ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,550 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מבחינת אמינות וטיפולים לגבי סחירות אני רואה שעל הפנים כי המחירון של 1.6 ידני הוא 13Kש"ח השאלה אם לרכב הזה יש עוד שלדים בארון שמישהו כאן מכיר? תודה על העזרה ומצטער על הניג'וס אני מבטיח שברגע שאני אקנה רכב אני אפסיק להעיק
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם ! יש לי ידידה טובה שברשותה מצוי סכום של 65K ש"ח. היא מעוניינת לרכוש רכב והאופציות שהיא מעלה (אחרי שהיא ירדה מכל מיני גרוטאות אחרות) הן שתיים :- 1. טויוטה יאריס שנת 2000 מנוע 1,300 אוטומטית. 2. גולף שנת 200 מנוע 2000 אוטומטית גם כן. מה אתם ממליצים מבין השתיים ? היא רוצה רכב שישמש אותה בביטחה בנסיעות בינעירוניות ועירוניות משולבות, לא חשוב אם הוא יהיה חסכוני, אבל חשוב מאוד שיהיה אמין והיא לא תבלה במוסכים יותר מידי זמן. ממתין לתגובותיכם. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Citroen_Zx, -
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
שלום ! יש לי טויוטה קורולה שנת 96 שמורה במצב טוב מאוד מכנית והחלטתי לבדוק אפשרויות לג'יפים/ג'יפונים קטנים שאני יוכל להחליף בהם את האוטו הנ"ל. אני מעוניין להיעזר בכם ולקבל ממכם רעיונות לחילופים אפשריים... איתמר. נ.ב המחירון שלה הוא בערך 43 אלף אם אני לא טועה.
הודעה אחרונה מאת itamaryu, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש קולט והיום דיברתי עם שניים שאמרו לי שהחליפו מנוע ב170000 ק"מ.. אחד בגלל שהתחמם והשני בגלל שהתפוצץ לו הצינור שמחבר את המנוע לרדיאטור... רציתי לשאול, החלפת מנוע זה לא נורא? או שלמחוק את המכוניות האלה מהרשימה?
הודעה אחרונה מאת רועי לוי, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש חוות דעת על האוטו [וכן ניסיתי לעשות חיפוש על זה לא מניב כלום] שנת 93' צבע לבן, ידנית. זה מה שאני יודע בינתיים זה שכן שלי שהוא קרבי [פעם בשבועיים ככה בבית] והוא לא משתמש הרבה באוטו כי לא יוצא לו מוכר את האוטו שלו ובדיוק אני מחפש אוטו לצעירים כמוני. אז בכלליות ככה אם אפשר לכוון אותי לא יותר
הודעה אחרונה מאת ThE-WIz, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכם, בתחילת השבוע מכרתי את הרכב שלי (יונדאי קופה) זללנית דלק לא קטנה, על מנת לעבור לרכב אחר... יש לי שתי דרישות עיקריות + אחת משנית יותר... 1. שהרכב יהיה כמה שיותר נוח לנהיגה( תנאי מס' אחד והכי חשוב!) 2. שהרכב יזלול כמה שפחות דלק (תנאי חשוב לא פחות מהראשון) 3. שיראה טוב, בגבולות התנאים הראשונים... האמת שמה שעלה לי בראש זו הגולף SDI, והייתי רוצה לדעת עליה פרטים, מאנשים שמכירים את הרכב... 1. האם היא מתאימה לתנאים שלי? 2. האם היא אמינה? 3.אחזקה? (יקרה\סבירה) 4. הבנתי מאנשים שצריכת הדלק שלה עומדת על 1 ל23, זה הגיוני, או שיש פה הגזמה גדולה? 5. איך היא לאומת גולף 1.4 6. יש לי אחת בכוונת שנת 2001 יד ראשונה, 140000 ק"מ, זה נחשב הרבה למנוע…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טוב אזז ככה התמזל מזלי הרע ובידיוק שהוצאתי את הרישיון הושבתה ה106 שהייתה לנו עכשיו שנגמר לי המלווה גייסתי כספים וההורים גם עוזרים כדי שאני אוכל להביא רכב שיהיה בעיקר לשימושי וכרכב שני. חיפשתי מכונית שלא תיהיה יקרה מדיי כי אני לא מתכוון להשקיע יותר מה8-9 לפני מיקוח עם השוכר על המחיר... אז הגעתי למסקנה שה205 נכנסת הכי טוב לתקציב ראיתי שמחיר השוק שלה הוא ממש זול ביחס לשנה וביחס למחירון ולכן אני מתמקד בעיקר בחיפושים אחרי אחת כזו בשנים 93+- במנוע שיהיה חזק(1400) ושלא יעשה הרבה בעיות... עכשיו נתקלתי בגירסאות שונות כדוגמת gr top rxi sx עכשיו אני רציתי שתעזרו לי בבקשה לבחור בין הדגמים שונים ולהסביר לי על ההבדלים אני יודע שהrxi(אולי??) וה sx הם ספורטיביים בעלי 3…
הודעה אחרונה מאת yogi_o, -
-
- 1 תגובות
- 799 צפיות
אהלן אני לא מצליח למצוא מחירון כי נגמר בחנות.. מישהו יוכל בבקשה להגיד לי מה מחירה המעודכן של האצבק 96?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
עזרה - ביטוח
מאת tzah- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
כמה בערך אמור לעלות לי ביטוח לפיג'ו 205 שנת 89? מחקירה מאוד מצומצמת בעניין הבנתי שזה יעלה לי 4000 ש"ח(!) זה הגיוני????? זה יותר מהמחיר של האוטו! זה פשוט מתסכל שנהגים צעירים צריכים לשלם כל כך הרבה כסף!!!, אולי אם מורידים את הביטוח צד ג' המחיר יורד משמעותית, אבל מי המטומטם שיסע בלי ביטוח צד ג'?! אין איזה קומבינה שאפשר לסדר עם הביטוח? או מישהו מכיר איזה סוכנות ביטוח זולה במיוחד??? תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ההורים שלי מוכרים את האוטו שלנו (קוואליר) כבר איזה 3 חודשים ועדיין ללא הצלחה. היום התקשרתי ל UMI ושאלתי אותם כמה הם יתנו לי על האוטו בטרייד אין אם אני אקח אסטרה. הם אמרו לי שאם הכל בסדר ואין בעיות גיר-שלדה-מנוע הם יתנו לי עליה מחיר קרוב למחירון. הופתעתי לטובה כי לקוואליר אין שוק. השאלה שלי מה אתם חושבים על אסטרה? יתרונות חסרונות.... והשאלה הכי חשובה היא האם יש לה שוק!!! עשינו טעות עם הקוואליר כשקנינו אותה כי אין לה שוק בכלל!!! אני לא רוצה לעשות את אותה הטעות שוב. אשמח אם תענו לי ... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אייל מוסך סמיילי, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! אשמח לקבל הצעות לרכב זול עם אחזקה הכי זולה שאפשר שיהיה מסוגל לעמוד בכ2500 KM בחודש.(נסיעה מת"א לירושלים יום יום). אני רוצה שאחזקת ארכב תהיה הכי זולה שאפשר, ושיהיה אוטו אמין. שאר הפרמטרים פחות חשובים, אני לא צריך מכונית מרוץ(למרות שזה נחמד) ולא פאר מיוחד. חשבתי על DL ועל 323 או פיאסטה, מה דעתכם? תודה שחר
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה מבין שלושת הרכבים הכי מומלץ??? מבחינת נוחות נסיעה ואיכות הרכב (אמינות)??? הרכבים הם סביב השנה 2002 (רכב שישמש להרבה קילומטרים בעיר) תודה מראש שמעון
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 0 תגובות
- 738 צפיות
סיטרואן סקסו 1100 140000 ק"מ יד ראשונה (מהשכרה) שנה 1997 אפשר את דעתכם על האוטו הנ"ל , אני נהג חדש אני לא מעלה שקורעים את הכביש כאילו אני נהנה מדי פעם ממהירות קצת יותר מהירה מהרגיל אבל לא כל הזמן עכשיו אני רוצה לדעת עם המנוע הזה יספיק לי כאילו יקח אותי לאן שאני רוצה אני גר בבאר שבע ואיך האוטו מבחינה כללית ועם אפשר איזה איבזור יש לו, ועוד משהו העובדה שזה מהשכרה צריך להפריע לי ומה אתם חושבים אני צריך לבדוק ממש טוב ועוד משהו אין לה את המכסה הזה של התא דלק וחסר לה חלק מהפלסטיק השחור הזה על הדלק אפשר לקנות חלקים כאלה וכמה זה יכול לעלות ואני רוצה להחליף את הטסות המגעילות שיש על האוטו לטסות כמו של הסקסות החדשות או של הברלינגו כמה זה יכול לעלות סליחה שזה ארוך…
הודעה אחרונה מאת black dog, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי 28 אלף ואין מצב אני יכול לקנות משהו יותר טוב מקולט (94-5) במחיר הזה חשבתי לכיוון האצבק אבל היא יקרה מאוד וגם יקרה בביטוח בקיצור אם תוכלו תזרקו כל דבר שאתם חושבים על קולט, אני אקרא הכל ואחכים !! תודה רבה חברים
הודעה אחרונה מאת tsachi1, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, הייתי מעוניין לשמוע, מהם ההבדלים העיקריים בדגמי ניסן אלמרה, מהשנים 2000 (דגמי GXI) ומה-2001 (פרפקט) ? האם יש שוני בין השנים: במנוע / ביצועים / הספק / נוחות / פלסטיקה פנימית / התנהגות כביש..... או כל דבר אחר ? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת VW RaCiNg, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
**אם נתפסת לך המקלדת כדאי שתנקה אותה מדי פעם, האותיות העודפות נערכו** הכסף שיש לי זה 35-40 גג וזה צריך לשמש גם למשפחה אני חשבתי על מאזדה לאנטיס 323 שנת 96 ואני לא מתכוון ל323f יש רק אוטומט בעסה אבל חפיף נסתדר הבנתי שיש כזה רק מנוע 1800.. מישהו יודע עם האוטו בולע דלק? איך האחזקה והביטוח שלו? אם יש לו איזה בעיות מיוחדות? ומאיזה שנה או איזה דגם יש לאוטו הזה יש סאנרוף ראיתי כזה אוטו שחור עם סאנרוף אין ליגה תודה לכל מי שמנסה לעזור
הודעה אחרונה מאת slavochk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
טוב אז נמאס לי רשמית מהאוטו שלי, מאזדה לאנטיס סדאן 1800 אני בחור צעיר והיא שותה לי קצת יותר ממה שאני צריך 1:8 בממוצע.. כל פעם אני רוצה לסעת, אבל אני אומר לעצמי אוו שוב לעבור בתחנת דלק, אין לי כח.. היא שותה סביר מאוד לנפח מנוע שלה לא יותר מדי ולא פחות, אין לה שום בעיה או משהו, פשוט לא מתאים לי. אז מה שאני מחפש זה משהו חסכוני האמא של החסכוניים, בגלל שאני נוסע הרבה.. אוטו דיזל/סופר דיזל לא יודע , מה שיותר טוב ומהיר..אך עדיין שיהיה חסכוני.. אוטומאטית.. ביטוח, יש לי חינם, כי שמעתי שלדיזל הביטוחים יותר יקרים, אבל פה זה לא בא בחשבון, אז אין צורך לדאוג לזה.. עלות תחזוקה כללית שתיהיה נורמאלית, חלפים וכד'.. ואוטו שנראה ומעוצב טוב..
הודעה אחרונה מאת Dudu, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
החלטתי לקנות סיטרואן סקסו מודל 97. לפני שאני מתחיל לטלפן ולהתחיל את כל עניין הבירורים, רציתי לשאול אתכם שאלה: מה לשאול את המוכר כשאני מדבר איתו בטלפון? זו אולי שאלה טיפשית, אבל זו הפעם הראשונה שאני רוכש רכב וההורים שלי לא כ"כ מיומנים בעניין. בסה"כ אני לא רוצה ליפול בפח ואגב, עוד שאלה, מתי אני מבטח את הרכב? נגיד היום עשיתי העברת בעלות, מתי אני הולך לסוכן ביטוח? איך הולך כל העסק הזה בדיוק? תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת סמי, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מצאתי כאמור פיאסטה youth שנת 95 עם 140Kק"מ,זהו דגם שנחשב אמין מאוד אבל בעל מנוע מיושן ( 60 כ"ס ) אני זקוק לו לנסיעות על בסיס יומי בין ירושלים למודיעין. לא כל כך אכפת לי שהרכב איטי ( והוא באמת די איטי,לקחתי אותו לסיבוב ) השאלה רק אם הוא לא יתפגר לי אחרי כמה חודשי נסיעה? בנוסף יש בדגם הזה דבר מוזר: אין ספרת מאות אלפים במד המרחק,האם מכון בדיקה יכול לגלות מנוע שמתקרב לקיצו במידה ולרכב יש לדוגמה 240Kק"מ ולא 140.... שוב תודה מראש על העזרה!
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
יונדאי קופה 1 2
מאת car pimp-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לאחר שחסכתי מספיק כסף התחלתי להתעניין ביונדאי קופה... הצורה מושכת, קרבית וספרטיבית. רציתי לדעת איך היא בפנים ואיך היא מתנהגת, וכמובן, מה החסרונות? בבקשה רק מי שנהג על הרכב ויודע לענות, שיענה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש רכב שיהיה נוח במהירות של 120 ולא ירעד או לא יסחוב! שלא יהיו לו הרבה בעיות ! לא משנה גיר אוטומט או רגיל עדיף משהו ספורטיבי ויפה .ושלא ישחט החזקת טיפולים, דלק שישתה כמה שפחות וכמובן משהו בסכום של כ 20 אלף תודה מראש שמעון
הודעה אחרונה מאת dimal007, -
-
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום! אני על סף קניית רנו מגאן קופה מנוע 1600, והרצתי חיפוש ולא מצאתי שדיברו על השוק של הרכב. תוכלו לאמר לי מה מצב השוק? תודה רבה יונתן
הודעה אחרונה מאת קובי, -
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שווה לקנות את האוטו מבחינת אחזקה ?? אני רוצה לדעת פרטים על האוטו אני מחפש אחד כזה שנת 97 גיר רגיל וזה מנוע 1300 הוא סוחב ?חח
הודעה אחרונה מאת Russian speed, -
- 27 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מה קורה חברים החלטתי שאני רוצה להחליף את האוטו... ואני מחפש קבריולט ויש עדיפות רצינית ל4 מקומות ישיבה עד עכשיו חיפשתי ב.מ.וו קבריולט זה עולה על הקריטריונים הסכום הוא בסביבות 100K אבל הבעיה שביטוח רוצה 13 אלף שקל בשנה והשתתפות עצמית שלו בשבמיים במיוחד עם הנזק הוא בגג אז ההשתתפות היא 20K חברות הביטוח האלה שוחטות יש למישהו איזה רעיון\הברקה ??? אני יחסוך לכם תגובות... לא 306 קבריו ולא פונטו ויש עדיפות ל4 מושבים תודה רבה על העזרה דרך אגב אני מוכר רנו מגאן קופה מנוע 2000 שנת 96 צבע צהוב
הודעה אחרונה מאת תמיר אורן, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
יש לי שלושה מועמדות עיקריות הטיוטה ראנקס , סיטרואן C4 , ומאזדה 3 ... זרקו קצת חוות דעת.....
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
ניסאן סאני
מאת sound boy-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח עם בעלי ניסאן יוכלו לתת תגובה או אפילו אנשים שמכירים את האוטו והתנסו בו. אז ככה אחי הוא סטודנט ומחפש לקנות אוטו בין ה15K-20K כמובן בתקווה לשלם כמה שפחות. חשבנו על ניסאן סאני ידנית זאת לאחר המלצות חמות על הרכב, כאשר נאמר שהיא חיסכונית מאוד בדלק ואמינה ולאחר שהוכחתי לדעת שגם ביצועים לא חסר לה. אני אשמח לקבל חוות דעת מכם- מה דעתכם עלייה והאם היא באמת כדאית כל כך, ואילו הצעות אחרות אתם יכולים להציע? תודה רבה לכם ומחכה לתגובות.
הודעה אחרונה מאת Clarion Man, -
-
- 4 תגובות
- 906 צפיות
שלום מחר אני לוקח במוו 323 לבדיקה , הרכב עם נתונים טובים מודל 99 יד ראשונה 75K קילומטרז אבל הוא ממגרש באזור אני מחפש המלצות למכון בדיקה אמין
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בקרוב מאוד יהיה רישיון ונדלקתי חזק על הפיאט בראבה קופה המחירון נמוך יחסית הוא נראה טוב והכל סבבה מבחינתי רציתי לשאול האם היא חזקה(לא מטורפת שיהיה כוח) אם יש גרסאות מאובזרות יותר\פחות איפה לשים דגש לחפש בעיות ברכב ואם זה נורמאלי שימכרו כזה רכב מעל המחירון.. וכמה מעל המחירון.. וגם ביטוחים.. יקר לבטח אותו ? יש המלצות אחרות לרכב ראשון במחיר של 20-25 ?
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מה יותר כידי ליקנות מזדה 6 או סיטרואן c5? אני רוצה לדעת מי כמה בחינות: נתונים טכניים ירדת ערך עלויות שונות(טיפולים חלפים וכו") נוחות ואיבזור תודה מראש
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המטרה היא רכב לנהג חדש בתקציב של 30K-40K, העדיפויות העיקריות הן שנתון ואמינות, (ואם אפשר,אז עד כמה שאפשר להתחשב במראה של האוטו בסכום הזה ) עניין נוסף הוא, איזה דברים יש לקחת בחשבון או להזהר מהם שקונים רכב כזה מהשכרה ?
הודעה אחרונה מאת semik,
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 367 אורחים (הצג רשימה מלאה)