Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש "גרריסט" קוסם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי עין על גרוטאה שנמצאת בחניה של בית משותף (רצ"ב מפה להמחשה).

הבעלים מספר שכשהמכונית נכנסה לחניה בפעם האחרונה (לפני 10 שנים) היה קשה מאוד לתמרנה פנימה, בגלל העמודים התומכים של הבניין. המכונית עומדת מאז, עם הפנים אל תוך החניה (לא לכיוון הכביש), ובשיפוע חיובי (כלומר בעליה).

היום אין שום סיכוי להניע את המנוע, וכדי להפוך את המטלה למורכבת עוד יותר, הבעלים איבד את המפתחות, אז ההגה נעול ולא ניתן לסובב את הגלגלים הקדמיים.

החדשות הטובות הן שבתום כמה שעות של עבודה מאומצת, הגלגלים על כל ארבעת הצירים מסתובבים בחופשיות. גם זה משהו...

איך אני שולף אותה משם ? האם יש בעל גרר שיכול לשים אותה על "פלטפורמה" עם גלגלים כדי לתמרן אותה החוצה ? צריך לציין שלמשאית גרר אין שום אפשרות להתקרב אל המכונית. יש לתמרנה באמצעים ידניים החוצה אל המדרכה, ורק אז להעמיסה.

איני יכול (או רוצה) להשקיע במבצע החילוץ סכום גבוה, ומכיוון שאני מייעד אותה לחלפים בלבד, מותר להזיק לגוף בתהליך החילוץ (מה שיכול לעשותו פחות מורכב).

הצעות יתקבלו בברכה.

פורסם
היי ארנון.

תוכל לציין מה המרווח שבין העמוד הדרומי לקיר האבן?

והאם משם גם אפשר להוציא את הרכב ולא רק מבין שתי העמודים?

המרחק בין עמוד אחד לשני הוא 2.5 מטרים. כך גם בין העמוד הדרומי (בתחתית התמונה) לבין הגדרות.

למי שהציע ג'ק עגלה - אין מקום להעמיד את המכונית כדי שתמתין להעמסה. אני לא יכול לעשות תמרונים לפני שהגרריסט מגיע. עליו לבוא, לעשות מה שיעשה, ולהעיף את המכונית משם.

אם ג'ק עגלה הוא אכן הפתרון המועדף, אני מחפש שם של בעל מקצוע שמצויד בג'ק כזה ויודע לעשות כזו עבודה.

פורסם

יש כלי שניקרא "סקיטבורד" זו מין עריסה שבתוכה מניחים את הגלגל.

ככה זה נראה

01232.jpg

אתה יכול להעזר בכלים אחרים, אם האוטו קטן וקל, אתה יכול להישתמש שעגלות מתכת שיש להן מישטח...

אם יש לך חבר עם ג'יפ וכננת העבודה קלה יחסית. שים לוחות עץ על הקירות, על הלוחות שים חומר מגן (קל קר נניח) וסכם עם 3-4 אנשים שיעזרו לך...

ג'ק "עגלה" לא כל כך טוב, האוטו יכול להתנדנד וליפול ממנו...

אפשר לבנות "עגלה" כזו בכלום כסף. 4 ברזלים בריאים עפ פרופיל מרובע, 4 גלגלים שמיועדים למישקל (לא לקחות מעגלות של סופרים, הם יתפרקו וזה גנבה!) יש מקומות שמוכרים כאילו, מסגר חביב וזהו...

קח בחשבון, כשאתה מרים את האוטו על זה דבר, הוא ניהיה "צף". צריך הרבה כוח כדי לעצור אותו אם הוא מיתדרדר. ניתן לעשות את זה ע"י שימוש במוטות כדי לתת מומנט מהצד, וכך להוציא אותו ולתת לו היגוי עם העגלה...

כל דבר אפשר להוציא מכל מקום, השאלה היא איפה זה... תן תמונות שנוכל להגיד לך מה אפשר.

הדבר הכי חשוב, לא לעמוד בטווח של האוטו, להעזר במוטות כדי לדחוף אותו. עדיף אוטו מעוך מאשר חבר מעוך... בטיחות...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אם ג'ק עגלה הוא אכן הפתרון המועדף, אני מחפש שם של בעל מקצוע שמצויד בג'ק כזה ויודע לעשות כזו עבודה.

אני קניתי אתמול ג'ק עגלה.

מחירו נע בין 80 ל-120 ש"ח.

הג'ק מסוגל להרים 2 טון.

הכלי הזה שימושי מאוד וחיוני לשיפוץ רכב, ולכן אני ממליץ לך בחום לרכוש אחד כזה.

אם תרצה פרטים נוספים, כתוב לי בפרטי או פה ואומר לך את הדגם המדוייק.

בהצלחה,

:twisted: חולה~הגה :twisted:

פורסם

תבדוק עלויות של משאית עם מנוף אינטגרלי (ראה תמונה להמחשה). לפי השירטוט שלך אין מרחק גדול מידי בין המדרכה למכונית, ומנוף עם "בום" סביר יוכל להרים אותה משם, להניח אותה על הארגז של המשאית, ומשם הדרך אל האושר סלולה. את המכונית קושרים למנוף עם רצועות בד ("פאשות").

לפני כמה שנים חילצתי ככה נבלה של MGB שהיתה זרוקה הפוכה בשדה מגודר מבלי שאפשר היה להתקרב עם גרר. לקח בדיוק 5 דקות להרים אותה. העלות, כולל הובלה על המשאית מהקריות לתל-אביב היתה כמה מאות שקלים.

בהצלחה,

קובי

Crane-Truck-L.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

בהנחה שמדובר בפיאט 850 שזה אוטו קל יחסית, הפוך אותו על הצד ודחוף אותו ככה. אפשר לשפוך מים על הרצפה כדי להקטין את החיכוך. בכל אופן על הצד הרבה יותר קל לתמרן אותו.

אם תשיג דלת ישנה עם ציפוי פורמייקה, זה מחליק מצויין על אספלט וגם מונע נזק לפח.

פורסם

אם זה אוטו קטן וקל (אפשר אולי גם לפרק ממנו כמה דברים במקום),אז אולי אפשר לגייס כמה חברה חסונים שיוציאו אותו משם בכמה הרמות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

גם אני חושב שהפיתרון זה עם מנוף

אני חילצתי רכב לחלקים שהיה בלי גלגלים מתוך שדה שגרריסט לא יכל להיכנס, זה לא עסק יקר, לי זה עלה כמו גרר (300 ש"ח) תעשה סקר אצל כמה מנופיסטים ותקבל הצעות מחיר.

בהצלחה

אופר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
תבדוק עלויות של משאית עם מנוף אינטגרלי (ראה תמונה להמחשה). לפי השירטוט שלך אין מרחק גדול מידי בין המדרכה למכונית, ומנוף עם "בום" סביר יוכל להרים אותה משם, להניח אותה על הארגז של המשאית, ומשם הדרך אל האושר סלולה. את המכונית קושרים למנוף עם רצועות בד ("פאשות").

לפני כמה שנים חילצתי ככה נבלה של MGB שהיתה זרוקה הפוכה בשדה מגודר מבלי שאפשר היה להתקרב עם גרר. לקח בדיוק 5 דקות להרים אותה. העלות, כולל הובלה על המשאית מהקריות לתל-אביב היתה כמה מאות שקלים.

בהצלחה,

קובי

נראה שהרעיון הזה יהיה היעיל ביותר.

האם יש למישהו המלצה על בעל מקצוע עם משאית כזו שיוכל לבצע את העבודה ?

דגמתי כמה מנופאים שמצאתי ב"דפי זהב". כולם היו מופתעים מהשאלה, ואח"כ הפתיעו אותי במחיר שביקשו...

פורסם

אני לא מבין מה כל כך מסובך ....

בשביל פרק ת'אוטו אתה הרי תפרץ אותו מתישהו אז תעשה את זה עכשיו ....

אחר כך תפרק תסוויץ תתיר תנעילה ותסיע אותו אחוצה....

בכל מיקרה יש גג מעל לרכב? אם כן אז החילוץ של המנוף יהיה מסובך הרבה יותר .

נראה לי שכדאי לשאול את חובבי המשאית אם הם מקירים מנופאי טוב ועדין .

איפה זה? אם זה בדרום ויש ליד זה מפעל אז תביא מלגזה ואני מוציא לך אותו כמו שמוציאים ארטיק מהעטיפה.....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

שמע, תארגן כמה חברה חסונים....

אולי גם קומפרסור לגלגלים שעלולים בטעות להתנפח

ופשוט לאט לאט תוציא אותו בדחיפה.

אם תארגן עגלות משטחים תוכל לסובב אותו ממש בקלות.

פורסם

בהצלחה,

קובי

ידעתי הרעיון הזה בילתי אפשרי מכיוון שהוא ציין במפורש שהרכב "כלוא" בין עמודי תמיכה ככה שבטוח יש שם גג ואין גישה לגרר...

לדעתי הרעיון הכי טוב זה באמת את הג'אק עם הגלגלים...

PIAGGO MP3 250LE

RENAULT MEGANE COUPE 2004 1.6L

CHEVROLET ALERO 2002 2.2L

PIAGGO VESPA SS 181CC 1966

• תוכן חדש...