ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב משומש, פג'ו 307 שנת 2004 שהחליפו לו את הגיר. מה המשמעות של הדבר? האם זה יכול להוות בעיה עבורי?
הודעה אחרונה מאת אלון חלווה, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
על הרכבים הנ"ל קיימים דיונים רבים, במיוחד על הפולו 16V. לשניהם מנוע 1.4 ולשניהם 100 כ"ס. לפי הנתונים הרכבים דומים מאוד, בנוסף לכך שתיהן מאותו קונצרן... הפאביה קצת יותר זולה מהפולו, בהנחה שהפולו קצת יותר מאובזרת. אם כן, מהם ההבדלים בין הרכבים, איזה יתרונות יש לרכב אחד שאין לשני ואיזה מהם עדיפה לפי דעתכם? בתודה, Vertigo
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, מה דעתכם לגבי אלפא 166, 2002 47 אלף ק"מ ב-190,000? האם כדאי? מתלבט בין זה לליסינג לרכב באותו מחיר תודה !
הודעה אחרונה מאת ELIRAN 205GTI, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מכוון שיש כל יום מספר הודעות של מחפשי מכוניות - אחלטתי שחברי הפורום ימליצו על עשרה המכוניות שלדעתם הטובות ביותר במחירון שלהם. (מומלץ לנעוץ) שימו לב- כי חברי הפורום לא מציינים את המחירון של המכונית אלה רק את טווח המחיר שהמכונית נכנסת, לכן זה חוקי גם לגבי חוקי הפורום וגם לגבי כל חוק האוסר על הפצת מידע שכזה. לחברי הפורום - רישמו את הצעותיכם ונכניס לרשימה, מנהלים אתם כמובן יכולים לעדכן את הרשימה. נא לציין זאת כך- חברת האוטו/דגם/מודל , לא צריך לציין עוד דברים כמו יד/מצב וכד' כמובן שלהביא את ההכי נורמאל שאפשר, וכמובן לציין באיזה טווח היא נכנסת. דוגמא: טויוטה יאריס 2000 - טווח מחירים 55,000-60,000 (למנהלי הפורום, אם אשכול זה לא ענייני/לא לטעמכם וברצונכם למ…
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- 8 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מה עדיף? מעניין אותי בעיקר בטיחות. כמו כן אני נוסע כל יום כ150 ק"מ מתוכם עליות וירידות וסיבובים... מעוניין לנסוע נורמלי + אפשרות לעקוף משאיות בבטיחות ובזריזות. תודה
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכם. הייתי רוצה לקבל קצת חוות דעת על הרכב הנ"ל. מדובר על אלפא רומאו 164. שנת 93 3000 סמ"ק. הרכב הוא דגם QV. אין הרבה כאלה לפי מה שאמרו לי. בכל מקרה. הרכב ידני עם 240 כ"ס. השאלה שלי היא האם ההוצאות על רכב כזה הוא בשמיים. נגיד לעומת..... נשווה את השברולט מונטה קרלו. שגם היא 3100 סמ"ק. עכשיו ברור שיש הוצאות על רכב כזה. אני לא מחפש פורד פיאסטה עם מנוע קטן שלא יאכל לי דלק... ושלא מתקלקלת. אני מדבר פשוט על האלפא כחברה..... חלקים..... כמה דלק אוכלת...... הביטוח והטסט שלה. האם היא צריכה מנויי במוסך.. תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת 620SI, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
** תוכן ההודעה נמחק *** קרא את כללי הפורום ותן כותרת עניינית להודעות שלך. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737
הודעה אחרונה מאת Possibilities, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אנו מתכננים לקנות את הפאסאט החדשה, בשנה משפחתי עושה על המכונית הנ"ל 30,000 ק"מ בעקבות עלית מחיר הסולר וירידת מחיר הרישוי לדיזל יש לנו התלבטות בין הדיזל לFSI נכון להיום יש לנו פאסאט דיזל 130 כ"ס
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
מחפש רכב עד 25K
מאת 2fast- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה אוטו הייתם ממליצים בתקציב של 25K. יש רק 2 דרישות: הראשונה שיהיה ידני השנייה והכי חשובה שיהיה מהנה לנהיגה. יש כמה אופציות שחשבתי עלייהם כמו- Rsi קולט אם יש לכם איזשו הצעות תכתבו...
הודעה אחרונה מאת Citroen_Zx, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מצאתי פיאט בראבו למכירה, שנת 97, דגם SX. האוטו נראה חיצונית במצב טוב מאוד (ידני 1.6), והמוכר מבקש סביבות 15K (מחירון סביבות 18) לאוטו יש 145K ק"מ. מה דעתכם על האוטו? דברים מיוחדים שצריך לדעת? (חיפוש העלה תוצאות לא כל כך ברורות, חלק אומרים על אמינות טובה לעומת אחרים על אמינות נמוכה, בנוסף לטענות על צריכת דלק גרועה מול צריכת דלק סבירה). אשמח לקבל תשובות, תודה.
הודעה אחרונה מאת zx12r, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 985 צפיות
שלום! אם מישהו יודע, אשמח מאוד לדעת מה גובה המושבים בטויוטה לנד-קרוזר ובטויוטה RAV4. גובה המושב = הגובה מהכביש אל החלק העליון של מושב הרכב. תודה רבה! עמרי.
הודעה אחרונה מאת LV2XLR8, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
1200 CC שנת 03 45 K איך האוטו? מבחינת דלק אמינות וכו'?
הודעה אחרונה מאת R.L, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי סיאט איביזה שנת 94 בטרייד אין למכירה.0 אכשיו כשהתנעתי את הרכב,פתחתי את המיכסה של השמן איפה שממלאים את השמן. ולא היה שם כמו פלטה כזאת שרשום שם את שם היצרן של המנוע שזה פולצפגן. ראיתי כמה גלגלי שיניים מיסתובבים. דבר שהוציא כמות של שמן די גדולה עלי. הבחור של הטארייד אין אמר לי שזה לא מנוע 100 אחוז אבל דורש טיפול של 500 שקל משהו כזה אני לא זוכר מה אמר לי. השאלה שלי זה שהוא אמר לי שזה שנת 94 וראיתי אמון רכבים כאלה ולכולם היה פלטה כזאת בפנים וכניראה מיתחת לפלטה יש את גלגלי השיניים. האם אני צרייך ליסוג מההחלטה ליקנות את הרכב במצב כזה? כלומר יכול להיות שזה דבר די נורמלי? שאין דבר כזה כי לא ניראה שלא? יש מצב שאחן למנוע קומפרסזיה מתאימה. כדאי ליראות א…
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מדובר ברכב משנת 2002, כריזמה AIR 1.6 (לא אני הקונה), אחד השיקולים המרכזיים של הבן אדם היא הסחירות של הרכב...מכאן אני מאמין שהכותרת ממצה את השאלה..
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
רציתי רכב גדול ומרווח אבל כסף ל 4X4 אין לי ואז חשבתי אל המזדה היא ניראת די נוחה וגדולה מבפנים העיצוב שלה נחמד כמובן זה לא לשטח אבל בפנים אפשר להרגיש נוח ומרווח. היתי רוצה לדעת מה דאתכם על הרכב כי אין לי מושג איך הוא מבחינת אמינות מחיר טיפולים וחלקים האם שומר על ערכו בשוק ועוד דבר מעניין למה לא רואים אותו הרבה על הכבישים של הארץ תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
[ייעוץ] C3 או 206 1 2
מאת fizban-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, חברה שלי מתעתדת להחליף את הבלאנו ( ) שלה ברכב חדש, ברוך השם. התקציב עומד על כמקסימום 120K. ההתלבטות היא בין C3 ל 206 (שניהן 1600 סמ"ק). צריך רכב קטן מפאת בעיות החניה בתל אביב. ידני או אוטומט (לא משנה לה, אבל אני מעדיף ידני). ישנה אפשרות גם לפוקוס הצ'בק אבל זה קצת מעבר לתקציב והיא יכולה להוות שיקול רק אם היא עדיפה מהשתיים הנ"ל. העדפות: בטיחות, נוחות והנאה. האם יש מישהו שנהג על שתיהן ויכול לחוות דעה? תודה
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
היי אנשים, רציתי לשתף אותכם בשאלה מעוד מסקרנת ומעניינת מה אנשים היו לוקחים, אני לא יודע איך להגדיר את הקבוצה אבל אני ינסה, מכוניות בתחום ה רבע מיליון ש"ח עם נטייה למנהלים "ספורטיביות קלות" אז ככה, B4 3.0 ACCORD TYPE S 2.4 407 3.0 C5 3.0 Alfa Romeo 156 2.0 זה מה שזכור לי, אפשר גם להכניס מכונית טיפה רצינית לפחות במחיר, בכוח היא אמורה לתת להם פייט נחמד.. מאזדה 6 פרימיום (2.3 ליטר) (עולה פחות מ200) אבל שאר המכוניות בהחלט באזור ה 250 פלוס מינוס. אם למישהו יש מה להוסיף בשמחה, אבל השאלה העיקרית שלי, מה אתם הייתם לוקחים?! דרך אגב, הלוואי ויביאו את המאזדה 6 3.0 לארץ היא מפלצת.. ומנוע 3.0 עצבני שמספק לה 220כוחות סוס בתצורת V6.. אני חושב שאם היא הייתה מג…
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום יש לי עכשיו הזדמנות לקנות סוזוקי סוויפט שנת 94 1000 סמ"ק 195,000 ק"מ יד שלישית במחיר 8000 ש"ח, כמובן יש כמה בעיות ברכב כמו נזילת שמן ובלמים חלשים וקצת חלודה בעל הרכב הוא בן אדם שאני מכיר ואומר שכל התיקונים יעלו בסביבות 2000 ש"ח. איך שאני מכיר את האוטו שלו לא היו לו בעיות מיוחדות אף פעם, וכל זה יוצא אפילו קצת מתחת למחירון. השאלה האם זה עסקה כדאית? וכמה שנים עוד יחזיק מעמד הרכב? תודה
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת על האוטו הנ"ל במוו 520 שנת 90 אוטומט רציתי לדעת איך האוטו בכללי תחזוקה צריכת דלק ובכללי מה אתם אומרים על האוטו תודה רבה ויום טוב ותודה.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
שואל בשביל חבר. מי מהן עדיפה מבחינת אמינות כללית, זמינות חלפים (גם מחירים), אחזקה (מי יותר קלה לאחזקה), צריכת דלק (למי הצריכה יותר שפויה), וכמובן ביצועים ואחיזה, ביצועים לא הכוונה ל0-100 אלא מי יותר חזקה, כי לא הכל מסתכם ב-0-100 (וגם אני מכיר את carfolio וכ'ו). אני אודה מאוד לעונים, הוא מתלבט איזה רכב לקנות. דימה אני מצפה ממך לתגובה גם . תודה רבה. יונתן
הודעה אחרונה מאת bender, -
מה תצרוכת הדלק של רנו מגאן 1900 טורבו דיזל ? שנת 2003
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, מציעים לי טויטה יאריס 1300 אוטומטית שנת 2001, במצב מצוין יד ראשונה מחיר מחירון (69,000). השיקולים העיקריים - הוצאות נמוכות (תפעול ודלק) ואמינות טכנית. אבקש לקבל חוות דעת, תודה.
הודעה אחרונה מאת MAGEN200, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לרכוש רכב בסכום של עד כ 25K שקלים. דרישותי מהרכב הן שהוא יהיה: 1. אמין. 2. חסכוני. 3. עדיפות להילוכים אוטומטיים. עד כה עלו בדעתי מספר רעיונות לרכבים: 1. דייהו לאנוס S אוטו' שנת 99 מחירון - 25K 2. דייהו נובירה S אוטו' שנת 98 מחירון - 20K 3. יונדאי אקסנט LS אוטו' שנת 97 - מחירון - 26K 4. מיצובישי סופר לנסר GLXI שנת 99 מחירון - 25K 5. פולקסווגן פולו קלאסיק אוטו' שנת 96 מחירון - 26K אודה מאוד לקבל המלצות נוספות וכמו כן את חוות דעתכם על הרכבים הנ"ל. בתודה מראש אסף
הודעה אחרונה מאת חן.ש, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אחרי שהצפתי את הפורום על האיביזה ..היום נסעתי לחיפה (אני מירושלים) את ההמשך תקראו כאן.. רק לפני אני יספר את הסיפור ,לאלה שלא קראו אתמול את השרשורים שלי..: אני ואבא שלי מחפשים לי סיאט איביזה : ראיתי הודעה בעיתון על סיאט איביזה שנת 98 עם 86,00 ק"מ שמורה במצב נדיר... כמובן התקשרתי ענתה לי אישה בת 25-32 +- השיחה בקצרה היית כך: היא אמרה שהאוטו עשה 76,000 (להזכיר בעיתון היה רשון 86,000 ק"מ) והוא רכב שני בבית כך שלא נסע הרבה,והאוטו שלה והיא אוהבת אותו מטפלת בחברה +ספר טיפולים שאלנו אותה האם האוטו נקי מפגיעות פח ושילדה ,והיא אמרה "נקי נקי אם יש משהו לשילדה אני משלמת את הבדיקה" עוד שאלנו אותה איך אפשר להיות בטוחים שהיא לא הורידה ק"מ ,והיא בלי להתבלבל אמרה "אמרתי…
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה, פיאסטה YOUTH מודל 97, יד שנייה. ללא עבר של תאונות 115,000 ק"מ טסט בעוד חודש וחצי. ספר טיפולים מלא. בעל רכב קודם החליף גלגלים. הרכב אצל המוכר כ-4 חודש. מוכר אותו בגלל שאישתו לא מסתדרת עם גיר ידני.. כמה שאלות: 1. כמה משפיע תאריך הטסט על המחיר שמסוכם? 2.אם אשתו עשתה "נזק" לגיר, מוצאים את זה בבדיקה נכון? 3.פשוט לא מצאתי את זה בחיפוש: אפשר לבדוק משכון/שיעבוד בבנק הדואר, במקום לעשות את זה בטלפון או דרך האינטרנט? 4. 115 אלף ק"מ זה סביר, נכון?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. רציתי לדעת כאשר אני קונה רכב מטרייד אין. כב לא חדש משהו בסכום של 13 אלך שקל. איך מיתבצעת העברת בעלות? אכשיו הבעיה היא אצלי שאני יכול לעשות העברת בעלות רק במישרד הרישוי. כי יש לי בעיה ברגל. זה לא שאני מוגבל על רכב או משהו פשוט ככה זה אצלי כי יש לי בעייה קטנה בהליכה. אז איך העברת בעלות מיתבצעת במצב כזה? הבחור בא איתי למישרד הרישוי או משהו?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
איזה רכב כדי לשיפורים מצדי סטנדרטי ואיזה שיפורים הייתם מציעים ואיזה מערכת שווה בלי להתקמצן
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי היום איביזה 5 דלתות ועל המנוע היה כתוב פורשה סיסטם מה זה אומר ואם זה נכון שיש לה 90 כח סוס? האוטו יד 5 עשה 179.000 ק"מ רציתי לדעת אם הוא שווה 6300 שקל?
הודעה אחרונה מאת elik-belik, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז ככה היום בדקתי רנו מגאן לשעבר השכרה היו הרבה בעיות כמו נזילת שמן מהמנוע בעיות בגיר האוטומט ברקסים סרן אחור וכוליי!! בכל אופן הלכתי לאוטו סנטר והמליצו לי על וולוו S40 מנוע 2000 אוטומט שנת 2001, אוטו שמוא מאוד מבפנים עשה 60K דורשים מחיר סופי 74 אלף. עכשיו השאלה שלי היא האם שווה לבדוק את הרכב או ישר לרדת ממנו כי על המגאן הלכו 450 שקל על הבדיקה! הניסיון שלי עם וולוו הוא 6 שנים ואני אומר באחריות שב5 שנים האחרונות עד שהאוטו הגיע ל210 אלף קילומטר לא היו בעיות אבל אז שילמנו על כל השנים שלא ההיו בעיות!! השאלה הגדולה אם הרכב הוא רכב טוב ואיכותי או ששוה לקחת רכב אחר שיספק סחורה יותר טובה??? תודה מראש שמעון
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
הייתי שמח לקבל חוות דעת על קאיה ספיה שנת 95 96 שבאות עם מכלולים של מאזדה סדן .חן חן עבור ההענות.
הודעה אחרונה מאת zvit,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 336 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- netanel1014
- Fluffy
- tan tan
- Or05230
- quzzaa
- swagpuppyil
- danbr
- mottis
- אלפרד חיות
- yuvk
- גרנד פריקס
- גיא_מ