Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמויות מזה כי אני משתמש בזה למטרות אחרות, ויש לי אפשרות לקנות את זה בפחות ממחיר דלק רגיל. ברור שאין בו את התוספים שיש בדלק, אבל הוא מאד נקי, ואולי קצת K44 יספיק? או שיש בדלק תוספים עם מטרות אחרות שאותם לא אוכל להשלים? האוקטן שלו יותר נמוך, אבל אולי אפשר לאזן גם את זה במתאנול שגם הוא זול יותר מדלק. מה שברור, שבנזין לבן ומתאנול לבד לא מתערבבים, והם במשקל שונה, אבל אני חושב שבבנזין של תדלוק הוא כן מתערבב, ואולי יש בדלק ה"רגיל" תוסף שמסייע לו להתערבב עם החומר שהם משתמשים כדי להעלות את האוקטן. מישהו יודע? ואולי מישהו יודע מה באמת האוקטן שלו?

גם אם לא כדאי לערבב, טוב לדעת לגבי האפשרות לתדלק כמה ליטרים במקרה שנגמר הדלק. (אמנם אצטרך לשנות קצת את תזמון ההצתה באופן זמני בגלל האוקטן הנמוך, במקרה שלא יהיה לי מתאנול, או הממיס שמערבב אותם.)

פורסם

זה תזקיק נפט שקוף שמשמש כממיס ולצרכי ניקוי בתעשיית המתכת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בשביל מה אתה צריך לערבב את הדלק הלבן - לא חבל. תתדלק בתחנות הרגילות (לא הבלתי חוקיות) דלק מתאים ותמצא לדלק הלבן שימוש אחר מתאים יותר. כך בודאי תשמור על חיי המנוע שלך טוב יותר

פורסם

K44 מי היבואן ואיכן ניתן לרכישה

שמעתי שמוסיפים למיכל דלק וזה מעלה את האוקטן

מה יתרונות והאם זה לא גורם לנזק למנוע

תודה

פורסם
בשביל מה אתה צריך לערבב את הדלק הלבן - לא חבל. תתדלק בתחנות הרגילות (לא הבלתי חוקיות) דלק מתאים ותמצא לדלק הלבן שימוש אחר מתאים יותר. כך בודאי תשמור על חיי המנוע שלך טוב יותר
כמה אחוזים אתה מקבל מתחנות התדלוק

למה שאנשים לא יערבבו דלק?

חוץ מזה במצב הנוכחי אם הוא יוסיף את התוספים המתאימים זה יכול להועיל לחיי המנוע.

דלק מזוקק במים עושה לך נזק לטווח ארוך בכמות שאתה לא תאמין אפילו

פורסם
K44 מי היבואן ואיכן ניתן לרכישה, בכל חנות מכלת , ופיצוציה קרובה לבית!

שמעתי שמוסיפים למיכל דלק וזה מעלה את האוקטן( שמעתי שעם מעלים חמור לאוטו, האוטו מפסיק לסחוב, וכשמורידים את החמור ,האוטו טס, זה נכון??)

מה יתרונות והאם זה לא גורם לנזק למנוע(חיפוש!!)

תודה

מר שמועתי הגיע גם אליך לבסיס, תגיד הוא עוד רב סרן , או שהעלו אותו בדרגה לסגן אלוף?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אתה לא מדבר פה מידיעה אלא מהגיון, כל זה נמצא בשאלתי, ולכן אתה לא מוסיף. אם טעיתי ואתה לא מדבר מהבטן- בבקשה תקן אותי.

חוץ מזה במצב הנוכחי אם הוא יוסיף את התוספים המתאימים זה יכול להועיל לחיי המנוע.

דלק מזוקק במים עושה לך נזק לטווח ארוך בכמות שאתה לא תאמין אפילו

אתה מתכוון שהדלק בתחנות הוא מזוקק במים או משהו כזה? ואין מי שיודע? נראה שהדרך היחידה לדעת תהיה לנסות..
פורסם
כן.

אגב לדעתי עדיף להוסיף מתנול לדלק בכול מקרה בגלל שהוא סופג ושורף את כול המים המשדללים לך בדלק

לגבי ה"כן", יש לך מקורות? או נימוק נוסף?

ולגבי המתאנול, אני חושב שזה שהוא סופח את המים לא גורם שיהיה פחות קורוזיה או שאר נזקי מים, כי הוא לא יוצר תרכובת חדשה עם המים, ולכן השפעת המים בריכוז שלו נשארת אותו הדבר, ולא משנה מה עוד בלול בתערובת. אא"כ יש גם איזה חומר אנטי קורוזיה.

פורסם

מה מקורות?

אין בן אדם אחד שבפורום שלא מילא דלק מזוקק במים,וזה בכול הארץ,נימוקים נוספים?

תבדוק בעיתון מדי פעם על תחנות דלק שמוהלות דלק.

הוא סופח מים ולחות ושורף איתם איתו,בטח שזה עוזר בנושא של קורוזיה בגלל שהמים לא באים במגע עם המנוע.

פורסם
בכול חור באיור התעשיה בחיפה משיגים אותו
כמו לומר "בכל חור במטולה משיגים אותו"

בחיפה קל להשיג כי שם יש מפעל שמיצר אותו, וכנראה שם אתה מתגורר. בשאר הארץ משיגים בד"כ בטמבורים, ושם המחירים נעים בין 15-20 ש"ח/ליטר, ובבתי מרקחת, שם המחיר קצת פחות, עבור בקבוקוני זכוכית עם 200CC.. במיכל של 18 ליטר המחיר יורד, ובחבית של 200L, המחיר נמוך מהדלק בתחנות התדלוק, אם אני זוכר נכון. ונדמה לי שזה כי אין עליו מיסים כמו על הדלק הרגיל. אבל לא מומלץ בד"כ להחזיק 200 ליטר של זה, למרות שתחת כל אוטו יש מיכל פלסטיק עם רבע מזה. אבל זה לא הנושא..

• תוכן חדש...