Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לפני מספר ימים, אמי נסעה בכיכר במהירות של 40 קמ"ש בהילוך שני. תוך כדי הסיבוב הרכב החליק בזוית של 90 מעלות. היא לא נגעה בבלמים, הרכב נעצר, היא עשתה רוורס והשתלבה חזרה בנתיב.

הכביש היה רטוב לחלוטין מממטרות.

הצמיגים הקדמיים חדשים, צמיגים אחוריים במצב חדש, לחץ אויר בכל הצמיגים היה תקין לפי הוראות יצרן (מילאתי יום קודם אויר), וכמו כן ההגה עצמו חדש, בולמ"ז חדשים, בלמים חדשים, צריות חדשות ובקיצור החלפתי את כל החלקים באוטו הזה (טוב, חוץ מהפסי הקישוט לדלתות).

מבדיקה שערכתי נמצא שכאשר ההגה במצב ישר לחלוטין גלגל קדמי שמאלי גם כן במצב ישר כמו שצריך להיות, ואילו גלגל קדמי ימני קצת מסובב לשמאל (!).

מכיוון שבדבר כזה לא נתקלתי בחיים אני מבקש עזרה, מה זה יכול להיות?

תודה מראש!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע לגבי ההטיה של הגלגלים אצלי באונו, אבל גם אצלי יש היגוי יתר (נדמה לי שזהו האחד, ולא תת) משהו מטורף. אני פשוט נוהג עליו בעדינות ומכיר את הגבולות...

מהם האינדיקציות אם באמת צריך כיוון פרונט או שהרכב פשוט רגיש לענין?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
חבר'ה הייתה לי אונו 94 1.4 i.e.s.

לאוטו הזה אין נטיה להיגוי יתר (אין לו בכלל נטיה להיגוי).

ללכת לכוון.

מוטי.

מצטרף לדעתו של מוטי, הייתה לי אונו 92 1.0 FIRE, אין לאוטו שום פוטנציאל להיגוי יתר, יש לו

UNDERSTEER

UNDERSTEER

UNDERSTEER

והעברות משקל מוגזמות.

רק אחרי מס' שנים ללא הרכב הנ"ל, ואחרי שלמדתי רבות על נהיגה במצבים קיצוניים (כולל נהיגות שטח עם 200+ כ"ס ו4X4) נסעתי לפני מס' חודשים על האונו של אחי הקטן...

אלוהים ישמור, איזה אוטו שמתנהג גרוע!!!!!!!!!!!!!!

אני מבקש מכל חובב נהיגה שברשותו הרכב הנ"ל - להחליף לאלתר!!

ולפותח השרשור - כנראה שמישהו עלה על יותר מדי מדרכות עם הרכב...

תכוון את הפרונט, זה ממש לא אוטו שמכיר את המושג "היגוי יתר", ואני מוכן לתת את מפתחות הרכב שלי למי שידגים לי אחרת.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מבדיקה שערכתי נמצא שכאשר ההגה במצב ישר לחלוטין גלגל קדמי שמאלי גם כן במצב ישר כמו שצריך להיות, ואילו גלגל קדמי ימני קצת מסובב לשמאל (!).

מכיוון שבדבר כזה לא נתקלתי בחיים אני מבקש עזרה, מה זה יכול להיות?

תודה מראש!

כיוון פרונט. דחוף.

מוטי.

ע"פ תאורך ומהכרות עם רכבים אחרים-דומים(גם לי הייתה אונו), זווית הקאמבר בגלגל הימני אצלך שלילית(לדעתי מעל 1.5-).

גש לכיוון פרונט.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הכביש היה רטוב הכוונה לחלק לחלוטין מממטרות.

הצמיגים הקדמיים חדשים, צמיגים אחוריים במצב חדש, לחץ אויר בכל הצמיגים היה תקין לפי הוראות יצרן (מילאתי יום קודם אויר), וכמו כן ההגה עצמו חדש, בולמ"ז חדשים, בלמים חדשים, צריות חדשות ובקיצור החלפתי את כל החלקים באוטו הזה (טוב, חוץ מהפסי הקישוט לדלתות).

אולי אימך נהגת חדשה???

שאימי הייתה נהגת חדשה גיליתי שניתן לבצע בסובארו המון דברים (גם אם לא רצית לעשות זאת)

:-D:yum::biglaugh::multi:

ירון מאיר

פורסם

מה הסיכונים בנסיעה עם פרונט לא מכוון? האם כדאי באופן דחוף ללכת לכיוון פרונט או שאפשר לדחות את זה בשבוע שבועיים?

ושוב- אם אתם יודעים על מכון לכיוון פרונט אמין באיזור חיפה והעמקים תגידו בבקשה.

פורסם
חשבתי שזה וויכוח שאין בו הסכמה מוחלטת... ? (אצלי גם שמו חדשים מלפנים)
זה ויכוח רק כאשר אחד הצדדים המשתתפים אינו מבין בנושא.

על אובדן אחיזה מלפנים (תת היגוי) יכול הנהג הבלתי מיומן להתגבר באמצעות אינסטינקט טבעי (הורדת רגל מדוושת התאוצה, שגורמת להעברת המשקל קדימה והידוק קו הפניה). על אובדן אחיזה מאחור (היגוי יתר) הנהג הממוצע אינו מסוגל להתגבר בקלות.

צמיגים חדשים מלפנים ומשומשים מאחור מגדילים את נטיית הרכב להיגוי יתר.

סידור הפוך, מגדיל את נטיית הרכב לתת היגוי.

המסקנה ברורה. אם עדיין לא, תשאל אנשים שמבינים בצמיגים יותר מכל אחד אחר. (ראה את השאלה בתחתית העמוד).

פורסם

ארנון,

אין ספק שעשית עבודה יפה בלסגור את הויכוח אבל ברשותך אני אהיה גם קצת בצד "שלא מבין" מהחיים שלו...

מה שאמרת נכון בגדול ואפשר היה גם להסתפק בזה אבל בגלל הנחרצות שלך מצאתי לנכון להראות גם את הצד השני שדווקא קיים ויכול להתאים לחלקנו.

זה נכון שבכל פנצ'ריה ישימו את החדשים מאחורה, וזה נכון שהמלצות היצרנים יהיו דומות ללינק שהבאת.

יותר מזה, זאת גם ההמלצה של ה-NHTSA (ארגון הבטיחות בדרכים האמריקאי).

כל זה באמת מהסיבות שציינת שאכן נכונות: לבן-אדם הממוצע יהיה הרבה יותר קל להתמודד עם תת-היגוי מאשר עם היגוי יתר.

אבל מתי בדיוק הדברים האלה יבואו לידי ביטוי ?

1. מקרה של פיצוץ בצמיג.

התיאוריה: עדיף שיתפוצץ לך צמיג קדמי מאשר אחורי ולכן עדיף לשים את הצמיגים הישנים מקדימה.

בפועל: צמיגים לא נוטים להתפוצץ היום כל-כך מהר ואם הצמיג שלך במצב כל-כך גרוע אז הוא לא צריך להיות על האוטו בכלל.

2. הבדלים באחיזה בין הסרנים.

התיאוריה: חוסר אחיזה בסרן האחורי קשה יותר לשליטה ולכן עדיף לשים בו את הצמיגים החדשים.

בפועל: העומס שבו הצמיגים הקדמיים צריכים לעמוד גדול בהרבה מהאחוריים, לכן אם הצמיגים האחוריים שלך קצת יותר שחוקים מהקדמיים, כנראה שזה בכלל לא יבוא לידי ביטוי. אם הצמיגים שלך כל-כך שחוקים שהם לא מספקים אחיזה מאחורה אז בטח ובטח שהם לא יספקו אחיזה מקדימה ושוב הם לא צריכים להיות בכלל על האוטו.

אני אתן לך דוגמא (למעשה היא גם אישית):

קנית עכשיו רביעיית צמיגים חדשה, אתה שוחק צמיגים די מהר ולא ביצעת החלפה בין הסרנים בשום שלב. מאחר וההבדל בשחיקה בין הקדמיים לאחוריים עצום, הגעת למצב שהקדמיים שלך כבר ממש שחוקים (לאו-דוקא עומק חריצים אלא כתף גמורה) ולא אוחזים טוב. האחוריים לעומת זאת כמו חדשים, גם ברמת השחיקה וגם מבחינת גילם.

אם זה לא היה רציני אז אולי אפשר היה עדיין לעשות החלפה אבל אם הקדמיים כבר ממש נשחקו אז כנראה שבאמת לא היית רוצה אותם על הסרן האחורי.

החלטת להיפטר מהם ולקנות זוג צמיגים חדש. אתה יכול לשים אותם מאחורה ומקדימה לשים את הצמיגים 'הישנים'.

לא תקבל אחיזה אופטימלית בגלל הסרן הקדמי.

אם תשים את החדשים מקדימה אתה יכול להרוויח מכל העולמות כי מקדימה תקבל אחיזה מקסימלית ומאחורה הם יספיקו כדי לתת לך את האחיזה המלאה שהסרן הזה ידרש לעמוד בו.

כמובן שזאת דוגמא ספציפית והיא דורשת ממך להכיר את האוטו ולדעת להעריך גם את מצב הצמיגים שלך והאחיזה שאפשר להוציא מהם. אולי אתה גם קצת מעל לנהג הממוצע ויודע קצת יותר טוב לזהות ולהתמודד עם היגוי-יתר (ואם הוא בעייתי אז תעלה על זה מהר ותדאג להחליף שוב).

בסה"כ ההנחיה של צמיגים חדשים מאחורה טובה ומותאמת לאדם הממוצע מבחינת השליטה אבל יותר מזה היא מתאימה לאדם הממוצע בגישתו לצמיגים.

הבעיה היא שכל מה שתיארתי יפה אבל לא עובד במציאות. בפועל אנשים מחליפים צמיגים רק כשמאלצים אותם (בדרך-כלל פנצ'ר) ולכן על הרכב שלהם יכולים להיות צמיגים ישנים מאוד, יבשים ומסוגים שונים ובמצב הזה עדיף לא להסתבך וליישם את הכלל הזה שאת הצמיגים הישנים (שלך תדע מה מצבם) שמים מקדימה ואת החדשים מאחורה.

בקיצור מה שרציתי להגיד, הכלל הזה בגדול נכון אבל אפשר גם לטעון אחרת בלי להיות אידיוט שלא מבין כלום ולכן הויכוח שמתעורר לפעמים הוא לגיטימי.

ניר

פורסם

עוד דבר קטן (אני יודע שכבר כתבתי מגילה :roll:): טיעון חזק נוסף של הכלל הזה מתייחס ליכולת הניקוז של המים בכביש רטוב.

בדוגמא שתיארתי עומק החריצים לא היווה בעיה אלא כתף כך שזה לא ממש קשור ליכולת ניקוז המים אבל בשחיקה סטנדרטית יותר של צמיגים ובמדינות רטובות יותר זה באמת טיעון חזק מאוד.

אבל בכל מקרה הטענה שלי הייתה שיש חריגים לכלל וצריך לשקול כל מקרה לגופו (כשחלק מהשיקולים זה הנהג עצמו).

• תוכן חדש...