Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

VW POLO 2006

BURZUM
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע לגבי יאריס רגילה, אבל ביאריס TS מודל 2006 המזגן מקרר מצויין(לפחות בשלי זה ככה).

לא נהגתי ב TS , אני מודה.

אבל משני בעלי יאריס רגילות ובנוסף זו שאיתי בכמה שבועות האחרונים, המזגן חלש.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ניסיתי להחזיר לך, אתה פשוט רושם שטויות בפורום ומאוד בטוח בעצמך, ללא כל בסיס.

מי שרושם שטויות, שוב ושוב, הוא אתה בלבד, והתגובה שלך מלאה בהן:

ולא היאריס היא לא מכונית צרפתית, עדיין מדובר במכוניות יפנית . מכונית שמתוכננת ומיוצרת בצרפת היא צרפתית, אפילו שקוראים לה טויוטה. מה לעשות.

ואמור לי בבקשה, האם השברולט אוויאו הינה איטלקית כיוון שהיא תוכננה באיטליה? האוויאו היא רכב שמתוכנן באיטליה ומיוצר בדרום קוריאה, עד כדי כך פשוט. האם היית קורא לה רכב אמריקאי מכיון שהסמל הוא שברולט? קצת הגיון!

והאם וולוו היא היא הולנדית אמיתית כיוון שהיא מיוצרת שם? כנ"ל.

מילא אם היאריס הייתה חולקת רכיבים עם רכב צרפתי, הייתי מבין, אבל היא פשוט לא רכב צרפתי, לא ביופי לא באופי ואף שום אספקט אחר. ראה לעיל

במקום לחפש לריב, תלמד לשתוק קצת, לא יזיק לך. אני ודאי וודאי שלא מחפש לריב, אבל מי שזורק קוצים שלא יצפה לפרחים.

וסליחה, אם כבר "חיפשת" אותי, בוא תן לי לענות לך על כמה דברים - שלא גיליתי מההודעות הקודמות

1. היאריס הוכיחה את עצמה כאחת המכוניות באמינות ביותר בסקרי אמינות בעולם, ומכיוון שכל המכלולים העיקריים הם בשימוש כבר כמה שנים טובות, אין שום סיבה שהאמינות הזאת תדרדר. הדגם הצרפתי חדש לגמרי. אפילו אם מדברים על הדגם הקודם, גם הוא צעיר מדי.

2. נחמד שאתה מכניס את הגראנד פונטו והקליאו שלוש, כי אני בטוח שנסעת בהן. תתפלא, נסעתי (באירופה) ונהניתי. כדאי לחכות שיגיעו לארץ.

כמה קליאו החזקת? אני החזקתי 2, שתיהן 2003, ואין בהן מקום בכלל מאחורה, גם לילדים צפוף. אני בשלושה שבועות האחרונים עם יאריס 2005 ואתה יודע שמאחור יש שני כסאות ילידם? ואתה יודע שאתמול נסעו שם שלושה מבוגרים ללא בעייה מיוחדת? בנוסף הייתה לי פונטו 2005 ל 5ימים והיא פחות מרווחת מהיאריס בוודאות, אבל אתה יודע הכול. הc3 גם כן צפופה יותר מהיאריס ובמקרה הזה גם מהפונטו במושב האחורי. בג'אז לא נסעתי, לכן לא הגבתי. נו באמת, אתה מדבר על התרשמות אישית כאילו היא אוביקטיבית. המבחן פשוט מאוד: כיוונתי ביאריס את מושב הנהג כך שיתאים לי (1.80מ'), ואז עברתי לשבת מאחור, למותר לציין שהרגליים שלי לא נכנסו בכלל ונתקעו במושב הקדמי (וכן, במצב בגאז' מינימלי...), דבר שלא קרה לי בפונטו, לא בC3 ובוודאי לא בג'אז. מלבד זאת, המספרים לא משקרים, וליאריס מידות קטנות הרבה יותר מאשר למקובל בקטגוריה, גם בבסיס הגלגלים (2.37 לעומת 2.45 ממוצע) וגם בתא המטען (205 ליטר לעומת 290 בפונטו לדוגמה). למעשה היא יותר קרובה במידותיה לפיאט פנדה מאשר לפיאט פונטו... מצויינת לסטודנט או לפנסיונר, בעייתית מאוד להסעת ילדים קטנים (ניסית גם להכניס עגלה לבגאז' בזמן שיש כסאות מאחור?!)

3. 4 כוכבי ריסוק במבחני euroncap - בדיוק כמו הג'אז, ה c3, הפונטו והקליאו הישנות, פחות מאשר הגרנד פונטו והקליאו 3 החדשות יותר (5 כוכבים). שוב, אתה מתעקש להתווכח, אם תשים לב לא מדובר ב"רק כוכבים", מדובר בציונים המצביעים על כוכבים, והיאריס קיבלה בשקלול יותר כוכבים מה206, קליאו והפונטו. וכמובן שאתה מכניס לפה רכבים שעוד לא הגיעו לארץ וכמובן הם לא אופציה. כאן אתה כבר סותר את עצמך: תחליט: היאריס קיבלה יותר כוכבים או לא? (אתה בעצמך כותב שלא. הרי השקלול שאתה מדבר עליו מכניס עוד גורמים כמו הגנה על הולכי רגל, שהם לא רלבנטים מבחינת הנוסעים ברכב)

4. "צריכת דלק מעולה"?! בדיוק להיפך, ביחס לקבוצה, היא בין הבזבזניות ביותר בדלק (אם כי ההפרשים לא גדולים). לפי נתוני יצרן, צריכת הדלק היא כדלקמן:

יאריס 1:12.4 14 ק"מ לליטר - רגע?! הכי בזבזנית, מוזר.....

פונטו 1:13.8

11.3c3 1:12.9

ג'אז 1:14 13.8

אתה מערבב בין ידניות לאוטומטיות בלי לשים לב... רק מראה מה רמת ההבנה שלך...

רק היונדאי גטס גרועה יותר מבחינת צריכת דלק. הנתונים נלקחו מאתר net-car.

אז בעל אוהב, עשה טובה לך ולאישה האוהבת, ותלמד קצת את החומר שלך לפני שאתה קופץ.

ערב נעים, ופה שמתי סוף לוויכוח הזה, אני כותב כבר כמה שנים בפורום, ומי שמכיר אותי יודע שאני לא מתווכח בלי לבסס את הידע שלי. אדון שגב היקר, אם אתה כבר מערב את אשתי היקרה בנושא, אז כדאי שתלך ותלמד לפני שאתה מקשקש שטויות, זה שאתה כותב הרבה שנים בפורום רק אומר שכתבת הרבה שטויות, ואת רמת הידע (הנמוכה עד אימה) שלך כבר ראינו... ואת הויכוח אתה התחלת, אבל אני מסיים.

פורסם
[/color]מי שרושם שטויות, שוב ושוב, הוא אתה בלבד, והתגובה שלך מלאה בהן:

ולא היאריס היא לא מכונית צרפתית, עדיין מדובר במכוניות יפנית . מכונית שמתוכננת ומיוצרת בצרפת היא צרפתית, אפילו שקוראים לה טויוטה. מה לעשות. וזה שהמכאניקה היא יפנית לחלוטין , לא אומר כלום נכון? אז אולי כדאי פשוט להדביק סמל של פיג'ו ונסגור עניין לא?

ואמור לי בבקשה, האם השברולט אוויאו הינה איטלקית כיוון שהיא תוכננה באיטליה? האוויאו היא רכב שמתוכנן באיטליה ומיוצר בדרום קוריאה, עד כדי כך פשוט. האם היית קורא לה רכב אמריקאי מכיון שהסמל הוא שברולט? קצת הגיון!

מילא אם היאריס הייתה חולקת רכיבים עם רכב צרפתי, הייתי מבין, אבל היא פשוט לא רכב צרפתי, לא ביופי לא באופי ואף שום אספקט אחר. ראה לעיל - לא משוכנע, ואני בטוח שאף אחד אחר פה לא משוכנע כמוני

במקום לחפש לריב, תלמד לשתוק קצת, לא יזיק לך. אני ודאי וודאי שלא מחפש לריב, אבל מי שזורק קוצים שלא יצפה לפרחים.

וסליחה, אם כבר "חיפשת" אותי, בוא תן לי לענות לך על כמה דברים - שלא גיליתי מההודעות הקודמות

1. היאריס הוכיחה את עצמה כאחת המכוניות באמינות ביותר בסקרי אמינות בעולם, ומכיוון שכל המכלולים העיקריים הם בשימוש כבר כמה שנים טובות, אין שום סיבה שהאמינות הזאת תדרדר. הדגם הצרפתי חדש לגמרי. אפילו אם מדברים על הדגם הקודם, גם הוא צעיר מדי. נכון משנת 99', אכן צעיר מדי. אולי גם האופל אסקונה צעירה מדי, ולכן כדאי שנחכה עוד כמה שנים

2. נחמד שאתה מכניס את הגראנד פונטו והקליאו שלוש, כי אני בטוח שנסעת בהן. תתפלא, נסעתי (באירופה) ונהניתי. כדאי לחכות שיגיעו לארץ. כמובן שניקח את את זה בעירבון מוגבל, עדיין - איך הן קשורות לבקשה של הבחור לחלופה בארץ?

כמה קליאו החזקת? אני החזקתי 2, שתיהן 2003, ואין בהן מקום בכלל מאחורה, גם לילדים צפוף. אני בשלושה שבועות האחרונים עם יאריס 2005 ואתה יודע שמאחור יש שני כסאות ילידם? ואתה יודע שאתמול נסעו שם שלושה מבוגרים ללא בעייה מיוחדת? בנוסף הייתה לי פונטו 2005 ל 5ימים והיא פחות מרווחת מהיאריס בוודאות, אבל אתה יודע הכול. הc3 גם כן צפופה יותר מהיאריס ובמקרה הזה גם מהפונטו במושב האחורי. בג'אז לא נסעתי, לכן לא הגבתי. נו באמת, אתה מדבר על התרשמות אישית כאילו היא אוביקטיבית. המבחן פשוט מאוד: כיוונתי ביאריס (רגע.. וזו לא התרשמות אישית?) את מושב הנהג כך שיתאים לי (1.80מ'), ואז עברתי לשבת מאחור, למותר לציין שהרגליים שלי לא נכנסו בכלל ונתקעו במושב הקדמי (וכן, במצב בגאז' מינימלי...), דבר שלא קרה לי בפונטו, לא בC3 ובוודאי לא בג'אז. מלבד זאת, המספרים לא משקרים, וליאריס מידות קטנות הרבה יותר מאשר למקובל בקטגוריה, גם בבסיס הגלגלים (2.37 לעומת 2.45 ממוצע) וגם בתא המטען (205 ליטר לעומת 290 בפונטו לדוגמה). למעשה היא יותר קרובה במידותיה לפיאט פנדה מאשר לפיאט פונטו... מצויינת לסטודנט או לפנסיונר, בעייתית מאוד להסעת ילדים קטנים (ניסית גם להכניס עגלה לבגאז' בזמן שיש כסאות מאחור?!)

3. 4 כוכבי ריסוק במבחני euroncap - בדיוק כמו הג'אז, ה c3, הפונטו והקליאו הישנות, פחות מאשר הגרנד פונטו והקליאו 3 החדשות יותר (5 כוכבים). שוב, אתה מתעקש להתווכח, אם תשים לב לא מדובר ב"רק כוכבים", מדובר בציונים המצביעים על כוכבים, והיאריס קיבלה בשקלול יותר כוכבים מה206, קליאו והפונטו. וכמובן שאתה מכניס לפה רכבים שעוד לא הגיעו לארץ וכמובן הם לא אופציה. כאן אתה כבר סותר את עצמך: תחליט: היאריס קיבלה יותר כוכבים או לא? (אתה בעצמך כותב שלא. הרי השקלול שאתה מדבר עליו מכניס עוד גורמים כמו הגנה על הולכי רגל, שהם לא רלבנטים מבחינת הנוסעים ברכב) לא סותר את עצמי בכלל, תעיף מבט בשקלול ריסוק צד וחזית

4. "צריכת דלק מעולה"?! בדיוק להיפך, ביחס לקבוצה, היא בין הבזבזניות ביותר בדלק (אם כי ההפרשים לא גדולים). לפי נתוני יצרן, צריכת הדלק היא כדלקמן:

אתה מערבב בין ידניות לאוטומטיות בלי לשים לב... רק מראה מה רמת ההבנה שלך... אכן טעיתי בנתונים, אבל הטעויות שלי הן לטובתך, כלומר התוצאות האמיתיות עדיין סותרות את מה שאתה כתבת .... רמת ההבנה שלי או שלך?

ערב נעים, ופה שמתי סוף לוויכוח הזה, אני כותב כבר כמה שנים בפורום, ומי שמכיר אותי יודע שאני לא מתווכח בלי לבסס את הידע שלי. אדון שגב היקר, אם אתה כבר מערב את אשתי היקרה בנושא, אז כדאי שתלך ותלמד לפני שאתה מקשקש שטויות ומה זה קשור בדיוק??, זה שאתה כותב הרבה שנים בפורום רק אומר שכתבת הרבה שטויות, ואת רמת הידע (הנמוכה עד אימה) אני הוא זה שאמר שרכב בנזין לא יכול לנסוע 40,000 ק"מ בשנה? שלך כבר ראינו... ואת הויכוח אתה התחלת, אבל אני מסיים.

אבל כל עוד אתה מרגיש טוב

פורסם

איזה וויקוח טיפשי - אבל מצחיק.

במקום לנסות להשפיל אחד את השני בצורה אלגנטית - אולי תתווקחו בה"פ - ותגידו מי ניצח.

מרוב שאתם רבים שכחתם מה הבחור בקש לדעת.

אני מסכים אם כל מי שענה כאן.

פולו 1.4 אוט' (לא יודע לגבי ידני) - עגלה ובעייתית מאוד מבחינת תקלות.

ההתרשמות שלי היא ממס' בעלי פולו מהשנים 2003-2002 (יד-1 שלושתם).

יש לי גם חבר עם פולו 97 - שלא נדע.

חיפשתי רכב בקטגוריה הזאת (אבל משומש).

מאוד אהבתי את הג'אז (לא ניתן למצוא משומש אותו סיפור עם היאריס)

נשאר C3 (לא יודע עד כמה הסנסודרייב אמין מבחינת הנסיעה נהנתי) סיטרואן מחליפים טכנולוגיה עוד לפני שהספיקו ללמוד אותה - אלה המילים של מנהל מוסך מורשה של סיטרואן בת"א.

בסוף קניתי 206 - 1.6 ידני - מבסוט! (חבל שלא ג'אז)....

אגב.. המזגן של היאריס - לפחות שני הTSים שנהגתי עליהם ביום חם מאוד הוא סוף הדרך. ואני אומר את זה כאחד שסובל מחום בטירוף - דווקא זה דבר שהתרשמתי ממנו לטובה.

בנוגע למקום - יש ליאריס מעט מאוד מקום בבגאז'..

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

צר לי לאכזב את הבעל האוהב, אבל טויוטה יאריס היא בעצם טויוטה ויטס בחליפה מעט שונה (אבל ממש מעט). הויטס תוכננה ביפן ונמכרת בשוק היפני מזה כשמונה חודשים, כאשר ED2 היו אחראים על הפיכתה ליאריס המוכרת והנמכרת באירופה, זאת באמצעות שינוי פרטי חוץ ופנים מסוימים בלבד. בכלל, ED2 אחראית בעיקר על עיצוב חוץ ופנים ולא על תכנון מפורט של מכלולים וכדומה. הוכחה? גלול מעט למטה בלינק הזה:

http://www.toyota.co.jp/en/about_toyota/rd

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
וזה שהמכאניקה היא יפנית לחלוטין , לא אומר כלום נכון? אז אולי כדאי פשוט להדביק סמל של פיג'ו ונסגור עניין לא?

א. הרבה מהתנהגות המכונית לא נובע מהמכניקה אלא מהשלדה, מכיול המתלים וההגה, שהם צרפתיים "טהורים".

ב. חלק גדול מהחלקים המכניים בכלל מיוצרים על ידי ספקי משנה (רובם בצרפת אבל גם בהודו ובסין, בין השאר, וכן , גם ביפן). לדוגמה: http://www.locatenorthfrance.com/bse_aut_pro.html#

ג. אם היית מעורב בפרויקטים הנדסיים, היית יודע שהשלב הכי חשוב בתכן של מוצר הוא שלב האפיון, וזה נעשה בסדנא הצרפתית, זה הדבר שהכי משפיע על התכונות של הרכב.

ד. "להדביק סמל של פיג'ו" זה בדיוק מה שעשו עם האייגו/c1/107 - פיתחו רכב זהה, מייצרים אותו באותו מפעל, ופשוט מדביקים עליו מדבקה של טויוטה/פיג'ו/סיטרואן לפי הצורך (וההזמנה). לפי ההגיון שלך ("הלאום נקבע לפי המותג") האם גם האייגו יפני?

מילא אם היאריס הייתה חולקת רכיבים עם רכב צרפתי, הייתי מבין, אבל היא פשוט לא רכב צרפתי, לא ביופי לא באופי ואף שום אספקט אחר. ראה לעיל - לא משוכנע, ואני בטוח שאף אחד אחר פה לא משוכנע כמוני.

א. תגדיר מה זה "יופי ואופי צרפתי" - לקנגו אותו יופי ואופי כמו לC5?

ב. הגיר של היאריס, לדוגמה, משותף ל PSA ומיוצר באותו מפעל בצרפת. גם חלקים אחרים כמו המעצורים, המשככים ומכלול ההתנעה. למעשה, 80% (בערך כספי) מכלל המכלולים של היאריס מיוצרים באירופה http://www.locatenorthfrance.com/cgi-bin/article.cgi?art=353

ג. אתה כנראה חסר בטחון, אם אתה זקוק לחיזוקים מאחרים. ובכלל, עשית סקר שאתה מדבר בשמם?

במקום לחפש לריב, תלמד לשתוק קצת, לא יזיק לך. אני ודאי וודאי שלא מחפש לריב,אבל מי שזורק קוצים שלא יצפה לפרחים.

1. היאריס הוכיחה את עצמה כאחת המכוניות באמינות ביותר בסקרי אמינות בעולם, ומכיוון שכל המכלולים העיקריים הם בשימוש כבר כמה שנים טובות, אין שום סיבה שהאמינות הזאת תדרדר. הדגם הצרפתי חדש לגמרי. אפילו אם מדברים על הדגם הקודם, גם הוא צעיר מדי. נכון משנת 99', אכן צעיר מדי. אולי גם האופל אסקונה צעירה מדי, ולכן כדאי שנחכה עוד כמה שנים. בעיות אמינות נוטות להופיע אחרי קצת יותר מ 6 שנים (בתלות בנסועה), וזה המבחן האמיתי. אם גם בעוד 5 שנים היאריס תחשב אמינה - אני אסכים איתך לגבי נושא זה.

2. נחמד שאתה מכניס את הגראנד פונטו והקליאו שלוש, כי אני בטוח שנסעת בהן. תתפלא, נסעתי (באירופה) ונהניתי. כדאי לחכות שיגיעו לארץ. כמובן שניקח את את זה בעירבון מוגבל, עדיין - איך הן קשורות לבקשה של הבחור לחלופה בארץ? נתעלם לרגע מהחוצפה שלך לטובת הדיון: שתיהן יגיעו אוטוטו. לפעמים כדאי להמתין.

כמה קליאו החזקת? אני החזקתי 2, שתיהן 2003, ואין בהן מקום בכלל מאחורה, גם לילדים צפוף. אני בשלושה שבועות האחרונים עם יאריס 2005 ואתה יודע שמאחור יש שני כסאות ילידם? ואתה יודע שאתמול נסעו שם שלושה מבוגרים ללא בעייה מיוחדת? בנוסף הייתה לי פונטו 2005 ל 5ימים והיא פחות מרווחת מהיאריס בוודאות, אבל אתה יודע הכול. הc3 גם כן צפופה יותר מהיאריס ובמקרה הזה גם מהפונטו במושב האחורי. בג'אז לא נסעתי, לכן לא הגבתי. נו באמת, אתה מדבר על התרשמות אישית כאילו היא אוביקטיבית. המבחן פשוט מאוד: כיוונתי ביאריס (רגע.. וזו לא התרשמות אישית?) זה קנה מידה אחיד (אותו מבוגר שיש לו גובה ידוע, בניגוד למבוגרים "ארביטררים" בעלי גובה בלתי ידוע), המגובה במספרים (ראה להלן מידות בסיס גלגלים ותא מטען) את מושב הנהג כך שיתאים לי (1.80מ'), ואז עברתי לשבת מאחור, למותר לציין שהרגליים שלי לא נכנסו בכלל ונתקעו במושב הקדמי (וכן, במצב בגאז' מינימלי...), דבר שלא קרה לי בפונטו, לא בC3 ובוודאי לא בג'אז. מלבד זאת, המספרים לא משקרים, וליאריס מידות קטנות הרבה יותר מאשר למקובל בקטגוריה, גם בבסיס הגלגלים (2.37 לעומת 2.45 ממוצע) וגם בתא המטען (205 ליטר לעומת 290 בפונטו לדוגמה). למעשה היא יותר קרובה במידותיה לפיאט פנדה מאשר לפיאט פונטו... מצויינת לסטודנט או לפנסיונר, בעייתית מאוד להסעת ילדים קטנים (ניסית גם להכניס עגלה לבגאז' בזמן שיש כסאות מאחור?!)

3. 4 כוכבי ריסוק במבחני euroncap - בדיוק כמו הג'אז, ה c3, הפונטו והקליאו הישנות, פחות מאשר הגרנד פונטו והקליאו 3 החדשות יותר (5 כוכבים). שוב, אתה מתעקש להתווכח, אם תשים לב לא מדובר ב"רק כוכבים", מדובר בציונים המצביעים על כוכבים, והיאריס קיבלה בשקלול יותר כוכבים מה206, קליאו והפונטו. וכמובן שאתה מכניס לפה רכבים שעוד לא הגיעו לארץ וכמובן הם לא אופציה. כאן אתה כבר סותר את עצמך: תחליט: היאריס קיבלה יותר כוכבים או לא? (אתה בעצמך כותב שלא. הרי השקלול שאתה מדבר עליו מכניס עוד גורמים כמו הגנה על הולכי רגל, שהם לא רלבנטים מבחינת הנוסעים ברכב) לא סותר את עצמי בכלל, תעיף מבט בשקלול ריסוק צד וחזית תסתכל על ההגנה על ילדים, שזה אחד הנושאים החשובים, אם לא החשוב ביותר. בדגם הקודם (זה שאתה דיברת עליו)הם נכשלו (ציטוט The ½-half-year old’s restraint did not protect the child’s neck in the frontal test מתוך http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=74). בדגם החדש (הצרפתי) יש שיפור (3 כוכבים), בדומה להונדה ג'אז או לסיריון החדשה, אבל נמוך מאשר הפונטו והקליאו החדשות (ואפילו הגטס).

אתה מערבב בין ידניות לאוטומטיות בלי לשים לב... רק מראה מה רמת ההבנה שלך... אכן טעיתי בנתונים, אבל הטעויות שלי הן לטובתך, כלומר התוצאות האמיתיות עדיין סותרות את מה שאתה כתבת .... רמת ההבנה שלי או שלך? נו, לפחות אתה מודה בטעות, השגנו התקדמות מסוימת.

ערב נעים, ופה שמתי סוף לוויכוח הזה, אני כותב כבר כמה שנים בפורום, ומי שמכיר אותי יודע שאני לא מתווכח בלי לבסס את הידע שלי. אדון שגב היקר, אם אתה כבר מערב את אשתי היקרה בנושא, אז כדאי שתלך ותלמד לפני שאתה מקשקש שטויות ומה זה קשור בדיוק?? אל תערב את מי שאינו מעורב, זה שאתה כותב הרבה שנים בפורום רק אומר שכתבת הרבה שטויות, ואת רמת הידע (הנמוכה עד אימה) אני הוא זה שאמר שרכב בנזין לא יכול לנסוע 40,000 ק"מ בשנה? לא אמרתי שהוא לא יכול, אמרתי שאי אפשר לצפות ממנו לאותה אמינות כמו רכב שנסע מעט, ושבנסועה כזו עדיף (כלכלית) דיזל. שלך כבר ראינו... ואת הויכוח אתה התחלת, אבל אני מסיים.

אבל כל עוד אתה מרגיש טוב

אני מרגיש טוב, ובזאת מסיים את הויכוח המטופש הזה. אל תטרח לענות לי יותר, נלאיתי מלהתווכח איתך, אתה מתנצח במקום לענות לעניין.
פורסם
צר לי לאכזב את הבעל האוהב, אבל טויוטה יאריס היא בעצם טויוטה ויטס בחליפה מעט שונה (אבל ממש מעט). הויטס תוכננה ביפן ונמכרת בשוק היפני מזה כשמונה חודשים, כאשר ED2 היו אחראים על הפיכתה ליאריס המוכרת והנמכרת באירופה, זאת באמצעות שינוי פרטי חוץ ופנים מסוימים בלבד. בכלל, ED2 אחראית בעיקר על עיצוב חוץ ופנים ולא על תכנון מפורט של מכלולים וכדומה. הוכחה? גלול מעט למטה בלינק הזה:

http://www.toyota.co.jp/en/about_toyota/rd

רוני

חבל, כל התאוריות שלך, בעל אוהב, לא נכונות.

פורסם
חבל, כל התאוריות שלך, בעל אוהב, לא נכונות.
אני אבין אם קשה לך לקרוא אנגלית, אבל תגיד, קראת את הלינק לפני שציטטת שוב את מה שכבר כתוב?

אין בלינק מילה על היאריס או על הויטס.

מה שכן יש, זה תיאור תהליך הפיתוח של דגם חדש, וכפי שכתבתי, אפיון הרכב (PRODUCT PLANNING) הנובע ממחקר שוק (כי שמבצעים בכל תהליך פיתוח מוצר מודרני) הוא השלב הראשון, והכי חשוב. נחש היכן ביצעו את אפיון היאריס...

פורסם
אפיון הרכב (PRODUCT PLANNING) הנובע ממחקר שוק (כי שמבצעים בכל תהליך פיתוח מוצר מודרני) הוא השלב הראשון, והכי חשוב. נחש היכן ביצעו את אפיון היאריס...

אני חושב, רק חושב, שלא צריך להתייחס להצהרות של מאזדה בנוגע לאיפיון באופן כזה רציני. לדעתי, ושוב אני מסייג את דבריי, מדובר כאן בדגם הויטס שפיתוחו בוצע ביפן, אשר ED2 היו מאומנים על הפיכתו ליאריס לפי הצרכים האירופאיים, שזה כולל שינוי ויזואלי מסוים, אולי רמת איבזור שונה וכן הלאה. וכמובן - יש את עניין הייצור שהוא בצרפת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מבלי להתיחס על הייתרנות (הרבים) של היאריס דור ראשון.

עלתה טענה לגבי תוצאות מבחני הריסוק של היאריס. לגבי הבדיקה הספציפת של הרכב-משמע פגיעת חזית,צד ושיכלול כולל. הטויטה יאריס משנת 2000(השנה בה היא נבחנה), עד הצגת הרנו מודוס בשנת 2005,לא הייתה שום מכונית בקטגוריה שקיבלה תוצאה גבוהה יותר, מהתוצאות המעולות שלה.

תוצאות החזית של היאריס היו 81%, פגיעת צד: 89% ושיכלול כולל עמד על 85%

לצורך המחשה הרנו קליאו שנבחנה באותה שנה קיבלה 69% בחזית, 83% בצד וציון כולל של 76% (פער של יותר מ-10%).

הפיז'ו 206 שנבחנה גם היא באותה שנה קיבלה 69%, 78% ו-74%.

מענין לצין שמכוניות שנבחנו אחרי הצגת היאריס, פולו לדוגמא קיבלו תוצאות נמוכות יותר (75%, 89% ו-82% במקרה של הפולו)

כך גם עם הפאביה, גאז', קורסה ועוד (בעצם כולם).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
מבלי להתיחס על הייתרנות (הרבים) של היאריס דור ראשון.

עלתה טענה לגבי תוצאות מבחני הריסוק של היאריס. לגבי הבדיקה הספציפת של הרכב-משמע פגיעת חזית,צד ושיכלול כולל. הטויטה יאריס משנת 2000(השנה בה היא נבחנה), עד הצגת הרנו מודוס בשנת 2005,לא הייתה שום מכונית בקטגוריה שקיבלה תוצאה גבוהה יותר, מהתוצאות המעולות שלה.

תוצאות החזית של היאריס היו 81%, פגיעת צד: 89% ושיכלול כולל עמד על 85%

לצורך המחשה הרנו קליאו שנבחנה באותה שנה קיבלה 69% בחזית, 83% בצד וציון כולל של 76% (פער של יותר מ-10%).

הפיז'ו 206 שנבחנה גם היא באותה שנה קיבלה 69%, 78% ו-74%.

מענין לצין שמכוניות שנבחנו אחרי הצגת היאריס, פולו לדוגמא קיבלו תוצאות נמוכות יותר (75%, 89% ו-82% במקרה של הפולו)

כך גם עם הפאביה, גאז', קורסה ועוד (בעצם כולם).

אין ספק שהיאריס הקודמת קיבלה ציון טוב להגנה על הנהג והנוסע (גם בהתנגשות צדית וגם בהתנגשות חזיתית). עם זאת, יש לציין 2 נקודות חשובות: א. היא קיבלה ציון לא טוב בהגנה על הילדים, בפרט על תינוקות. זה רק מחזק את מה שכתבתי על כך שהיא מתאימה ביותר למי שאין לו ילדים (סטודנט, זוג צעיר ללא, פנסיונר) אך לא כל כך מתאימה לאם לילדים. ב. בהתנגשות צדית, ראש הנוסע עלול להיות מוטח דרך החלון הצדי אל מחוץ למכונית, אפקט מוזר ומסוכן מאוד (In our test the head contacted nothing but in real life a head exposed outside the car is dangerous.) דרך אגב, כפי שכבר ציינתי, היאריס החדשה - כיאה לרכב אירופאי - נבחנה לא מכבר וקיבלה 5 כוכבי בטיחות, בדומה לדור החדש של הקטנות באירופה (קליאו, פונטו, 1007, 107/c1/eyego) . וגם ההגנה על ילדים השתפרה מאוד (אם כי עדיין 3 כוכבים בלבד בתחום זה לעומת 4 בכמה מהנ"ל). יש לציין שהיאריס החדשה נבחנה עם 7 כריות אויר (6 המוכרות + כרית לברכי הנהג). לא בטוח שהיבואן יביא אותה עם רמת אבזור כזאת (נקוה שכן...), כך שלא ברור עדיין אם המבחן "תופס" לגבי הארץ, במיוחד לגבי ההגנה על ילדים. הגרסה היפנית של היאריס - הדייהטסו סיריון החדשה - נבחנה עם 2 כריות אויר בלבד וקיבלה 4 כוכבים.

ובהערת אגב, ארצה לציין שציון של 4 כוכבים שלפני מספר שנים מועט היה סיבה למסיבה וגאווה גדולה ליצרן וליבואן, גורר היום תיאורים כמו "אכזבת המבחן" לסיריון מצד ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3159710,00.html

מצד אחד, זה מראה איזה שיפור עצום יש בבטיחות המכוניות הקטנות בשנים האחרונות.

מצד שני, זה קצת עיוות, כי למעשה היום הסיריון היא בין הסופרמיני הכי בטוחות הנמכרת בישראל (כל עוד הדגמים הנזכרים לעיל עדיין לא נמכרים כאן)

פורסם

זה אולי סמנטיקה אבל עדין, היאריס לא קיבלה ציון טוב, אלא היא קיבלה את התוצאה הגבוהה ביותר בקטגוריה, בו היא החזיקה ביד רמה במשך 5 שנים (זמן נצח במונחי רכב). כל קביעה אחרת תהיה לא מבוססת. לגבי פגיעה בילדים עדין מבנה עדיף של מרכב מהווה פקטור חשוב יותר מכל קביעה אחרת, חשוב לציין שבזמן שהיא נבחנה לא היה בכלל ניקוד על הפרמטר הזה כאשר ללא שום ספק עדיף להיות (אני לא מאחל לאף אחד) מעורב בתאונה ביאריס 2000 מאשר רנו קליאו 2000. זה לא משנה אם אתה הנהג, הנוסע ,הילד או הכלב המשפחתי.יש ליזכור שבמהלך השנים קיבלה היאריס התקני ISO FIX שמשפרים לעיין ערוך את בטיחות הילדים.

כנאמר מקודם, הסיריון לא מכונית זהה ליאריס ורב השוני על הדומה.

לגבי הגעת המפרט לארץ, כמו שקשה לי להאמין שהפונטו תגיע עם 6 כריות אויר וממש כמו שהפוקוס והC4 מגיעות עם 2 כריות אויר כך אני מאמין שהיאריס תגיע בגרסאות בעלות מספר כריות מצומצם (הלוואי שאני התבדה) כאן זה לא קשור ליצרן אלה לתרבות מקומית, אם הלקוחות יתחילו לדרוש ולהתעקש אזי אני מאמין שיהיה שינוי.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
זה אולי סמנטיקה אבל עדין, היאריס לא קיבלה ציון טוב, אלא היא קיבלה את התוצאה הגבוהה ביותר בקטגוריה, בו היא החזיקה ביד רמה במשך 5 שנים (זמן נצח במונחי רכב). כל קביעה אחרת תהיה לא מבוססת. לגבי פגיעה בילדים עדין מבנה עדיף של מרכב מהווה פקטור חשוב יותר מכל קביעה אחרת, חשוב לציין שבזמן שהיא נבחנה לא היה בכלל ניקוד על הפרמטר הזה כאשר ללא שום ספק עדיף להיות (אני לא מאחל לאף אחד) מעורב בתאונה ביאריס 2000 מאשר רנו קליאו 2000. זה לא משנה אם אתה הנהג, הנוסע ,הילד או הכלב המשפחתי.יש ליזכור שבמהלך השנים קיבלה היאריס התקני ISO FIX שמשפרים לעיין (לאין) ערוך את בטיחות הילדים.

כנאמר מקודם, הסיריון לא מכונית זהה ליאריס ורב השוני על הדומה.

לגבי הגעת המפרט לארץ, כמו שקשה לי להאמין שהפונטו תגיע עם 6 כריות אויר וממש כמו שהפוקוס והC4 מגיעות עם 2 כריות אויר כך אני מאמין שהיאריס תגיע בגרסאות בעלות מספר כריות מצומצם (הלוואי שאני התבדה) (אתבדה) כאן זה לא קשור ליצרן אלה לתרבות מקומית, אם הלקוחות יתחילו לדרוש ולהתעקש אזי אני מאמין שיהיה שינוי.

א. תגיד את האמת, נכון שאתה עובד של טויוטה? אתה יכול להגיד, זו לא בושה, רק ענין של גילוי נאות.

ב. לא מדויק. היאריס נבחנה ב2000 וקיבלה 4 כוכבים, אבל גם הקליאו, גם הפולו גם הפביה וגם הפונטו שנבחנו ב2000 קיבלו 4 כוכבים. איך הגעת להפרש של 5 שנים שבהן "היא שלטה ביד רמה"?!

ג. לגבי הריסוק הצדי, הנה התיאור המלא: Side Impact The Yaris lost no points in side impact which is remarkable for a car without side airbags. The effect on the dummy was unusual as there was a very marked push early on the dummy’ pelvis and abdomen which caused the body to rotate forcing the head complexly out of the side window. This seems to have kept the chest away from the incoming door for a longer time than is usual, hence reducing the load seen on the ribs. The outboard seat wing also has an insert made from polyurethane which is designed to push on the pelvis and abdomen which works with a dummy but may not with a human. In our test the head contacted nothing but in real life a head exposed outside the car is dangerous

במלים אחרות, זה מעורר חשד שהיאריס תוכננה כדי להגן על בובה בזמן מבחן התרסקות מהונדס, על חשבון הגנה על אדם אמיתי במצב של תאונה אמיתית.

ג. אתה בעצמך כתבת שבשנת 2000 ההגנה על בטיחות ילדים לא נכנסה לשיקלול הציון, והרי אם התוצאה כן היתה נחשבת, התמונה היתה שונה לגמרי, השווה את מה שנכתב על היאריס The ½-half-year old’s restraint did not protect the child’s neck in the frontal test לעומת מה שנכתב על הקליאו this child restraint was excellent and is as good as any we have tested. לכן, אם להשתמש בניסוח שלך, בשביל ילד, ללא שום ספק עדיף להיות (אני לא מאחל לאף אחד) מעורב בתאונה בקליאו 2000 מאשר יאריס 2000 (לגבי הנהג התמונה שונה).

ד. "לגבי פגיעה בילדים עדין מבנה עדיף של מרכב מהווה פקטור חשוב יותר מכל קביעה אחרת" זה לחלוטין לא נכון. רוב הפגיעות של ילדים בתאונות נגרמות בתאונות בעוצמה בינונית, בהן המרכב לא מתרסק לחלוטין, על אחת כמה וכמה לגבי המושבים האחוריים הסופגים פגיעה נמוכה יותר מאשר הקדמיים בתאונה חזיתית. מרבית הפגיעה אצל ילדים נגרמת בגלל הפעלת עומסים על ראשיהם - השרירים והצואר שלהם עדין לא חזקים מספיק כדי למתן את הפגיעה. ואכן במבחנים של encap מה שמודדים הוא אותם עומסים, וזה מה שמשפיע (היום, כשזה כבר נכנס לשקלול) על הציון שמקבלת המכונית בהגנה על ילדים.

ה. isofix זו מלה יפה שמכסה על כלום. היבואן של טויוטה לא מביא את הכסא המתאים להתקן לארץ ולכן זה בכלל לא רלבנטי. אולי אתה תדבר עם ההנהלה שיתחילו לשים לב לנושא הזה?

ו. חלק נכבד מהאחריות על "התרבות המקומית" מוטלת על היבואנים. אף אחד לא הכריח את יונדאי לוותר דווקא על כרית האויר של הנוסע (במקום לוותר על אבזור נוחות שאינו בטיחותי) בגרסת הליסינג של הגטס. עובדה שיש יבואנים שכן שמים את הדגש על הבטיחות.

• תוכן חדש...