Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברים שנהגו בדור ראשון ובדור שני האם מדובר ב- UPGRADE או שמה ב- DOWNGRADE?

פשוט יש לי הזדמנות להשתדרג והרגשתי הראשונית מ- 10 ק"מ של נהיגה שזה הולך להיות שדרוג כלפי מטה, מה דעתכם ???

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מניח שבמובן מסויים תחושת דוושה בדור הראשון טובה יותר מכיוון שמדובר במצערת מכנית ובדור 2 אלקטרונית.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

השאלה היא מה אתה מחפש. הדור שני יותר מאובזרת (קסנון זו תוספת יקרה), וגימור הפנים משמעותית יותר טוב (ההגה ב-mk1 נחמד כשהוא חדש ומתקלף לגמרי תוך שנתיים...). יש גם ESP, כך שאפשר לתת את האוטו לאישה.

מבחינת התנהגות היא פחות רגישה להעברות משקל (בציר האורך והרוחב) ומגיבה עליהן ביותר מתינות מאשר הדור הראשון. מכאן שגם מהירות המעבר מתת היגוי להיגוי יתר איטית והדרגתית יותר. המנוע יותר גמיש, יש לה יותר אחיזה, משיכה טובה יותר, פחות לחימת הגה (אבל גם קצת פחות תחושה) והיא יותר שקטה ונעימה בנסיעה.

האם זה שיפור?

עניין של טעם וסיגנון נהיגה.

אני מת על הפראות של ה-Mk1 ומבחינתי היורשת היא צעד אחורה. צעד לכיוון ההגיוני והשימושי, אבל מבחינתי - אחורה. ה-Mk1 יותר מאתגרת, יותר קשה ויותר מעניינת לנהיגה ספורטיבית וזה, לדעתי, מה שעושה מכונית ספורט לטובה (הרי אף אחד לא מודד לנו זמנים ומה שאנחנו רוצים זה לשחק לא לנצח...). אבל אי אפשר להתכחש לזה שיותר קל ונעים ביומיום עם ה-Mk2 והיא עדיין מכונת נהיגה משובחת ובתנאי אמת גם יותר מהירה.

עכשיו לך תשבור את הראש...:lol:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה אמיתי??

סקסו תהווה לו לשיפור?!

איפה אתה חי תגיד לי?

מאונך לאפקס...:lol:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מר אברגיל

תפסיק להחליף מכוניות כמו גרביים, יש לך רכב נהדר ?, אתה מכיר אותו ?, למה לשבור את הראש ולהיכנס להרפתקאה\צרה\אכזבה (מחק את המיותר)

ליאור (קליאו 0.00012 לשעבר)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

עלי להסכים עם falou. לי יצא לנהוג בדור השני לפני שנהגתי בראשון, ולכן ההפתעה הייתה גדולה למדי. ציפיתי למשהו פרוע וקיבלתי משהו אוחז, מהיר, מתנהג מאוד, אבל חסר קצת עוקץ. לא מספיק הארדקור, לא מתפרע. יותר בוגר ובשל. זה נחמד לרוב האנשים, אבל אני צריך אקשן...

לכן - דור ראשון בשבילי! (וזה הזמן להגיד מזל טוב? בעצם, חכו, אני מפרסם הודעה חדשה עוד כמה דקות)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שדרוג

אחת השאלות היותר מורכבות שניתן להעלות בפורום רכב!

זכורני שלפני הרבה שנים שסיימתי את לימודי בטכניון, חשבתי לתומי שרק השמיים הם הגבול:?...

באותם שנים של "הארה" :idea: , זלזלתי בכל רכב שטכנולוגית לא עברו את מבחן המשקפיים הנוספות שנוספו לארסנל ההבנה הנובעת מתובנה מקצועית.

עברו מאז 26 שנים שהשכילו אותי רבות.

אין כל ספק שבתחומים מסויימים הקליאו ספורט דור שני יכולה להתהדר בשדרוג ושימוש בטכנולוגיות חדישות ואולי הכי משמעותית בתחום הבטיחות האקטיבית, כגון תוספת בקרת ESP שהוזכרה ע"י ידידי falou ולא רק...

גם בתחום הטלמטיקה הקליאו ספורט דור שני עברה מטכנולוגייה מכנית לטכנולוגיית מחשב\חשמל, המוצאת את ביטוייה במצערת המופעלת "חשמלית" בעלת דיוק גבוהה יותר בפעולתה לעומת מצערת מופעלת מכנית ע"י כבל, וכתוצאה מכך דיוק רב יותר בניצול הדלק ותגובת מנוע יותר ליניארית, במקביל למיפוי שונה בניהול הזרקה ע"י (מחשב) ה ECU.

הקליאו ספורט דור שני הפך להיות יותר "מתורבת" ע"י שינוי זויות המתלה (caster,camber )

שלדעת אוהבי הנהיגה הספורטיבית פגמו בתקשורת שבין הנהג להגה כאשר המצב מוצא את ביטויו ב"הגה" רך שמתנגד פחות בעת סיבוב וכתוצאה מכך איבוד הקשר - ה"טנגו" שבין הנהג לרכב...

על טעם וריח אין להיתווכח

ישנם כללים המאפיינים רכבי ספורט והם משתנים בהתאם למספר המשתתפים...:-)

הוותיקים שביניינו זוכרים שרקע לבן בלוח השעונים הוא איפיון בעיצוב רכב ספורטיבי ואכן הקליאו ספורט דור ראשון עונה לכלל זה ווהמאפשר לכל דכפין להסתכל ולראות בצורה ברורה (בזמן שמחוג המהירות עולה לכיוון ה240קמ"ש) האם אתה נהג של שבת או נהג ששומאכר "פראייר" לעומתך!

בקליאו דור שני הרקע של לוח השעונים כהה עד כדי האפלה או המביא אותך למחשבה שהאוטו מיועד למצב מלחמה.

הקונסולה\דאשבוארד בקליאו דור שני, מהווה העתק עיצובי מדגמי אופל עד כדי שעמום, הגורם לך לשכוח שאתה נוהג ברכב ספורטיבי...

הנינוח המיוחד של ה"רטרו ספורטיבי" מודגש בקליאו ספורט דור ראשון גם ע"י ראש ידית ההילוכים בצורת כדור המאפשר העברת מהלכים בצורה המהירה והנוחה ביותר, פריט שהוחלף בראש ידית סטנדרטית בקליאו ספורט דור שני.

הקו הממשיך של עיצוב הרטרו ספורטיבי מודגש בקליאו ספורט דור ראשון גם ע"י רקמה בצבעים של לוגו חטיבת הספורט של רנו על כסאות העור לעומת העלמה של נגיעה חביבה זו מהדור השני...

לדעתי השדרוג המשמעותי ביותר בקליאו דור שני הוא שדרוג בתחום הבטיחות והוצאת כל העוקץ ואם תרצו הרגש, מהאינטראקטיביות שבין הכיף בשליטה והניהוג שיש בקליאו ספורט דור ראשון!

ראוי לציין שנהגתי בכל דגמי הקליאו כולל ה182 לפרקי זמן ארוכים ועדיין ברשותי הקליאו ספורט 172 דור ראשון.

מריוס

פורסם

זהו,אני החלטתי!!!

מסיי פרגוסון 145 שנת 82.

זה מה שאני צריך.

אגב ,יש לו הגה סופר מתקשר עד כדי שבירת אצבעות הידיים.

(המבין יבין)

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
שדרוג

אחת השאלות היותר מורכבות שניתן להעלות בפורום רכב!

זכורני שלפני הרבה שנים שסיימתי את לימודי בטכניון, חשבתי לתומי שרק השמיים הם הגבול:?...

באותם שנים של "הארה" :idea: , זלזלתי בכל רכב שטכנולוגית לא עברו את מבחן המשקפיים הנוספות שנוספו לארסנל ההבנה הנובעת מתובנה מקצועית.

עברו מאז 26 שנים שהשכילו אותי רבות.

אין כל ספק שבתחומים מסויימים הקליאו ספורט דור שני יכולה להתהדר בשדרוג ושימוש בטכנולוגיות חדישות ואולי הכי משמעותית בתחום הבטיחות האקטיבית, כגון תוספת בקרת ESP שהוזכרה ע"י ידידי falou ולא רק...

גם בתחום הטלמטיקה הקליאו ספורט דור שני עברה מטכנולוגייה מכנית לטכנולוגיית מחשב\חשמל, המוצאת את ביטוייה במצערת המופעלת "חשמלית" בעלת דיוק גבוהה יותר בפעולתה לעומת מצערת מופעלת מכנית ע"י כבל, וכתוצאה מכך דיוק רב יותר בניצול הדלק ותגובת מנוע יותר ליניארית, במקביל למיפוי שונה בניהול הזרקה ע"י (מחשב) ה ECU.

הקליאו ספורט דור שני הפך להיות יותר "מתורבת" ע"י שינוי זויות המתלה (caster,camber )

שלדעת אוהבי הנהיגה הספורטיבית פגמו בתקשורת שבין הנהג להגה כאשר המצב מוצא את ביטויו ב"הגה" רך שמתנגד פחות בעת סיבוב וכתוצאה מכך איבוד הקשר - ה"טנגו" שבין הנהג לרכב...

על טעם וריח אין להיתווכח

ישנם כללים המאפיינים רכבי ספורט והם משתנים בהתאם למספר המשתתפים...:-)

הוותיקים שביניינו זוכרים שרקע לבן בלוח השעונים הוא איפיון בעיצוב רכב ספורטיבי ואכן הקליאו ספורט דור ראשון עונה לכלל זה ווהמאפשר לכל דכפין להסתכל ולראות בצורה ברורה (בזמן שמחוג המהירות עולה לכיוון ה240קמ"ש) האם אתה נהג של שבת או נהג ששומאכר "פראייר" לעומתך!

בקליאו דור שני הרקע של לוח השעונים כהה עד כדי האפלה או המביא אותך למחשבה שהאוטו מיועד למצב מלחמה.

הקונסולה\דאשבוארד בקליאו דור שני, מהווה העתק עיצובי מדגמי אופל עד כדי שעמום, הגורם לך לשכוח שאתה נוהג ברכב ספורטיבי...

הנינוח המיוחד של ה"רטרו ספורטיבי" מודגש בקליאו ספורט דור ראשון גם ע"י ראש ידית ההילוכים בצורת כדור המאפשר העברת מהלכים בצורה המהירה והנוחה ביותר, פריט שהוחלף בראש ידית סטנדרטית בקליאו ספורט דור שני.

הקו הממשיך של עיצוב הרטרו ספורטיבי מודגש בקליאו ספורט דור ראשון גם ע"י רקמה בצבעים של לוגו חטיבת הספורט של רנו על כסאות העור לעומת העלמה של נגיעה חביבה זו מהדור השני...

לדעתי השדרוג המשמעותי ביותר בקליאו דור שני הוא שדרוג בתחום הבטיחות והוצאת כל העוקץ ואם תרצו הרגש, מהאינטראקטיביות שבין הכיף בשליטה והניהוג שיש בקליאו ספורט דור ראשון!

ראוי לציין שנהגתי בכל דגמי הקליאו כולל ה182 לפרקי זמן ארוכים ועדיין ברשותי הקליאו ספורט 172 דור ראשון.

מריוס

ברשד.

הוא אומר שלא. :wink:

• תוכן חדש...