ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,553 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי דילמה אני בן 17 וחצי ואני לא יודע אם לקנות מכונית משלי יש לי תקציב של 10K, אני עולה לי"ב יש לי רשיון לאוטו פרטי ואופנוע עד 50 סמ"ק. להחזיק אוטו לא תהיה לי בעיה כי אני עובד ומרוויח בין 1500 ל2000 לחודש. אני אולי עושה י"ג אבל אני עדיין לא יודע והדילמה שלי: א. לקנות רכב (כנראה פיג'ו 205) שאולי ישמש אותי לשנה אחת. ב. לא לקנות ולהשתמש ברכב של ההורים (מיצובישי לנסר 93'). ג. לקנות אופנוע/קטנוע 50 סמ"ק. מקווה שתעזרו.
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
שברולט AVEO 1 2
מאת PooKiPsiT-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
היי. אמא שלי חושבת על לקנות שברולט AVEO ואחד הדברים שהיא חוששת מהם זאת צריכת הדלק של האוטו. למישהו כאן הייתה/יש את האוטו ויודע כמה הוא עושה בתוך העיר? (אני יודעת למצוא את הנתונים הרשמיים, אבל אני לא יודעת עד כמה הם אמינים) תודה!
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 1 תגובות
- 5 אלף צפיות
האם האוטו נחשב לאמין? אני צריך אותו לנסיעות של כ - 40 עד 60 ק"מ ביום כפעמיים שלוש בשבוע מדובר על שנתונים 97-98. מישהו יכול לחוות דעה על האוטו?
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
הדברים החיובים והשלילים מהרכב עצמו. תודה.
הודעה אחרונה מאת sti05, -
-
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ידני, שנת 94. לאוטו יש 74K ק"מ. מה דעתכם על האוטו? אמינות?כוח?הנאה?! מנהיגה...ואחד הדברים הכי חשובים- צריכת דלק? תודה.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה דעתכם? דרישות: ידני קטן 2/4 דלתות לא משנה חסכוני שיסחוב לא דגם עם רקע של מוסכים ועד 10 אלף ש"ח בערךךך נ.בבבבבבב אני רואה המון סקודה פלישיה ופייפוריט שנת 94/5 במחירים של 5-8 אלף ש"ח מכירים ת'אוטו? *** תאוטו = את האוטו *** הערה - אתה כותב בפורום שגולשים בו אלפי אנשים, ולא בצ'אט פרטי. למרות שזה קשה לך, תשתדל לכתוב ברמה סבירה *** מה דעתכם על 2 הדגמים? מה הצריכת דלק מבחינת מוסכים, בעיות מכניות וטכניות מבחן דרכים P: ?
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אשמח לקבל חוו"ד כללית (ופרטנית ) על סיאט לאון, הגרסא שמצויידת במנוע 1600 (גיר ידני) משנתון של סביבות 2000 ~, בעד/נגד וכו'... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מצטער שפתחתי אשכול חדש אבל כנראה שהמשתמשים לא שמים לב לשאלה ששאלתי בתגובה האחרונה... וזה ממש דחוף לי!!! נתחיל מזה שאני מחפש רכב בסכום של עד 9 אלף שיהיה זריז כלומר(1400) צעיר והכי חשוב אמין ובעל תצרוכת דלק הגיונית. עכשיו בדקתי כמה רכבים ובניהם קליאו שנת 92 גיר ידני דגם rt עם קצת מכות פח מאחורה(חנייה) ועם 145 אלף קילומטר יד רביעית. האופצייה השנייה שלי היא 205 שנת 92 נראה שמור עם 170 ותוספות או אחת בשנה יותר מתקדמת יש לי כמה שאני צריך לבדוק מחר(עד שנת 95 בעיקרון). עכשיו השאלה שלי היא איזה רכב יתאים לי ביותר מבחינות שציינתי הקליאו נראת לי יותר מתקדמת אפילו הגה כוח!!! אבל הבנתי שהיא הרבה יותר בעייתית זה נכון ואם כן באיזו מידה..?? כי אני לא רוצה לזרוק כסף בכמיות על…
הודעה אחרונה מאת yogi_o, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום. אני מחפש רכב שיהיה הכי חסכוני שאפשר. כלומר החיסכון יהיה בשיקלול של דלק, ביטוח, טיפולים, מוסכים, ירידת ערך הרכב וכו'. אני לא מחפש נוחות ולא מהירות ולא שום דבר אחר, רק שיקח אותי ממקום למקום. אני יודע שהתשובה המקובלת תהיה: סע בטרמפים לך ברגל, וכו'. אני מבקש שתנסו לענות ברצינות. פשוט אני סטודנט שחייב רכב דחוף ויש לי כסף בצד, אבל אני לא יכול לאבד הרבה כסף על הוצאות הרכב כי ההכנסות שלי נמוכות. תודה נ.ב אני מעדיף שהוא יהיה עם 4 דלתות.
הודעה אחרונה מאת sbrvr, -
- 2 תגובות
- 709 צפיות
ביצעתי חיפוש ולא מצאתי תשובות מספקות,אז השאלה היא האם קורסה ידני 1.4 שנת 95 הינו רכב אמין?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
עלות טסט לרכב
מאת adi19- 1 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני רוצה לקנות רכב דיזל מסוג סיטרואן קסרה או פולצווגן פולו .. רציתי לדעת כמה עולה טסט לרכב דיזל בפטי
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מצאתי סטרלט שנת 93 ידנית יד 4 במצב חיצוני ופנימי טוב עם מנוע חדש שהוחלף לפני 20Kק"מ. שווה עוגיה? ( מבחינת תקציב ואמינות שה בדיוק מה שאני מחפש כרגע ) בנוסף איך אני יכול לבדוק שהמנוע שהוחלף חדש או לא,והאם העובדה שהחליפו מנוע מורידה או מוסיפה לערך הרכב תודה מראש
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לנו בשנה ורבע האחרונות קורולה 97 ידנית, עם כריות אוויר וABS , שמורה במצב חדש לחלוטין, ממש כמו ביום שיצאה מאולם התצוגה, כמעט 150K ק"מ , מצב מכני וחיצוני מושלם, חוץ ממעיכונת זעירה בכנף קדמית ימנית. מחירון 38,400 ש"ח . גיסי , שעובד בחברה, הציע לנו עכשיו את הרכב חברה ששימש אותו: קסארה 1400 ידני, עם 60K ק"מ , מודל 2002 , 2 כריות אוויר וABS , מצב תקין לחלוטין, מכל הבחינות. החברה נותנת הנחה של 42 אחוז מהמחירון, כלומר, המחירון 59000 ש"ח, והמחיר קצת מעל ל 34000 ש"ח . בעיקר אשתי נוהגת על הרכב הזה, הנהה מנהיגה מעניינת את התחת שלה, וגם אם הייתי מנתק לרכב שלושה פלאגים היא לא היתה שמה לב לזה. היא צריכה מזגן טוב ושהרכב יניע בבוקר, ולא יפתיע אותה בדרך. זה הכול. יש לקורולה …
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
**הכותרת והשרשור נערך מסימני דחיפות כי באינטרנט אין דחוף** לצוות האתר ולגולשים שלום רב! הייתי רוצה חוות דעת מעמיקה על פזו 306 5 דלתות 1600 משנת 98 הדגם הידני. אני באמת שוקל להחליף את ה106 שלי ל306 ורציתי לדעת רצוי ממי שיש לו\היה לו או לחבר ממש קרוב, לא רק איזה שמועות ששמעת מחבר של חבר.... אודה לכם אם תרשמו בעיות שמכלולים ספציפים שיש לאוטו ושצריך להשים דגש או "מחלות ילדות" או בכלל. ואם מישהו גם יודע כמה דלק היא שותה (ליטר לX ק"מ) זה יהיה מצויין-מדובר על הדגם הידני. אודה לכם אם תתנו עזרתכם כמה שיותר יותר טוב.
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
עזרה פליז :)
מאת dave777- 0 תגובות
- 829 צפיות
**תוכן ההודעה נמחק - קרא את כללי הפורום בתור התחלה, למד לתת כותרת עניינית בהתאם למתואר בכללים ולסיכום אתה מתבקש להשתמש בחיפוש כדי למצוא את התשובות לשאלות ששאלת, כולן כבר נענו מספר רב של פעמים**
הודעה אחרונה מאת dave777, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם עקב מעבר לעבודה חדשה הצורכת ק"מ רב ביום אני מסתפק אם להחליף את הדיהטסו אפלאוז שלי ברכב דיזל. מישהו מכיר את הפיאט מריאה ט"ד? הציעו לי שנת 98 ב12 אלף! או שכדאי לי 306/מגאן? מי נחשבת אמינה? תודה מראש בני
הודעה אחרונה מאת omri75, -
- 1 תגובות
- 753 צפיות
מה דעתכם? דרישות: ידני קטן 2/4 דלתות לא משנה חסכוני שיסחוב לא דגם עם רקע של מוסכים ועד 10 אלף ש"ח בערךךך נ.בבבבבבב אני רואה המון סקודה פלישיה ופייפוריט שנת 94/5 במחירים של 5-8 אלף ש"ח מכירים ת'אוטו? מה דעתכם על 2 הדגמים? מה הצריכת דלק מבחינת מוסכים, בעיות מכניות וטכניות מבחן דרכים P: ?
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת מה המכונית הקטנה הכי ממולצת בסה"כ (צריכת דלק, אמינות, בטיחות, נוחות נהיגה, ביקורים במוסך וכדו') בתקציב של עד 15,000 ש"ח ולמה (בלי לתת את הרשימה הארוכה, אני מכירה את כולם ובלי לציין את הסטארלט שהיא ה"מלכה" אבל פשוט נואשתי מלחפש אחריה).
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אח שלי רוצה לקנות סיטרואן סקסו. האוטו שנת 97, 51 אלף ק"מ, עבר במשפחה יד שלישית, מהסבא, לסבתא, לבן. היינו בבדיקה ומצאו כמה דברים כמו תיקון צמיג אחורי, מצבר חדש, תיקון משאבת מים ועוד כמה דברים. בסך הכל אוטו במצב יחסית טוב. המחירון של האוטו בגלל הק"מ הנמוך הוא 16.5K , בעל האוטו רוצה 16K . מה דעתכם על האוטו והאם זה שווה כל העסקה הזאת ?
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
עדיף רכב קטן אך לא חובה! נפח מנוע לא פחות מ-1400 סמ"ק שנתון: עדיף 96 ומעלה עדיפות לגיר אוטומט אך אפשרי גם ידני רצוי רכב חסכוני, אחזקה זולה (טיפולים, חלפים וכו') מיועד לנהג יחיד, נסיעות יומיומית ת"א - נתניה - ת"א + חשבתי אולי על פולו אשמח לקבל המלצות!!!
הודעה אחרונה מאת shay5119, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני עומד ליקנות פיאט אונו. אלה הפרטים. מנוע:1100 שנת:94 יד:3 ק"מ:102.000 מזגן צבע לבן שמורה ונקייה המוכר רוצה על האוטו 5000 ש"ח בגלל שניגמר לאוטו הטסט עוד 10 יום השאלה היא האם זה מחיר סביר לאוטו כזה והאם כדאי לקחת לבדיקה ליפניי הקנייה ?
הודעה אחרונה מאת mazda_323, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים חבר שלי רוצה להחליף את הרכב שברשותו (פ'זו 106) ברכב אחר, בטענה שהמנוע קטן (1100), בגלל שהוא עושה הרבה נסיעות לצפון והוא רוצה משהו יותר גדול. הוא שאל אותי לגבי רנו טווינגו שאביו ראה. יש לי אליכם כמה שאלות: 1. הרכב מודל 96 יד ראשונה ועשה סה"כ 60,000 ק"מ, מה ההשלכות לגבי רכב שכמעט לא נסע? איזה ליקויים יכולים לצוץ לאחר שהרכב יתחיל לנסוע בצורה יותר מסיבית? 2. הוא אמר שיש לו גיר חצי אוטומט, מה משמעות הגיר מסוג זה? איך מחליפים הילוכים? 3. אמרתי לו שיש משפט שאומר "לא מחליפים חמור בפרד", וההבדל בין הרכבים לא מצדיק השקעה, מה גם שהוא די מבסוט מהפ'זו למעט היותו קטן. אין לו תקלות מיוחדות ולמה להחליף רכב ולהתרגל למחלות חדשות? אשמח לשמוע תגובות ל…
הודעה אחרונה מאת danyu, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב בסכום של עד 80 אלף ש"ח . הייתי רוצה לדעת מה ההמלצות שלכם ? בכל מקרה , אני יותר מעוניין ברכב קטן וגם אוטומט , ומאוד רצוי לא משהו יפני משפחתי מגעיל כזה הבחירות שלי הם אלו : סקודה אוקטביה 1.8T אוטומט 2001 גולף 2000 אוטומט 2001 אודי A3 1.8 אוטומט 2000 למישהו יש עצות ?
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
נגיד והבעלים הנוכחי רכש את הרכב מחברת השכרה/ליסינג, יש לי דרך לדעת את זה?
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
למי שמבין ברובר
מאת XRX- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לשאול איך הרובר 216 קבריולט שנת 94 1600 ידנית ??? יש בעיות מכניות או כלשיהן ? האם יש לה מנוע של VTEC ? מהי הצריכת דלק שלה ? והאם שווה לקנות ?????
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמו כן - דיברתי עם בחור שרוצה למכור והוא רוצה למכור את זה ב 29 K לא קצת מוגזם למחיר של האוטו ? (שנת 95 יד 5 150 אלף קילומטרז') אך הוא טוען שהגג הוא חדש וחשמלי והאוטו במצב מצוין...
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קסנטיה שנת 94, מנוע 2000, אוטומטית מה דעתכם על האוטו? תקלות נפוצות? נוחות/הנאה מנהיגה? עלות אחזקה? (בערך. הכוונה- עלויות ביטוח+צריכת דלק) או כל דבר אחר שיש לכם להגיד על האוטו. אני מוכר את השרייד שלי ורוצה לעלות רמה בגדר התקציב המוגבל שלי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 886 צפיות
כול כמה זמן מתעדכן המחירון?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
רכב שטח ב50K
מאת ניר 1- 1 תגובות
- 913 צפיות
חובה דיזל.. ולפחות 5 נוסעים מה האפשרויות?
הודעה אחרונה מאת תמיר אורן, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, לפני כמה ימים ראיתי סיאט מרבלה למכירה. רציתי לדעת כמה שיותר פרטים על האוטו הנ"ל. האם האוטו זהה לפיאט פנדה או שזה רק במראה ? תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 535 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yohai71
- Coresh
- לירון .ה.
- שביט
- vigi
- פיזיקאי שימושי
- צוק
- asix
- RK
- yoav911gt2
- zvigolden
- ניקו פ.