz, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רציתי לדעת קצת פרטים על הרכב כמו אמינות, צריכת דלק, שוק, מחירי ביטוח פחות או יותר, מחירי חלקים וכו'. תודה.
הודעה אחרונה מאת CarsMan, -
-
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחרונה החלטתי להחליף את הפיזו 309 זללנית הדלק שלי הכיוון היה רכב חסכוני בדלק ככל הניתן שיאפשר לגמוע מרחקים בלי לגמור את הכיס. לאחרונה עלו במוחי מחשבות אולי אפשר לשלב בענין גם חמימות ספורטיבית במידת האפשר התקציב- 70,000 ש"ח גמיש צפונה ידני בלבד חסכוני ככל הניתן (לפחות 1:13) מודרני ככל הניתן (לא בכיוון של 106 ראלי ושות') אמינות נורמלית שיהיה כמה שיותר אמביוולנטי מבחינת ספורטיביות בקטנה אל מול איכות חיים אופציות שחשבתי עליהן יאריס T- לדעתי לא נכנס בתקציב HGT- לדעתי לא עומד בדרישות החסכונות 147- שוב ענין התקציב אשמח לקבל עצות שיאירו את עיניי תודה דין.
הודעה אחרונה מאת sathack, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ראיתי היום הונדה סיביק שנת 97 1600 עם 112,00 ק"מ: היא היית מושלמת!, כבר חשבתי זהו ..מצאתי את האוטו ! הרכב היה של פרופסור אמין וחמוד שחבל על הזמן! הוא הראה לנו בדיקה שלו שהוא קנה את האוטו +קבלות על טיפולים באוטו בסה"כ של 4,000 ! הדבר היחיד שהפריעה הוא שבבדיקה שלו היה רשום שהוחלף גשר ( הגשר שמחזיק את הראדיאטור ) אבל שאין פגיעה בשילדה (הקבלה היא של מכון בדיקה ביפו ) אוקיי החלטנו ללכת לבדיקה -והוא הסכים לחתום שאין פגיעה בשילדה למרות ההחלפה של הגשר ! ,אחרי שהוא אמר את זה הייתי כל כך בטוח שאין כלום שהחלטתי ללכת למוסך של חבר שהוא כבר יבדוק את האוטו.. הוא ראה את האוטו ואישר שהאוטו עבר טיפולים רבים! אבל יש לו כמה נזילות אבל אז הוא בדק את ההלחמה של הגשר ואמר של…
הודעה אחרונה מאת honda91, -
-
רכישה רכב לאשתי דייהו נובירה
מאת Guest moti72- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה אתם אומרים על דייהו נובירה יד ראשונה 120 אלף קילומטר במחיר של 30K במקום36K במחירון. הייתי בבדיקה הכל בסדר חוץ מזה שהרכב עשה ראש מנוע . לקחתי אותו למוסך שלי ועשו למנוע בדיקה בלחץ האם וכו' ונאמר לי כי הכל בסדר. האם זה חיסרון גדול בגלל שנעשה ראש מנוע האם יש סיכוי להחלפת מנוע בגלל זה. אשמח לשמוע את עצתכם בנושא הראש מנוע ובנושא הרכב דייהו נובירה. אני יודע כי היא חסכונית וחלקים זולים יחסית. כיצד תוכלו לשפוך אור על עיני בנושא זה. זה התקציב שיש לי ואני לא רוצה להשקיע יותר מכך הרי הרכב לא הולך לעשות יותר מ 1K קילומטר לחודש אשתי נוהגת עליו באזור השכונה בלבד להוצואת ילדים מהגן וכו'.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הייתי מעוניין לשמוע דעות,עצות מכם לגבי 2 המכוניות הנ"ל....סוזוקי סמוראי וסוזוקי ויטארה... או מי שמכיר CJ של קרייזלר.. עכשיו אני רוצה לקנות אחד מהם רק לכביש ולא לשטח.... תודה רבה לכם אמיר גמליאל. נ.ב:אם אתם מישהו שמוכר גם זה היה אחלה
הודעה אחרונה מאת MaSteR-aSaF, -
שלום. ההתלבתות היא בין יגואר STYPE קאדילק CTS במוו 530 אולי אפילו 330 וולוו S80T6 מכיוון ששמעתי שהT6 סובלת מכה בעיות אמינות אומרים שהאחות הקטנה שלה מומלץ יותר S60T5. רצויי מקסימום אמינות וכמה שאפר יותר מהנה לנהיגה. שוב זה לא רכב ספורט אבל זה פרט חשוב. אם יש לכם הצעות המלצות אחרות דברו
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
היי כולם ! אני מחפשת רכב עד 55,000 ש"ח , קטן, חמוד, נאה , אוטומט ואמין . נקרה בדרכי - פולסווגן פולו 75 כ"ס , שנת 2000 , 70,000 ק"מ , יד ראשונה (צבע כחול- NAVY) . (אך בלי סמל אחורי וקדמי ) ממישהי שעשתה את הטיפולים במוסך מורשה .... מה אתם אומרים??? תודה מראש ...
הודעה אחרונה מאת sathack, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 30.7 אלף צפיות
שלום לכולם אחי עומד לפני קניה של יונדאי אקסנט ESTEEM שנת 01 יד שניה עם 60K ק"מ. הרכב היה של ליסינג(חברת הייטק) וקרוב משפחה שלי נהג עליו.הרכב הזה היה הרכב הצמוד שלו מהעבודה והוא היחיד שנהג עליו מאז שהרכב עלה לכביש. לאחר שנתיים הקרוב משפחה קנה את הרכב מהליסינג(זה אומר שהוא יד שניה). אחי לקח את הרכב לבדיקה והיו כמה ליקויים. יש לי כמה שאלות ואודה לכם אם תוכלו לתת לי תשובות. 1. כמה נהוג באמת לשלם על רכב שהיה בליסינג? (המחירון לפי לוי יצחק לפרטי 55K) 2. בוצע ברכב טיפול לפני 2K וחסר בערך 250 סמ"ק שמן, ממה זה יכול לנבוע? יש לציין שהחליפו משאבת שמן בטיפול.(לא ידוע בוודאות למה הוחלפה) 3. החליפו ברכב פעמיים משאבת מים, נראה לכם הגיוני? 4. צריך לסנכרן מנוע(סי…
הודעה אחרונה מאת primekart, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי התאונה שהחריבה את ההונדה סיביק אנחנו מחפשים מכונית למשפחה... רצוי שנתון 2004 ומעלה.. גם אפשר חדש מהחברה.. גיר אוטומטי.. ושיהיה נוח למשפחה עם 5 נפשות תודה
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם יש בעיות במגאן 1600 2003? בעיות מיוחדות? מה לגבי המאליבו (עדיף פחות בגלל הגיל).
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני קורא כל מיני דעות על האוטו, האם למישהו יש ניסיון עם הרכב הזה? בעיקרון האוטו הוא נחמד, השאלה היא מה רמת האמינות של האוטו ואם יש בעיות משמעותיות.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האוטו ניראה טוב... עשה כ160,000 קילומטר הוא עבר כמה צביעות קלות .. אחרי בדיקה נמצא שיש 2 תאונות קטנות מקדימה ומאחור שלא נגעו בשילדה המחירון הוא 32,500 ש"ח ,סיכמנו על 29,500 ש"ח + מערכת עם מגבר רדיו דיסק ורמקולים כמה דברים שמפחידים אותי.. א) אני לא גיזען ואני לא רוצה להשמיץ ,אבל האוטו הוא בבעלות ערבית ,מה שטיפה מלחיץ אותי (אחרי כל הסיפורים ),למרות זאת בבדיקה הוא עבר בסה"כ בסדר..: הוא ניראה נחמד ,והוא לא ניראה רמאי ,הוא גם הביא אותנו למקום העבודה שלו ,ולא אמר לנו מקום נטרלי. ב) הדבר שבאמת מעצבן זה שהוא רשם שהאוטו יש 3 ,ברישיון רשום 03 ,מה שאומר שהוא יד רביעית ,שאמרתי לו את זה הוא לא נשמע מופתע כאילו הוא ידע. זה הדבר שהכי מלחיץ אותי עד עכשיו . …
הודעה אחרונה מאת onimrod,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- elibaba
- צוק
- this_is_me
- hans
- Gosser1860
- mikyl
- גולדן191
- pooh-bear
- Derish
- zvit
- carsgo