Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי הגיר-מאחר והאימפרזה היא כפולת הנעה,והמשיכה שלה היא ברמה חסרת תקדים,בזינוקים פראיים נוצר עומס אדיר על הגיר,מאחר ואין מצב בו המכונית "מפרפרת" ופורקת עומס לגלגלים,כל העומס מוטל על הגיר,ובאימפרזה הגיר מלכתחילה לא מאד עמיד,כך שבלא מעט מכוניות הוא שופץ או הוחלף.

באימפרזה של גיסי הגיר פשוט היתפרק לחתיכות,ממש כך!

העומס גם מוטל על המצמד בזינוקים חזקים מעמידה, ולכן גם אין בעיה למצוא אימפרזות שגמרו מצמד ב10K ק"מ, הוא פשוט מעלה ריח (לא נעים במיוחד) בזינוקים ברוטאליים מעמידה.

גיא

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום חברים,

אני מתלבט בין שני המכוניות הנ"ל.

האודי היא 225 כ"ס הנעה כפולה (?) על 1450 ק"ג

הסובארו 219 הנעה כפולה על 1200 ק"ג

האודי שנת 2001

הסובארו שנת 2000

אני יודע שאפשר לשפר ולהגיע הרבה יותר רחוק אך זה לא מעניין אותי מאחר ואני לא מתכוון לשפר.

מבחינת ביצועים ואמינות מי העדיפה (התנהגות, תאוצות וכו').

בקיצור מי טובה יותר ומי עונה יותר להגדרה מכונית ספורט.

לא מעניינים פרמטרים כמו פוזה וכו'.

תודה לעונים.

תשובה חד משמעית - אימפרזה טורבו GT .

פונה יותר טוב , מאיצה יותר מהר, ונותנת היגוי ושליטה פנומינלים

כבעלים בהווה של GT אני מסכים ולא מסכים בענין הבלמים, הם אכן נותנים תחושה לא נעימה בדוושה אבל עושים את העבודה.

(נהגתי בשפיצרינג בהילוך שני, האצה בלימה, בסיום יצא עשן מהבלמים ועדיין הייתה לי יכולת בלימה.)

אמינות יפנית מוחלטת עם רגישות לשיפורים לא מקצועיים,ונהגים חובבנים.

מאירן.

STI 2004

פורסם
חשבתי שכבר זיהית שאני לא ממש מאלו שמקשקשים שטויות ללא הבחנה. יצא לי לנהוג בעבר לא פעם ולא פעמיים על אימפרזות מסוגים שונים, וגם על מכוניות ספורטיביות (ולא ספורטיביות!) אחרות, שבלמו טוב משמעותית. אני מודע לעובדה שגם לך ניסיון רב, אבל מה לעשות וההתרשמות שלי שונה משלך. ואם תהית, אז לא - לא מדובר על מכוניות משופרות ולא על אח של אף אחד. (ומאיפה באה ההערה הדבילית של "מבין שמחפש להלעיז ואם הייתה לו GT זה היה האוטו הכי טוב בעולם" אני בכלל לא מבין)

אז למקרה שלא הובנתי בפעם הראשונה: מהניסיון שלי, ל-GT (וגם ל-WRX במידה פחותה מעט, אמנם), יש בלמים גרועים. לא רק שהם לא חזקים במיוחד (ובוודאי ביחס לכוח המנוע), אלא הם גם סובלים מ-FADE רציני ולאחר מספר בלימות חזקות, כמו שעושים לא מעט בנהיגה ספורטיבית, הם מאבדים המון מכוחם ונעשים כמעט מיותרים. וכן, ב-STI זה יותר טוב (אם כי גם שם תחושת הדוושה לא נעימה במיוחד).

בנוגע לעניין הבלאי לקלאץ ולגיר - מה לעשות שה-GT קוראת להתעללות מסוג זה. מי שחווה פעם יציאה מהמקום תחת דחף מלא של מכונית כמו ה-GT, בוודאי יבין על מה מדובר. ושוב - עלויות החלפת הקלאץ', למשל, יקרות יחסית גם לרכב ספורטיבי.

אשמח לתשובה קצת פחות מזלזלת, דרך אגב...

רוני

רוני,

קבל את התנצלותי, לא היתה כוונה בדברי לפגוע- אך מאחר ויש כאן חבורת ילדים שנוטה להתבאס על היותם בעלים של פורד ומחוסר יכולת להניח את ידם על מה שנקרא בארצנו אימפרזה GT, וטוענים שאריקה ברזיאית שנת 84 עם מנוע 1400 "משופר" עדיפה על אימפרזה... לכן התשובה היתה ברוח הדברים הנ"ל.

אני מודע לעובדה שאתה בעל נסיון רב, ושב מתנצל ומקבל את דבריך מאחר וזו התרשמותך האישית גרידא ועל כך אין כלל ויכוח מאחר ומדובר בתחושות אישיות. מנסיוני עם GT, והיה כזה (כמעט שנתיים)- המדובר במכונית מעולה, עם מכלולים ברמה מאד גבוהה, כולל הבלמים וההגה. נכון, בדוושה אין ממש תחושה או פידבק אך האוטו בהחלט עוצר... ואת זה כותב אחד שבבעלותו היו עשרות מכוניות, רובן ככולן ספורטיביות. אז נכון שבאלפא 156 לדוגמה יש יותר תחושה בדוושה (לפחון בגרסת ה-2.5 ליטר , גיר ידני שהיתה ברשותי) אך היא עוצרת פחות יעיל משמעותית שלא לדבר על היציבות הכיוונית שמתערערת ללא היכר בעת בלימת חירום ומשדרת תחושה של אוטו שעומד להתפזר מתחת לישבן שלך (אותו כנ"ל לגבי GTV-'99) ובנוסף להזכיר את ה-ABS ההיסטרי.... וזה רק על קצה המזלג.

שורה תחתונה, ה-GT ועוד בהתחשב בעובדה שלא מדובר במכונית חדשה... נותנת נוק-אאוט ברוב הפרמטרים הרלונטים אם לא כולם לרוב הספורטיביות החדשות שנמכרות בארץ. נכון שהיא לא כזו יפה מבחוץ ובטח שלא מבפנים... אף פעם לא שמעתי מישהו מלין על עיצוב הפנים של קאררה שנת 99 (993) שלה יש דש בורד כמו של אוטובוס של ג'נרל מוטורס, שלא לדבר על מכוניות עממיות יותר המתיימרות להיות ספורטיביות לפחות בעיצובן דוגמת טויוטות ספורטיביות למיניהן ויונדאי קופה וכו'. בכלל, בספורטיביות אמיתיות מהשנים ההן לא שמו דגש על עיצוב פנים...הכל היה פשוט וספרטני (כמו שצריך). היו ערכים חשבוים יותר בשנים ההן. בקיצור, סובארו אימפרזה טורבו- יופי של אוטו, כמובן יש מכוניות טובות יותר אך, עדיין קשה למצוא מתחרות ראויות (לפחות עד 300000 אלף ש"ח( וזה נמשך כבר כמה שנים טובות.

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם

בוא נגיד שנתון צריכת דלק זה לא נתון כל כך רלוונטי כשזה מגיע למכוניות בקטגוריה של רכבי ספורט

שני המכוניות הנ"ל הם מטחנות דלק ניידות

האימפרזה מתאימה יותר לדרישות של פותח השירשור , מה גם שתצורת המרכב שלה הרבה יותר שימושית

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

שתי המכוניות ראויות ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות.

האימפרזות ספורטיביות יותר מבין השתיים ואכן רמת הבלמים לוקה בחסר ביחס לביצועי המנוע (שלוש וחצי שנות שימוש).

עדין למרות חסרונותיהן היחסיים המכוניות הנ"ל בגירסתן המקורית גדולות על רוב רובם של הגולשים כאן שלא יהיו מסוגלים אפילו להתקרב למיצוי יכולתן במציאות.

אז דחילקום מלטחון מים.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
שתי המכוניות ראויות ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות.

האימפרזות ספורטיביות יותר מבין השתיים ואכן רמת הבלמים לוקה בחסר ביחס לביצועי המנוע (שלוש וחצי שנות שימוש).

עדין למרות חסרונותיהן היחסיים המכוניות הנ"ל בגירסתן המקורית גדולות על רוב רובם של הגולשים כאן שלא יהיו מסוגלים אפילו להתקרב למיצוי יכולתן במציאות.

אז דחילקום מלטחון מים.

אותו כנ"ל לגבי כל מכונית אפילו מאזדה 3 ורנו קליאו בעניין מיצוי היכולת בידיו של הנהג הממוצע.

הבן אדם מחפש מכונית כיף ובנוסף עוד כמה פרמטרים ולא לנסוע על המגבלות או להשתתף בראלי קפריסין אז למה ההתפלספות המיותרת?

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם

בני , ציינת בהודעה המקורית שאינך מעוניין ולא מתעניין בפוזה. האמת היא, שלמרות המראה החשוד של ה TT ומכיוון שהסובארו בהחלט טובה יותר , אתה קצת בבעיה.

בימינו [ויסלחו לי כל בעלי האימפרזה GT וכוו] דווקא הסובארו משלחת בכל הנהגים סביבה מראה פוזאיסטי רם וכביר כמעט מכל דבר על הכביש. דבר זה כמובן אינו גורע מיכולתה גם לגמד כל סמרטוט שנדבק לה לישבן, אבל מכיוון שהיא כבר אינה נדירה כבעבר, ונפלה קורבן ל .. ואצל אוסף של שטותניקים חסרי אחריות[לא מכליל אבל לא חסרות דוגמאות] , תדמיתה נשנעת יותר על גובה כונס האוויר , הכנף האחורית [אביזר חובה לכל בעליה של הונדה קופה ] והמפלט המרשים. דווקא ה TT תתברר כמכונית פחות פוזאיסטית למרות הנחיתות הדינמית.

בכל מקרה בפרמטר הזה- פוזה , החשיבה היא בידיוק להפך. המציאות בארץ פשוט משקפת הגדרות שונות למונח הזה.

לגבי ביצועים ו"הגדרה" -ראה תשובות קודמות . [ לטעמי הסובארו טובה יותר , גם מענינית יותר].

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם
בני , ציינת בהודעה המקורית שאינך מעוניין ולא מתעניין בפוזה. האמת היא, שלמרות המראה החשוד של ה TT ומכיוון שהסובארו בהחלט טובה יותר , אתה קצת בבעיה.

בימינו [ויסלחו לי כל בעלי האימפרזה GT וכוו] דווקא הסובארו משלחת בכל הנהגים סביבה מראה פוזאיסטי רם וכביר כמעט מכל דבר על הכביש. דבר זה כמובן אינו גורע מיכולתה גם לגמד כל סמרטוט שנדבק לה לישבן, אבל מכיוון שהיא כבר אינה נדירה כבעבר, ונפלה קורבן ל .. ואצל אוסף של שטותניקים חסרי אחריות[לא מכליל אבל לא חסרות דוגמאות] , תדמיתה נשנעת יותר על גובה כונס האוויר , הכנף האחורית [אביזר חובה לכל בעליה של הונדה קופה ] והמפלט המרשים. דווקא ה TT תתברר כמכונית פחות פוזאיסטית למרות הנחיתות הדינמית.

בכל מקרה בפרמטר הזה- פוזה , החשיבה היא בידיוק להפך. המציאות בארץ פשוט משקפת הגדרות שונות למונח הזה.

לגבי ביצועים ו"הגדרה" -ראה תשובות קודמות . [ לטעמי הסובארו טובה יותר , גם מענינית יותר].

צודק... אכן הסובארו מושכת הרבה יותר תשומת לב מה-TT ומשדרת יותר פוזה ומושכת כאלה שמנסים להתגרות כדי לשמוע את המנוע רועם ולראות אותה מתרחקת במהירות

BMW330i

פרטים בה"פ

פורסם

בשאלה שלי אנני רוצה לפגוע בדרך כלשהי בבעלי רכבים ספורטיבים (בפרט סוברו), אבל אני ישאל : איפו לעזאזל בארץ אפשר לנהוג ברכב ספורטיבי?? בכל 100 מטר יש רדר או ניידת. גם הכבישים באיכות זוועתית, לפעמים ב 120 קמ"ש מאוד מסוכן. להחזיק כזה רכב רק בשביל להיות ראשון ברמזור? זה פוזה נטו. (תיקנו אותי אם אני טועה)

פורסם

לא יודע מבחינת הדלק של האוודי , אבל האימפרזה שותה באיזור ה 1:7-8 במצב "רגוע" , וזאת למרות סל"ד מאוד נמוך בהילוך חמישי על 100 קמ"ש (אם אינני טועה 2500-2600)

פורסם
בשאלה שלי אנני רוצה לפגוע בדרך כלשהי בבעלי רכבים ספורטיבים (בפרט סוברו), אבל אני ישאל : איפו לעזאזל בארץ אפשר לנהוג ברכב ספורטיבי?? בכל 100 מטר יש רדר או ניידת. גם הכבישים באיכות זוועתית, לפעמים ב 120 קמ"ש מאוד מסוכן. להחזיק כזה רכב רק בשביל להיות ראשון ברמזור? זה פוזה נטו. (תיקנו אותי אם אני טועה)

רואים שבחיים לא נסעת מהר (ולא, 140 זה לא ממש מהר...). אני יכול לספור לך בשליפה 10 מקומות שאין בהם את מה שציינת. (בעצם, אם אני אספור אותם כאן יבואו ידידינו [NOT] הכחולים ויטפלו בנושא, אז עדיף שלא).

כמובן, שאם אתה מאלה שנוסעים מהר בעיר או כשלידם בנתיב אנשים תמימים שנוסעים על 90 ועלולים כל רגע להתפרץ לנתיב שלהם, עדיף שלא תדע על מקומות כאלה...

פורסם
רוני, (הרבה טקסט)...

...אף פעם לא שמעתי מישהו מלין על עיצוב הפנים של קאררה שנת 99 (993) שלה יש דש בורד כמו של אוטובוס של ג'נרל מוטורס,

אני יודע שהייתה לך GT הרבה זמן, אולי בגלל זה חושיך קהו והתרגלת לעוצמת הבלימה הנמוכה :wink:

וברצינות - כל איש והתרשמותו. האמת היא, שלי לרוב לא מפריעים בלמים לא טובים במיוחד, מכיוון שאופי הנהיגה שלי אינו כולל בלימות היסטריות לזמן ארוך. ספציפית באימפרזה זה הפריע לי מכיוון שזה היה מורגש מאוד בכל מצב ובמיוחד ביחס לכוח המנוע. מה הטעם להיות מסוגל להאיץ תוך שניות ל-150 קמ"ש ויותר, אם אתה לא יכול לבלום באותה הרמה?

ובנוגע לקאררה 993 (שנת 99? קצת הגזמת כלפי מעלה), ישבתי בכזו לא מזמן. היא אמנם לא נראית מרשימה במיוחד מבפנים, אבל זה בהחלט לא רע. אם כבר, אז 964, שנת 91 או 92, נראית נורא ואיום מבפנים. זה לא דשבורד של אוטובוס, זה דשבורד של טרקטור...

לא בכבישי המרכז כמובן. למרות שגם במחלפים ובסיבובים עירוניים אפשר ליהנות. בשביל להוציא את המקסימום מעצמך עם רכב ספורטיבי צריך פשוט לנסוע דרומה (שעה וחצי-שעתיים נסיעה) או צפונה (זמן דומה), לכבישים בהם באמת אפשר לנהוג.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בגדול אתה צודק , נהיגה בארץ לא מאפשרת למצות את היכולות של רכב ספורטיבי , במיוחד אם אתה אדם שומר חוק ונוסע כחוק (כמוני :-) )

ובשביל זה קם בחור אמיץ , שפועל לקדם את הספורט המוטורי בארץ

ויום אחד אפילו גם אתה תוכל לקחת את ה-gt שלך או כל כלי אחר , ולהכניס אותו ליום מסלול בתשלום

ובכך תוכל למצות את יכולתיו , כמו בכל מדינה נאורה בעולם .

..........ואז אתה תתעורר :lol:

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
רוני,

קבל את התנצלותי, לא היתה כוונה בדברי לפגוע- אך מאחר ויש כאן חבורת ילדים שנוטה להתבאס על היותם בעלים של פורד ומחוסר יכולת להניח את ידם על מה שנקרא בארצנו אימפרזה GT, וטוענים שאריקה ברזיאית שנת 84 עם מנוע 1400 "משופר" עדיפה על אימפרזה... לכן התשובה היתה ברוח הדברים הנ"ל.

אתה יודע מה מצחיק ?

האריקה המסוימת הזו שאתה צוחק עליה , הגיעה מהחברה עם ברקסים טובים יותר משל GT/WRX והאריקה תוכננה לפני 25 שנה בערך... ( מה גם שהבעלים לא טען מעולם שהיא טובה מאימפרזה כי הוא לא מכליל אותה באותה קבוצה )

הבעלים גם רשם כמה וכמה פעמים רק שהבנת הנקרא שלך שואפת לאפס ואתה מסרב לקלוט את זה .

ד"א , עם 180,000 ש"ח אפשר לקנות אימפרזה ?

אני פשוט לא בטוח שהכסף יספיק לי לקנות אימפרזה...

ולעניין , גם אם תעשה גלגלונים הברקסים של האימפרזה לא עומדים ברמה .

לא ברמה של ספורטיביות ובטח ובטח לא ברמה של המנוע של אימפרזה....

האימפרזה אוטו כייפי , אוחז ומהיר יחסית לשאר המתחרים .

בטח ובטח הכי שווה לשקל/דולר/יורו .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...