Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שוב,

מכיוון שהנושא הקודם (סיוויק או קסארה) הפך לוויכוח נוקב אודות יפניות וארופאיות, שהמשיך הרבה אחרי שהחלטתי כבר ללכת על קסארה אני פותח נושא חדש.

מצאתי קסארה שנת 2000 אוטומטית מנוע 1800 עם 98K קילומטר. זה במגרש מסודר כזה (סטייל אוטו סנטר). בסה"כ הרכב נראה במצב טוב (כמובן שקשה לדעת את מצבו האמיתו לאחר ההברקה הציחצוח והחלפת השמנים שעשו לו). הדברים היחידים שראיתי:

מראה בצד של הנהג - צריך להחליף.

פנס ערפל אחד שבור.

פגיעה ממש קלה בדלת האחורית.

וככל הנראה יש בעיה באגזוז (כנראה חור או משהו) צריך לעשות ההערכה.

בכל מקרה לקחתי לסיבוב נראה בסדר מלבד הרעש מהאגזוז ואני לא יודע אם האוטו פשוט חלש או שמשהו לא בסדר כי האוטו מאיץ כבר חלש (אני חושב שהוא פשוט ככה, חלש, אבל אשמח לישמוע ממי שיש לו רכב דומה).

בגדול יש משהו ספציפי שאני צריך לבדוק ברכב / לשים לב אליו במיוחד ?

כלומר איזה שהן בעיות ידועות או דברים שאני יכול לבדוק בעין לפני שאני לוח לבדיקה וסוגר?

נ.ב.

כאשר מסתכלים על האוטו מקדימה ומתכופפים האוטו נראה כאילו קצת עקום (יכול להיות דבר כזה?)

תודה למגיבים.

פורסם

מצטער שאני יכול לענות לך רק על השאלה האחרונה שלך.

אז ככה ההורים שלי רצו ליקנות סוזוקי בלנו והיה בן אדם אחד נראה בסדר מסודר האוטו כולו יפה נוצץ אמר רק שהיתה תאונה קלה בכנף וזהו האוטו מצויין,

הסתכתלתי על האוטו והוא נראה לי טיפה עקום אז הסתכלתי על השחיקה של הגלגלים הקדמיים ושם הכל התברר גלגל אחד שחוק לגמרי ואחד כמה עט חדש ושניהם נקנו באותו הזמן והותקנו באותו הזמן.

אז לקחנו את האוטו לבדיקה והתברר שכל האוטו לאחר כמה תאונות ''טובות'' בכנף ובעמודים שמחזיקים את הגג האוטו פשוט איבד צורה של אוטו ולא היה סימטרי וכולו עקום בשילדה.

אז סתם ביזבזנו כ 300 שקל בבדיקה (חבל) כי ראיתי את התקלה גם לפני הבדיקה.

טוב אז אחרי כל זה אני אתן לך טיפ אחד תבדוק את השחיקה של כל הגלגלים לפינ הקנייה !!!!

וההאצה של האוטו אני לא יודע לא נהגתי בקסרה אבל אולי זה איך שהוא קשור לתקלה באגזוז שציינת.

פורסם

לגבי התאוצה, זה לא קשור לאגזוז. האוטו חלש יחסית, כמו משפחתית מן השורה.

לגבי העקימות, זה מאוד חשוד ויכול להיות שהאוטו עבר תאונה רצינית..

פורסם

המקום המדובר מבטיח החזר כסף על בדיקה במקרה שמתגלים בעיות בשילדה / גיר / מנוע.

אז מהמבחינה הזו אין בעיה, השאלה היא אם יש דברים שאני יכול לבדוק ככה לפני שאני מבזבז זמן על בדיקה, או אם מישהו מכיר "מחלות" נפוצות בדגם / שנה הזו שכדאי לשים לב אליהם.

פורסם

אם זכרוני אינו מטעני, בשנת 2000 הקסארות האוטומטיות שהגיעו לארץ היו מצויידות בתיבת הילוכים AL4.

התיבה נוטה להיות בעייתית בדגמים הללו, בעיקר אם עברה טיפול ושימוש שאינם קפדניים.

בדוק את אופן העברות ההילוכים (רק חשוב שתכיר את האופי השונה של התיבה ולא תחשוב שמדובר בתקלה).

כמו כן, שים לב לנורות מהבהבות בלוח השעונים (Sport / Snow) מייד לאחר ההנעה. הדבר יכול להעיד על תקלה רצינית בגיר המצרכה שיפוץ (עלות היכולה להרקיע לאלפי שקלים).

כמ וכן, מומלץ מאד לבדוק צבעו של שמן הגיר.

בדוק כי מי הקירור שברדיאטור הם מים ירוקים ולא מי ברז, ע"י פתיחת פקק מילוי המים ברדיאטור.

אם מדובר במי ברז, ממליץ בחום לוותר על הרכב, משום שהמנועים הללו רגישים מאד לשימוש במים רגילים (גורמים לאיכול בלוק המנוע).

וכמובן לא לא לוותר על נסיעה ברכה + בדיקה במכון (ומומלץ גם בדיקה במוסך) לפני הקניה.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

1. אתה עושה טעות חמורה שאתה קונה רכב כזה ממגרש. גם הנתונים של הרכב שבחרת אינם נשמעים מי יודע מה וגם כנראה תשלם יותר במגרש מאשר בשוק הפרטי (שמה ניתן לרכוש רכב כזה במחיר נמוך יחסית מהמחירון - מה שעושה המגרש בעצם רק שהוא מוכר אותו ברווח ואתה לא צריך למכור ברווח).

2. שים לב - כנראה שהמגרש ייתן לך אחריות והחזר כסף על מכון בדיקה מסויים שהוא הולך אליו ויש להם הסכם - אם זה המצב והמגרש מתעקש על מכון מסויים דע לך שמדובר בקומבינה.

פורסם

המקום מוכן לכל מכון בדיקה, אז אני לוקח למכון באזור שלי, לגבי המחיר גם ככה הורדתי להם כמעט 8 אלף מהמחירון אז לא נורא.

אבל איך אני יודע איזו תיבת הילוכים זו? (AL4)?

פורסם

אני חושב שהAL4 נמכר רק עם מנוע 1.6 במה שנקרא אז "מילניום".

במילניום המסילה של הגיר משוננת כזאת סטייל מרצדס (ועוד כמה יצרנים מאז) וב1.8 שנמכרו לפני 2000 המסילה הייתה רגילה עם לחצן על המוט.

אבל הזיהוי הכי ודאי יכול להיות רק לפי ההתנהגות של הגיר.

ההתנהגות של הAL4 אמורה להיות מאוד בולטת, רק צריך לשים לב.

פורסם

עשיתי סיבוב על הרכב לא הרגשתי במשהו שונה בהעברת ההילוכים, וזה לא דגם מיליניום ואין תיבה משוננת אז כרנראה שזה רגיל.

פורסם

לי יש את אותו מנוע 1800 ב306 והאוטו דווקא נוסע בכלל לא רע ומרגיש נמרץ מאוד ( למרות שלכל אחד יש סטנדרטים אחרים :-D .)

אני בכל אופן הייתי בודק את האוטו ב7 עניים בגלל שהוא ממגרש . ולוקח אותו לבדיקה במקום אחר בכלל כך שלא תיהיה איזושהי קומבינה בין בעל המגרש למכון הבדיקה.

יוגב

פורסם

למישהו אולי יש נתונים טכניים לגבי כמה כ"ס יש במנוע 1800 האוטומטי וכמה יש במנוע 1600 שנמכר בשנת 2000 (נראה לי שזה ה-8 שסתומים ולא ה-16 שנמכר בקסארה2 )

פורסם

מה שאני נוהג לעשות כשאני (או מי ממכרי) רוצה לקנות רכב ממגרש, אני מנסה לדלות את פרטי הבעלים הקודם מרשיון הרכב - ומנסה להשיג את הבעלים בטלפון, לבעלים בד"כ אין אינטרס בעסקה והם אומרים את האמת, מה שחסך לי הרבה בדיקות שווא ונפילות בפח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...