Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לנטיס 2000 2002 בהדלקת המזגן ,בדקות הראשונות, מכניס ריח של חומץ -קרוב לריח הסיליקון של הזגגים/אנשי אלומניום. מה יכולה להיות הבעיה? תודה.

פורסם

בד"כ יש ריח של טחב בדקות הראשונות.

נורמלי ותקין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא תקין ולא נורמלי! למה בן אדם צריך לסבול מסירחון ברכב?

מה שקורה זה שנוצרים פטריות ועובשים במגש קליטת מי העיבוי. אם מזניחים אתזה עם הזמן הם גם יכולים לסתום את צינורית הניקוז ואז מים מסריחים מתחילים לטפטף בתוך הרכב.

יש ספריי מיוחד שקוטל את הג'יפות האלו ומסלק את הריחות הרעים. אפשר לקנות אותו בחנויות חלפים או אפילו באוטו דיפו.

מה שצריך לעשות זה לכוון את המזגן לקליטת אויר מבחוץ, ולרסס טוב טוב עם פיית הצינורית המצורפת לתוך פתחי יניקת האויר הטרי (נמצאים באיזור המגבים) תוך כדי שהמזגן עובד.

זה עוזר. בדוק.

אם המצב כבר קשה וצינורית הניקוז סתומה מירוקת וג'יפה, אפשר לזחול מתחת לרכב ולפתוח אותה עם חוט ברזל גמיש. אבל זה כבר שלב מתקדם יותר.

פורסם

הוא כתב בדקות הראשונות.

כל מזגן מוציא בדקות הראשונות ריח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל מזגן עם עובש מוציא ריח בדקות הראשונות עד שהוא מתאוורר!

שאני אבין, אתה בדקת את כל המזגנים בעולם שכך החלטת?

אני אומר לך מנסיון, שמזגן חדש או מזגן שעבר חיטוי באמצעות ספריי אינו פולט שום ריח בדקות הראשונות, בדקות האחרונות או בדקות דומיה!

הפתרון שהצעתי עבד אצלי במספר מכוניות, ובעקבות המלצותי - גם אצל מספר חברים, שהיו נוסעים עם מזגן וחלון פתוח בדקות הראשונות כי הם לא עמדו בסרחון.

תן לאחרים לפתור את הבעיה ואתה תמשיך לנסוע ברכב שמסריח בהתחלת נסיעה רק בגלל שאתה יודע הכי טוב.

פורסם

כן דקות לא דקות...

מזגן תקין לא צריך להוציא ריח רע! ואם כן כפי שכתב קודמי- יש בעיה של עובש \ פטרת במזגן.

בדיוק כרגע סיימתי לנקות את המזגן אצלי בבית שסבל מעובש-

אויר מצחין ובסוף סתימה!

אז אל תזניח!

או שתטפל לבד- יש חומרים שונים לזה, חלקם ייעודיים למזגן וחלקם נגד עובש ופיטריות- של יעקובי עולה 30 ש"ח.

או שתיגש למזגניסט שיפרק רדיאטור פנימי וינקה, כמו כן לזכור לנקות גם תעלות אויר! בהם

עלול להיות גם כן עובד...

בהצלחה!!

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

איזו הקפצה, סחטיין :)

אז ככה:

ברכב שלי, שקניתי בערך לפני שנה, היה בהתחלה ריח שכזה. לא משהו חמור.

שני דברים עשיתי:

1. ריסוס כל פיתחי המזגן+דרך פילטר היניקה של אוויר המזגן.

אני השתמשתי בספריי, אם אני לא טועה של של BG. היה במבצע באוטו-דיפו.

בגדול עזר, אבל לתקופה די קצרה והתופעה חזרה.

2. לאחר מכן אימצתי נוהג, אני מכבה את המדחס (כפתור המזגן) כמה דקות לפני שאני מדומם את הרכב.

במקרה שלי 2-3 דקות לפני שאני מחנה.

עושה פלאים. עברתי קיץ שני עם האוטו ואין ריח ואין כלום.

(כפי הנראה יש קשר בין אופן הדלקת המזגן לבין הצטברות העובש\פטרת הנ"ל)

נסה לבצע את שני אלו, די בטוח שתוך כמה שבועות התופעה כמעט לא תהייה מורגשת.

פורסם

:)

1) יש לי את ה BG, אין אותו היום באוטו דיפו, יש באלכ סנדר ביפו ועוד... עובד, אבל כמו שאמרת לתקופה קצרה

2) בדיוק ככה עשיתי ברכבי הקודם ואתה צודק, צריך באמת לעשות כך! :wink:

• תוכן חדש...