Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע ה-ZX התפגר... המלצות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע ה-ZX של גרושתי החזיר את נשמתו (אחרי פחות מ-100,000 ק"מ... שיהיו בריאים, PSA) - סדק בבלוק. בזמנו נעשה תיקון פרוביזורי שהחזיק מעמד איזה שנה, אבל עכשיו זהו. בדיקת שווי הרכב במחירון העלתה שהוא ירד ב-25% בתקופה של כמה חודשים... מדהים. לא ממש שווה למכור את האוטו במצבו הנוכחי. יש למישהו המלצות לגבי תיקון/החלפת מנוע? מדובר ב-1.6 אוטומטית.

תודה לכל העונים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

איזה מודל הרכב ?

ניתן להשיג בלוק מפירוק - לא מאוד יקר.

מצד שני - מודל 93'-94' עולה פחות מ-10K במצב נסיעה.

לא בטוח ששווה לשים כסף על האוטו .

מה האלטרנטיבות מבחינתה ? כמה כסף היא מוכנה להשקיע ?

פורסם

אם הכוונה היא להישאר עם האוטו, לדעתי כדאי ללכת על החלפת מנוע. מנועי 1.6 של PSA לא חסרים בארץ מייבוא במצב טוב. פשוט צריך בעל מקצוע טוב שיעשה את העבודה. שמר יכול להמליץ על מישהו (:wink:) בראשל"צ.

צריך להיות משהו כמו 4000 ש"ח, כמדומני.

אם לא אז אפשר להשקיע ברוב המקרים של סדק בבלוק כמה מאות שקלים על אטימה זמנית אבל רצינית שתאפשר למכור את האוטו - לא ברווח גדול אבל לפחות לא במחיר "מנוע גמור".

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם
איזה מודל הרכב ?

93'.

לא בטוח ששווה לשים כסף על האוטו .

אני באמת לא בטוח. אבל חוץ מהמנוע האוטו שמור ובמצב מעולה, ואיכויות נסיעה כאלו כבר לא מוצאים היום.

מה האלטרנטיבות מבחינתה ? כמה כסף היא מוכנה להשקיע ?

לה אין כסף להשקיע. הכל עלי. האופציה הזולה היא להחליף את המנוע. אחרת צריך להוסיף לפחות 20,000 שקל כדי לקנות משהו נורמלי.

אם לא אז אפשר להשקיע ברוב המקרים של סדק בבלוק כמה מאות שקלים על אטימה זמנית אבל רצינית שתאפשר למכור את האוטו - לא ברווח גדול אבל לפחות לא במחיר "מנוע גמור".

את השלב הזה כבר עברנו. האטימה החזיקה מעמד 8 חודשים. עכשיו אפשר לעשות את זה רק כדי שהאוטו יסע איכשהו - בכל מקרה קשה יהיה לקבל עליו יותר מ-5k במכירה (אני בטח לא מתכוון להסתיר את המצב של המנוע). מה שאומר תוספת גדולה של מרשרשין כאמור לעיל...

המלצה אישית: לא כדאי להתגרש. סיפור יקר...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

יוסי - לדעתי המנועים זהים לחלוטין.

ליתר בטחון - טל - מה דגם המנוע?

גם אם ראש המנוע לא מתאים ב 100% (חיבור סעפת שונה אם אני לא טועה בדגמי ההזרקה) אפשר לקחת רק את הבלוק.

עריכה:שמר - אפשר רק להשתמש בבלוק.

פורסם

אפשר.

רוב הסיכויים שיהיה צורך ביישור שטח ושיפוץ ראש , ואף אחד לא מבטיח שהראש הנוכחי במצב ראוי לכך- אל תשכח שהבלוק נפח את נשמתו עקב קורוזיה.

למה שהראש יהיה במצב שונה ?

מעבר לזה -מנוע שנשחט מ-BX הוא מנוע זקן למדי.

כלכלי זה לא -אלא אם נעשית עבודה עצמית. השאלה אם מר שביט חפץ לכופף את גוו אל מול מיטב תוצרת צרפת.

דגם המנוע הוא B4A.

פורסם

כל השאלה היא אם אפשר למצוא מנוע אחר חדש יותר.אלו כבר מנועים זקנים בכלל...

אלא אם המנוע של ה 106 מתאים...

פורסם

אייל,

ZX - מנוע XU5 ,דגם B4A. הופיע רק ב-ZX וב-405 , רק ב-93 ו-94.

106,306,קסארה, 206 , גם 205 (לא GTI) - כולן מנוע TU , לא רלוונטי לענייננו.

LYTHOS נתן את התשובה הנכונה.

פורסם

כלומר - מנוע לא ככ נפוץ.

אז אם הבנתי נכון - יש 2 אפשרויות

או מנוע קומפלט במצב טוב אחד לאחד

או אם אין בנמצא אחד טוב - לוקחים מנוע 1600 כל שהוא מדגם XU - ועליו מלבישים את הראש הנוכחי.(אחרי שיפוץ אם צריך)

כן?

פורסם
106,306,קסארה, 206 , גם 205 (לא GTI) - כולן מנוע TU , לא רלוונטי לענייננו.
306 דגם 1.8 וגרסאות ספורטיביות - מנועי XU.

אגב, טל, אם היא גרושתך למה אתה צריך לדאוג לסוגיית ה-ZX המושבתת? :wink:

דניאל

MCS 2008

פורסם
306 אגב, טל, אם היא גרושתך למה אתה צריך לדאוג לסוגיית ה-ZX המושבתת? :wink:

חיפוש בפורום מגלה שהוא הכניס אותה להרפתקה הזאת - אז הוא גם צריך להוציא את העגלה מהבוץ...

לגופו של עניין הרכבת מנוע מיבוא אצל אזולאי בתל-אביב או חץ מנועים בחולון יכולה לבוא בחשבון, רק שבדרך כלל עם כל הנלווים ( נוזלים, טיימינג מותחנים וכדומה ) העסק לא יעלה פחות מ-5.5K

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
306 אגב, טל, אם היא גרושתך למה אתה צריך לדאוג לסוגיית ה-ZX המושבתת? :wink:
לא צריך. רוצה. היא לא עשתה לי שום דבר רע, ואני שמח שאני יכול לעזור לה. שלא לדבר על כך שהיא האמא של הילדים שלי, וזה גם בשבילם. תתגרש - תבין... (זותומרת, לא שאני מאחל לך. להתגרש זה עסק לא כלכלי :wink:)

טל

• תוכן חדש...