Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

golf -bmw

guy17
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד 3 חודשים אני מוציא רשיון ואני מתלבט בין :

golf v5 מודל 2002

bmw 318 מודל 2001

מה יותר משתלם מבחינת אחזקה והכי חשוב ביצועים

* שניהם בעלות גיר אוטומטי

פורסם

ב.מ.וו.

אמנם היא חלשה בהרבה מהגולף (170 כ"ס לגולף), שלדה יותר טובה, היגוי יותר טוב,הנעה אחורית ובכלל בכל היבט של נהיגה הב.מ.וו משאירה את הגולף הרבה הרבה מאחור.

ביצועים? CARFOLIO.COM יענה לך על כל השאלות של הביצועים על הנייר..

מן הסתם האחזקה של הב.מ.וו תהיה יותר יקרה משל הגולף..החלפים יותר יקרים, אבל מבחינת דלק אני חושב שהב.מ.וו עדיפה.

סיכום-ב.מ.וו

1.8T 8)

פורסם

תגיד לי - אתה מתעתד לקבל את רשיון הנהיגה עוד שלושה חודשים וכבר שוקל רכבים כמו ה-BMW עם הנעה אחורית ומחפש רכב עם "ביצועים"?

מפגש מהנה... (בינך לבין מעקה ההפרדה או תמרור או רמזור... במה ש"תצליח" להכנס קודם).

ידידי - בתור נהג חדש - אין לך את הכישורים כדי לשלוט על רכבים כאלו.

מצא לך רכב רגוע יותר בעל מקדם פוזה גבוה (נראה לי שבגיל שלך זה מה שקובע, לא?!), למד לנהוג לפחות כמה שנים ואח"כ תעבור לכלים יותר רציניים.

ההמלצה נתנת מתוך דאגה לשלומך ולשלום הנהגים האחרים/הולכי הרגל/שאר הסובבים אותך.

בכול אופן - שיהיה בהמון הצלחה בדרכך אל הרשיון.

פורסם

לא קונים מיטת תינוק, בגדים ומטרנה לפני שתינוק נולד.

עבור טסט, קבל רישיון וא"כ תוכל להיוועץ לגבי רכישת רכב.

פורסם
תגיד לי - אתה מתעתד לקבל את רשיון הנהיגה עוד שלושה חודשים וכבר שוקל רכבים כמו ה-BMW עם הנעה אחורית ומחפש רכב עם "ביצועים"?

מפגש מהנה... (בינך לבין מעקה ההפרדה או תמרור או רמזור... במה ש"תצליח" להכנס קודם).

ידידי - בתור נהג חדש - אין לך את הכישורים כדי לשלוט על רכבים כאלו.

מצא לך רכב רגוע יותר בעל מקדם פוזה גבוה (נראה לי שבגיל שלך זה מה שקובע, לא?!), למד לנהוג לפחות כמה שנים ואח"כ תעבור לכלים יותר רציניים.

ההמלצה נתנת מתוך דאגה לשלומך ולשלום הנהגים האחרים/הולכי הרגל/שאר הסובבים אותך.

בכול אופן - שיהיה בהמון הצלחה בדרכך אל הרשיון.

LOL, מה רציני ב.מ.וו 318 עם הנעה אחורית? הגרוטאה הזו לא תצליח לסבך אותו יותר משתצליח פוקוס. אם כבר, שיחשוב על הביטוח, זה גרוע מספיק.

אני הרבה יותר דואג מילד שנוהג בטנדר\ג'יפ של אבא, מאשר מאחד עם ב.מ.וו 318.

ולענייננו, במקומו הייתי לוקח את הגולף. היא לא חזקה מספיק בשביל לסבך - היא לא יותר מסוכנת מהבחינה הזו מכל משפחומטית אחרת - מאובזרת, נחמדה ויש לה כבוד בשכונה (אבל רק שם).

בהצלחה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כמו שאמרו לפני, תוציא רישיון תעבור תעבור בשלום את 90 ימיי המלווה, ואז תלך לקורס נהיגה מתקדמת כמו מסלולים כדי שתוכל להנות ולנהוג בבטחה ברכב מסוג זה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

כנראה לא הבנת נכון...אני לא הולך לרייסים או משהו כזה ואני בטוח שאני ינהג בזהירות ולא יסכן את הסביבה

פשוט אני חייב קצת פוזה על הרכב...

פורסם
פשוט אני חייב קצת פוזה על הרכב...

מצחיק... "פוזה על הרכב?" בשביל זה צריך לקנות V5?:shock:

קנה גולף 1.6 סטנדרטית, או תתפרע ותקנה 2 ליטר, תרכוש חישוקי סגסוגת מרשימים, תרשת את הגריל הקדמי, תרכיב בקליות/אגזוז/תדביק מדבקת TUNING בשמשה הקדמית ושאר ירקות,

תוריד את ה-1.6/2.0 מאחור והנה לך "רכב פוזה". (אתה יכול גם להתפרע ולהדביק V5 או V6 או STI או מה שבא לך)

:roll:

אמיר

פורסם
כמו שאמרו לפני, תוציא רישיון תעבור תעבור בשלום את 90 ימיי המלווה, ואז תלך לקורס נהיגה מתקדמת כמו מסלולים כדי שתוכל להנות ולנהוג בבטחה ברכב מסוג זה.

לא שאני נגד קורסים לנהיגה מתקדמת, להפך, פשוט משעשעת אותי החשיבות והכבוד שמכוניות רגילות לגמרי, בצד האיטי של הסקאלה, מקבלות כאן בגלל שהן "V5" או "סדרה 3"...

קורס לנהיגה מתקדמת טוב בכל מקרה, אבל צאו מזה - אלו סתם שתי מכוניות סטנדרטיות לחלוטין.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
LOL, מה רציני ב.מ.וו 318 עם הנעה אחורית? הגרוטאה הזו לא תצליח לסבך אותו יותר משתצליח פוקוס. אם כבר, שיחשוב על הביטוח, זה גרוע מספיק.

אני הרבה יותר דואג מילד שנוהג בטנדר\ג'יפ של אבא, מאשר מאחד עם ב.מ.וו 318.

ולענייננו, במקומו הייתי לוקח את הגולף. היא לא חזקה מספיק בשביל לסבך - היא לא יותר מסוכנת מהבחינה הזו מכל משפחומטית אחרת - מאובזרת, נחמדה ויש לה כבוד בשכונה (אבל רק שם).

בהצלחה.

ראה ידידי - אני לא מבין גדול ברכבים, זאת בוודאי ניכר בשאלות הבסיסיות שאותן אני שואל בפורום הטכני-תחזוקה. אבל ברגע שאני שומע על נהג חדש, שטרם הוציא רשיון, מתכנן לעלות על רכב בעל הנעה אחורית ובמקרה של קצת גשם וסיבוב מהיר מדי - ברור לי שהוא לא יידע כיצד להגיב ולהשתלט על הרכב.

אני לא חושב שכדי להכנס למצבים מסוכנים צריך מפלצת עם 900 כ"ס... ניתן בקלות (במיוחד לנהג חדש) למצוא עצמך במצב מסוכן עם אפס ידע ואינסטינקטים כיצד לשלוט על הטון ומשהו שדוהר ב 100 קמ"ש לעבר קיר.

כמו כן- אני לא שותף לדעתך על ה-V5. אולי לך ולי (לי יש רשיון כ 10 שנים - ואני מודה ומתוודה - יש לי עוד המון ללמוד על נהיגה טובה ונכונה יותר) רכב כזה יהיה מהיר או חזק וזהו. אך אל תשכח שלפותח הת'רד, סביר להניח, כי כל נסיונו הנהיגה הוא על איזה רכב דיזל עייף או לאנטיס כאשר המורה יושב לצידו... רכב כמו ה-V5 בהחלט יכול להכניס אותו למצבים גרועים.

אני זוכר, שבתקופה שהייתי טיפש (מודה - הייתה תקופה קצרה, כשנתיים לאחר שהוצאתי רשיון ונמשכה בדיוק שבוע), שניסיתי למשוך את הרכב קצת לקצה היכולת (קולט 95, גיר רגיל - בהחלט לא מפלצת -רכב מהיר ביחס למשפחתומטיות וזהו) ומהר מאוד הבנתי שזה לא ייסתיים בטוב אם אמשיך.

כמובן שדאגתי להיות באזור נקי מאנשים וכי אם ייקרה משהו אך ורק אני ורכבי נפגע!

אני הייתי מציע לו משהו קצת יותר "אנמי" אולי - גולף ג'נריישן מנוע 2000 אוטומטית ולהסיר את הסמלים... תראה כמו V5 ותהיה יותר סולידית. יפה ובעלת מקדם פוזה גבוה לעניות דעתי - עבור בחור בעל רשיון חדש.

פורסם

אוקי, במקרה של הב.מ.וו 318, אני לא חושב שאפילו בגשם היא מהווה סיכון כלשהו, בטח שלא במהירות גבוהה (כלומר, לא יותר מכל מכונית אחרת. לא נראה לי שב100 קמ"ש היא מסוגלת להכנס להחלקה תחת כוח, על כל משטח שהוא). היא באמת חלשה למדי, ולא קלה כלל.

גשם וכבישים ישראליים הם סכנה ללא קשר במה תנהג, ואני לא חושב שיש הרבה מכוניות "פשוטות" שמשנות כאן משהו. ואם כבר, לזכותה של הב.מ.וו עומדת יכולת דינמית מכובדת.

הב.מ.וו היא במילא לא פרקטית פשוט בגלל הביטוח.

אתה צודק לגבי המקרה הכללי של נהגים חדשים ומכוניות מהירות, אבל במקרה של הV5 - נהגתי על אחת כזו, ההפרש בתאוצות בינה לבין המאזדה 3 (1.6) שלי לא גדול מספיק בשביל לעודד מישהו לדבר עבירה כזה או אחר. במקרה שלה, מדובר בעיקר באבזור ופוזה. בסך הכל, מדובר במכונית לא קלה, אוטומטית, עם 150 כ"ס שבימיה היפים עשתה 0-100 בכמעט 10 שניות, כך שמסוכנת היא בטוח לא.

לצורך העניין, 306 1.8 ידנית תהיה עם ביצועים דומים.

בסופו של דבר, כשמדובר במכוניות "סטנדרטיות" כמו שתי אלו, המכונית עצמה לא יכולה לסבך אותך, אלא רק שטויות שעושה הנהג, ואת זה הוא יכול לעשות בכל מכונית אחרת.

צריך באמת מצב מיוחד בשביל שחומרת, או עצם התרחשותה של תאונה מסויימת תושפע משניה או שתיים בתאוצה למאה קמ"ש.

פורסם
לא קונים מיטת תינוק, בגדים ומטרנה לפני שתינוק נולד.

עבור טסט, קבל רישיון וא"כ תוכל להיוועץ לגבי רכישת רכב.

אתה ענק! :)

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם
אוקי, במקרה של הב.מ.וו 318, אני לא חושב שאפילו בגשם היא מהווה סיכון כלשהו, בטח שלא במהירות גבוהה (כלומר, לא יותר מכל מכונית אחרת. לא נראה לי שב100 קמ"ש היא מסוגלת להכנס להחלקה תחת כוח, על כל משטח שהוא). היא באמת חלשה למדי, ולא קלה כלל.

גשם וכבישים ישראליים הם סכנה ללא קשר במה תנהג, ואני לא חושב שיש הרבה מכוניות "פשוטות" שמשנות כאן משהו. ואם כבר, לזכותה של הב.מ.וו עומדת יכולת דינמית מכובדת.

הב.מ.וו היא במילא לא פרקטית פשוט בגלל הביטוח.

אתה צודק לגבי המקרה הכללי של נהגים חדשים ומכוניות מהירות, אבל במקרה של הV5 - נהגתי על אחת כזו, ההפרש בתאוצות בינה לבין המאזדה 3 (1.6) שלי לא גדול מספיק בשביל לעודד מישהו לדבר עבירה כזה או אחר. במקרה שלה, מדובר בעיקר באבזור ופוזה. בסך הכל, מדובר במכונית לא קלה, אוטומטית, עם 150 כ"ס שבימיה היפים עשתה 0-100 בכמעט 10 שניות, כך שמסוכנת היא בטוח לא.

לצורך העניין, 306 1.8 ידנית תהיה עם ביצועים דומים.

בסופו של דבר, כשמדובר במכוניות "סטנדרטיות" כמו שתי אלו, המכונית עצמה לא יכולה לסבך אותך, אלא רק שטויות שעושה הנהג, ואת זה הוא יכול לעשות בכל מכונית אחרת.

צריך באמת מצב מיוחד בשביל שחומרת, או עצם התרחשותה של תאונה מסויימת תושפע משניה או שתיים בתאוצה למאה קמ"ש.

או.קיי., אני מקבל את דעתך.

כפי שאמרתי - אינני מבין גדול בתחום ולא מכיר את שני הרכבים הללו.

אני מסתכל רק על המפרטים שלהם. מאחר והצגת כי הנך בעל נסיון על ה-V5, ואין חכם כבעל נסיון, אני מקבל דעתך.

בכול מקרה - מאחל לפותח הת'רד המשך הצלחה בדרך אל הרשיון ונהג בזהירות, שמור על עצמך וחיי היושבים לצידך.

אנקדוטה קטנה: פעם חבר שלי שאל אותי "אפיין נהג טוב". התשובה שהוא נתן לי: "נהג שאני יכול לשבת במושב לידו, לעצום עיניים ולדעת שנגיע ליעד בזמן ובביטחה".

זכור זאת פותח הת'רד. לדעתי, כל עוד אתה לא נהג מרוצים - זו התשובה הכי קולעת. אל תנסה לסחוט את הרכב. המגבלות שלך הרבה יותר קרובות מהמגבלות שלו.

פורסם

ערב טוב לכל מחנכי הדור.

בנאדם רוצה להתייעץ בקשר למכונית וכולם כבר נותנים טיפים ושיעורים לחיים.

מה עיניינכם אם הוא קונה אוטו לפני שהוא קיבל רישיון.

זה שהוא שואל עכשיו לא אומר שמחר הוא כבר קונה.

מה גם שלמצוא רכב טוב יכול לקחת כמה חודשים.

אני לא רואה שום צורה שבה 318 E46 תהיה יותר מסוכנת ממשפחתומטית 1.6 חדשה, אלא להיפך.

היא מכונית פאר מאובזרת במיטב אביזרי הבטיחות שבינהן גם ASC ואולי עוד איזה שילוש לועזי שנועדו לשמור את הרכב על הכביש.

מה גם שהיא כבדה בגירסא הנ"ל לא חזקה.

אני לא מזמן רכשתי ב.מ.וו 320 E36 ואין ספק שאפילו שהמכונית שלי כבר בת 8 היא מרגישה "אחרת" מ"סתם" מכונית כמו גולף (אפילו אם יש לה מנוע ממש חזק).

זה מתחיל במושב ותנוחת הישיבה, ממשיך בדש בורד איכותי שבנוי לכייון הנהג.

ההגה הנעים שמחובר לגלגליפ הקידמיים וממש אפשר להרגיש שהוא מחובר לגלגלים.

והחלק הכי טוב זה המתלים עם שילוב של נוחות טובה ואחיזה מצויינת.

בקיצור, אם אתה יכול להרשות לעצמך או אתה לא משלם את אחזקת הרכב אז תשים *!% על כל הקנאים ויפי הנפש ולך על הב.מ.וו.

פורסם

ידידי, ראשית - אף אחד לא מתיימר להיות מחנך הדור.

לא הבנת כראוי את המלצתי.

כמו כן, אני לא חושב שמשהו מקנא או מתיימר להיות יפה נפש.

כל דברי באים מתוך דאגה ותחושת אחריות להסב את תשומת ליבו של בחור צעיר לסכנות שאולי הוא לא מודע להן ושלא יובן שלא כראוי : לא מתוך תחושת סופריוריות כלשהי, רק להסב את תשומת ליבו.

לדעתי - זה חשוב ורלוונטי לשאלת פותח הת'רד באותה מידה (אם לא יותר) כשם שאתה נקבת בהמלצתך על ה-BMW.

שיהיה המשך ערב/לילה מהנה וחג שמח.

• תוכן חדש...