Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנם כללים המאפיינים רכבי ספורט והם משתנים בהתאם למספר המשתתפים...:-)

הוותיקים שביניינו זוכרים שרקע לבן בלוח השעונים הוא איפיון בעיצוב רכב ספורטיבי ואכן הקליאו ספורט דור ראשון עונה לכלל זה ווהמאפשר לכל דכפין להסתכל ולראות בצורה ברורה (בזמן שמחוג המהירות עולה לכיוון ה240קמ"ש)

אוי נו באמת...

לוח שעונים לבן הוא שיא הספורטיביות .

240 קמ"ש... בחלומות אולי . בכל מקרה , אתה הוא זה שהפצרת לא להשתולל על כבישים ציבוריים ואתה כרגע מדבר על 240 קמ"ש ?

כנראה יש לך הרבה סבלנות לראות את המחוג עולה מ200 והלאה...

הנינוח המיוחד של ה"רטרו ספורטיבי" מודגש בקליאו ספורט דור ראשון גם ע"י ראש ידית ההילוכים בצורת כדור המאפשר העברת מהלכים בצורה המהירה והנוחה ביותר, פריט שהוחלף בראש ידית סטנדרטית בקליאו ספורט דור שני.

איזה רטרו ספורטיבי ?

ראש כסוף ? יש גם ב 206CC

ובקיצור , די לזיין ת'שכל .

הקליאו דור 1 יותר "מופרעת" מהדור השני ( הכל יחסי , יחסית ל 205GTI היא די ממותנת )

הקליאו דור 2 יותר מתורבתת אבל נהנית יותר מנוחות או איבזור או אנעאף מה.. פחות קירקושים או משהו כזה .

זה מה שאתה צריך לדעת והשיקולים שלך אמורים להיות לפי מה אתה רוצה , אתה מעדיף טיפה יותר קיצוניות ביום יום על איבזור , דור 1 בשבילך , אתה מעדיף יותר פינוקים על חשבון טיפה "ספורטיביות" אז דור 2 תיתן לך את מה שאתה מחפש...

רק בבקשה בלי ידית הילוכים בצורת כדור או דיבורים על לוח שעונים לבן שיותר קל לקרוא ב 240...

כי זה באמת מגוחך

ולא איכפת לי אם אומר את זה צ'יקו או דיקו ( אין לי מושג מה שמו הפרטי של זה שקורא לעצמו ה"קוסם" )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אינך חייב להסכים עם אף מילה או דעה, אם כי הגיע הזמן שתלמד משהו מאחרים במקום לנבל את הפה מעל דפי הפורום!

באשר לעניין המהירות, אכן מכל הסיבות הנכונות איני דוגל בנהיגה במהירות האמורה ועל מנת להסיר כל ספק, אזכיר שנהגתי בגרמניה במהירות האמורה לא בקליאו ספורט "רגילה" ואין טעם להיכנס לויכוח מיותר.

מריוס

פורסם

יאשה- נסה לדבר נקי יותר.

מריוס- אל תתחסד, מחט הספידומטר של הקליאו שלך רואה את הסיפרה 100 בעיקר מלמעלה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

**********נא להפסיק לצטט הודעה אחת מעל ללא סיבה).

:shock:

סתאם...

שלום ידידי,

אני משתדל כמה שפחות ובכל מקרה במקום הנכון ועם ידידים:-) .

דלק 99 יקר בארץ ודלק מטוסים עלול להזיק (לא בכל מקרה).

אגב, מי שמכיר את שעון המהירות בקליאו ספורט יודע שאם נוהגים מעל 140 מחט מד המהירות נוטה יותר לכיוון 240 (ולא להיפך) :-P.

בכל אופן אין מצב להגיע למהירות הסופית 270 קמ"ש המופיע על הסקאלה רק בMK1 ...

240 קמ"ש זאת מהירות שניתן להגיע אליה במספר תנאים: החלפת מחשב מקורי מתוצרת סיימנס - לא עדכון תוכנה או ניתוק מנתק הספקת הדלק, בשילוב כמה שינויים קטנים נוספים:wink: -ובגדול במקום בו קיימים תנאים מתאימים, עדיף באוטו באן בגרמניה או מסלול מרוצים מתאים(לא עין שמר).

מקווה לראותך באשדוד.

שבוע טוב,

מריוס

פורסם

צ'יקו , ( או שמא דיקו )

זה שאני כביכול "מקלל" או לא מדבר בשפה הכי גבוהה , מה לעשות מאוחר מדי לשנות אותי .

לעומת זאת , אני מודה לאלוהים שאני לא הוזה . זו כבר מחלה . ( מי אמר 240 בקליאו ? )

עוד משהו , צביעות...

אני יכול לתת כאן שירשורים שאתה "מתחסד" ואתה ממשיך גם כאן , כרגיל . כאמור אתה קנית אוטו ספורט כדי להאיץ מהר בנתיב ההאצה ולהשתלב בביטחה בתנועה ולא כדי "לשחק" טיפה . ב-ר-ו-ר !

מצד אחד אתה מדבר על 240 , מצד שני לא בארץ , מצד שלישי אתה מספר איך אפשר להגיע...

כמובן עם הכביש הנכון . ברור . ( 7 קילומטר אורך וקצת ירידה עם רוח גבית קלילה )

אבל הכל , סליחה , ה-כ-ל , לא מובן כשמנסים להבין אם "שווה" לעבור לדור השני של רכב מסויים ואתה אומר שלא ובחלק מהטענות אתה מדבר על לוח שעונים לבן וראש של ידית הילוכים בצורת כדור...

אז לאחר שאתה אומר דברים כאלה איך אפשר להתאפק ולא לומר שאתה מזיין ת'מוח ? ( סליחה , מדבר שטויות... )

כאשר אתה הולך לזרוק על רכב עשרות אלפי שקלים - עשרות אלפי שקלים !!!! , אז איכפת לך מלוח שעונים לבן או ידית בצורת כדור ??????

לוח שעונים לבן זה בסביבות 400 ש"ח וידית בצורת כדור של מומו/ספארקו/OMP/סימוני וכו' עולה בין 200 ל 350 ש"ח

אני אעזור לך , אל תתאמץ , זה בחישוב קליל בין 600 ל 750 ש"ח ( אל תדאג זה כולל מע"מ )

אז זה אמור להוות שיקול ?

בעצם מה זה משנה... הרי אמרתי את המילה "לזיין"

בקיצור תנסה לתת תשובות עינייניות ואם לא , אז תלמד לקבל ביקורת . גם אם הביקורת מגיעה מבחור שקורא לעצמו יאשה והוא בכלל שחור .

הבחור שנתן תשובה עיניינית הוא : falou

מה שאתה אמרת הוא מגוחך . נקודה .

אל תשכחו,

פורסם

תודות למשיבים, אחרי 400 ק"מ במגוון כבישים אני חושב שיש לי בגדול תמונה וכמו בכל דבר בחיים בנקודות מסויימות מדובר בשיפור ובנקודות מסוימות בדובר בגריעה.

סה"כ מדובר בפלטפורמות כמעט זהות וההפרשים בנטו שאינם גדולים יצרו העדפה או דחייה סוביקטיבית.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

פיצפוצים" :-).

אם תקרא היטב את התייחסותי תוכל לראות בפרספקטיבה את הנושא.

שים לב שהתייחסתי למרכיבים חשובים כגון : בטיחות,ארגונומיקה, טלמטיקה, שינוי זויות מתלה וגם לעיצוב הפנים.

אתה בחרתה לבקר את מרכיב עיצוב הפנים בטענה שאין לו משמעות ...

מרכיב זה מבחינתי ולטעמי הוא חלק לא פחות חשוב מיתר המכלולים שברכב בעת קניית הרכב או בשדרוג.

אם היית מכיר אותי אישית, היית מבין שאני בהחלט מתייחס "גם" למרכיבי עיצוב הפנים לא פחות מאשר להספק, מומנט וליכולות הדינמיות של הרכב.

באשר לאיפיונים עיצוב רכבי ספורט , נראה על פניו שאינך מכיר את ההיסטוריה ללא קשר באם אתה רוצה ליחס חשיבות למרכיבים אלו.יצרנים רבים מתייחסים לשינויי מרכב קטנים: פנסים בצורה שונה, ספוילרים, שינוי בקונסולות וכדו' כשדרוג,לדוגמה רק בשנת 2000 פרארי החליטה לשווק לציבור את דגמיה ב12 צבעים שעד אז , שווקו רק ב4 צבעים, כיום ניתן להזמין בכל צבע.

עיצוב הפנים המורכב גם מהמכלולים שהזכרתי , לדעתי כן מהווים גורם משפיע בעת קנייה ושדרוג רכב וכמובן לא רק.

אני מזמין אותך אלי הביתה כדי שתוכל לעיין ביותר ממאה ספרים בנושאי עיצוב רכב - פנים וחוץ שקניתי במשך 30 שנים ומהם למדתי ולימדתי , כדי שתרחיב את הפרספקטיבה שלך בתחום גם אם תפיסתך שונה.

שבוע טוב!

מריוס

פורסם
אתה בחרתה לבקר את מרכיב עיצוב הפנים בטענה שאין לו משמעות ...

ברור שיש לו משמעות... שולית מאוד .

ידית הילוכית בצורת כדור ולוח שעונים לבן ( כבר אמרתי שאפשר להפוך גם את הפנים של דור 2 לכזה והעלות היא די זנותית { אופס , ניבלתי את פי } )

מרכיב זה מבחינתי ולטעמי הוא חלק לא פחות חשוב מיתר המכלולים שברכב בעת קניית הרכב או בשדרוג.

אז מצב זה הוא עצוב מבחינתך .

ברגע שאני תוקף סיבובים , אני לא מעיף ולו מבט הכי קטן בלוח שעונים או בידית הילוכים...

אני מעדיף רכב מתנהג , פונה , מאיץ על רכב יפה . ברור שחשוב שהרכב יהיה יפה , אבל ביחס למכני אז החלק של היופי הוא כמה וכמה דרגות מתחת .

אם היית מכיר אותי אישית, היית מבין שאני בהחלט מתייחס "גם" למרכיבי עיצוב הפנים לא פחות מאשר להספק, מומנט וליכולות הדינמיות של הרכב.
מה אני יכול להגיד ?

לא פחות מביצועים ויכולות דינמיות ????

אל תיעלב , אבל המשפט הזה מעלה גיחוך על פניי

תהנה עם ידית ההילוכים והשעונים הלבנים , אני אהנה מהחלקות כוח , האצות חזקות וכו'...

ועזוב אותי מצבעים של פרארי וכו' , אני חי עם 2 רגליים על הקרקע .

בשביל זה אני לא מדמיין על פרארי אלא בונה מכונית עם יחס הספק משקל טוב משל פרארי ממוצעת .

אני לא מפנטז , אני עושה .

ובקשר להיסטוריה של עיצוב רכבים , אני מבין קצת , לא יותר מזה .

אני יודע שפורשה חזרו לפנסים העגולים ויש לי גיליונות ישנים שדובר בהם על עיצוב וכו'... לא רוצה ללמוד מעבר לזה . אני מעדיף לקנות רכב שאני אוהב ו"עושה לי את זה" ולהגיע איתו למצב שאני מקבל זיקפה מלראות אותו ובטח ובטח מלנסוע איתו .

( אופס , שוב הילד הרע יוצא ממני ואמרתי "זיקפה" )

בכל מקרה אני אסיים כשאגיד שאתה תהנה עם הידית הילוכים העגולה וספרי העיצוב שלך ( כל אחד והסטיות שלו ) ואני אהנה עם אחיזה פנומנלית והחלקות כוח...

אל תשכחו,

פורסם

"באשר לאיפיונים עיצוב רכבי ספורט , נראה על פניו שאינך מכיר את ההיסטוריה ללא קשר באם אתה רוצה ליחס חשיבות למרכיבים אלו.יצרנים רבים מתייחסים לשינויי מרכב קטנים: פנסים בצורה שונה, ספוילרים, שינוי בקונסולות וכדו' כשדרוג,לדוגמה רק בשנת 2000 פרארי החליטה לשווק לציבור את דגמיה ב12 צבעים שעד אז , שווקו רק ב4 צבעים, כיום ניתן להזמין בכל צבע.

עיצוב הפנים המורכב גם מהמכלולים שהזכרתי , לדעתי כן מהווים גורם משפיע בעת קנייה ושדרוג רכב וכמובן לא רק.

אני מזמין אותך אלי הביתה כדי שתוכל לעיין ביותר ממאה ספרים בנושאי עיצוב רכב - פנים וחוץ שקניתי במשך 30 שנים ומהם למדתי ולימדתי , כדי שתרחיב את הפרספקטיבה שלך בתחום גם אם תפיסתך שונה".

תסלח לי שאני נכנס אבל כנראה שגם אתה לא מכיר את הבחור .

ומר יאשה היקר ,ממה שאני זוכר אז אסור היה לגעת בבודי של הפורד :? .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
סה"כ מדובר בפלטפורמות כמעט זהות וההפרשים בנטו שאינם גדולים יצרו העדפה או דחייה סוביקטיבית.
נו? אז מה הוחלט?

אפשר להגיד מזלטוב לאייל? :wink:

MCS 2008

פורסם

מז"ט על השדרוג!

מתברגנים, הא? :wink:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...