Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרגע ראיתי תאונה נוראית בהרצליה פיתוח, מיול נכנס באין כניסה, שלוש בנות 16 בתוכו ללא חגורה. גולף נתקעה בהן. הנהגת של המיול נתקעה מתחת לגולף ונהרגה. היא קיבלה את המיול לפני שלושה ימים.

אני ארחיב בהמשך, כרגע אין לי זמן.

פשוט נורא ואיום לראות דבר כזה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עצוב אך צפוי, זה עניין של זמן עד שעוד אנשים..סליחה,ילדים יהרגו עם הכלי המוסכן הזה.

לתת לילד בן 16 כלי רכב מאוד מאוד לא בטיחותי, ולהסכים לו לשייט בכבישים הפתוחים זה שערוריה..

לפי דעתי זוהי פרצה נוראית בחוק שיש לאטום אותה אחת ולתמיד ולהפסיק עם האיוולות הזאת, שנהגים

חדשים מקבלים המון הגבלות וחוקים מיוחדים, בעוד המיול (טומקאר..הכל אותו דבר) נקי מהכל..

עצוב אך צפוי

1.8T 8)

פורסם

אז זהו.. שבשביל כלי רכב נורמאלי אשכרה צריך להזיע קצת בשביל רשיון, ואז אפילו לא עולה לך בראש להיכנס באין כניסה.. (אלא אם כן אתה בנאדם..."בעייתי"..)

מיול ודומיהם הם אחלה כלי רכב...בשביל חקלאי בשדה לא בשביל נוער בעיר...מה כואב לחכות שנה לרשיון 02 נורמאלי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בכוונה הגבתי קודם ככה כי ידעתי שזה יתחיל עכשיו!

מה הקשר למיול עכשיו???

אני יכול להיות בן אדם מטומטם ולבוא עם האוטו ולהכנס באין כניסה כמו טמבל ולהיהרג גם.

תשמע אין מה לעשות קטנוע למשל גם כלי מסוכן וגם אופנוע לכן צריך להיזהר ובטח ובטח שלא לינסוע באין כניסה. חוץ מזה לכלים האלה יש מגבלת מהירות לפי מה שאני יודע ומי שעובר אותה על אחריותו בלבד.

פורסם

גם דעתי דומה לרוב הדעות (לא לזו של הבחור מעלי...),

אם בן 16 לא יכול לנהוג על רנו 5 כוכבי בטיחות או על מרצדס עם 18 כריות אויר או אפילו על הרכב הכי בטוח בעולם (יהא אשר יהא) - הוא בוודאי לא יכול לנהוג על מיול....

ואין פה כל עניין של יכולת או שליטה או כישורי נהיגה...

מדובר על בגרות, המשפיעה משמעותית על ציות לחוקים ושמירה על בטיחות אישית. אני חושב שגיל הנהיגה גם יכול להיות 14 בליווי מבוגר אחראי - אבל לבד - בגיל 16 - עם חברים מתלהבים ומלהיבים....

ממש ממש לא!

ואני כותב את זה בלי כל קשר לאירוע של הבנות שרוני תיאר לעיל - אני לא יודע מה היה שם - אני רק מרחם על המשפחות.

שיהיה לילה טוב...

אלון.

פורסם
חוץ מזה לכלים האלה יש מגבלת מהירות לפי מה שאני יודע ומי שעובר אותה על אחריותו בלבד.

זו בדיוק הנקודה - אחריות...

לצערינו, ידוע לכל, שבגיל הזה והקשרי נהיגה - היא מצרך חסר מאוד...

אלון

פורסם
זו בדיוק הנקודה - אחריות...

לצערינו, ידוע לכל, שבגיל הזה והקשרי נהיגה - היא מצרך חסר מאוד...

אלון

והופס, הנה עברה שנה וחסר האחריות כבר יכול לנהוג בטנק?

השאלה היא, מהיא ההכשרה שמחייב החוק לפני שמותר לנהוג במיול בכביש ציבורי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
והופס, הנה עברה שנה וחסר האחריות כבר יכול לנהוג בטנק?

השאלה היא, מהיא ההכשרה שמחייב החוק לפני שמותר לנהוג במיול בכביש ציבורי.

אני מחזיק את עצמי כדי לא לכתוב שאתה מדבר שטויות...

עברה שנה ו.... דמגוגיה בגרוש.

הלוואי שעל כל נהג היה פיקוח כמו שיש על נהג טנק בן 18 בצה"ל.

תעשה לי ולעצמך טובה - ואל תעלה טיעונים כאלו לפני שאתה חושב עליהם.

עברו שנתיים והוא גם יכול להטיס מטוס - אז מה?

ילד בן 16 שנוהג על מיול ללא פיקוח שונה מהותית מילד בן 18 שנוהג על טנק - עם מפקד שמוביל אותו עם בקרה ועם שנה יותר (כן ושנה זה הרבה) של בגרות...

אני ממש מחזיק את עצמי לא להגרר לדוגמא הגרועה הזו ולויכוח עקר...

אלון

ועוד דבר...

הפתעת אותי - אני בדרך כלל רגיל לראות ממך טיעונים הרבה יותר מבוססים... כמו למשל החלק השני של הטענה שלך לגבי ההכשרה - שם אני מסכים עם כל מילה.

אלון

פורסם

טנק אי אפשר לקחת לסיבוב ביום שישי בכרצליה פיתוח בשביל לעשות קצת "וואסח"

טנק לא יכול להיכנס באין כניסה

טנק לא יכול לנוע על הכביש הציבורי באין מפריע(טכנית הוא יכול אבל מיותר לציין שלא ישאר יותר מדיי אספלט אחרי זה.)

פורסם

המשך ישיר של המקרה הזה.

אני לא מבין למה יש הבדל בהכשרה בנהיגה במכונית - מבחינת גיל וכן שעות לימוד ולבין לימוד נהיגה בקטנוע, טרקטורון וכו' לפי אותם קריטריונים, אבל בצורה מקלה.

בסופו של דבר, על כולם נוהגים בכביש, לפי אותם החוקים ומשום מה, יותר מידי פעמים נראה כאילו לאחרונים ישנם חוקים אחרים..

פורסם
המשך ישיר של המקרה הזה.

אני לא מבין למה יש הבדל בהכשרה בנהיגה במכונית - מבחינת גיל וכן שעות לימוד ולבין לימוד נהיגה בקטנוע, טרקטורון וכו' לפי אותם קריטריונים, אבל בצורה מקלה.

בסופו של דבר, על כולם נוהגים בכביש, לפי אותם החוקים ומשום מה, יותר מידי פעמים נראה כאילו לאחרונים ישנם חוקים אחרים..

ואתה צודק במאה אחוז....

לפחות לדעתי.

פשוט פירצה בחוק.... פעם היו חסרים טרקטוריסטים וחשבו שקיבוצניק בן 16 שעובד על טרקטור בשדות זה בסדר... אז, כנראה זה באמת היה בסדר.

מעניין כמה בני 16 ואחרים צריכים למות עד שמישהו יצליח למנוע מיבואן הכלים האלו למכור אותם לבני 16. מעניין למה מחכה משרד התחבורע.... (זוהי אינה שגיאת כתיב!)

אלון

פורסם

אני מסכים עם אלון בכמעט כל מילה.

יש לי חברים, שפשוט סכנה להיות לידם כשהם עם רכב, נוהגים כמו מטורפים.

אבל להבדיל, ישנם אנשים כמוני, או כמו כמה נוספים שאני מכיר, שמודעים שמה שיש תחת הידיים שלהם זה יותר מסתם כלי תחבורה, זה מכונה שיודעת להרוג, אותך ואת הסובבים אותך.

ולכן מבינים את המצב שצריך לנסוע בהתאם לתנאי הדרך, וכמות האנשים סביב!

אני אישית לא נוסע מעל המהירות שבה אני מרגיש שאוכל לעצור אם לפתע יקפוץ לי לכביש חתול/כלב/ילד.

אבל לצערי, רוב ה"ילדים" לא ככה, ואני רואה אותם נוהגים, פשוט כואב הלב.

לכן לדעתי הפתרון פשוט מאוד, אחרי שמתגייסים, לתת למתגייסים לעשות רישיון נהיגה בהנחה משמעותית מהמחירים היום (הצ'ופר, יעני לסבסד חלק מהלימודים), אבל אחרי שיתגייסו ויתבגרו נפשית לאפשר להם לעלות על הכביש.

כי במפורש הכביש זה לא משחק ילדים!

• תוכן חדש...