Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשביל להבין את בני הנוער צריך להיות אחד מהם, בגלל זה אני חושב שרק נערים בגילי יכולים לענות על השאלה מה לעשות בכדי למנוע מקרים נוספים כאלה.

והתשובה היא פשוטה.

להעלות את גיל המינימום לקבלת רשיון והגברת הפיקוח על מי שמקבל רשיון נהיגה מכל סוג.

ילד בן 16 לא בוגר כמו בן 18 כמו שבן 14 לא בוגר כמו בן 16. אני מדבר על הרוב, בכל כלל יש גם יוצא מן הכלל. יש כאלו שגם בגיל 50 לא התבגרו. מה לעשות, אותם צריך לסרס.

אבל אם נסתכל על התמונה הכוללת ועל הרוב הדומם, רוב הנערים מתבגרים בגיל הצבא, 17\18\19, הם מבחינים בין טוב לרע ובין שטות לא מזיקה לבן סכנת חיים. לכן אני חושב שצריך להעלות את את גיל המינימום לקבלת רשיון נהיגה לגיל 19 או קבלת רשיון מהצבא (שיהיה תקף גם על אזרחי כמובן )בגיל יותר מוקדם, בכל מקרה - לא פחות מ-18.

יוסי.

כרגיל , אתה כותב ממחשכי חוסר הידיעה והדיעות הקדומות.

באיטליה מותר לכל ילד בן 14 לעלות על טוסטוס , ולהתחיל לנסוע. בגיל 16 הילדים הללו נהיים אלופי עולם עד 125CC.

עכשיו אתה חכם גדול , אבל בגיל 16.5 התלהבת מעצם העובדה שמתישהו אתה בכלל הולך ללמוד נהיגה. תחסוך מזמני ותחפש הודעות שלך ב-YNET בעצמך.

הבעייה אינה בגיל , הגיע הזמן שהדבר יופנם.

בגיל 16,17,19,או 25 - הרצון "לתת בגז" קיים . תרשו לי לגלות לכם סוד - הוא קיים גם אחרי כן.

מה שבד"כ מפחית את הרצון הזה הוא - למרבה הצער - תאונות. רובם של הילדים (כולל אותי ,בעוונותי) מקבלים את הפחד מהאוטו רק אחרי שהם חווים אובדן שליטה ותאונה.

לשבת בכסא של מכונה שמגיעה למהירויות מטורפות בקנה מידה של גוף חי (לצורך העניין , גם 50 היא מהירות מטורפת , לא כל שכן 100 ומעלה) נותן הרגשה טובה לכל אחד שהאנדרנלין מיוצר בגופו כראוי.

הבעייה הגדולה היא להבין כיצד העסק עובד. מעט פיזיקה ,מעט שכל ישר , וקצת נימוס אלמנטרי לזולת. לא יותר.

הבעייה שבארץ מתרכזים באופן בלעדי בתפעול המכני של המכונית - בלי שום נסיון אמיתי לתת לנהג (גם החדש וגם הוותיק) ראייה של העולם המוטורי.

דווקא היום בבוקר ,בדרכי לעבודה , חשבתי על מאפייני ההתנהגות המטומטמת של הנהג הישראלי הממוצע (ולמרבה הצער - הרוב המוחלט מתנהג ככה).

כמעט כולם בכלל לא מודעים לטעויות שהם עושים , ולצורה הקלוקלת בה הם נוהגים.

כמו תוכים , הם שיננו שלפני פנייה צריך לאותת. את ההבנה שהאיתות הוא רק השלמה למבט במראה ושסוטים מהנתיב בלי להפריע לרכב אחר (שמגיע ,אולי ,במהירות גבוהה בהרבה) - הם לא קיבלו.

הם גם שיננו שמהירות הורגת , למרות שאפשר לנסוע 160 באותו כביש ללא בעייה , אבל שכחו לספר להם שליד גן הילדים באיזור גם 30 קמ"ש זה הרבה (מדי).

סיפרו להם שקו לבן זה קיר ורמזור אדום הוא קדוש , אבל שכחו לספר להם שעקיפה על קו מקווקו כאשר יש סיכוי לא רע שממול יגיח אוטו , או שכניסה לצומת לא פנוי באור ירוק - הם הרבה יותר מסוכנות.

מרוב שטוחנים לנהג הישראלי את המוח בסיסמאות ריקות מתוכן , הוא הפסיק להפעיל את איבר הנהיגה החשוב ביותר - המוח.

הוא מחפש כל הזמן לנהוג כמו אוטומט , עם גיר אוטומט , ומערכת חנייה אוטומטית , ומערכות בלימה אוטומטיות , ומחזיקי כוסות קפה אוטומטיים, ומערכת ניווט אוטומטית. אבל לפתוח את העיניים ולנתח את המצבים המשתנים בכביש , ולהתאים את עצמו לסביבה ? נאדה.

נהג שמגיע לצומת פנוי לחלוטין (עם שדה ראייה מתאים) ובה תמרור למתן זכות קדימה , ובכל זאת עוצר לחלוטין ובכך מפתיע את זה שמאחוריו - הוא נהג טיפש. ולא משנה אם הוא בן 17 או בן 80.

נהג שנוסע 75 קמ"ש בצד שמאל כי הוא פונה בעוד 54 ק"מ , וגורם לאחרים לעקוף אותו מימין - הוא נהג טיפש וגרוע.

נהג שנוסע עם אורות ערפל אחוריים דולקים בליל קיץ ומסנוור את זה שמאחוריו ,בלי להבין מה זה האור הכתום שדולק לו בלוח המחוונים - הוא נהג טיפש ומפריע לאחרים.

עוד דוגמאות ?

הנהג הישראלי הממוצע הוא נהג גרוע , ועושה תאונות למכביר - לא כי בא לו לצאת לכביש ולהרוג מישהו בבוקר אחד - אלא בגלל שהוא בכלל לא מבין מה הוא עושה על הכביש. בגלל ששיטת לימוד הנהיגה מפגרת . בגלל שצורת האכיפה של המשטרה היא פופוליסטית ולא על פי נקודות כשל. בגלל שמשרד התחבורה והרישוי מנוהל על ידי חבורת צרי מוחין בעלי מחשבה אנכרוניסטית ולא מותאמת למציאות.

ואין לזה שום קשר בן כמה הוא. שום קשר. להאשים את "הגורם האנושי" זה הכי קל - אבל לא ממש מועיל.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הם כבר עשו משהו בנידון (יותר נכון משרד האוצר), על כל יצרני הרכבים בארץ (טומגו וטומקאר) הללו חל מס קנייה בגובה 30%!! על היבואנים חל מס נוסף בגובה 7%. מה שמייקר את מחיר כלי הרכב הנ"ל ומקרב אותו למחיר של מכונית מיני (סגמנט - לא הרכב) חדשה.

לפני כמעט 10 שנים עשו צעד דומה עם הטרקטרונים (מיול ושאר כלי הרכב האלו נקראים "טרקטור משא"), מה שגרם לנפילה של 85% בפלח השוק הזה..

האם זה יקרה גם בפלח השוק הזה? ימים יגידו..

לגבי נושא השירשור - עוד משפחה שנפלה קורבן לאטימות של הממשלה, חבל!

זה הפיתרון הכי מטומטם לבעיה כזאת !

כרגע אני בתור נהג (מבוגר ,מנוסה ...בלה בלה ...) לא יכול אפילו לחלום על לקנות טרטורון !

בטח שזה לא יעצור אנשים מכפר שמריהו לקנות צעצוע חדש לילד

להקשות על קבלת רישיון ,להוסיף שעות למוד וכד" ( בלי קשר לגיל ) יכול להיות הפיטרון ...

P.S

מסכים אם כל מילה מהודע של שמר

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם
אם הכללים האלו היו יכולים להיות מוחלים על אזרחים, לא הייתה לי בעיה שינהגו החל מהגיל שבו הם מצליחים לקרוא שלטים.

אתה מתעלם מהעובדה שהגיל בו ניתן לקבל רישיון נהיגה נקבע שרירותית, בדומה למהירות המקסימלית בכבישים בינעירוניים. אף אחד לא עובר מהפך דרמטי בשנה וחצי בין גילאי 16 ל-17 וחצי ואם בן 16 יכול לרכב על אופנוע 50cc אין סיבה שלא יוכל גם לנהוג במיול, ברמה העקרונית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
להקשות על קבלת רישיון ,להוסיף שעות למוד וכד" ( בלי קשר לגיל ) יכול להיות הפיטרון ...

ולא להכניס יד לכיס של האזרח הפשוט !

קרא מה שכתבתי.

כשלמדתי נהיגה (בערך בתקופת האבן) , היו מודדים את מידת היותו של תלמיד מוכן לקבלת רשיון על פי רמת הנהיגה שלו. לא לפי מספר השיעורים.

זה אפשר לי לגשת לטסט (ולעבור) אחרי 9 שיעורים (אני מנוע מלהגיב על שאלות בעניין נסיון קודם :wink: ). אבל אם צריך - היית לומד גם 40 שיעורים ויותר , עד למוכנות לטסט.

היום מחייבים לפחות 28 שיעורים , וכל נקודת ההתייחסות היא מספר הקסם הזה.

במקום למלא את השיעורים בתוכן, ולוודא את מוכנות התלמיד לנהיגה - מתרכזים בכמות , ומייד לאחריה מגיע לחץ על המורה להגיש לטסט , NO MATTER WHAT.

לא צריך כל הזמן ללכת בגישה השלילית של להקשות. ההקפדה צריכה להיות על ה-מה ואיך , ולא על ה-כמה.

אגב , אולי כדאי גם להוסיף שעות לימוד בעברית ולהקשות בבית הספר. זה הפתרון.

פורסם
ה-כמה.

אגב , אולי כדאי גם להוסיף שעות לימוד בעברית ולהקשות בבית הספר. זה הפתרון.

עברית אינה שפת האם שלי, אבל אני משתדל :-)

אגב הכונה שלי היתה כמובן לשפר באופן כללי את לימוד הנהיגה בארץ ...

אני אומר את זה בתור אחד שיש לו רשיון מעל 15 ,והיו המון דברים שלמדתי מנסיון \ אינטרנט \טלויזיה \צבא ...

והייתי שמח אם היו מלמדים אותי בבה"ס לנהיגה ...

פורסם
כרגיל , אתה כותב ממחשכי חוסר הידיעה והדיעות הקדומות.

באיטליה מותר לכל ילד בן 14 לעלות על טוסטוס , ולהתחיל לנסוע. בגיל 16 הילדים הללו נהיים אלופי עולם עד 125CC.

עכשיו אתה חכם גדול , אבל בגיל 16.5 התלהבת מעצם העובדה שמתישהו אתה בכלל הולך ללמוד נהיגה. תחסוך מזמני ותחפש הודעות שלך ב-YNET בעצמך.

הבעייה אינה בגיל , הגיע הזמן שהדבר יופנם.

בגיל 16,17,19,או 25 - הרצון "לתת בגז" קיים . תרשו לי לגלות לכם סוד - הוא קיים גם אחרי כן.

מה שבד"כ מפחית את הרצון הזה הוא - למרבה הצער - תאונות. רובם של הילדים (כולל אותי ,בעוונותי) מקבלים את הפחד מהאוטו רק אחרי שהם חווים אובדן שליטה ותאונה.

לשבת בכסא של מכונה שמגיעה למהירויות מטורפות בקנה מידה של גוף חי (לצורך העניין , גם 50 היא מהירות מטורפת , לא כל שכן 100 ומעלה) נותן הרגשה טובה לכל אחד שהאנדרנלין מיוצר בגופו כראוי.

הבעייה הגדולה היא להבין כיצד העסק עובד. מעט פיזיקה ,מעט שכל ישר , וקצת נימוס אלמנטרי לזולת. לא יותר.

הבעייה שבארץ מתרכזים באופן בלעדי בתפעול המכני של המכונית - בלי שום נסיון אמיתי לתת לנהג (גם החדש וגם הוותיק) ראייה של העולם המוטורי.

דווקא היום בבוקר ,בדרכי לעבודה , חשבתי על מאפייני ההתנהגות המטומטמת של הנהג הישראלי הממוצע (ולמרבה הצער - הרוב המוחלט מתנהג ככה).

כמעט כולם בכלל לא מודעים לטעויות שהם עושים , ולצורה הקלוקלת בה הם נוהגים.

כמו תוכים , הם שיננו שלפני פנייה צריך לאותת. את ההבנה שהאיתות הוא רק השלמה למבט במראה ושסוטים מהנתיב בלי להפריע לרכב אחר (שמגיע ,אולי ,במהירות גבוהה בהרבה) - הם לא קיבלו.

הם גם שיננו שמהירות הורגת , למרות שאפשר לנסוע 160 באותו כביש ללא בעייה , אבל שכחו לספר להם שליד גן הילדים באיזור גם 30 קמ"ש זה הרבה (מדי).

סיפרו להם שקו לבן זה קיר ורמזור אדום הוא קדוש , אבל שכחו לספר להם שעקיפה על קו מקווקו כאשר יש סיכוי לא רע שממול יגיח אוטו , או שכניסה לצומת לא פנוי באור ירוק - הם הרבה יותר מסוכנות.

מרוב שטוחנים לנהג הישראלי את המוח בסיסמאות ריקות מתוכן , הוא הפסיק להפעיל את איבר הנהיגה החשוב ביותר - המוח.

הוא מחפש כל הזמן לנהוג כמו אוטומט , עם גיר אוטומט , ומערכת חנייה אוטומטית , ומערכות בלימה אוטומטיות , ומחזיקי כוסות קפה אוטומטיים, ומערכת ניווט אוטומטית. אבל לפתוח את העיניים ולנתח את המצבים המשתנים בכביש , ולהתאים את עצמו לסביבה ? נאדה.

נהג שמגיע לצומת פנוי לחלוטין (עם שדה ראייה מתאים) ובה תמרור למתן זכות קדימה , ובכל זאת עוצר לחלוטין ובכך מפתיע את זה שמאחוריו - הוא נהג טיפש. ולא משנה אם הוא בן 17 או בן 80.

נהג שנוסע 75 קמ"ש בצד שמאל כי הוא פונה בעוד 54 ק"מ , וגורם לאחרים לעקוף אותו מימין - הוא נהג טיפש וגרוע.

נהג שנוסע עם אורות ערפל אחוריים דולקים בליל קיץ ומסנוור את זה שמאחוריו ,בלי להבין מה זה האור הכתום שדולק לו בלוח המחוונים - הוא נהג טיפש ומפריע לאחרים.

עוד דוגמאות ?

הנהג הישראלי הממוצע הוא נהג גרוע , ועושה תאונות למכביר - לא כי בא לו לצאת לכביש ולהרוג מישהו בבוקר אחד - אלא בגלל שהוא בכלל לא מבין מה הוא עושה על הכביש. בגלל ששיטת לימוד הנהיגה מפגרת . בגלל שצורת האכיפה של המשטרה היא פופוליסטית ולא על פי נקודות כשל. בגלל שמשרד התחבורה והרישוי מנוהל על ידי חבורת צרי מוחין בעלי מחשבה אנכרוניסטית ולא מותאמת למציאות.

ואין לזה שום קשר בן כמה הוא. שום קשר. להאשים את "הגורם האנושי" זה הכי קל - אבל לא ממש מועיל.

כל הכבוד! כל מילה שאמרת - סלע. אבל:

נהג שעוקף מימין, לא משנה מה הסיבה או נהג שלא מאט לקראת צומת, עם תמרור תן זכות קדימה או לא, בלי קשר לשדה הראיה שלו הוא נהג לא סתם "גרוע" הוא נהג שמסכן את החיים של כולנו וצריכים להוריד אותו מהכביש. כנ"ל בנוגע לנהגים שרק "נגעו" בפס ההפרדה הרצוף כדי לעקוף טקרטור שנוסע על הכביש ב-30 קמ"ש.

בנוגע לפנסי ערפל, נכון. יצא לא מעט לנסוע מאחורי מכוניות שפנס הערפל האחורי שלהם דלוק רק כדי להגיע לצומת, לעצור ליד המכונית ולהעיר לנהג ולשמוע "פה פתאום... אין במכונית הזו פנסי ערפל".

אבל מה בנוגע לפנסי ערפל קדמיים? החוק לא מתיר הדלקה של פנסי ערפל קדמיים מלבד במקרים של גשם או ערפל למרות שפנס ערפל קדמי - מהיותו פנס ערפל אינו מסוונר. אלומת האור מכוונת כלפי הכביש ולא למכוניות שממול. אני חושב שהתקנה הזו מקורה בימים בהם רוב פנסי הערפל היו בהתקנה מקומית ולא מותקנים כ-STOCK ברכב על ידי היצרן. עכשיו אתם בטח שואלים מה הסיבה להדליק פנסי ערפל בלי גשם או ערפל? בכבישים חשוכים ללא תאורה שהסימון על הכביש דהוי, פנסי הערפל עוזרים להאיר את השוליים והסימונים מה שתורם לבטיחות ולא מסוונר כמו אורות גבוהים.

פורסם

אלון חלווה צודק ב 100%. לא צריך לתת לילדים בני 16 רשיון לנהוג, לא על רכב כזה, לא על טוסטוס ולא על שום דבר אחר.

שמר, מה שכתבת על טוסטוסים באיטליה - אתה צודק. בארץ? בחיים לא.

הכל מתחיל בחינוך. בארץ למרבה הצער רמת החינוך והטמפרמנט של האנשים מגבילים מאוד את יכולות המדינה הזאת, ואם יש משפט "ברומא התנהג כרומאי" אז כאן יש משפט "אנחנו בישראל, תעזבו אתכם מרומא".

אין מה לעשות.

ילדים בני 16 לא בוגרים מספיק ולא מחונכים (לא עושה הכללות, אבל לעניות דעתי מדובר על חלק לא קטן מהאוכלוסייה הנ"ל) מספיק בשביל להבין מה זה לקחת כלי רכב בידיים ולנהוג בו.

ולמי שטען "שאחרי שנה הוא נוהג בטנק" - בחיאת, אתה יודע איזה הבדל עצום יש בתפיסה ובהבנה של מישהו בן 18 או 19 לעומת גיל 16 והורמונים משתוללים. איזה פיקוח ועונשים יש בצבא על כל שריטה או תאונה. ממש לא בסיס להשוואה.

משרד התחבורה תתעוררו... בישראל לא נותנים לילדים בני 16 רשיון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר.

בישראל לא מלמדים נהיגה כראוי נקודה !

הגיל לא משחק פה

פורסם
אלון חלווה צודק ב 100%. לא צריך לתת לילדים בני 16 רשיון לנהוג, לא על רכב כזה, לא על טוסטוס ולא על שום דבר אחר.

שמר, מה שכתבת על טוסטוסים באיטליה - אתה צודק. בארץ? בחיים לא.

הכל מתחיל בחינוך. בארץ למרבה הצער רמת החינוך והטמפרמנט של האנשים מגבילים מאוד את יכולות המדינה הזאת, ואם יש משפט "ברומא התנהג כרומאי" אז כאן יש משפט "אנחנו בישראל, תעזבו אתכם מרומא".

אין מה לעשות.

ילדים בני 16 לא בוגרים מספיק ולא מחונכים (לא עושה הכללות, אבל לעניות דעתי מדובר על חלק לא קטן מהאוכלוסייה הנ"ל) מספיק בשביל להבין מה זה לקחת כלי רכב בידיים ולנהוג בו.

איתמר.

למה ? הגן היהודי לא מספיק טוב ? בלבול שכל. לאיטלקים יש לא פחות טמפרמנט מאשר לישראלים. חינוך הוא דבר נרכש , לא אסון טבע.

פורסם
למה ? הגן היהודי לא מספיק טוב ? בלבול שכל. לאיטלקים יש לא פחות טמפרמנט מאשר לישראלים. חינוך הוא דבר נרכש , לא אסון טבע.
לא.

דווקא הגן היהודי הוא הכי טוב בעולם.

חינוך הוא דבר נרכש, אבל כשהחינוך "נרכש" כמו שהוא נרכש במצב של היום - אני לא יודע לאן נגיע. המדינה הזאת מתדרדרת מיום ליום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למה נהגת עם יומיים רישיון נהיגה על כלי הרכב הזה מורשית להסיע עוד שתי חברות בלי מלווה? ואם היא מורשית לנהוג בעיר למה היא לא הייתה צריכה לעשות תיאוריה?

אגב, לפי מה שהבנתי היא הפנתה את צד המיול אל הגולף כשהיא הבחינה שהיא לא צייתה ל'אין כניסה' ובכך הרגה את החברה שלה.

פורסם
לא.

דווקא הגן היהודי הוא הכי טוב בעולם. אפילו היטלר חשב כך. בגלל זה נרצחו 6 מליון יהודים.

הפוך , גוטה , הפוך. תורת הגזע הנאצית גרסה שהיהודי הוא נחות וכיו"ב.

חינוך הוא דבר נרכש, אבל כשהחינוך "נרכש" כמו שהוא נרכש במצב של היום - אני לא יודע לאן נגיע. המדינה הזאת מתדרדרת מיום ליום.

הוא שאמרתי - זו לא גזירה משמיים , פשוט צריך לשנות את החינוך וסדרי העדיפויות.

איתמר.

3 תווים ואני מפסיד עליך.

פורסם

איתמר.

כן אבל אם הם בני 17 זה כבר משהו אחר לגמרי נכון?

למה החלטתם שמדינות כמו איטליה למשל אין תאונות דרכים? תאמין לי שיש.

to finish first first you have to finish

• תוכן חדש...