Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לפני קניה במוו 520 1990

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסיך יקר.

יש המון אנשים בעלי משפחות שמחפשים אוטו חזק טוב, מרווח , מאובזר ומפנק ברמה גבוהה במעט כסף כמוני למשל שחיפשתי וולבו 88 740 לא מעט זמן.

ב.מ.וו משנת 90 לא על אותו משקל בכלל של משפחתית סתמית וחיוורת כמן כל היפניות למינהן!!

אני נוסע על אוטו שנת 88 אבל מרגיש כמו מלך, ואין ספק שהאוטו שלי מושך וברמה הרבה יותר מאוטו סטנדרטי אחר.

כך גם ב.מ. וו ומרצדס מסוף שנות ה- 80 ותחילת ה- 90 .

אני לא מדבר על אנשים שיש להם הרבה כסף אלא על השכבות הממוצעות.

תחשוב שאתה קונה אוטו ברמה ב- 30000 ש"ח שאוטו כזה חדיש יותר עולה 150000 ש"ח!!

אין מה לעשות BMW,MERCEDES, VOLVO הן ליגה עליונה!!!

אורן

אורן, עם כל הכבוד, כדאי שתחזיק קודם רכב כזה לפני שאתה מדבר. כל מה שרשמת למעלה טוב ויפה, אבל כאשר באות התקלות (והם באות בצרורות ברכב כזה שכ"כ עמוס בטכנולוגיה) אז צריך כיסים עמוקים. אנחנו החזקנו רכב דומה ל-BMW הנ"ל כשהוא עוד היה בסה"כ 3 שנים על הכביש ולרכב היו תקלות של מעל ל-20K ש"ח (חימום מושבים, קסנון, ברז חימום, צ'ינגר אינטגרלי שבגללו צריך להחליף את כל הקונסולה וכו').

אורן, כמה עולה ציריה לרכב שלך? החזקת פעם אוטו שהציריה שלו עולה סכום של 4 ספרות? או רכב שכל צמיג שלו מתקרב לאלפיה? ואני בכלל לא מדבר על אלקטרוניקה, הזרקה, חיישנים וכל הזבל הזה שעולה המון כסף לתקן.

תרים טלפון לבני ל מהפורום ותגיד לו שיש לך BMW סדרה 5 שהלכה לה המשאבת הגה כח. אני חותך את הז%#^& שלי אם הוא לא מנתק לך בפנים ...

שלא תבין אותי לא נכון, הרכב הזה מדהים מכל הבחינות, גם כשאנחנו עלינו מהקורולה לאומגה היינו בעננים. אבל ברגע שאתה נכנס למוסך אתה תלמד במקביל לצלצל למנהל בנק שלך לקחת משכנתא, או במילים אחרות, מי שמתכוון לקנות רכב יוקרה ישן צריך להיות לו כיסים עמוקים, כי כל תקלה הכי קטנה יכולה להסתיים בסכומי עתק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שושן אדום,יש אמת בדבריך.

ברור שחלפים למכונית כזו הרבה יותר יקרים וזמינותם נמוכה יותר משל חלפים לפיאט פונטו או פיג'ו 205.

לעומת זאת,התמורה טובה ומהנה,בתנאי שהמכונית נישמרה וטופלה היטב.

דווקא מכוניות ב.מ.וו לא נחשבות למסובכות לטיפול ותיקון,בשל תיכנון ראשוני נכון(בכל זאת אוטו גרמני!?)

רוב החלפים שלהם זהים לאלו של סידרה 3,כך שאין בעייה להשיג פה ושם תחליפי.

ואגב,להחליף משאבת הגה כוח בב.מ.וו כזו לוקח בדיוק חצי שעה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שושן אדום,יש אמת בדבריך.

ברור שחלפים למכונית כזו הרבה יותר יקרים וזמינותם נמוכה יותר משל חלפים לפיאט פונטו או פיג'ו 205.

לעומת זאת,התמורה טובה ומהנה,בתנאי שהמכונית נישמרה וטופלה היטב.

דווקא מכוניות ב.מ.וו לא נחשבות למסובכות לטיפול ותיקון,בשל תיכנון ראשוני נכון(בכל זאת אוטו גרמני!?)

רוב החלפים שלהם זהים לאלו של סידרה 3,כך שאין בעייה להשיג פה ושם תחליפי.

ואגב,להחליף משאבת הגה כוח בב.מ.וו כזו לוקח בדיוק חצי שעה..

חן פרחי היקר

אני אתן לך דוגמא אחרונה, לדודים שלי יש גולף MK4 2000 סמ"ק אוטומטית. לרכב יש כולה 16K ק"מ, לפני חצי שנה הלך להם החיישן שמחלק את עוצמת הבלימה בין הגלגלים כאשר בולמים את הרכב חזק באמצע סיבוב (או משהו בסגנון). עלות החיישן 5K ש"ח, ניסינו להביא מחו"ל אבל גם שם העלות זהה. לאחר התערבות של גורמים שמקורבים אלינו וליבואן, צ'מפיון הסכימו להשתתף ב-50% מעלות התיקון. יצא להם סה"כ 2500 ש"ח תיקון של חיישן כלשהו במערכת הבלימה והבטיחות של הרכב, חיישן שהסיכוי שדודה שלי תשתמש בו אי פעם הוא כ"כ קלוש אבל הם החליטו בסוף לא לחסוך בעיניינים בטיחותיים.

עכשיו בוא תגיד לי האם זה נשמע לך הגיוני להחליף חיישן מסכן ב-5K ש"ח ??? אני מצטער אבל בסכום הזה אני מחליף באוטו שלי מנוע+גיר+בולמים+קפיצים.

אל תשכח שלא מדובר פה ב-BMW אלא כולה בגולף שמאובזרת בצורה סטנדרטית כמו רכב מ-2005 ...

פורסם

שושן אדום יקר!

ימי האסקורט הרקורד והמנטה חלפו עברו...האלקטרוניקה הישתלטה על כל מערכות הרכב,מה שהביא ליעילות וניצולת גבוהים בהרבה,אך גם לעלויות תיקון גבוהות.

מה שרציתי להדגיש,שיחסית,מכוניות ב.מ.וו לא יקרות או מסובכות לטיפול ותיקון,אין הרבה אלקטרוניקה,וגם מה שיש מגלה בדרך כלל אמינות גבוהה יחסית.

ברור שמי ששוקל רכישת מכונית כזו מביא בחשבון שעלויות האחזקה שלה גבוהות משל סובארו ליאונה,למשל,אבל גם התמורה בהתאם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שושן אדום יקר!

ימי האסקורט הרקורד והמנטה חלפו עברו...האלקטרוניקה הישתלטה על כל מערכות הרכב,מה שהביא ליעילות וניצולת גבוהים בהרבה,אך גם לעלויות תיקון גבוהות.

מה שרציתי להדגיש,שיחסית,מכוניות ב.מ.וו לא יקרות או מסובכות לטיפול ותיקון,אין הרבה אלקטרוניקה,וגם מה שיש מגלה בדרך כלל אמינות גבוהה יחסית.

ברור שמי ששוקל רכישת מכונית כזו מביא בחשבון שעלויות האחזקה שלה גבוהות משל סובארו ליאונה,למשל,אבל גם התמורה בהתאם.

חשוב לציין שב.מ.וו שנת 90 זהה כמעט בכל המכלולים כמו 520 שנת 1996 , אותו דגם למעשה, כך שמבחינת זמינות אני לא מאמין שישנה בעיה.

כמו כן אם באמת האוטו היה בידיים נאמנות וידעו לטפל בו אז לא צריכות ליהיות בעיות מיוחדות.

מן הסתם אם לא מנסים לא יודעים.

אני שואף ליסוע בכזו 520 או 525 שנת 89-90 בקרוב.

א.

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

אין מה לדאוג לגבי חלפים, המחירים לא יותר יקרים משל יפנית ממוצעת, הם עמידים מאוד והחלפה של חלק היא להמון זמן, לגבי זמינות חלפים גם אין מה לדאוג, יש מספיק....

אוטו מרווח שנראה טוב ומעניק תמורה מאוד גבוהה לכסף....

מומלץ בחום.

haters will hate

פורסם
אין מה לדאוג לגבי חלפים, המחירים לא יותר יקרים משל יפנית ממוצעת, הם עמידים מאוד והחלפה של חלק היא להמון זמן, לגבי זמינות חלפים גם אין מה לדאוג, יש מספיק....

אוטו מרווח שנראה טוב ומעניק תמורה מאוד גבוהה לכסף....

מומלץ בחום.

ברוך השם אחד שלא מפקפק בדבריי:wink:

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

מסכים עם בנצי :wink: תודה על התגובות אני כמובן לא שינתי את דעתי לגבי הבמוו

שעדיין רוצה אותה בנתיים מחפשים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
שושן אדום יקר!

ימי האסקורט הרקורד והמנטה חלפו עברו...האלקטרוניקה הישתלטה על כל מערכות הרכב,מה שהביא

כפי שכבר ציינתי, אני את שלי אמרתי.

אני רק אתייחס לציטוט הנ"ל, הימים האלה נגמרו למי שרוצה שהם יגמרו, אני לא אנוח עד שיהיה לי רחוב שלם של מנטות :wink: ...

פורסם

הכול תלוי.

חלקים מתבלים ברכבים האלה הם לא כ"כ יקרים , בטח לא משמעותית יותר יקרים מרכבים אחרים.

טיפולים שוטפים לא אמורים לעלות משמעותית יותר מרכב אחר .

כמו שחן פרחי אמר , הרכב מתוכנן בצורה מצויינת והרבה יותר קל לטפל בו מרוב המכוניות האחרות.

הבעיה היא כאשר יילך חלק משמעותי כמו מחשב מנוע או מחשב ABS ולא תהיה לך את האפשרות להשיג כזה מפירוק.

וגם אם ה יקרה (למרות שהאפשרות קלושה ) יש את EBAY ברוך השם.

עוד דבר , עלויות הביטוח והטסט השנתי עדיין גבוהות.

רק במדינה מטומטמת כמו שלנו אתה יכול לשלם אגרת רישוי לפי הסכום המקורי שהאוטו עלה, גם אחרי שהרכב 15 שנה על הכביש.

פורסם

תן דעתך (בדגם הספציפי הזה - הE34) לגיר האוט', וללוח המחוונים, שמהווים את הנקודות היותר חלשות ברכב.

ה520 חלשה , ,במיוחד בגיר אוט': נסה למצוא 525 (עם 171 כ"ס, ולא כפי שצויין קודם) ע"מ להרגיש ממש מעט מ"חווית הנהיגה המושלמת".

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
תן דעתך (בדגם הספציפי הזה - הE34) לגיר האוט', וללוח המחוונים, שמהווים את הנקודות היותר חלשות ברכב.

ה520 חלשה , ,במיוחד בגיר אוט': נסה למצוא 525 (עם 171 כ"ס, ולא כפי שצויין קודם) ע"מ להרגיש ממש מעט מ"חווית הנהיגה המושלמת".

שמוליק.

תודה שמוליק אנסה למצוא אחת...

היום הייתה אחת כזאת באזור מגורי למכירה אבל פיספסתי אותה:roll:

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...