Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני יודע שהרבה מחפשים אוטו קטן וטוב, אך אחרי חיפוש נרחב בפורום לא הצלחתי למצוא תשובות להתלבטויות שלי.

לא יודע אם זה חשוב לציין, אבל אני עודני נער וכל העניין הנ"ל מבוצע ע"י בלבד ולכן אשמח לכל עזרה או טיפ הכי קטן שיוכלו לעזור לי.

חשוב לציין שכרגע אני "יורד" מ-DL ישנה, כך שאני רגיל מאוד מאוד לאמינות.

דרישות (לא בהכרח לפי הסדר)

1.אמינות - הכי חשוב. אני רוצה לשים דלק ולסוע, לא יותר.

2.מנוע 1400-1600, אבל לא חלש. הכוונה שיסחוב 100 בקלות עם מזגן.

3.חבילת איבזור שכוללת: נעילה מרכזית מקורית, הגה כוח ושני חלונות קדמיים חשמליים.

4.זריזה - לא אחת שסוגרת 200, אבל ש120-130 קמ"ש לא יהיה משהו בלתי אפשרי מבחינתה ושלא תהיה איטית כמו המכונית הקיימת שלי.

5.חסכוני בדלק.

6. חלפים זולים ואם לא, אז לא יקרים מדי.

מילת מפתח - אמינות, מתפשר על כל דבר אחר למענה

דברים לא בעלי חשיבות

1. בטיחות - גם כך הסכום שיש ברשותי לא מאפשר לי לקנות רכב בטיחותי.

2. ערך רכב - ברכב עכשיו שאקנה, אני מתכוון להחזיק לפחות 5 שנים +, כך שירידת ערך לא מעניינת אותי.

3. אוטומטי או ידני, רצוי אוטומטי אם התיבה אמינה.

אני לא מגדיר סכום ,כי הוא די משתנה, אך כבר הצלחתי לגבש לעצמי מועמדיות מרכזיות עבורי:

1. דייהטסו שרייד (לא קלאסיק, אלא ה-1300) שנת 97-98.

2. סיאט איביזה שנת 98-99 (אולי קורדובה, אבל סיכוי די אפסי).

3. טויוטה סטארלט שנת 97-98 (לפי המחירים, היא די נדירה ומאוד יקרה לגילה, בכל זאת ניתן לה צ'אנס, אבל קלוש).

4. סקודה פאביה - אפשרות קצת מוזרה, אבל ראיתי את האוטו ודי "נדלקתי", אבל כנראה מבחינת חלפים יקרים, אני כנראה ארד ממנו.

מכוניות שחשבתי עליהן ואני לא מעוניין הן פיאט פונטו, רנו מגאן, רנו קליאו, כל הפ'גו למינהן ופיאסטה...עדיף לא צרפתית ואיטלקיות. לא גזען, אבל...:roll:

אשמח אם תתמקדו בלעזור לי במכוניות האלו ולתת לי כל פרט שאתם רק יכולים, אם יש לכם להציע לי מכונית אחרות...למה לא? :wink:

פורסם

אוטובוס.

בכלל , אם האמינות מעניינת אותך , ורק האמינות - מה אכפת לך ממחירי החלפים ? הרכב האמין שלך לא יתקלקל לעולם...:?

איך לעזאזל אתה מצפה ממישהו להגיד לך מה תהיה רמת האמינות של מכונית מסויימת ?

ומה על גיל המכונית , והעובדה שהיא מתחילה להתיישן ?

ה-BX שמכרתי - עד שהגיעה לגיל 8 , ו-100,000 ק"מ , הייתה עם אמינות מושלמת. טיפולים שוטפים , וזהו. נשבע לך.

מאז התפרק בערך כל מה שאפשר. על 50,000 ק"מ.

אז מה , האוטו היה אמין או לא ?

צא מהסרט - קח רכב שיתאים לצרכיך ואל תצפה "לא לראות מוסך". אין חיה כזו.

פורסם

קודם כל, אני מעריך את התגובה שלך, גם היא נחשבת כנזיפה.

דבר שני, למה אתה תוקף אותי? עשיתי משהו רע? אני לא אוכל סרט שקיימת דגם שאין בו תקלות והוא פשוט מושלם, זה בטוח! היה חשוב לי להדגיש שאני מחפש מכונית שתהיה אמינה אם אשמור עליה כמו על תינוק. אני אקח דוגמא מאוד גסה ולא הגיונית: כאשר אדם ישאל אותך, מה יותר אמינה: אונו או סדרת C של מרצדס, תוכל להצביע על האחת?

בכל אופן, באמת שלא באתי פה לריב או להתווכח עם מישהו, כתבת תגובה - אני מכבד אותה. אך, אל נא, ידידי, נכנס לריב זה.

אשמח בכל זאת, לשמוע אם יש לך מילה טובה "לזרוק" על אחת המכוניות, או אולי אפילו כמה..:-D

פורסם
קודם כל, אני מעריך את התגובה שלך, גם היא נחשבת כנזיפה.

דבר שני, למה אתה תוקף אותי? עשיתי משהו רע? אני לא אוכל סרט שקיימת דגם שאין בו תקלות והוא פשוט מושלם, זה בטוח! היה חשוב לי להדגיש שאני מחפש מכונית שתהיה אמינה אם אשמור עליה כמו על תינוק. אני אקח דוגמא מאוד גסה ולא הגיונית: כאשר אדם ישאל אותך, מה יותר אמינה: אונו או סדרת C של מרצדס, תוכל להצביע על האחת?

בכל אופן, באמת שלא באתי פה לריב או להתווכח עם מישהו, כתבת תגובה - אני מכבד אותה. אך, אל נא, ידידי, נכנס לריב זה.

אשמח בכל זאת, לשמוע אם יש לך מילה טובה "לזרוק" על אחת המכוניות, או אולי אפילו כמה..:-D

אני לא נוזף בך , אלא רק מנסה להעיר אותך.

אם היית שומר על מכונית חדשה כמו תינוק ,אולי היה לכך ערך.

מכיוון שאתה קונה מכונית משומשת - אתה לא יכול לדעת.

חבל לי שאתה נסחף אחרי העדר , פז'ו לא , פיאט לא.

טרם רכשתי מניות באחת החברות - אבל למרבה ההפתעה - גם המוסכים של טויוטה ,מיצובישי,הונדה,סובארו וכו' - כולם חיים טוב מאוד ולא על סף פשיטת רגל.

אם אתה רוצה עצה אמיתית - בדוק מה הפרמטרים האחרים שחשובים לך באוטו , ואח"כ גש וחפש אקזמפלר שמור של הדגם בו חשקה נפשך - אל תחפש אוטו שכל כולו אמינות , ותקנה מוניטין שלא בהכרח יתקיים באוטו הספציפי שתקנה.

פורסם

מכוניות שחשבתי עליהן ואני לא מעוניין הן פיאט פונטו, רנו מגאן, רנו קליאו, כל הפ'גו למינהן ופיאסטה...עדיף לא צרפתית ואיטלקיות. לא גזען, אבל...:roll:

אשמח אם תתמקדו בלעזור לי במכוניות האלו ולתת לי כל פרט שאתם רק יכולים, אם יש לכם להציע לי מכונית אחרות...למה לא? :wink:

ג'וקר אתה לא גזען אבל אתה נראה לי לא ממש מבין במכוניות..!.

אתה נראה אחד שמקשיב יותר לסטיגמות של כל מיני חברים שלו או כל מיני "מביני עניין " שמחרטטים" אותו בקשר למכוניות שציינת למעלה ועל כל מיני אגדות יפניות מלפני הספירה.

כמו ששמר ציין בפנייך אין אבל אין כזה דבר אוטו שלא רואה מוסך!

תבין, החברות לא רק מרוויחות עליך כסף בזה שאתה קונה אוטו חדש . הם גם מרוויחות עליך בחלקים...(אני מקווה שלא צריך להסביר מיכאן)

אז לפי דעתי אתה צריך להיות פתוח גם למכוניות שציינת למעלה.

כי אם תימצא אחת במצב סבבה ותישמור עליה כמו שצריך (ובלי ליקרוע אותה, זה מאוד חשוב!)

אז היא תשרת אותך נאמנה , מנסיון שלי עם שתי צרפתיות ענוגות.

מצטער על התגובה החריפה שלי , אבל נשבר כבר ה!@ מהסטיגמות והדעות המ@# על מכוניות שאני וחברים שלי נוסעים בהן יום יום במשך שנים עם מינימום תקלות!!

יוגב 205

פורסם

אם תימצא אחת במצב סבבה ותישמור עליה כמו שצריך (ובלי ליקרוע אותה, זה מאוד חשוב!)

אז היא תשרת אותך נאמנה

יוגב 205

המשפט הזה נכון לגבי כל רכב.

"מביני עניין" לא חסרים בשני צידי המתרס.

לא נראה שצריך לעשות מסע צלב לבחור שמקשר את הערך "יפניות" עם הערך "אמינות" , במיוחד בגלל שאפשר למצוא בזה אמת.

GOT סחוג?

פורסם

היי !

מי כמוני מבינה את הקושי והמבחר הדי גדול.....

אם הזכרת את הסקודה פאביה , ממה שאני ביררתי וגם מאחותי וגיסתי שלשתיהן יש סקודה בבית כבר כמה שנים טובות ...זה אחלה אוטו. אמין, בקושי תקלות (טפו *3 ), חלפים במחיר סביר מאוד והכי חשוב - מנוע של פולסווגן.

סקודה פאביה- מומלץ בחום , גם אני מבררת עליה עכשיו.

בהצלחה :)

girl on wheels

:smilecolr

פורסם
שלום לכולם.

1.אמינות - הכי חשוב. אני רוצה לשים דלק ולסוע, לא יותר. מה עם טיפולים? אתה כנראה מתכוון לרכב עם עלויות האחזקה הזולות ביותר, לא?

2.מנוע 1400-1600, אבל לא חלש. הכוונה שיסחוב 100 בקלות עם מזגן.1.3 מספיק למשימה הזאת, אפילו 1.2. 1.1 גם. תלוי במנוע ובמשקל הרכב.

3.חבילת איבזור שכוללת: נעילה מרכזית מקורית, הגה כוח ושני חלונות קדמיים חשמליים. החלטת להתפנק... אה?

4.זריזה - לא אחת שסוגרת 200, אבל ש120-130 קמ"ש לא יהיה משהו בלתי אפשרי מבחינתה ושלא תהיה איטית כמו המכונית הקיימת שלי. כל עוד זה לא ברלינגו, כל רכב מבצע את זה בלי בעיות.

5.חסכוני בדלק. סעיף זה נסגר בסעיף 1.

6. חלפים זולים ואם לא, אז לא יקרים מדי. גם סעיף זה.

1. דייהטסו שרייד (לא קלאסיק, אלא ה-1300) שנת 97-98. לא רע בכלל.

2. סיאט איביזה שנת 98-99 (אולי קורדובה, אבל סיכוי די אפסי). לא מסתדר לי עם הדרישות שלך.

3. טויוטה סטארלט שנת 97-98 (לפי המחירים, היא די נדירה ומאוד יקרה לגילה, בכל זאת ניתן לה צ'אנס, אבל קלוש). אם תמצא, תקנה.

4. סקודה פאביה - אפשרות קצת מוזרה, אבל ראיתי את האוטו ודי "נדלקתי", אבל כנראה מבחינת חלפים יקרים, אני כנראה ארד ממנו. טוב שלא אמרת מרצדס A.

מכוניות שחשבתי עליהן ואני לא מעוניין הן פיאט פונטו, רנו מגאן, רנו קליאו, כל הפ'גו למינהן ופיאסטה... דווקא הפיאסטה עונה על הדרישות שלך לא רע בכלל. עדיף לא צרפתית ואיטלקיות. לא גזען, אבל...:roll:

:wink:

חמש תו

dirty old man

need love too

פורסם

חבר'ה, הבנתם אותי לא נכון, כנראה בגלל ניסוח לקוי מצידי בקטע האחרון.

1. פיאט פונטו - אחלה לאוטו, אני לא אומר זאת כדי להתחנף, אם מוצאים אחד טוב - חייבים לקחת, אבל זה לא הטעם שלי. מצטער, פשוט לא סובל את המכונית הזאת. גם המכוניות האחרות שציינתי תוצרת רנו, הן לא הטעם האישי שלי.

2. פיאסטה- ביררתי עליה כל כך הרבה, שאני כבר עוד מעט הייתי יודע את כל קורות חייו של האדם שהמציא אותה :) בכל אופן, בעקבות שכמה מהחברים שלי מחזיקים פיאסטה ורק מתלוננים על תקלות וגם בגלל העובדה, שבשנים שאני מחפש, 99.9 אחוז מהמכוניות הן השכרה, וויתרתי.

אני לא אעיז לקרוא לעצמי מקצוען, אבל עם כל הכבוד - אני גם לא חובבן מושתן שאומר שהוא רוצה אוטו קטן וזהו, אני יודע מה הדרישות שהצבתי בפני.

למי ששאל על התקציב - התקציב עומד על סביבות ה-40 אלף. פחדתי לציין אותו, כי הוא יכול לעלות או לרדת, אי אפשר לדעת...:roll:

1. דייהטסו שרייד (לא קלאסיק, אלא ה-1300) שנת 97-98. לא רע בכלל.

2. סיאט איביזה שנת 98-99 (אולי קורדובה, אבל סיכוי די אפסי). לא מסתדר לי עם הדרישות שלך.

3. טויוטה סטארלט שנת 97-98 (לפי המחירים, היא די נדירה ומאוד יקרה לגילה, בכל זאת ניתן לה צ'אנס, אבל קלוש). אם תמצא, תקנה.

4. סקודה פאביה - אפשרות קצת מוזרה, אבל ראיתי את האוטו ודי "נדלקתי", אבל כנראה מבחינת חלפים יקרים, אני כנראה ארד ממנו. טוב שלא אמרת מרצדס A

קודם כל תודה שהגבת.

שרייד- הבנתי את נתגובה ואפילו די שמחתי :)

סטארלט - במחיר הנכון ובשנתון הנכון, אין התלבטות - לקחתי ובגדול.

סיאט איביזה - מה לא מסתדר עם הדרישות שלי? אני מודה שמבחינת האוטו הזה, אני רק מודע לכך ש1.4 אצלו זה 75 כ"ס ו-1.6 זה 100 כ"ס....לא יותר מזה. אשמח אם תעיר את עייני לגביו, כי הוא מאוד סיקרן אותי.

פאביה - בבקשה תפרש לי את התגובה, ממש, אבל ממש, לא הבנתי...

פורסם

שמר, מצטער....אבל לדעתי אתה מדבר שטויות.

עם יד על הלב, אתה מוכן להגיד לי שאם אני מחפש רכב כמה שיותר אמין, כדאי לי לחפש גם טויוטה סטרלט, וגם פיאט פונטו?

זה סטיגמות, זה שם, זה בלה בלה בלה.... אבל בסופו של דבר הפונטו פחות אמינה.

היא אולי תיהיה נוחה יותר, אולי מהירה יותר, אולי מאובזרת יותר (אין לי מושג, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא) אבל היא לא תיהיה אמינה יותר (וזה אני בטוח).

כנ"ל לגבי הקליאו.

אמינות זה חלק חשוב בשביל חלק מהאנשים, ואני מבין אותם כי יש לי חברים כאלה. הם קונים את האוטו בשביל להגיע לעבודה ולחזור הביתה. זהו זה. הם לא יכולים להרשות לעצמם את הבעיות והתיקונים, ומוכנים להתפשר בשביל כמה שפחות כסף להוציא מהכיס. אני אמליץ להם על מאזדה 121, טויוטה סטרלט ושאר ירקות, הרבה לפני שאני אמליץ על קליאו או פונטו. ואני באמת אחד עם ראש פתוח, ואותי באמת לא מפחידות תקלות (לא יותר מדיי...) - אבל מה לעשות, יש צרכים אחרים בעולם חוץ מהנאה בנהיגה.

מהתגובה הראשונה שלך אני מבין שאתה רושם שכל המכוניות הן אמינות בערך אותו הדבר, ולכן אין להתחשב באמינות של רכב במעמד הקנייה. כי אי אפשר לדעת מה יהיה אמין ומה לא. אתה באמת מאמין בזה?!?!

Back to the original - NC again.

פורסם

*אין צורך לצטט את ההודעה, ברור למי אתה מגיב*

אם היו צריכים לעשות חתך אופי של הישראלי הממוצע בכל הנוגע לדעות על רכבים

אתה היית מדגם מייצג לא רע בכלל

תשמע לקודמיי אין לי מה להוסיף לדבריהם ,וטוב לדעת שיש עוד אנשים עם דעות שלא מבוססות על סטיגמות .

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

• תוכן חדש...