Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תודה לכולכם. האם אתם מכירים מכון פרונט אמין באיזור חיפה- יקנעם- עפולה?

תודה מראש.

שלום לך stio

תעבור אלי למוסך ואני יבדוק לך את את הרכב

ואם אני יראה שאתה צריך כיוון פרונט אז אני

ימליץ לך על כמה מכוני פרונט

בברכה אייל מוסך סמיילי

פורסם
אבל בכל מקרה הטענה שלי הייתה שיש חריגים לכלל וצריך לשקול כל מקרה לגופו (כשחלק מהשיקולים זה הנהג עצמו).

NMP,

השורה התחתונה שלך היא שנהג מיומן מעל הממוצע יכול (אולי) להפיק תועלת מכך שדווקא הצמיגים החדשים מורכבים על הציר הקדמי.

או במילים אחרות - הרכבת הצמיגים החדשים על הציר הקדמי הופכת את התנהגות המכונית לכזו שנדרשת מיומנות לא ממוצעת כדי לשלוט בה במצבים קיצוניים.

או במילים אחרות - צמיגים חדשים מתקינים תמיד על הציר האחורי. הבעיה עם "מבינים" מסוגך היא שעיצות כמו שאתה מחלק בחינם יכולות לגרום למישהו אחר למצוא את עצמו בתאונה חזיתית עם משאית.

בלינק שהבאתי בהודעה הקודמת יש קטע וידאו של מישלין, המדגים את ההבדלים בהתנהגות מכונית כאשר זוג צמיגים חדשים מותקן בה מלפנים ואח"כ מאחור.

שים לב מה קורה כשהמכונית עולה על קטע כביש רטוב.

להזכירך, השואל שפתח את השרשור הזה, עשה זאת בעקבות היגוי יתר על כביש רטוב, במכונית עם זוג צמיגים חדשים שהותקן מלפנים.

פורסם

ארנון,

חבל שאתה שוב לוקח את זה להקצנה.

אתה חושב שחילקתי פה עצות שיכולות להביא אנשים למצב מסוכן ?

כנראה שאתה צריך לקרוא שוב את מה שאמרתי.

אני דווקא משתדל להיזהר מאוד בעצות שאני נותן פה שיכולות ליפול על אוזניים סלקטיביות וביישום לא נכון יכולות לגרום לנזקים כבדים.

אני תומך במה שאמרת, והכלל הזה נכון ברוב המכריע של המקרים.

מה שלא אהבתי בהודעה הקודמת שלך ולצערי חזרת על זה גם בהודעה האחרונה זה הנחרצות והזלזול בכל מי שיטען אחרת.

לכל בן-אדם אקראי שישאל ובהחלט גם לפותח השרשור הזה אני אמליץ לפעול לפי הכלל.

מה שציינתי הוא שישנם מקרים בהם אפשר לפעול בצורה שונה וכן, זה דורש ממך להבין קצת כדי לדעת שזה מקרה שמאפשר לפעול אחרת.

לגבי הסקת המסקנות שביצעת בפיסקה הראשונה:

"השורה התחתונה שלך היא שנהג מיומן מעל הממוצע יכול (אולי) להפיק תועלת מכך שדווקא הצמיגים החדשים מורכבים על הציר הקדמי.

או במילים אחרות - הרכבת הצמיגים החדשים על הציר הקדמי הופכת את התנהגות המכונית לכזו שנדרשת מיומנות לא ממוצעת כדי לשלוט בה במצבים קיצוניים."

אני לא יודע אם זאת סתם דמגוגיה או שפשוט לא ירדת לסוף דעתי.

המשפט הראשון בהחלט נכון אבל בשום אופן לא מוביל למסקנה שתיארת.

במקרים בהם אני אמליץ להרכיב צמיגים חדשים מקדימה אין שום סיכון נוסף ובשום אופן האוטו לא יתנהג בצורה קיצונית יותר עם דרישה למיומנות גבוהה יותר של הנהג.

אני חושב שכתבתי כבר הכל ואני סתם אחזור על דברים.

נתתי בעצמי הרבה טיעונים שתומכים בכלל שהעלת כך שאני לא לגמרי מבין על מה אנחנו מתווכחים.

שנינו מסכימים על הכלל, נכון ?

שנינו נמליץ כנראה על הכלל, ok ?

מה נשאר לנו, אתה לא מסכים עם המקרי קצה שתיארתי ?

אתה חושב אחרת לגביהם או שהעניין היחיד הוא הסיכוי שמה שתיארתי יפורש על ידי אנשים כהמלצה מסוכנת ?

אני לא חושב שהמלצתי למשהו כזה ואני מאוד מקווה שאין פה אנשים טיפשים שלמרות ההסבר המפורט שלי ירחיבו את זה לכלל משלהם שצמיגים חדשים שמים מקדימה כי ככה NMP אמר... :roll:

פורסם

עדכונים:

נסעתי היום ל "מוסך חושי" ברחוב המוסכים 37 בחיפה, כמובן שדיברתי קודם עם ניר (הבעלים) בטלפון, הסברתי לו מה הבעיה, הוא אמר שאני יגיע והם יבדקו.

תוך שעה הגעתי לשם, חיכיתי כ- 20 דקות בתור (יש שם חדר המתנה ממוזג+ עיתונים לקריאה).

אחרי כ 20 דק' הם העלו את האונו על המתקן הממוחשב, חיברו מין מכשירים לגלגלים, והנתונים במחשב הראו שאכן קיימת בעיה בכיוונים.

הם כיוונו,יצאו לנסיעת מבחן, חזרו, חיזקו עוד כמה ברגים, יצאו שוב לנסיעת מבחן, שוב חזרו והעלו את האוטו על המתקן שוב.

את הצמיגים החדשים שמורכבים על הסרן הקדמי הם התקינו מאחור ואילו את הישנים יותר הרכיבו מקדימה.

כיוון הפרונט עלה בסך הכל 232 ש"ח.

עכשיו האוטו נוסע כמו שצריך ללא ריעדות בהגה או משהו כזה.

פורסם

יפה מאוד, אבל הכי חשוב - מה עם ההיגוי יתר? והזווית המוזרה של הצמיג?

כמו כן - האם זה היה כיוון לשני הסרנים או רק אחד? (גם מאחורה?)

...Carpe Diem

פורסם

ההיגוי יתר נבע ככל הנראה מהפרונט שלא היה מכוון ומזה שזוג צמיגים חדשים היו מורכבים מקדימה וישנים יותר מאחורה.

בעית הזוית של הצמיג נפתרה מכיוון שההגה ישר 2 הגלגלים מכוונים ישר ולא כמו שהיה קודם.

עכשיו בנסיעה ישרה לא צריכים לסובב את ההגה שמאלה כדי שיסע ישר..

בדרך למכון כיוון הפרונט, בנסיעה לחיפה, זהו כביש עם 2 נתיבי נסיעה לכל כיוון. אני נסעתי על הימני על 100 קמ"ש. נסעתי והיה עיקול קטן, פיתאום האוטו נזרק לשוליים, לא הבנתי בדיוק מה קרה שם אבל כמעט התנגשתי בגדר ההפרדה. עוד מקרה שקרה בגלל שאחד הגלגלים הקדמיים לא היה מכוון.

פורסם

שלום רב!

ראיתי את המודע של STIO ויצא לי לדבר איתו מחוץ לפרום, דבר אחד לא מסתדר לי.

לאחר כיוון הפרונט החליטו לחהליף את מיקום הצמיגים. כלומר חדשים (בני 10 חודש) שהיו מותקנים על הגלגלים הקדמיים עבורו לאחור, וצמגים ישנים (בני 4 שנים) עבורי לפנים.

אני לא יודע מה להגיד לכם אבל משהו פה הזוי ביותר...

מדוע להתקין צמגים ישנים מקדימה? כאחד שנסע על צמיגים בני 3 שנים על הסרן הקדמי אני חייב לציין שבחרוף זינוק בעלייה היה בלטי אפשרי. תקנו אותי אם אני טועה אבל גם מלפנים אמורים להיות צמיגים שתופסים היטב את הכביש במיוחד בפניות. אני לא רוצה לחשוב חס וחלילה מה יקרה אם מישהו יכנס לפנייה קצת רטובה עם צמגים קדמיים גמורים.

בברכה L.A

פורסם

הסבר שקבלתי בזמנו, היה שיש להרכיב צמיגים חדשים מאחור, ברכב בעל הנעה קדמית, כי הגלגלים מאחור מסתובבים כנגררים בלבד ולכן חשוב שהם יהיו בעלי אחיזת הכביש הטובה ביותר.

מעניין אם ברכב בעל הנעה אחורית מרכיבים הצמיגים החדשים יותר מלפנים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
שלום רב!

מדוע להתקין צמגים ישנים מקדימה?

בברכה L.A

הכוונה היא שאם אתה רוצה לחסוך קצת זמן עד להחלפה הבאה, אז במקרה הזה

כדאי שהצמיגים הישנים יותר יהיו מקדימה - התשובה נמצאת איפה שהוא באמצע השרשור.

ובכל מקרה, לשני בעלי הפיאט: צמיג בן 3 שנים או 4 שנים בארץ הוא צמיג בסוף חייו

ועל כן, נא לא להתקמצן או לקמבן, ופשוט ל-ה-ח-ל-י-ף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא מבין אתכם.

חבל על הכסף ?

צמיג במצב מצויין ?

אלה בדיוק הדברים שדיברתי עליהם.

אם אתה חושב שהצמיג עשה בעיות כשהוא ישב מאחור וגרם לאמא שלך להיגוי יתר אז אתה מעדיף אותו מקדימה ?

that's got safety written all over it...

זה אולי יותר גרוע לקבל צמיג מתפוצץ או צמיג בלי אחיזה מאחור אבל זה לא אומר שזה בסדר אם זה יקרה מקדימה. ואם צמיג לא מסוגל להחזיק את הסרן האחורי יהיה לו הרבה יותר קשה להחזיק את הקדמי.

צמיג בן 4, במצב טוב ככל שיהיה זה צמיג ישן שאוחז פחות טוב וגם הסבירות לפיצוץ גבוהה הרבה יותר (מניסיון, אבא שלי אהב למשוך את הצמיגים באוטו שלו. בסוף זה עולה לך הרבה יותר, תאמין לי).

יכול להיות שכל המצב שלך נובע רק מכיוון הפרונט אבל אם באיזו שהיא צורה זה בגלל הצמיגים הם פשוט לא צריכים להיות על האוטו. נקודה.

• תוכן חדש...