Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין בקניית שלוש מכוניות לעסק המשפחתי שלנו.

הרכב צריך להיות אמין וחסכוני ככל האפשר מאחר והמכוניות עושות כ-30K ק"מ בשנה. אני מניח שכחודש אחרי הקנייה כשנראה שהמכונית אכן לא היתה נפילה נעשה התקנה לגז.

כדאי שיהיה אוטומט, נפח מנוע 1600 סמ"ק. דגש על אמינות.

השאלה השנייה היא איפה לדעתכם המקום המתאים לעשות קנייה כזו?

תודה,

ליאור.

פורסם

אין דבר כזה פטור ממע"מ, אתה בטח התכוונת ל"הוצאה מוכרת".

ההוצאות שלך עבור העסק (כולל קניית שלוש מכוניות עבודה) נחשבות כהוצאה לצורכי הפעלת העסק ונרשמות בדו"ח מאזן בסעיף "הוצאות".

מה שמקטין בסופו של דבר את המס המשולם על ההכנסות החייבות במס.

מעבר לכך, יש הטבות כשקונים שלוש מכוניות "במכה" אבל זה לא קשור לעסק או פרטי.

ליאור.

פורסם

אמינות + מנוע 1600 + אוטומט = יפנית

אימפרזה, 323, אלמרה (מנוע 1800), קורולה, בלאנו

אישית הייתי ממליץ לך ללכת על האלמרה אבל קשה למצוא אחת טובה אז אם לא תמצא

לך על הקורולה, היא גם נוחה וגם אמינה

אחריה יש את האימפרזה שהחלקים שלה הכי זולים ובסוף יש את המאזדה 323 ורק אם כל אלה כשלו

לך על הבאלנו שהיא מאוד זולה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
אמינות + מנוע 1600 + אוטומט = יפנית

יש אנשים שעדיין חיים עם דעות קדומות שמבוססות על שיטת המיסוי בשנות ה-80, שגם אז לא היו נכונות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ראזמל,

אם כל כך הרבה אנשים אומרים את זה אולי זה נכון? (שואל ברצינות, סך הכל אני נתקל הרבה בתגובות הנ"ל וחוצמזה רוב ציי הרכב מורכבים ממאזדות לא?)

פורסם

לא כל דבר שהרבה אנשים אומרים הופך להיות נכון.

כשתקבל מהיבואן את אותה ההנחה שמקבלת חברת ליסינג, שמחפשת רכב זול, בלי קשר לאיכויות שלו - גם אתה תקנה גטס.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
ראזמל,

אם כל כך הרבה אנשים אומרים את זה אולי זה נכון? (שואל ברצינות, סך הכל אני נתקל הרבה בתגובות הנ"ל וחוצמזה רוב ציי הרכב מורכבים ממאזדות לא?)

חברות הליסינג מקבלות את המאזדה, 4 במחיר 3...

לא היית קונה?

דרך אגב, האם התקציב הוא 80 אלף ש"ח עבור כל רכב, או עבור כולם גם יחד?

(אני מניח שמדובר ב80 ליחידה, אבל השאלה מתבקשת..)

אני הייתי נכנס למגרש טרייד אין של אחת מחברות הליסינג (בלי סוחרים בבקשה) ובוחר 3 קורולות 2001-2002 בגרסת ה SUN.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לא כל דבר שהרבה אנשים אומרים הופך להיות נכון.

כשתקבל מהיבואן את אותה ההנחה שמקבלת חברת ליסינג, שמחפשת רכב זול, בלי קשר לאיכויות שלו - גם אתה תקנה גטס.

באופן כללי אני מסכים איתך שזה הרבה סטיגמות, אבל לרוב זה יותר מקצת סטיגמות.

קח לדוגמא את הפיג'ו 307. אחלה של אוטו, באמת. הנסיעה שלו ממש יפה, איכותית מאוד. אחת המשפחתיות שיותר אהבתי בשביל להגיע מ A ל B בנוחות, ללא ספק המשפחתית שאיתה הייתי יורד לאילת. אבל לא הייתי קונה את הרכב הזה בשום מצב, הוא פשוט לא נותן מספיק תמורה בשביל חוסר האמינות שהוא מציג. בין אם זה בעיות חשמל, גיר, או אנערף מה.

יודע מה? קח ניסוי. סע בכביש ותספור לכמה פיג'ו 307 לא עובד אחד מהפנסים הקדמיים. זה פשוט מצחיק...

את אותו הסיפור אפשר להגיד על ה C5. האוטו הזה נוח בצורה פנומנלית, מישהו כמו אבא שלי יתאהב בו במידה והוא ינהג עליו יותר מאשר כל שאר המתחרים שלו. אבל לא הייתי ממליץ על הרכב הזה מאותה הסיבה - המוסך. יש לו לא קצת בעיות עם המחשב (לפחות בגירסאות הישנות. לא יודע איך זה כעת אחרי מתיחת הפנים).

נכון, זה לא אבסולוטי ואני אישית כן אוהב רכבים צרפתיים וכן הייתי קונה רכבים שכאלה, במידה והם מצדיקים את הקנייה. ה 307 למשל לא. ה 206 כן. זה הרבה תלוי בדגם.

Back to the original - NC again.

פורסם
אני הייתי נכנס למגרש טרייד אין של אחת מחברות הליסינג (בלי סוחרים בבקשה) ובוחר 3 קורולות 2001-2002 בגרסת ה SUN.

בתקציב הזה הוא יוכל לקנות כבר קורולה מ-2003 ( אגב את אלה שיוצאות מליסינג אצלו אנחנו מוכרים ב-75K - אבל כרגע לא עומדות מכוניות למכירה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בסובארו מוכרים אימפרזה 1.6 אוטומטית חדשה ב 122K, ורוצים עוד 9K על מערכת גז.

אני מניח שאם תקנה שלוש מכוניות ביחד, תקבל הנחה של 15% על המכוניות והנחה משמעותית יותר על מערכת הגז. זה יביא אותך לאזור 105K למכונית עם מערכת גז מותקנת, ברשיון, עם אחריות יבואן על הכל.

אם תקנה רכב בן שלוש-ארבע מליסינג ב 80K, תוסיף לו עוד 9K לגז, תלך לעמדה אחד לרשום ברשיון, תגמור עם רכב משומש, עם אחריות מפוצלת, באזור ה 90K.

לדעתי יותר כדאית האפשרות הראשונה.

נמרוד

פורסם

אני דווקא מניח שמדיבר על 80K לכל המכוניות(צודק?) אז אני הייתי הולך על בלנו.

אגב, רכב פרטי (פרייבט) לא נחשב כהוצאה מוכרת וגם מסחרית קטנה כבר לא נחשבת (ברלינגו פרטנר וכו...) מה שכן רכבים יותר גדולים (דוגמת הג'אמפי, לארגו) כן נחשבים כהוצאה ואתה מקבל עליהן החזר מע"מ.

לכן אם כבר אתה הולך על פרייבטים אז הייתי הולך על משומשות מאנשים פרטיים מסיבה מאוד פשוטה של עלות ואפשרות לנהל מו"מ על מחיר הרכב.

התחשבות מהמדינה (מיסים, החזרים) אתה לא תקבל גם אם תקנה 100 מכוניות לעסק, אלא אם המכוניות האלה זה העסק שלך.

מקווה שעזרתי,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

סלט מטורף יש פה:

אין דבר כזה פטור ממע"מ, אתה בטח התכוונת ל"הוצאה מוכרת".

ההוצאות שלך עבור העסק (כולל קניית שלוש מכוניות עבודה) נחשבות כהוצאה לצורכי הפעלת העסק ונרשמות בדו"ח מאזן בסעיף "הוצאות".

מה שמקטין בסופו של דבר את המס המשולם על ההכנסות החייבות במס.

מעבר לכך, יש הטבות כשקונים שלוש מכוניות "במכה" אבל זה לא קשור לעסק או פרטי.

ליאור.

אין הוצאות במאזן לכן הן אינן יכולות להירשם שם. במאזן יש נכסים, התחייבויות וההפרש בינהם הוא ההון העצמי.

אם תתבצעה רכישה של המכוניות (לא ליסינג), המכוניות ירשמו כנכס במאזן אך לא ירשמו כהוצאה בדוח רווח והפסד, ניתן יהיה לראות את הפעולה גם בתזרים המזומנים. ההכרה בהוצאה זו הן מבחינה מיסויית והן מבחינה חשבונאית תהיה דרך הפחת. שיעור הפחת המוכר למס ושיעור הפחת החשבונאי לא תמיד זהים.

לעסקים בד"כ יש יתרונות לביצוע רכישות של רכבים ע"י עסקאות חכירה הוניות או מימוניות ממספר שיקולים בניהם ההכרה בהוצאות הריבית על מימון הרכישה, מניעת עומס על האובליגו העיסקי, הקלה על תיכנון תזרים המזומנים העתידי, הגמישות המימונית ועוד.

אם אתה מתכנן לרכוש מכוניות חדשות אז בתור רוכש של 3 מכוניות אתה יכול לפנות ליבואני נרכב בתור "לקוח צי רכב" קטן אומנם אך תהיה לך יכולת מיקוח מרשימה ואתה יכול לצפות להנחה של לפחות 15% מהמחיר לצרכן הרגיל.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

קצת הבהרות:

מקווה שעזרתי,

דימה.

דווקא לא, אני התכוונתי ל-80 אלף לכל רכב.

סלט מטורף יש פה:

אין הוצאות במאזן לכן הן אינן יכולות להירשם שם. במאזן יש נכסים, התחייבויות וההפרש בינהם הוא ההון העצמי.

אם תתבצעה רכישה של המכוניות (לא ליסינג), המכוניות ירשמו כנכס במאזן אך לא ירשמו כהוצאה בדוח רווח והפסד, ניתן יהיה לראות את הפעולה גם בתזרים המזומנים. ההכרה בהוצאה זו הן מבחינה מיסויית והן מבחינה חשבונאית תהיה דרך הפחת. שיעור הפחת המוכר למס ושיעור הפחת החשבונאי לא תמיד זהים.

נכון, אני יצאתי מנקודת הנחה שלא כולם כאן שולטים במאזן או בדו"ח רווח והפסד ולכן לא נכנסתי לפרטים כמו נכסים, הון עצמי, פחת או ערך גרט.

מה גם שחשבתי שמאחר שזה פורום רכב ולא פורום כלכלה, הדבר לא ישנה את הבחירה שלי בהחלטה לגבי סוג הרכב ולא את הצעות החברים כאן.... :wink:

בכל מקרה תודה על התיקון....

ליאור.

פורסם

אגב, רכב פרטי (פרייבט) לא נחשב כהוצאה מוכרת וגם מסחרית קטנה כבר לא נחשבת (ברלינגו פרטנר וכו...) מה שכן רכבים יותר גדולים (דוגמת הג'אמפי, לארגו) כן נחשבים כהוצאה ואתה מקבל עליהן החזר מע"מ.

לכן אם כבר אתה הולך על פרייבטים אז הייתי הולך על משומשות מאנשים פרטיים מסיבה מאוד פשוטה של עלות ואפשרות לנהל מו"מ על מחיר הרכב.

התחשבות מהמדינה (מיסים, החזרים) אתה לא תקבל גם אם תקנה 100 מכוניות לעסק, אלא אם המכוניות האלה זה העסק שלך.

מקווה שעזרתי,

דימה.

לא חושב שעזרת כי אתה טועה ומטעה.

מאז ה-1.1.95 גם הוצאות על רכבים פרטיים מוכרות.

אם הרכב נוסע עד 9600 ק"מ בשנה מוכרות 25% מההוצאות.

אם הרכב נוסע מעל 9600 ק"מ בשנה החלק היחסי שמעל 9600 ק"מ מוכר במלואו ( או 25% ממהוצאות הגבוה מבין השניים )

אם הרכב צמוד לעובד מסויים המשלם מס בגין שווי שימוש יוכר גם שווי השימוש כהוצאה בנוסף למה שהוכר לפי החישוב שכתבתי לעיל, אך בכל מקרה לא יוכר כהוצאה סכום גבוה ממה שהוצא בפועל.

מה שדימה הזכיר הוא ביטול הפטור ממע"מ על רכישת מסחריות קלות מה שאולי מייקר קצת את רכישת המסחריות הקטנות, אך יש לזה השפעה שולית לעניין ההכרה בהוצאות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...