Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני במקומך מתוך השלושה הייתי הולך לכיוון האיביזה בעיקר בגלל עלויות אחזקה.

כנראה שאין לך מושג בחלפים, חלקים באיביזה זה אותם חלקים כמו בגולף פחות או יותר כך שהטחזקה דומה

פורסם

מבחינת איכות תא הנוסעים, איזה רכב עדיף? ז"א איזה רכב (גם בלי קשר לאיבזור) נראה הכי חדש מבפנים?

איזה רכב נותן לך את ההרגשה שבאמת המהנדסים חשבו איך להשקיע בפינוק הנוסעים? אני לא משווה לוולבו S80 או במוו סדרה 7. אבל בכל זאת, איזה מבין השלושה עדיף? איזה רכב הכי מפנק?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
עידן, חוץ מכמות השטויות האדירה ששפכת בשירשור הזה (יחד עם אורן-קינג-123) והרצון לשכנע את יוסי לקנות 306 - מה אתה בדיוק רוצה ? קראתי את כל ה"פנינים" שלך בשירשור הזה ולמען האמת נשארתי דיי המום.

האחזקה של גולף ישנה לא יקרה יותר מאחזקה של 306 ישנה. אתה בכלל מודע לאיכות הבינונית של החלקים ב 306 ? אתה בכלל מודע לכמות התקלות במכוניות הללו ואיזה בלאי הן עוברות ? אתה חושב שהחלקים של ה 306 כ"כ "זולים" ? מתי בפעם האחרונה ביקרת אצל ז'אן ? אתה חושב שכולם מלקקים את האוטו שלהם ?

אף אחד מאיתנו כאן לא יכול להיות ב 200% אובייקטיבי, אבל הפרנקופיליות הזו כבר עוברת כל גבול ולכן כדאי שתתחיל להתאפס על עצמך. שמתי לב שבשבילך גולף = יקר ולא ממש טוב, צרפתי = אחלה, יפאני = משעמם ואמין.

תעשה לי ולכולנו טובה, את הפנינים הללו תשמור לעצמך ואם יש משהו שאתה יכול לתרום לדיון בצורה כמה שיותר אובייקטיבית - תפדל. אם לא, אל תתפלא אם ההודעות שלך יעלמו "פתאום" (אורן-קינג, כנ"ל).

איציק

אתה צודק,כי אתה מנהל,ולא יתכן שמנהל יטעה.

יוסי,קנה גולף.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
אתה צודק,כי אתה מנהל,ולא יתכן שמנהל יטעה.

יוסי,קנה גולף.

בהחלט, פניני החוכמה שלך, אורן, היו יוצאים מן הכלל. בוא ניזכר בכמה:

יוסי,הגולף לא מומלצת... (וואלה ? נראה איזה נימוקים משכנעים יש לך) הגולף מהשנים האלו הם לא הגולף דור רביעי...זה לא הגולף שאתה יכול לבוא ולהגיד ל"חבר'ה" יש לי גולף! אני אמ סי סוס! (וואו, נימוק מאוד משכנע)

הרכב הזה גם...לא ממש מושך לטעמי... (לטעמך...)

ה306 יותר טובה מכל בחינה שתסתכל...וגם באמינות אפשר להגיד כי גולף שמורה כמעט ולא תמצא מהשנים האלה.. (כן, ממש... ה 306 היא מכונית של זקנים ששומרים עליה והגולף 1.6 היא מכונית צעירים שכל היום קורעים אותה)

306 יותר מהנה (נכון),יותר מהירה (ממש טיל, מה אני אגיד לך...),יותר אמינה במקרה הזה (נו באמת, תעשה לי טובה...),יותר יפה לטעמי (לטעמך...),יותר נוחה (נכון) ,יותר פיג'ו:wink: תחשוב מה יקרה לך שילך לך קלאץ' בגולף.....

אני יודע שלפולו זה בסביבות 3000 שקל...אני משאר שגם לגולף. (אתה רק משער...)

בקיצר,עזוב אותך גולף! (ראסמי, נימוק מאוד משכנע) גם ככה לא תצליח להיפרד מהדיאל....:smile:

בקיצור - הוספת רק שטויות על הדברים שנאמרו קודם לכן.

למען הסר ספק (במקרה והטעם שלך קיבל ניחוח פרנקופילי), אני מצרף תמונה של 2 הדגמים המדוברים.

איציק

Peugeot%20306%2097%20Achter.jpg

shigeky_n-img600x450-1112969906golf2.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מנהל או לא.

גם אותי מעצבן לראות אנשים שמנצלים כמעט כל הזדמנות ע"מ ליחצ"ן את היצרן האהוב עליהם , לפעמים גם תוך כדי התעלמות מדרישות פותח השרשור , {סתם לדוגמא מישהו מחפש משפחתית מרווחת , ומישהו קופץ וממליץ לו על קליאו :? , ויש עוד מליון דוגמאות}

חלאס עם זה.

כמעט כל שרשור שני הופך ל - "די לסטיגמות" , "אין על הפג'ו" , "הרנו שלי נוסעת על 3 גלגלים כבר חצי שנה , ואין זכר לבעיות" וכד'..

GOT סחוג?

פורסם

פיג'ו הוא לא היצרן האהוב עליי,אני אוהב את ה106 זה הכל,אני גם לא ממש אוהב את ה 306,אבל זאת ההתלבטות שהייתה לו,אני חושב שה306 עדיפה מהגולף,אתה חושב אחרת..שיבושם לך.

לבוא ולהגיד שאני מדבר שטויות? אין בעיה.

ולמה שמת תמונה של 306 מכוערת בצבע ירוק מבחיל וגולף כסופה יפה עם ג'אנטים ושמורה מאוד שלא תמצא בארץ במחיר הגיוני?

אם כבר,אז תעשה את זה הוגן.

אגב איציק,כמה עולה קלאץ' לגולף? כולל עבודה אני מתכוון.

ואתה יוסי,כן אתה,קנה מה שמושך אותך,אם זה גולף אז שיהיה גולף,לא משנה מה תקנה,רק תדאג שיהיה שמור ואל תתפתה לקנות רכב במצב חרבנה בזול!

פורסם
ולמה שמת תמונה של 306 מכוערת בצבע ירוק מבחיל וגולף כסופה יפה עם ג'אנטים ושמורה מאוד שלא תמצא בארץ במחיר הגיוני?
מדהים כמה שאתה לוקח את זה אישית...

אגב איציק,כמה עולה קלאץ' לגולף? כולל עבודה אני מתכוון.
תברר ותחזור אלינו עם תשובות... מה חשבת, שאני יעשה לך את העבודה ? (עבדתי בחנות חלקי חילוף לרכב, אני יודע כמה עולים החלקים).

דרך אגב, קלאץ' לפג'ו 1400 יותר זול מ-1600 (מבחינת עלות החלק), כך שכדאי שתדייק במה שאתה אומר...

גם אם זה קצת יותר יקר, זה בסופו של דבר יתקזז לו עם הרדיאטור חימום, מוט פיתול אחורי, אטם ראש מנוע וגומיות שסתומים ;-)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מדהים כמה שאתה לוקח את זה אישית...

תברר ותחזור אלינו עם תשובות... מה חשבת, שאני יעשה לך את העבודה ? (עבדתי בחנות חלקי חילוף לרכב, אני יודע כמה עולים החלקים).

דרך אגב, קלאץ' לפג'ו 1400 יותר זול מ-1600 (מבחינת עלות החלק), כך שכדאי שתדייק במה שאתה אומר...

גם אם זה קצת יותר יקר, זה בסופו של דבר יתקזז לו עם הרדיאטור חימום, מוט פיתול אחורי, אטם ראש מנוע וגומיות שסתומים :wink:

איציק

בלאי טבעי!!!

:wink:

ועכשיו ברצינות,

אף אחת מהן לא עדיפה אבסולוטית. כניראה שהגולף החזיקה מעמד טוב יותר במהלך השנים בלי שברים כלשהם בדשבורד או בעיות אמינות מיוחדות למיניהם. אבל עדיין בשביל לקנות את הגולף צריך לרדת בשנתונים, והאחזקה יכול להיות מאוד תיהיה יקרה יותר.

אני מאמין שצריכת הדלק של הפיג'ו תיהיה זולה יותר מאשר של הגולף, אבל איכות הנסיעה של הגולף תיהיה עדיפה בהרבה על פני איכות הנסיעה של הפיג'ו. (לכל הקרציות אני מפרט מראש לפני שישאלו אותי ואני אצטרך להגיב שוב: הפיג'ו אומנם תיהיה נוחה יותר, אבל איכות הנסיעה הכוללת תיהיה עדיפה בגולף בגלל איכות חומרים עדיפה, מרווח עדיף, אבזור וכו').

Back to the original - NC again.

פורסם

אני לא לוקח אישית...פשוט שמת 306 מכוערת וגולף יפה...זה אמור להיות ההפך..זה הכל:wink:

אני יודע שעלות קיט קלאץ' רק החלק עולה 500 שקל +- למנוע 1600 של פיג'ו...עבודה אני מעריך עוד 400-500.

בקשר לגולף אין לי מושג,ציינתי רק שאני יודע שלפולו זה עולה 2500-300,גולף ופולו משתמשים באותם החלפים עד כמה שאני יודע...אז.. ההפרש לא צריך להיות עצום בינהם.

פורסם
אני לא לוקח אישית...פשוט שמת 306 מכוערת וגולף יפה...זה אמור להיות ההפך..זה הכל:wink:

אני יודע שעלות קיט קלאץ' רק החלק עולה 500 שקל +- למנוע 1600 של פיג'ו...עבודה אני מעריך עוד 400-500.

בקשר לגולף אין לי מושג,ציינתי רק שאני יודע שלפולו זה עולה 2500-300,גולף ופולו משתמשים באותם החלפים עד כמה שאני יודע...אז.. ההפרש לא צריך להיות עצום בינהם.

פעם אחרונה שבדקתי, סט מצמד ל- TU 1.4 עולה 400-500 שח וסט מצמד ל 1600 עולה כ 1000 שח.

למיטב ידיעתי אין תנודות היסטריות במחירים של מצמדים, לכן כדאי שתבדוק אם סט מצמד למנוע 1600 של פג'ו באמת עולה 500+/- שח.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרבה סטיגמות, ביסוס עובדות סתמיות ע"פ השערות ושומועות- זה בערך איך שנראה התר'ד הזה.

בעברי 3 מכוניות צרפתיות, מאחת מהם (קליאו) אכלתי מירורים והקללות עדיין נשמעות לכל עבר.

לאחר בדיקה מעמיקה הרשתי לעצמי לבסס עובדות שליליות לגבי הקליאו/מגאן בכל הקשור לאמינות.

בשניה, ZX, לא רשמתי אף תקלה מרשימה בגודלה, הרבה בלאי טבעי נורמלי לרכב בן 12

השלישית היא הנוכחית- 306 XT 1800cc. (ידנית, שנת 94)

רכב שנקנה מאדם מבוגר, נהג יחיד, פדנט, טופל 11!!! שנים במוסך מורשה מוכר וטוב בחדרה.

מנוע עם 225K ק"מ (כן, אתם קוראים נכון)

מים ירוקים מראשית חייו, טיפולים שוטפים.

הוחלף עד היום: סטרטר(נורמלי),רדיאטור שנזל(נורמלי),קלאץ'(נורמלי) ולאחרונה כנראה חיישן מהירות !! סטו!

המנוע נושם נהדר, נמרץ, זריז מאוד, חלק, ומספק המון תחושה של כוח.

לצורך העיניין, המדריכים במסלולים שנהגו ברכב לא האמינו לי שזהו המנוע המקורי עם כזאת נסועה!

מה אנחנו למדים מזה? שרכב שמור ומטופל כראוי (עם דגש ללמידת נק' התורפה שלו, במקרה הזה מערכת הקירור למשל) סופו להיות אמין(יחסית כמובן)... בלאי תמיד יהיה, בכל רכב!

חסל סטיגמות אמינות!

המנוע 1.8 זריז מאוד, מהנה מאוד לנהיגה,משודך לתיבה עם יחסי העברה קצרים, הגה שמדווח על כל נמלה שנדרסה בכביש, שלדה מרימה ידיים בגאוה בכל סיבוב אגרסיבי שנעשה.

אחזקה? כמו שאמר איציק, לא זול כמו להחזיק אופניים, ולא יקר מדי כמו להחזיק M3.

רק אציין (מניסיון) שהגולף עגלתית מאווד בגרסת ה-1.8 (עליה נהגתי)!! עד כדי דיכאון.

וסתם אנקדוטה לסיום, תקפיאו את הדעות שלכם!

יוסי-קודם תמכור את האוטו, אחר-כך בקש המלצות

(אחרת נולד פה עוד תר'ד של 5 עמודים שבסוף יגמר במשפט "החלטתי להישאר עם הנסיכה שלי")

ולהלן דוגמאות ספציפיות:

1) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=84814

2) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=81983

3) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=71005

4) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=66804

5) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=60615

6) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=53132

מפוקפק משהו...:roll::?

אמיר.

פורסם
איציק,עד כמה שידוע לי סט מצמד ל1600 TU עולה 500 ש"ח +-.

אתה בטוח בדבריך?

100%.

אני יודע בוודאות שהסט ל 1400 הוא זול (400-500 שח) והסט של ה 1600 הוא יקר (היה באיזור ה 1000 שח בפעם האחרונה שבדקתי). למיטב ידיעתי מקריאה גם בפורומים אחרים, המחירים של הקלאץ' הזה (במזומן, נכון להיום) נעים באיזור ה 800-900 שח - בטח שלא 500 +\-.

ובנוגע ליוסי - אין ספק שהוא צריך קודם למכור את האוטו, בגלל זה לא ראיתם פה הרבה תגובות של מגוון רחב של אנשים בגלל שכבר אף אחד לא סופר את ההודעות ייעוץ והמכירה של הנסיכה שלו.

כמו ששמר אמר בהתחלה; "זאב, זאב !!!".....

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יאצק מדבר כנראה על מצמד ל1.6 הספורטיבים שהוא 200 מ"מ לעומת הרגיל שלמיטב זכרוני הוא 180 מ"מ ...

ועדיין את הקיט של וולאו ניתן להשיג בפחות מהמחיר בו יאצק נקב...

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...