Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי התחלתי ללמוד נהיגה ואני לא מבין את כל המקרים שבהם נכבה המנוע אלה רק חלק מהם (אני מתכוון לשימוש שגוי ולא תקלה)

ומה קורה אם לאחר שאני מעביר הילוך אני משחרר קלאץ' מהר (משחרר גז , לוחץ קלאץ, מעביר הילוך, משחרר מהר קלאץ') מה קורה במקרה כזה? האוטו לא נכבה אלה קוראת מן קפיצה? אם אני צודק למה?

מצטער אם בפורום הלא נכון, אם אפשר תעבירו לנכון.

תודה מראש!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אוקיי התחלתי ללמוד נהיגה ואני לא מבין את כל המקרים שבהם נכבה המנוע אלה רק חלק מהם (אני מתכוון לשימוש שגוי ולא תקלה)

ומה קורה אם לאחר שאני מעביר הילוך אני משחרר קלאץ' מהר (משחרר גז , לוחץ קלאץ, מעביר הילוך, משחרר מהר קלאץ') מה קורה במקרה כזה? האוטו לא נכבה אלה קוראת מן קפיצה? אם אני צודק למה?

מצטער אם בפורום הלא נכון, אם אפשר תעבירו לנכון.

תודה מראש!

מה?

האוטו נכבה בגלל שמשהו מחזיק אותו ומונע ממנו להמשיך להסתובב-במקרה שלך קלאץ

שאתה שם ראשון ומשחרר קלאץ כמו שצריך (ואת זה המורה ילמד) הוא מתנגד למנוע בצורה לא חזקה שלא תכבה את המנוע ובו זמנית הקלאץ מעביר את הכח לגיר ומשם היישר לגלגלים.

ברגע שאתה משחרר קלאץ מהר מידי אתה כאילו שם רגל למנוע ולכן הוא נכבה.

בהילוכים אחרים יש קפיצה כי שהקלאץ לחוץ המנוע מנותק והגלגלים מסתובבים בחופשיות (זה למה אסור לנהוג בניוטרל או עם קלאץ לחוץ) ואז שאתה עוזב את הקלאץ אתה שוב מחבר בין המנוע לגיר ולגלגלים, העברה במהירויות לא נכונות בעיקר או עזיבה מהירה של הקלאץ מחברת באופן פתאומי ויוצרת מעין השוואת כוחות ומהירויות בין המנוע לגלגלים. בשביל לבטל את את הפעולה הזו מעבירים הילוכים בזמן ומתנהגים בעדינות עם הקלאץ, שים לב שהכל קשור בקלאץ ולא בגז. בשביל לבטל תופעה זו ובהיגה בתנאים מתקדמים יש את שיטת גז ביניים אבל זה כבר לא הנושא שלך.

חשוב שתבין את עיקרון הפעולה באופן תיאורתי ככה תידע יותר ואיך למה וכמה להשתמש בקלאץ.

בקש מהמורה שלך שיסביר לך.

נכון שזה לא קל להבין אבל זה חשוב.

אני זוכר שאני למדתי נהיגה אחת עצרה מוחלטת בלי קלאץ והאוטו נכבה היא אמרה אבל אני בשני קלאץ צריך רק שמעבירים הילוכים, אם היא הייתה מבינה את עיקרון הקלאץ היא היתה יודעת לבד שהיא צריכה ללחוץ על הקלאץ בכדי לעצור עצירה מוחלטת!

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

בהילוכים אחרים יש קפיצה כי שהקלאץ לחוץ המנוע מנותק והגלגלים מסתובבים בחופשיות (זה למה אסור לנהוג בניוטרל או עם קלאץ לחוץ) ואז שאתה עוזב את הקלאץ אתה שוב מחבר בין המנוע לגיר ולגלגלים, העברה במהירויות לא נכונות בעיקר או עזיבה מהירה של הקלאץ מחברת באופן פתאומי ויוצרת מעין השוואת כוחות ומהירויות בין המנוע לגלגלים. בשביל לבטל את את הפעולה הזו מעבירים הילוכים בזמן ומתנהגים בעדינות עם הקלאץ, שים לב שהכל קשור בקלאץ ולא בגז. בשביל לבטל תופעה זו ובהיגה בתנאים מתקדמים יש את שיטת גז ביניים אבל זה כבר לא הנושא שלך.

תודה רבה!

התכוונתי לקפיצה כאשר אני מעביר מראשון לשני (לא ציינתי את זה בשאלה)

שעוצרים אני יודע שצריך ללחוץ קלאץ' חחחח (עשיתי 2 שיעורים, שיעור ראשון נכבה פעמיים, 1) רק כשהתחלתי לנסוע, 2) לפני פניה היה עצור ולא לחצתי עד הסוף על הקלאץ' אלה בקושי)

שיעור שני רק פעם אחת בגלל טעות שלי...

פשוט קרה שאחרי שנכבה לי המנוע התחלתי לחשוב למה , בגלל זה אני שואל על כל המקרים!

ועוד משהו, כאשר אני עומד למשל לפני פניה שיש בה עצור, הקלאץ' לחוץ, הברקס גם ואני מחליט לנסוע אני עוזב את הברק ולוחץ קלות על הגז (3K סל''ד) זה ואז לאט משחרר את הקלאץ'.

זה נכון? ומה יקרה אם אשחרר מהר? האוטו יזנק קדימה או יכבה לי?

בכל מקרה בעיקר האוטו לא נכבה לי אבל אני רוצה לדעת על כל המקרים על מנת למנוע אותם!

שוב תודה רבה!

רמי.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אתה מרגיש במיוחד את הקפיצה בהילוכים הנמוכים כי להם יש יותר מומנט - יותר כח, בגלל זה יש קפיצה שהילוכים האלה. בשאר גם יכולה להיות קפיצה אבל היא הרבה פחות מורגשת.

המורה היה צריך להסביר לך מה שאני הסברתי ומסביר לך ואם הוא היה עושה את זה לא היית שואל "אבלל למהה?"

אתה נוהג על בנזין או דיזל?

3K סל"ד זה לא קלות זה חצי גז. מוגזם.

בכזה סל"ד האוטו יזנק ולא יכבה כי הוא מסתובב מהר כי יש לו כח, בסרק אין לו כח ושאתה משחרר מהר אז אתה מכביד ומעמיס לכן הוא נכבה, בכזה סל"ד אתה מכביד גם אבל יש לו כח ולכן הוא מתגבר ומסתובב ולא נכבה, אולם-אחרי כל דבר טוב יש אולם או אבל, ככה לא מתחילים נסיעה.

הרבה תלמידי נהיגה אומרים יופי אז שלא יכבה לי אני ילחץ חצי גז ישחרר קלאץ ולא יכבה לי- ככה לא עושים!

מתחילים נסיעה כמו שצריך!

התמונות של הסובארו שלי

פורסם

המורה לא אמר לי פשוט מאיזה סל''ד להתחיל לנסוע... ותמיד פחדתי לזנק לצומת!

באיזה סל''ד מומלץ להחזיק את הגז בצומת לפני הנסיע (כאילו בתחילת הנסיע)

אולי בגלל שאני משחרר קלאץ' לאט ולכן עם ה 3K סל''ד האוטו לא קופץ לי, זה לא שאני לוחץ גז וישר משחרר קלאץ, אני משחרר אותו לאט ובהדרגה עד שבשלב מסויים האוטו מתחיל לנסוע.

הרכב הוא בנזין (יונדאי אלנטרה)

את הקפיצה הרגשתי קצת רק פעם אחת ולכן אני שואל, חוץ מזה ההעברות שלי מאוד חלקות... פשוט ראיתי פעם פתיחה והרכב בהעברת הילוך ממש קפץ, נזכרתי בזה כשגם לי קפץ קצת וזה עניין אותי...

תודה רבה על העזרה!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא צריך להחזיק גז, זה שימושי בפתיחות אולי כאשר אתה מעלה את הסל"ד כדי לקבל "יציאה" טובה יותר מהמקום...

כאשר אתה עומד במישור אתה עוזב ברקס ומשחרר לאט את הקלאץ', כאשר אתה מרגיש שהאוטו מתחיל לזוז קצת אתה נותן גז וממשיך לשחרר לאט קלאץ' והאוטו מתחיל לצבור מהירות...

אם אתה עומד בעלייה אתה מחזיק ברקס ומשחרר לאט קלאץ' וכשאתה מרגיש מן רעידות או רעש שהמנוע מתאמץ קצת אתה עוזב ברקס ועובר לגז ואז האוטו מתחיל לנסוע... אבל המורה עוד יילמד אותך את זה...

פורסם

כעיקרון ברכב בנזין תקין מספיקה רק עזיבת קלאץ נכונה האוטו אמור לנסוע בלי בעיה, אם אתה רוצה והמורה מסכים ליטופון על הגז ככה גג 1500 סל"ד ואתה מסודר

בדיזל בכלל אין בעיה להתחיל נסיעה בלי גז כי לדיזל יש יותר מומנט

בקיצור gadik6 צודק

אתה לא צריך להזכיר שאתה בשיעור שני וכבר נוהג מצויין (בינינו בגיל הזה כמעט כולם אמרו ככה)

זה טבעי אם תצטרך את עזרת המורה פה ושם-זה לא תחרות, התחרות היא אחרי הטסט, 3 חודשים אחרי הטסט, שנה אחרי הטסט ועוד ועוד...

וזו לא תחרות של מהירות, תחרות של מי הספיק לא להיהרג לא להרוג ולא לכסח את האוטו

התמונות של הסובארו שלי

פורסם

הדרך הכי טובה להתחיל נסיעה בלי לכבות מנוע וגם הכי פשוטה זה ללחוץ גז עד הסוף ולזרוק קלאץ'

דוגרי אני אומר לך, אם המורה שלך לא הסביר לך איך הנוע עובד בשיעור הראשון הייתי מחליף מורה.

הוא נראה לי מסוג המורים "קח את האוטו, עם הזמן(80 שיעורים) תלמד איך לעבוד"

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

הרכב נכבה כי כשמשחררים קלאץ' המנוע מחובר לגלגלים, מה שאומר שכשהגלגלים לא מסתובבים (אם האוטו עומד באותו זמן) אז גם המנוע יפסיק להסתובב, כי הם מחוברים. אם משחררים לאט, יש מצב ביניים שבו המנוע לא מחובר לגמרי לגלגלים, אבל מחובר קצת, כך שהכוח שלו כן עובר קצת לגלגלים ומזיז את האוטו קדימה. אחרי שיש לאוטו מהירות מסוימת, והגלגלים מסתובבים, אפשר לשחרר את הקלאץ' לגמרי. המנוע כבר לא יכבה, כי הוא יתחבר לגלגלים, שהם כבר מסתובבים.

לכן הוא גם לא יכבה בין הילוך ראשון לשני. האוטו כבר נוסע.

פורסם

תודה רבה yonatanl!

לא בתחרות, חס וחלילה!

שיעור ראשון 40 קמ''ש היה מספיק ואוטובוס ממול בשביל שאני אתחיל לפחד ממש

שיעור שני 60 קמ''ש ואני כבר מפוחד, כל סיבה קטנה להוריד מהירות הורדתי (זה היה מן תרגיל של מורה להאיץ ולהוריד מהירות, מפחיד שהוא אומר לך: תן תן גז חחחח)

תודה רבה הבנתי את הדברים, אני עוד אדבר עם המורה לפני הנסיע (שיעור הבא יום שישי)

אני חייב לציין שהוא מורה טוב, אני לא יודע אם זאת ההבנה שלי הייתה כזאת או שהוא לא ניסח נכון את הדברים או החסיר בהם.

המורה טוב, לא שמעתי על אחרים שעשו את אותם תרגילים שהוא עשה לי!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אופל גי אס אי כעיקרון אתה צודק בקשר למורה שלא מסביר מבחינתי בחוץ, אבל אני מקרוב מבין מהרבה מורים שאת הקטע התיאורתי של קלאץ גיר מנוע הם מעדיפים לא להסביר כי הרבה מסתבכים ולא מבינים את הלוגיקה הפשוטה בדבר

אם הוא מלמד לפחות את השאר אז זה בסדר

למה יונדאי? מה זה משנה? העיקר קופסא עם גלגלים למה בנזין? שאל אותו

מה זה משנה העיקר אוטו

ויש את האלה בצפון ת"א שמלמדים על לנד קרוזר גם כן, שיביאו האמר וזהו

בקשר לתרגיל של הגז או שהוא משועמם ומחפש איך להתבדר או שהוא רוצה להרים לך את הביטחון או שהוא חושב שהוא מלמד את הבן של שומכר :-D

התמונות של הסובארו שלי

פורסם
א. לי הוא נישמע מורה גרוע בל להכיר אותו

ב. למה הוא מלמד על יונדאי?

ג. למה בנזין?!

אני רק בשיעור השני, חבר שלי מתחיל ללמוד אצל אחר, נשמע איך הוא...

למה יונדאי? זאת באמת שאלה מוזרה, ולמה בנזין? עוד שאלה מוזרה!

למה לא?

אולי עדיף סופרב דיזל או טולדו דיזל אבל בסופו של דבר אני אנהג על בנזין אז אני לא רואה סיבה משמעותית ללמוד על דיזל!

יש לנו בעיר דם: יונדאי טוסון (ג'יפ), סיטרואן קסרה הגרסה הביצתית,הייתה B4 ויש עוד ועוד מכוניות מוזרות (אגב אלנטרה הוא אחד הפחות נדירים!)

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...